marloes-m-spitsbergen

Spitsbergen vakanties en poolreizen in de winter 2017/2018

Marloes Meijer, specialist Spitsbergen: "Spitsbergen is een droomreis voor moderne avonturiers. Treed tijdens de Spitsbergen winter in de voetsporen van legendarische poolreizigers als Willem Barentsz, Fridtjof Nansen en Roald Amundsen en reis via Tromsø naar Longyearbyen op de meest noordelijke en nog bewoonde plek ter wereld. In het Noors worden de eilanden Svalbard genoemd. Niet onbelangrijk, want de eilandengroep maakt nog steeds deel uit van Noorwegen. Een Spitsbergen vakantie in de winter? Voordat u op Svalbard aankomt heeft u in Tromsø, in Noord-Noorwegen, nog alle tijd om op het noorderlicht te jagen. Tijdens de winter op Spitsbergen maakt u dagtochten door een fascinerend landschap van sneeuw, ijs en gletsjers. Reizen naar de rand van het noordpoolgebied. Met een beetje geluk ziet u tijdens de poolexpedities zelfs een ijsbeer!

Denkt u bij de Spitsbergen zomer aan sneeuw en kou? Dan heeft u het mis. In de zomer op Spitsbergen smelt het ijs en komt de bijzondere flora en fauna tevoorschijn. Net als in de winter combineert Voigt Travel de Spitsbergen reizen met een bezoek aan Tromsø, in het noorden van Noorwegen. Hier heeft u alle tijd om door de gezellige binnenstad te slenteren. Vanaf Tromsø vliegt u vervolgens door naar Svalbard. Tijdens een zomerreis naar Spitsbergen ziet u niet alleen dieren als rendieren, poolvossen en ijsberen, u snuift ook cultuur op in de musea in hoofdstad Longyearbyen. De binnenlanden van Spitsbergen kenmerken zich door steile bergen, maar tijdens de zomer op Spitsbergen ziet u ook talloze drijvende ijsbergen vanwaar ijsberen hun prooi proberen te vangen.
 

Voigt Travel heeft aan alles gedacht. Of u nu een Spitsbergen vakantie in de zomer of winter boekt, in alle gevallen zijn de vluchten, transfers en accommodaties al voor u geregeld. En u bent volledig vrij om excursies bij te boeken. We adviseren u graag. Na een Spitsbergen reis zal de bijzondere natuur u altijd bijblijven. Bij thuiskomst voelt u zich ongetwijfeld een echte poolreiziger."

Aanbevolen Spitsbergen reizen

 • Bucketlist reis
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Spitsbergen avontuur

  spitsbergen-avontuur-thumb
 • Stoer en comfortabel
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  In de voetsporen van Willem Barentsz

  voetsporen-willem-barentsz-thumb

Een vakantie op Spitsbergen

Onze reizigers over hun reizen met Voigt Travel

De specialisten van Voigt Travel
Liefhebbers van het Pure Noorden

Bij Voigt Travel weten we hoe fijn het is als dingen gewoon goed geregeld zijn. U wilt zeker weten dat u op de leukste locaties verblijft en de mooiste bestemmingen bezoekt.

Meer over ons
Over ons Spitsbergen

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 7 bestemmingen boven de poolcirkel!
vliegen-transavia-scandinavie