Noordkaap reizen

In de zomer naar het noordelijkste puntje van Europa

noordkaap reizen

noordkaap reis

Lisette Kloosterman: Noord-Europa specialist Voigt Travel

Naar het einde van de wereld!

"Voor veel liefhebbers van avontuurlijke reizen en Scandinavië staat met stip bovenaan hun bucketlist: de Noordkaap! Het noordelijkste puntje van het vasteland van Europa heeft al eeuwenlang een enorme aantrekkingskracht op reizigers. Tijdens een reis door het noorden van Noorwegen zal deze gigantische rots, want meer is het eigenlijk niet, in veel auto’s regelmatig gespreksonderwerp nummer 1 zijn. Al ver voor u deze mijlpaal bereikt gieren de zenuwen door uw lijf. Dat begint al als u de Noorse fjorden achter u laat en de omgeving verandert in een heuvelachtig landschap. U rijdt langzaam omhoog via bochtige wegen. Aan weerszijden van de weg passeert u kleine meertjes en kuddes rendieren dwingen u regelmatig tot stoppen.

Met nog een paar honderd meter te rijden ziet u de bekende globe al in de verte opdoemen, hét doel van de Noordkaap reizen. Uw nieuwsgierigheid bereikt langzaam het kookpunt. Nog even en u staat op de Noordkaap! U parkeert snel de auto en sprint naar het randje van Europa. Wát een uitzicht! U heeft het idee letterlijk op het einde van de wereld te staan. Beneden u vliegen papegaaiduikers af en aan en vanaf de 307 meter hoge rots probeert u tevergeefs de Noordpool te zien. Het uitzicht is eindeloos. In de zomer heeft u bovendien het geluk dat u 24 uur lang van dit uitzicht kunt genieten. De Middernachtzon zorgt voor prachtige kleuren. Het maakt van de Noordkaap een magische plek."

Noordkaap reizen boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen in de zomer naar de Noordkaap. Zowel reizen met eigen vervoer, als fly & drive rondreizen, waarbij u gebruik maakt van een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam naar Rovaniemi (in Fins Lapland) of Skellefteå (in Zweeds Lapland). Bekijk al onze prachtige reizen waarbij de Noordkaap is inbegrepen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn uw zoekopdracht).

Bekijk hieronder onze rondreizen naar de Noordkaap.
 

 • Fly & drive 15 dagen, v.a. € 1.895 p.p. Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive noordkaap zomer
 • Fly & drive 8 dagen, v.a. € 995 p.p. Week Noordkaap fly & drive road trip noordkaap
 • Fly & drive15 dagen, v.a. € 1.795 p.p. Noordkaap Exclusief fly & drive noordkaap vakantie
 • Eigen auto 20 dagen, v.a. € 1.895 p.p. Noordkaap, Lofoten en Lapland noordkaap reizen
 • Eigen auto14 dagen, v.a. € 1.395 p.p. Lapland, Finnmark en Noordkaap vakantie noordkaap
 • Eigen auto 20 dagen, v.a. € 1.795 p.p. Noordkaap Exclusief road trip noordkaap
 • Fly & drive 22 dagen, v.a. € 2.875 p.p. Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive vakantie noordkaap
 • Fly & drive 15 dagen, v.a. € 1.895 p.p. Scandinavië Compleet fly & drive noordkaap zomer

Kamperen en camperreizen Noordkaap

In het noorden van Scandinavië, en dus ook in de omgeving van de Noordkaap, geldt het allemansrecht. Dit houdt in dat reizigers in grote delen van Scandinavië vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen. Zolang u maar rekening houdt met de privacy van de lokale bevolking. Wilt u zich helemaal vrij voelen in het noorden van Noorwegen? Ga dan kamperen of boek een camperreis!
 

 • Camper 15 dagen, v.a. € 1.695 p.p. Camper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland senja camper
 • Camper 22 dagen, v.a. € 2.195 p.p. Camper Compleet Noord-Noorwegen en Lapland camper senja
 • Kamperen 8 dagen, v.a. € 795 p.p. Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland kamperen senja
 • Kamperen 15 dagen, v.a. € 1.185 p.p. Kampeer Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland senja kamperen

Entree, drankje en certificaat op de Noordkaap

Als u de Noordkaap bezoekt dan moet dat gevierd worden! U bevindt zich tenslotte niet dagelijks op de meest noordelijke rotspunt van het Europese vasteland. Om dit magische moment compleet te maken heeft Voigt Travel de toegang tot de Noordkaap geregeld maar ook een feestelijk drankje en een certificaat als souvenir voor u geregeld. Breng samen een toost uit op het goede leven én op de Middernachtzon.

Klik hier om te zien hoe het uitzicht vanaf de Noordkaap momenteel is. Tip: maak een zogenaamde time-lapse en zie hoe de Noordkaap in elk seizoen een ander gezicht krijgt!

Noordkaap bezienswaardigheden

Als u toch naar de Noordkaap reist, boek dan een vogelsafari naar Gjesværstappan. U kijkt uw ogen uit! Vlakbij de Noordkaap, net buiten de plaats Gjesvær, op zo'n 10 minuten varen, rijst Europa's grootste 'vogelberg' op uit zee. Op topdagen zwemmen en vliegen hier 3 miljoen vogels, rond de kliffen en rotsen: papegaaiduikers, jan-van-genten, aalscholvers, eidereenden, alken, zeekoeten en zeearenden. Als u geluk heeft zwemmen er zeehonden rond de boot en ziet u in de verte een walvis. Het is spectaculair om omringd te worden door de zee en een lucht vol met vogels. De kleine boten varen zo dicht mogelijk bij de vogels, zodat u ze bijna kunt aanraken. Alleen al voor de haven van Gjesvær, omringd door eilanden en mooi beschut, is het waard om hiernaartoe te rijden.

Meer tips:
- Kirkeporten wandeling, in Skarsvag (ca. 25 min)
- Als u van wandelen houdt, ga dan naar het absolute noordelijkste punt 'Knivskjellodden', zo'n 1,5 kilometer verder dan de Noordkaap zelf (ca. 8 uur)
- Het 'Corner Café (Spiseri)' in Honningsvåg heeft heerlijke vissoep
- Geniet van het geweldige uitzicht en koningskrab in het 'Terrace Café' in Gjesvær

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel