Noordkaap reizen

Noordkaap reizen

In de zomer naar het noordelijkste puntje van Europa

noordkaap reis

Lisette Hartman: Noord-Europa specialist Voigt Travel
 

Naar het einde van de wereld!

"Voor veel liefhebbers van avontuurlijke reizen en Scandinavië staat met stip bovenaan hun bucketlist: de Noordkaap! Het noordelijkste puntje van het vasteland van Europa heeft al eeuwenlang een enorme aantrekkingskracht op reizigers. Tijdens een reis door het noorden van Noorwegen zal deze gigantische rots, want meer is het eigenlijk niet, in veel auto’s regelmatig gespreksonderwerp nummer 1 zijn. Al ver voor je deze mijlpaal bereikt gieren de zenuwen door het lijf. Dat begint al als je de Noorse fjorden achter je laat en de omgeving verandert in een heuvelachtig landschap. Je rijdt langzaam omhoog via bochtige wegen. Aan weerszijden van de weg passeer je kleine meertjes en kuddes rendieren dwingen je regelmatig tot stoppen.

Met nog een paar honderd meter te rijden zie je de bekende globe al in de verte opdoemen, hét doel van de Noordkaap reizen. Je nieuwsgierigheid bereikt langzaam het kookpunt. Nog even en je staat op de Noordkaap! Je parkeert snel de auto en sprint naar het randje van Europa. Wát een uitzicht! Je hebt het idee letterlijk op het einde van de wereld te staan. Onder je vliegen papegaaiduikers af en aan en vanaf de 307 meter hoge rots probeer je tevergeefs de Noordpool te zien. Het uitzicht is eindeloos. In de zomer heb je bovendien het geluk dat je 24 uur lang van dit uitzicht kunt genieten. De Middernachtzon zorgt voor prachtige kleuren. Het maakt van de Noordkaap een magische plek."

Noordkaap reizen boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen in de zomer naar de Noordkaap. Zowel reizen met eigen vervoer, als fly & drive rondreizen, waarbij je gebruik maakt van een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam naar Rovaniemi (in Fins Lapland) of Skellefteå (in Zweeds Lapland). Bekijk al onze prachtige reizen waarbij de Noordkaap is inbegrepen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht).

Bekijk hieronder onze rondreizen naar de Noordkaap.
 

 • Fly & drive 15 dagen, o.b.v. logies & ontbijt
  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive noordkaap zomer
 • Fly & drive 8 dagen, o.b.v. logies & ontbijt
  Week Noordkaap fly & drive road trip noordkaap
 • Fly & drive15 dagen, o.b.v. logies & ontbijt
  Noordkaap Exclusief fly & drive noordkaap vakantie
 • Eigen auto 20 dagen, o.b.v. logies & ontbijt
  Noordkaap, Lofoten en Lapland noordkaap reizen
 • Eigen auto14 dagen, o.b.v. logies & ontbijt
  Lapland, Finnmark en Noordkaap vakantie noordkaap
 • Fly & drive 22 dagen, o.b.v. logies & ontbijt
  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive vakantie noordkaap
 • Fly & drive 15 dagen, o.b.v. logies & ontbijt
  Scandinavië Compleet fly & drive noordkaap zomer

Kamperen en camperreizen Noordkaap

In het noorden van Scandinavië, en dus ook in de omgeving van de Noordkaap, geldt het allemansrecht. Dit houdt in dat reizigers in grote delen van Scandinavië vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen. Zolang je maar rekening houdt met de privacy van de lokale bevolking. Wil je je helemaal vrij voelen in het noorden van Noorwegen? Ga dan kamperen of boek een camperreis!
 

 • Camper 15 dagen, v.a. € 1.695 p.p.
  Camper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland senja camper
 • Camper 22 dagen, v.a. € 2.195 p.p.
  Camper Compleet Noord-Noorwegen en Lapland camper senja
 • Kamperen 8 dagen, v.a. € 795 p.p.
  Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland kamperen senja
 • Kamperen 15 dagen, v.a. € 1.185 p.p.
  Kampeer Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland senja kamperen

Entree, drankje en certificaat op de Noordkaap

Als je de Noordkaap bezoekt dan moet dat gevierd worden! Je bevindt je tenslotte niet dagelijks op de meest noordelijke rotspunt van het Europese vasteland. Om dit magische moment compleet te maken heeft Voigt Travel de toegang tot de Noordkaap geregeld maar ook een feestelijk drankje en een certificaat als souvenir voor je geregeld. Breng samen een toost uit op het goede leven én op de Middernachtzon.

Klik hier om te zien hoe het uitzicht vanaf de Noordkaap momenteel is. Tip: maak een zogenaamde time-lapse en zie hoe de Noordkaap in elk seizoen een ander gezicht krijgt!

Noordkaap bezienswaardigheden

Als je toch naar de Noordkaap reist, boek dan een vogelsafari naar Gjesværstappan. Je kijkt je ogen uit! Vlakbij de Noordkaap, net buiten de plaats Gjesvær, op zo'n 10 minuten varen, rijst Europa's grootste 'vogelberg' op uit zee. Op topdagen zwemmen en vliegen hier 3 miljoen vogels, rond de kliffen en rotsen: papegaaiduikers, jan-van-genten, aalscholvers, eidereenden, alken, zeekoeten en zeearenden. Als je geluk hebt zwemmen er zeehonden rond de boot en zie je in de verte een walvis. Het is spectaculair om omringd te worden door de zee en een lucht vol met vogels. De kleine boten varen zo dicht mogelijk bij de vogels, zodat je ze bijna kunt aanraken. Alleen al voor de haven van Gjesvær, omringd door eilanden en mooi beschut, is het waard om hiernaartoe te rijden.

Meer tips:
- Kirkeporten wandeling, in Skarsvag (ca. 25 min)
- Als je van wandelen houdt, ga dan naar het absolute noordelijkste punt 'Knivskjellodden', zo'n 1,5 kilometer verder dan de Noordkaap zelf (ca. 8 uur)
- Het 'Corner Café (Spiseri)' in Honningsvåg heeft heerlijke vissoep
- Geniet van het geweldige uitzicht en koningskrab in het 'Terrace Café' in Gjesvær

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel