Leukste plaatsen Scandinavië

van de Tromsø tot Helsinki

leukste plaatsen scandinavie

leuke plaatsen in Scandinavie

Désirée Peters: Pure Noorden specialist Voigt Travel

"Diversiteit in Noord-Scandinavië"

"In Noord-Scandinavië vindt u een diversiteit aan steden. Van de typische vissersplaats Tromsø in Noord-Noorwegen tot het Kerstman-dorp Rovaniemi in Fins-Lapland. Een stedentrip tijdens uw rondreis door Noord-Europa mag daarom niet ontbreken. Houd u van cultuur, lekker eten en gezelligheid? Dan bent u in een van de Scandinavische steden aan het goede adres. In de steden treft u bovendien de andere locals van het land aan: de zeevaarders, de trendsetters én de studenten. Er zijn ook kleinere steden in noord-Scandinavië waar het goed vertoeven is. Rustigere plaatsen waar u ongestoord door de straten en stegen kunt wandelen. Ontdek het zelf!"

De leukste plaatsen van Noord-Europa

  • Tromsø in de zomer tromso noorwegen
  • Kostbaar Kiruna kiruna zweden
  • Wat te doen in Rovaniemi? rovaniemi finland
  • Vliegen naar Skellefteå reizen noord zweden
  • Highlights Helsinki helsinki bezienswaardigheden

Meer highlights Scandinavië

Naast bovenstaande hoogtepunten is er in Noord-Europa nog veel meer moois te ontdekken. Wat bijvoorbeeld te denken van mooie plekken in Scandinavië als de Noordkaap? Of Isokenkaisten Klubi, de thuisbasis van de meeste beren in Finland. Noord-Scandinavië is the place to be voor actievelingen en natuurliefhebbers. Maar ook rustzoekers zijn hier op hun plek. In de Nationale parken van Lapland kunt u naast wandelen ook goed picknicken bovenop een berg. Kunt u meteen genieten van het weidse uitzicht.

Mooie bestemmingen, leuke plaatsen, maar wat kunt u allemaal doen in Noord-Europa? De natuur leent zich uitstekend voor het maken van mooie hikes door de bergen, of wandelingen over de parelwitte stranden in Noorwegen. Maar ook activiteiten als walvissen spotten, raften en kajakken behoort tot de mogelijkheden in dit stukje ongerepte natuur in Europa. Bekijk onze tips over wat te doen in Scandinavië.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel