Week Noordkaap fly & drive

Unieke road trip naar het einde van de wereld in Noorwegen

week-noordkaap-fly-drive-header

Week Noordkaap

Altijd al gedroomd van een echte roadtrip door Scandinavië, langs de Noordkaap? Deze 8-daagse Noordkaap fly & drive rondreis brengt u langs de mooiste adressen in Finland en Noord-Noorwegen, met als letterlijke hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap. U slaapt in een authentieke Finse bungalow met sauna, in een hotel vlakbij de Noordkaap en bij trotse en gastvrije Noren in de bergen bij Alta en in de stad Tromsø. U ontmoet honderden rendieren en u geniet van deze laatste wildernis in Europa. 

Uw 8-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort
Deze reis is georganiseerd voor de reiziger die in 8 dagen tijd het maximale uit het Pure Noorden wil halen. Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in de ochtend naar de poolcirkel, waarna u met de huurauto langs mooie kleinschalige verblijfadressen reist. In Finland verblijft u twee nachten in het natuurpark van Fell Centre Kiilopää, in een authentieke Finse bungalow met privé sauna. Bij de Noordkaap slaapt u in een groter hotel dat dé uitvalsbasis is voor de Noordkaap reiziger. Daarna overnacht u bij Sølvi en Arnt, in hun prachtige lodge in het berglandschap bij Alta. Vanuit Alta reist u via de fjorden door naar Tromsø. De laatste twee nachten slaapt u bij de rendierfarm van Torassieppi, gelegen naast een meer. 

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten in een bungalow in Saariselkä op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel bij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een lodge in Torassieppi op basis van logies & ontbijt


Extra's bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 • In Gargia: gratis eenmaal gebruik hottub en bezoek huskyfarm

Highlights

 • De Noordkaap
 • Nationaal Park Urho Kekkonnen
 • Nationaal Pallas-Yllästunturi
 • Sautso canyon
 • Sami Siida
 • Middernachtzon
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • Entree Noordkaap
lisette-k-noordkaap

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Week Noordkaap fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom tussen de rendieren van Lapland

Na een comfortabele vlucht van Rotterdam The Hague Airport landt u in Rovaniemi, de 'hoofdstad v...

Na een comfortabele vlucht van Rotterdam The Hague Airport landt u in Rovaniemi, de 'hoofdstad van Lapland'. Daar staat uw huurauto al voor u klaar. U rijdt meteen naar uw bungalow in Saariselkä, midden in het hart van Lapland. Beleef hier de prachtige wildernis en indrukwekkende stilte. De ideale plek om uw eerste wandelingen boven de poolcirkel te maken. U heeft vast geluk en ziet op uw eerste dag boven de poolcirkel al rendieren. Geniet op uw eerste avond hier boven de poolcirkel van de zon die niet onder de horizon zakt! Overnachting in Fell Centre Kiilopää.
Rijafstand Rovaniemi - Saariselkä: ca. 250 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Verken nationaal park Urho Kekkonen

Na een stille nacht wordt u wakker midden in de natuur. Geniet van het ontbijt en ga dan naar buiten...

Na een stille nacht wordt u wakker midden in de natuur. Geniet van het ontbijt en ga dan naar buiten en geniet van de zuivere lucht van Lapland. Vanaf uw bungalow kunt u direct een wandeling beginnen door de groene heuvels. Het nationaal park is het op één na grootste nationaal park van het land en grenst in het oosten aan Rusland. Overnachting in Fell Centre Kiilopää. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar de Noordkaap!

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Fell Centre Kiilopää vervolgt u de road trip naar de...

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Fell Centre Kiilopää vervolgt u de road trip naar de Noordkaap! Deze dag passeert u de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen kunt u een indrukwekkende expositie over de oorspronkelijke inwoners van Lapland – de Sami – bezoeken. Inari is het centrum van de Sami cultuur in Finland en in het Siida Museum kunt u kennismaken met de historie, de gewoontes en gebruiken van dit bijzondere volk. Ook is er veel aandacht voor de natuur in dit deel van Lapland. De rit naar de Noorse grens leidt u over de Finse hoogvlaktes, uitgestrekte bossen en langs het immense Inarimeer. Via de Noordkaaptunnel komt u op het Magerøya eiland. De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - u zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Bent u al klaar vannacht? Vanavond bezoekt u de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen u en de Noordpool en als u geluk heeft een oranjerode middernachtzon. U overnacht in een hotel nabij Honningsvåg.
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten

Vandaag reist u naar Gargia Fjellstue, vlakbij het Noorse stadje Alta. Een route naast prachtige ver...

