Eigen auto - Relaxed op de weg en alles geregeld, zelfs de overtocht

Eigen auto

Relaxed op de weg en alles geregeld, zelfs de overtocht

Fly & Drive - Inclusief vlucht, huurauto en authentiek verblijf

Fly & Drive

Inclusief vlucht, huurauto en authentiek verblijf

Landkaart Faeröer

Aanbevolen reizen

romy-h-faeroer
Romy Hovestad

Faeröer Eilanden vakantie met Voigt Travel: veelzijdige rondreizen buiten de gebaande paden

In de Noordelijke Atlantische oceaan tussen Schotland en IJsland liggen de Faeröer Eilanden. Een eilandengroep van 18 bergachtige eilanden, met een kustlijn van 1289 kilometer en je bent nooit meer dan 5 kilometer van de oceaan verwijderd, waar je ook staat. De Faeröer eilanden hebben 50.000 inwoners verdeeld over de 18 eilanden, waarvan 1 onbewoond. 40% woont in de hoofdstad Tórshavn, dus stel je voor hoe veel ruimte er is voor rust, ruimte en natuur. De naam Føroyar is ooit bedacht door de Vikingen in de 9e eeuw en betekent letterlijk ‘Schapen eilanden’. De Faeröer Eilanden tellen namelijk meer schapen dan inwoners!

Je ervaart de natuur op verschillende manieren, van dramatische landschappen aan de wilde oceaan tot de rust van de bergen en het bruisende leven in de hoofdstad Tórshavn. De bergen zijn bedekt met een groen deken en hebben spitse pieken. Het weer kan snel veranderen en in de bergtoppen hangt vaak een mysterieuze mistsluier, een hele bijzondere gewaarwording. Je ervaart geweldige uitzichten, adembenemende zonsondergangen en maakt kennis met oude kleine en verborgen vissersdorpjes. Ongerept, onontdekt en ongelooflijk!

Een reis naar de Faeröer Eilanden is goed te combineren met IJsland. Je reist dan met eigen auto en stapt aan boord van de ferry vanuit Denemarken, vaart naar de Faeröer eilanden en daarna, door naar IJsland.

De specialisten van Voigt Travel
Liefhebbers van het Pure Noorden

De specialisten van Voigt Travel

Bij Voigt Travel weten we hoe fijn het is als alles voor je reis goed is geregeld. Daarom zorgen we ervoor dat je op de leukste locaties verblijft en de mooiste bestemmingen bezoekt. We ontzorgen je zodat jij al je zorgen thuis kunt laten.

Meer over ons

Al 2895 reizigers waarderen ons gemiddeld met 4,7 sterren Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Veelgestelde vragen Faeröer

  • Heb ik voor de Færöer Eilanden een paspoort of visum nodig?
   Naar de Færöer Eilanden kan worden gereisd met zowel een geldig paspoort als Europese identiteitskaart. Een visum is niet nodig.
  • Is er een tijdsverschil met de Færöer Eilanden?
   Er is één uur tijdsverschil met die van Nederland en België. Het is er één uur vroeger, het hele jaar door.
  • Wat is de beste reistijd voor de Færöer Eilanden?
   De beste reistijd om de Færöer Eilanden te bezoeken is van april t/m september. In april, mei en juni is het iets frisser maar door het broedseizoen en de grote hoeveelheid vogels is dit een populaire periode.