Noorwegen vakantie

Noorwegen vakantie

Unieke reizen naar Noorwegen in de winter én zomer

noorwegen vakantie

Noorwegen vakantie: reizen in de zomer én winter

Op vakantie naar Noorwegen? Dat kan op verschillende manieren en zowel in de zomer als in de winter! Ga in de zomer met je eigen auto of in de vorm van een fly & drive rondreis. Dankzij de rechtstreekse vluchten van Voigt Travel zijn in de zomer zowel de Noorse fjorden in Zuid-Noorwegen als het poolcirkelgebied in Noord-Noorwegen dichterbij dan ooit! Maar ook in de winter vlieg je rechtstreeks naar het noorden van Scandinavië, waar jouw rondreis in Tromsø begint. Dus vergeet die hinderlijke overstap in Oslo en sta binnen enkele uren in de fjorden of op de poolcirkel.

Geniet het hele jaar van de prachtige natuur op de Lofoten of Vesterålen eilanden. En is het altijd al je droom geweest om op de Noordkaap te staan? Voigt Travel maakt het mogelijk! Tijdens de winter krijg je het noorderlicht er bovendien gratis bij. Boek je in de zomer liever een Noorwegen vakantie met eigen auto? Ook dat kan. Vaar naar Bergen of Stavanger, of ga helemaal naar het noorden. Specialist Voigt Travel heeft in dat geval niet alleen de overtocht al geregeld, ook de autoslaaptrein naar Noord-Scandinavië is al inbegrepen!

Klik hieronder op je favoriete seizoen voor ons Noorwegen vakantie aanbod.

  • Fly & drive en eigen auto
    Noorwegen zomerreizen vakantie noorwegen
  • Winterwonderland
    Noorwegen winterreizen noorwegen vakantie

Tips en inspiratie voor je vakantie naar Noorwegen

Hoe zijn de Lofoten in de winter en welke hoogtepunten mag je 's zomers in Noorwegen niet missen? Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom helpen we je graag op weg met wat tips en inspiratie voor jouw vakantie naar Noorwegen.

  • Mooiste routes Noorwegen mooiste routes met auto door noorwegen
  • De Noordkaap noordkaap
  • De Noorse fjorden noorse fjorden

Rondreis Noorwegen in de zomer

Of je nu al jaren een fervent Scandinavië reiziger bent of niet, de prachtige foto’s van de eilandenarchipel Lofoten kent vrijwel iedereen. Dat het noorden van Noorwegen over veel meer van dit soort prachtige eilanden vol hoge en diepe fjorden beschikt is minder bekend. En dat maakt een rondreis Noorwegen in het uiterste noorden juist zo uniek. De beeldschone eilandengroep Vesterålen bijvoorbeeld, met haar hoge pieken en prachtige stranden. Of het eiland Senja, dat ook wel wordt gezien als Noorwegen in het klein omdat het over alle kenmerkende hoogtepunten bezit die Noorwegen zo populair maakt. Naast de mooie eilanden beschikt Noord-Noorwegen over nog een magneet: de Noordkaap. Een rondreis in het noorden van Scandinavië is eigenlijk niet compleet zonder voet te hebben gezet op het noordelijkste puntje van het Europese vasteland.

Blijf je echter liever in het zuiden van Noorwegen? Dat kan natuurlijk ook. In Fjord Noorwegen vind je de mooiste fjorden, zoals het Sognefjord, Nordfjord en Geirangerfjord. Maar ook de Preikestolen trekken ieder jaar vele bezoekers. Of wat te denken van de fotogenieke muskusossen. En boek je in de zomer een vakantie Noorwegen, dan reist de middernachtzon met je mee. In de zomermaanden blijft de zon in het noorden maar liefst 24 uur boven de horizon hangen. Kies je voor een rondreis met Voigt Travel, dan kun je de Noorwegen vakantie combineren met Zweden en Finland, de andere parels in Noord-Europa.
 

 

Of je nu kiest voor een fly & drive rondreis naar Noorwegen of een vakantie Noorwegen met eigen auto, in beide gevallen profiteer je van de Middernachtzon. En vanaf eind augustus begint het eerste noorderlicht in Noord-Noorwegen alweer aan de horizon te dansen. Een unieke ervaring! Bekijk snel ons uitgebreide aanbod met Noord-Noorwegen rondreizen in de zomer. Heb je advies nodig? Wij helpen je graag!

Winterreizen naar Noord-Noorwegen

Waar je in de zomer kunt genieten van de middernachtzon, daar heeft de winter het magische noorderlicht. Dankzij het zeeklimaat is de kans op het zien van het noorderlicht in Noorwegen erg groot. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een verblijf boeken op een afgelegen plek. Maar ook vanuit Tromsø kun je iedere dag mee met een noorderlichtexcursie. In Noord-Noorwegen is sowieso geen gebrek aan mogelijkheden voor leuke activiteiten. Wat te denken van een huskysafari of sneeuwscootertocht?

Niet alleen op vaste land is genoeg te doen. Juist in de wintermaanden is het in de wateren rond Noord-Noorwegen een komen en gaan van bultruggen, potvissen, orka's en dolfijnen. Ook zeearenden laten zich net als in de zomer graag in de wintermaanden zien. Bij vrijwel alle Noorwegen winterreizen van Voigt Travel is het mogelijk om mee te gaan op een RIB-boat. Het is in de winter mogelijk om een fly & drive rondreis Noorwegen inclusief huurauto te boeken, maar ook een winterreis waarbij gebruik wordt gemaakt van transfers. In dat laatste geval laat je je van A naar B brengen en kun je optimaal van de omgeving genieten. Wil je nog noordelijker? Boek dan een winterreis naar Spitsbergen. Op Svalbard treed je in de voetsporen van poolreizigers als Willem Barentsz.

Voigt Travel is dé specialist voor reizen naar het Pure Noorden van Scandinavië en komt al jaren in Noord-Noorwegen en Spitsbergen. Wij kennen de bestemming écht en spreken altijd uit eigen ervaring. Heb je advies nodig en speciale wensen? Dan staan we je graag te woord.
 

 

Staat je favoriete reis er niet tussen? Bij Voigt Travel is het uiteraard ook mogelijk om een Noord-Noorwegen vakantie naar wens samen te laten stellen. In de winter én zomer. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een rondreis via 035 - 699 0322 of stuur een e-mail naar info@voigt-travel.nl.