Vandaag reist u naar Gargia Fjellstue, vlakbij het Noorse stadje Alta. Een route naast prachtige vergezichten ook met vele kuddes rendieren. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren richting de Noordkaap. Maar breng voordat u vertrekt zeker ook een bezoek aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het dorpje Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Boek een vogelsafari en ga met een klein gezelschap op een bootje op zoek naar de vogels. Of wie weet besluit u om nogmaals de Noordkaap te bezoeken? Voigt Travel heeft geregeld dat u 24 uur toegang heeft. U reist deze dag verder door het schitterende berglandschap van Finnmark. Uw eindbestemming is de Gargia Fjellstue van Sølvi, gelegen in de bergen op ca. 30 minuten rijden van Alta. Sølvi praat u graag bij over haar huskykennel, waar één van de beste ‘racehonden’ van Noorwegen zitten. Sølvi doet jaarlijks mee met de beroemde Finnmarkslopet, een huskyrace van vele honderden kilometers. Ook krijgt u informatie over de mooie wandelroutes die u kunt volgen. Overnachting in Gargia.
Rijafstand Honningsvåg - Alta: ca. 210 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Genieten in de stad Tromsø

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi rijdt u een mooie route langs de fjorden richting Tr...

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi rijdt u een mooie route langs de fjorden richting Tromsø. Kiest u voor de route inclusief ferry’s door de Lyngen Alps of neemt u de route over land. Beide routes zijn prachtig. Tromsø is een bruisende stad met diverse restaurants en bars. Bezoek het Polar of Polaria museum of neem de kabelbaan Fjellheisen omhoog om te genieten van het uitzicht over de stad. 
Rijafstand Gargia Fjellstue – Tromsø: ca. 325 km | ca. 6,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Via het drielandenpunt terug naar Finland

Na het ontbijt laat u de Noorse fjorden achter zich en reist u via de toendra’s, door de arm v...

Na het ontbijt laat u de Noorse fjorden achter zich en reist u via de toendra’s, door de arm van Finland, richting uw laatste verblijfplaats Torassieppi. Maak onderweg een stop in het dorp Kilipsjärvi en maak een wandeling richting de heuvel Saana. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de toendra’s. Na de leegte reist u richting de bossen verder Finland in. U laatste verblijfplaats is gelegen midden in de bossen naast een meer. Een ideale plaatse om uw reis af te sluiten.
Rijafstand Tromsø - Torassieppi: ca. 370 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Kanoën, fietsen of wandelen

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor u klaar.  Zorg dat uw maag goed gevul...

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor u klaar.  Zorg dat uw maag goed gevuld is, want u heeft maar één dag om deze mooie omgeving te ontdekken. Bij het water liggen kano’s die u kunt huren. Ontdekt u liever de omgeving over land, is dat ook mogelijk. U kunt namelijk ook mountainbikes huren. Bij het hoofdgebouw vertellen ze u graag over de routes en de mogelijkheden. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Voldaan terug naar huis!

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor u klaar. Vroeg in de ochtend rijdt u terug...

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor u klaar. Vroeg in de ochtend rijdt u terug naar Rovaniemi om de huurauto weer in te leveren op luchthaven Rovaniemi. Een heeft het gevoel langer dan een week op reis te zijn geweest, met elke dag onvergetelijke belevenissen. Met een rechtstreekse vlucht vliegt u weer terug naar Rotterdam.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 220 km | ca. 3 uur 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom tussen de rendieren van Lapland
Dag 2 Verken nationaal park Urho Kekkonen
Dag 3 Naar de Noordkaap!
Dag 4 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten
Dag 5 Genieten in de stad Tromsø
Dag 6 Via het drielandenpunt terug naar Finland
Dag 7 Kanoën, fietsen of wandelen
Dag 8 Voldaan terug naar huis!
Sluit dag tot dag

Verblijf in Fell Centre Kiilopää cabins

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Gargia Fjellstue

Verblijf in Scandic Hotel Tromsø

Verblijf in Torassieppi Lodge

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

noordkaap-zomer-excursies-extra

Excursies Noordkaap (inbegrepen)

noordkaap-zomer-bezoek

Bezoek aan de Noordkaap (inbegrepen)

De Noordkaap wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van Europa en is gelegen op 71° Noord. Via een indrukwekkende weg komt u aan bij de Noordkaap. Ga op de foto met het bekende symbool de wereldbol. Tot half augustus is de Noordkaap open tot 01:00 uur. Geniet hier van de middernachtzon. Bij de entree heeft u ook toegang tot de Nord Cape Hall waar u alles kunt zien over de geschiedenis van de Noordkaap.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 48 uur
saariselka-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Saariselkä (inbegrepen)

saariselka-zomer-diverse-activiteiten

Diverse activiteiten vanuit Fell Centre Kiilopää (inbegrepen)

