Leukste plaatsen Scandinavië

Leukste plaatsen Scandinavië

van Helsinki tot Tromsø

leuke plaatsen in Scandinavie

Eline van Dam: Pure Noorden specialist Voigt Travel

"Diversiteit in Scandinavië"

"In Scandinavië vind je een diversiteit aan steden. Van de typische vissersplaats Tromsø in Noord-Noorwegen tot het Kerstman-dorp Rovaniemi in Fins-Lapland. Een stedentrip tijdens je rondreis door Noord-Europa mag daarom niet ontbreken. Houd je van cultuur, lekker eten en gezelligheid? Dan ben je in een van de Scandinavische steden aan het goede adres. In de steden tref je bovendien de andere locals van het land aan: de zeevaarders, de trendsetters én de studenten. Er zijn ook kleinere steden in Scandinavië waar het goed vertoeven is. Rustigere plaatsen waar je ongestoord door de straten en stegen kunt wandelen. Ontdek het zelf!"

De leukste plaatsen van Noord-Europa

  • Tromsø tromso noorwegen
  • Kiruna kiruna zweden
  • Rovaniemi rovaniemi finland
  • Skellefteå reizen noord zweden
  • Helsinki helsinki bezienswaardigheden
  • Savonlinna savonlinna bezienswaardigheden
  • Bergen bezienswaardigheden bergen
  • Stavanger stedentrip stavanger

Meer highlights Scandinavië

Naast bovenstaande hoogtepunten is er in Noord-Europa nog veel meer moois te ontdekken. Wat bijvoorbeeld te denken van mooie plekken in Scandinavië als de Noordkaap? Of Isokenkaisten Klubi, de thuisbasis van de meeste beren in Finland. Noord-Scandinavië is the place to be voor actievelingen en natuurliefhebbers. Maar ook rustzoekers zijn hier op hun plek. In de Nationale parken van Lapland kun je naast wandelen ook goed picknicken bovenop een berg. Kun je meteen genieten van het weidse uitzicht.

Mooie bestemmingen, leuke plaatsen, maar wat kun je allemaal doen in Noord-Europa? De natuur leent zich uitstekend voor het maken van mooie hikes door de bergen, of wandelingen over de parelwitte stranden in Noorwegen. Maar ook activiteiten als walvissen spotten, raften en kajakken behoort tot de mogelijkheden in dit stukje ongerepte natuur in Europa. Bekijk onze tips over wat te doen in Scandinavië.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel