Spitsbergen - Bekijk de reizen

Spitsbergen

Bekijk de reizen

Landkaart Spitsbergen

Aanbevolen Spitsbergen reizen

 • Combinatie Tromsø en Spitsbergen! Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, v.a. € 4.595 p.p.

  Avontuurlijk Spitsbergen

  Avontuurlijk Spitsbergen
 • In de sporen van de ontdekkingsreizigers Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, v.a. € 3.395 p.p.

  Basecamp Spitsbergen

  Basecamp Spitsbergen

Een vakantie op Spitsbergen

 • Slecht weer bestaat niet Kledingadvies

  Wat voor kleding moet ik dragen?

  kledingadvies-spitsbergen-klein
 • Voorbereid op reis Op naar Spitsbergen

  Extra's bij je reis

  extras-reis-spitsbergen-klein
 • Noorderlicht verwachting Lees het hier

  Waar en wanneer spot je het noorderlicht?

  noorderlicht-spitsbergen-klein
marloes-m-spitsbergen
Marloes Meijer

Spitsbergen vakanties en poolreizen in de winter en zomer

Marloes Meijer, specialist Spitsbergen: "Spitsbergen is een droomreis voor moderne avonturiers. Treed tijdens de Spitsbergen winter in de voetsporen van legendarische poolreizigers als Willem Barentsz, Fridtjof Nansen en Roald Amundsen en reis via Tromsø naar Longyearbyen op de meest noordelijke en nog bewoonde plek ter wereld. In het Noors worden de eilanden Svalbard genoemd. Niet onbelangrijk, want de eilandengroep maakt nog steeds deel uit van Noorwegen. Een Spitsbergen vakantie in de winter? Voordat je op Svalbard aankomt heb je in Tromsø, in Noord-Noorwegen, nog alle tijd om op het noorderlicht te jagen. Tijdens de winter op Spitsbergen maak je dagtochten door een fascinerend landschap van sneeuw, ijs en gletsjers. Reizen naar de rand van het noordpoolgebied. Met een beetje geluk zie je tijdens de poolexpedities zelfs een ijsbeer!

Denk je bij de Spitsbergen zomer aan sneeuw en kou? Dan heb je het mis. In de zomer op Spitsbergen smelt het ijs en komt de bijzondere flora en fauna tevoorschijn. Net als in de winter combineert Voigt Travel de Spitsbergen reizen met een bezoek aan Tromsø, in het noorden van Noorwegen. Hier heb je alle tijd om door de gezellige binnenstad te slenteren. Vanaf Tromsø vlieg je vervolgens door naar Svalbard. Tijdens een zomerreis naar Spitsbergen zie je niet alleen dieren als rendieren, poolvossen en ijsberen, je snuift ook cultuur op in de musea in hoofdstad Longyearbyen. De binnenlanden van Spitsbergen kenmerken zich door steile bergen, maar tijdens de zomer op Spitsbergen zie je ook talloze drijvende ijsbergen vanwaar ijsberen hun prooi proberen te vangen.
 

Voigt Travel heeft aan alles gedacht. Of je nu een Spitsbergen vakantie in de zomer of winter boekt, in alle gevallen zijn de vluchten, transfers en accommodaties al voor je geregeld. En je bent volledig vrij om excursies bij te boeken. We adviseren je graag. Na een Spitsbergen reis zal de bijzondere natuur je altijd bijblijven. Bij thuiskomst voel je je ongetwijfeld een echte poolreiziger."

De specialisten van Voigt Travel
Liefhebbers van het Pure Noorden

De specialisten van Voigt Travel

Bij Voigt Travel weten we hoe fijn het is als alles voor je reis goed is geregeld. Daarom zorgen we ervoor dat je op de leukste locaties verblijft en de mooiste bestemmingen bezoekt. We ontzorgen je zodat jij al je zorgen thuis kunt laten.

Meer over ons

Al 2914 reizigers waarderen ons gemiddeld met 4,7 sterren Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Veelgestelde vragen Spitsbergen

  • Kan ik buiten Longyearbyen vrij rondlopen?
   Je kunt alleen onder begeleiding Longyearbyen verlaten, in verband met de mogelijkheid dat je een ijsbeer tegenkomt. Alle gidsen dragen daarom een wapen.
  • Kan ik ijsberen zien op Spitsbergen?
   De ijsberen begeven zich over het algemeen op het zeeijs. Alleen wanneer het ijs is gesmolten gaan de ijsberen rondtrekken over land. De moeder verschuilt zich met haar jongen in een hol en komt in maart voor het eerst naar buiten. De mannetjes hebben geen winterslaap. Het is mogelijk dat je tijdens een excursie een ijsbeer kunt zien, op gepaste afstand. Het is namelijk verboden om de ijsberen te storen in hun leefomgeving. Vanwege het mogelijke ijsbeergevaar is tijdens georganiseerde excursies de gids altijd verantwoordelijk voor jouw veiligheid en voorzien van een wapen. Hij/zij zal alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen treffen.
  • Wat voor kleding moet ik meenemen naar Spitsbergen?
   Het is zaak dat je zelf goede kleding meeneemt die op alle weersomstandigheden afgestemd kan worden. Bij de excursies krijg je kleding van de excursie leverancier, zoals een thermo overall, laarzen en wanten. Lees hier meer over ons kledingadvies.