Tijdens uw verblijf in Fell Centre Kiilopää kunt u gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor deze excursies dient u zich een dag van tevoren in te schrijven bij de receptie. Bekijk hier alle activiteiten.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: Meerdere dagen
muonio-zomer-excursies

Excursies Muonio

muonio-wandelen-rendieren

Wandelen met rendieren

Onder begeleiding van een gids maakt u op de rendierboerderij van Torassieppi kennis met de rendieren en maakt u een kleine wandeling door de bossen. Onderweg stopt u voor een lekker kopje koffie.

 • Prijs: € 65 per persoon
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen
muonio-aurora-kampvuur

Aurora kampvuur

Na een informatieve workshop gaat u met een gids op zoek naar het noorderlicht. Als u geluk heeft ziet u het noorderlicht aan de hemel dansen! Tijdens de 'jacht' worden Finse pannenkoeken geserveerd bij het kampvuur. Let op: deze excursie wordt aangeboden vanaf 28 augustus.

 • Prijs: € 25 per persoon
 • Duur: ca. 1 uur
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 22:00 uur
muonio-rivier-raften

Rivier raften

Een raft avontuur van ca. 6 km voor de hele familie langs de grensrivier Muonio. U komt onderweg in totaal vier stroomversnellingen tegen in zowel Finland als Zweden! Na het raften geniet u van kop koffie/thee bij het kampvuur. Deze excursie wordt aangeboden vanuit Harriniva.

 • Prijs: € 45 per persoon | € 25 per kind
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 4 personen. Vertrek om 11:00 en 15:00 uur
muonio-kanotocht-torassieppi

Kanotocht in Torassieppi

Met een Canadese kano gaat u vanuit Torassieppi samen met een gids op pad om de Finse meren te ontdekken. Geniet van de stilte en de meeste frisse lucht ter wereld! Onderweg maakt u een stop voor een koffiepauze.

 • Prijs: € 50 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 14:00
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaart u naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. U leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier gaat u aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 176,85 per persoon | € 88,43 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door 71 Nord (12:00 uur)
noordkaap-zomer-vogelsafari-gjesvaerstappan

Vogelsafari naar Gjesværstappan

Neem een kijkje in een van de grootste vogelbroedgebieden in Noord-Noorwegen: de Gjesværstappan. Een bijzonder eiland waar zo'n 2,3 miljoen vogels huizen. Met een speciale boot wordt u zo dicht mogelijk op dit rotseiland gevaren. U krijgt de mogelijkheid om duizenden papegaaiduikers, Jan-van-genten, aalscholvers, eidereenden, alken, zeekoeten en veel zeearenden te spotten en op de foto te zetten. De kans is groot dat u ook nog zeehonden ziet.

 • Prijs: € 66,50 per persoon | € 33,25 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Barents cabins & cruise (12:30, 15:00 of 17:30 uur), mogelijk tot eind augustus

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bestseller
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 795 p.p.

  Het beste van Lapland fly & drive

  beste-scandinavie-fly-drive-thumb
 • Alles-in-één reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Scandinavië Compleet fly & drive

  scandinavie-compleet-flydrive-thumb
 • Finland compleet
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Duizend meren en Lapland fly & drive

  duizend-meren-lapland-flydrive-thumb
 • Gezinsvakantie
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.148 p.p.

  Familiereis Finland fly & drive

  familiereis-finland-flydrive-thumb
 • Zweden en Finland
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Middernachtzon rondom de poolcirkel fly & drive

  middernachtzon-rondom-poolcirkel-thumb
 • Bucketlist reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief fly & drive

  noordkaap-exclusief-fly-drive-thumb
 • Alle hoogtepunten
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-fly-drive-thumb
 • Stoer en comfortabel
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Hiking the Arctic fly & drive

  hiking-arctic-fly-drive-thumb
 • Verrassend veelzijdig
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive

  dwars-lapland-fjorden-fly-drive-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  22 dagen, fly & drive, v.a. € 2.875 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb
 • Parels van Noorwegen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Arctische eilandenreis fly & drive

  arctische-eilandenreis-flydrive-thumb
 • Pure wilderniservaring
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Middernachtzonreis Lapland fly & drive

  middernachtzonreis-lapland-thumb
 • Vakantiewoningen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

  vakantiehuis-lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb
 • Bungalowreis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.195 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  vakantiehuis-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo