Veelgestelde vragen Spitsbergen
Alles over Spitsbergen

Veelgestelde vragen Spitsbergen

Voigt Travel organiseert al vele jaren (pool)reizen naar Noord-Noorwegen en Spitsbergen. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun jij van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons (035 - 6990322) of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.
 


 

  • Wat zijn de vluchttijden naar Spitsbergen?
   De vlucht naar Spitsbergen wordt verzorgd door Scandinavian Airlines (SAS). Je vliegt vanaf Amsterdam met een tussenstop naar Longyearbyen. Je vliegt 's ochtends om 10:50 uur in iets minder dan twee uur naar Oslo, aankomst 12:40 uur. Vervolgens vlieg je om 15:30 uur naar Longyearbyen (Spitsbergen), aankomst om 18:30 uur. De terugvlucht vertrekt om 13:15 uur vanaf Longyearbyen. Via overstappen in Oslo en Kopenhagen kom je om 21:30 uur weer aan in Amsterdam. Een optie is om op de terugweg in Oslo te verblijven. In dat geval kun je aantal dagen later van Oslo rechtstreeks in 2 uur naar Amsterdam vliegen.
  • Wat voor kleding moet ik meenemen naar Spitsbergen?
   Het is zaak dat je zelf goede kleding meeneemt die op alle weersomstandigheden afgestemd kan worden. Bij de excursies krijg je kleding van de excursie leverancier, zoals een thermo overall, laarzen en wanten. Lees hier meer over ons kledingadvies.
  • Kan ik ijsberen zien op Spitsbergen?
   De ijsberen begeven zich over het algemeen op het zeeijs. Alleen wanneer het ijs is gesmolten gaan de ijsberen rondtrekken over land. De moeder verschuilt zich met haar jongen in een hol en komt in maart voor het eerst naar buiten. De mannetjes hebben geen winterslaap. Het is mogelijk dat je tijdens een excursie een ijsbeer kunt zien, op gepaste afstand. Het is namelijk verboden om de ijsberen te storen in hun leefomgeving. Vanwege het mogelijke ijsbeergevaar is tijdens georganiseerde excursies de gids altijd verantwoordelijk voor jouw veiligheid en voorzien van een wapen. Hij/zij zal alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen treffen.
  • Kan ik buiten Longyearbyen vrij rondlopen?
   Je kunt alleen onder begeleiding Longyearbyen verlaten, in verband met de mogelijkheid dat je een ijsbeer tegenkomt. Alle gidsen dragen daarom een wapen.
  • Kan ik dingen kopen op Spitsbergen?
   Svalbard is een tax-free zone, wat betekent dat veel goederen goedkoper zijn dan op het vasteland van Noorwegen. Goederen en bagage die van Svalbard naar Noorwegen worden meegenomen kan worden gecontroleerd door de douane bij aankomst op het vasteland, alsof de aankomst was uit het buitenland. Longyearbyen heeft een verscheidenheid aan winkels die alles verkopen van voeding, outdoor-en sport artikelen tot souvenirs. De meeste winkels in Longyearbyen accepteren creditcards. Er is een geldautomaat te vinden in het centrum van Longyearbyen. Op Spitsbergen betaal je met Noorse Kronen (NOK). Op Nordpolet in Svalbardbutikken (de plaatselijke supermarkt) kun je belastingvrije alcohol kopen op vertoon van het vliegticket of boarding pass.
  • Ga je alleen of samen op een sneeuwscooter?
   De sneeuwscootersafari's op Spitsbergen duren in enkele gevallen tot 10 uur. Het is mogelijk om samen op een sneeuwscooter te zitten, maar voornamelijk bij de lange safari's wordt het alleengebruik van een sneeuwscooter aanbevolen. Als bestuurder zul je een geldig rijbewijs moeten kunnen tonen.
  • Welke paspoortgegevens zijn nodig om een reis naar Spitsbergen te boeken?
   Om je reis naar Spitsbergen te boeken, hebben wij de eerste voornaam zoals op je paspoort staat, je achternaam en je geboortedatum nodig. Je kunt uiteraard ook reizen met een identiteitskaart.
  • Overnachten op Schiphol?
   Je kunt voorafgaand aan de reis een overnachting op Schiphol reserveren door deze optie te selecteren op het reserveringsformulier van het relevante arrangement. Lees hier meer details.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel