Veelgestelde vragen Spitsbergen

Voigt Travel organiseert al vele jaren prachtige reizen naar grote tevredenheid. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun jij van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons 035 - 699 0322 of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.

  • Kent Voigt Travel alle accommodaties zelf?
   Jazeker, vraag maar! Elk hotel hebben wij persoonlijk bezocht en gecontracteerd. Heb je specifieke vragen over de ligging en de directe omgeving van een hotel, de parkeermogelijkheden of het restaurant: wij kunnen deze beantwoorden! Heb je advies nodig bij de keuze, bel of mail gerust, wij helpen je graag!
  • Ik wil graag meer weten over het verblijf waar ik slaap. Waar kan ik dat vinden?
   De naam van de accommodaties waar je slaapt kun je vinden in de reisinformatie, op de boekingsbevestiging en op de voucher. Meer informatie over de plekken waar je slaapt vind je in de reisinformatie en op onze website bij de reis die je hebt geboekt. In de reisinformatie vind je ook informatie over wie je de sleutel overhandigt.
  • Wat is er gebruikelijk bij het in- en uitchecken van mijn accommodatie?
   Internationale regel is dat gasten de accommodatie vanaf eind van de middag kunnen betrekken op dag van aankomst en eind van de ochtend dienen te verlaten op dag van vertrek.

   Onder enig voorbehoud kunnen wij je melden dat in de meeste gevallen je bij een aankomst op bestemming eind van de ochtend reeds rond het middaguur kunt inchecken. Bij een terugvlucht op de laatste dag in de avond naar Nederland dien je ter plaatse te overleggen aangaande de mogelijkheden en voorwaarden om de accommodatie langer aan te houden (indien gewenst).

   De mogelijkheden hiervoor zijn vanzelfsprekend mede afhankelijk van de reserveringen door derden, schoonmaakafspraken, toewijzing van accommodaties en van de aankomst- en vertrektijden van (overige) gasten waardoor alleen de accommodatieverschaffer ter plaatse hierover uitsluitsel kan geven.
  • Kan ik ijsberen zien op Spitsbergen?
   De ijsberen begeven zich over het algemeen op het zeeijs. Alleen wanneer het ijs is gesmolten gaan de ijsberen rondtrekken over land. De moeder verschuilt zich met haar jongen in een hol en komt in maart voor het eerst naar buiten. De mannetjes hebben geen winterslaap. Het is mogelijk dat je tijdens een excursie een ijsbeer kunt zien, op gepaste afstand. Het is namelijk verboden om de ijsberen te storen in hun leefomgeving. Vanwege het mogelijke ijsbeergevaar is tijdens georganiseerde excursies de gids altijd verantwoordelijk voor jouw veiligheid en voorzien van een wapen. Hij/zij zal alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen treffen.
  • Kan ik buiten Longyearbyen vrij rondlopen?
   Je kunt alleen onder begeleiding Longyearbyen verlaten, in verband met de mogelijkheid dat je een ijsbeer tegenkomt. Alle gidsen dragen daarom een wapen.
  • Ga je alleen of samen op een sneeuwscooter tijdens een sneeuwscootersafari's op Spitsbergen?
   De sneeuwscootersafari's op Spitsbergen duren in enkele gevallen tot 10 uur. Het is mogelijk om samen op een sneeuwscooter te zitten, maar voornamelijk bij de lange safari's wordt het alleengebruik van een sneeuwscooter aanbevolen. Als bestuurder zul je een geldig rijbewijs moeten kunnen tonen.
  • Wat voor kleding moet ik meenemen naar Spitsbergen?
   Het is zaak dat je zelf goede kleding meeneemt die op alle weersomstandigheden afgestemd kan worden. Bij de excursies krijg je kleding van de excursie leverancier, zoals een thermo overall, laarzen en wanten. Lees hier meer over ons kledingadvies.
  • Kan ik dingen kopen op Spitsbergen?
   Svalbard is een tax-free zone, wat betekent dat veel goederen goedkoper zijn dan op het vasteland van Noorwegen. Goederen en bagage die van Svalbard naar Noorwegen worden meegenomen kan worden gecontroleerd door de douane bij aankomst op het vasteland, alsof de aankomst was uit het buitenland. Longyearbyen heeft een verscheidenheid aan winkels die alles verkopen van voeding, outdoor-en sport artikelen tot souvenirs. De meeste winkels in Longyearbyen accepteren creditcards. Er is een geldautomaat te vinden in het centrum van Longyearbyen. Op Spitsbergen betaal je met Noorse Kronen (NOK). Op Nordpolet in Svalbardbutikken (de plaatselijke supermarkt) kun je belastingvrije alcohol kopen op vertoon van het vliegticket of boarding pass.
  • Welke paspoortgegevens zijn nodig bij het boeken van een reis?
   Om je reis naar onze bestemmingen te boeken, hebben we de eerste voornaam zoals vermeld in je paspoort, je achternaam en je geboortedatum nodig.
  • Wat zijn de vluchttijden naar Spitsbergen?
   De vlucht naar Spitsbergen wordt verzorgd door Scandinavian Airlines (SAS). Je vertrekt vanaf Amsterdam met een tussenstop naar Longyearbyen. De vlucht vertrekt 's ochtends om 10:50 uur en duurt iets minder dan twee uur naar Oslo, waar je om 12:40 uur aankomt. Vervolgens vlieg je om 15:30 uur naar Longyearbyen (Spitsbergen), waar je om 18:30 uur aankomt. De terugvlucht vertrekt om 13:15 uur vanaf Longyearbyen. Na overstappen in Oslo en Kopenhagen kom je om 21:30 uur weer aan in Amsterdam. Een andere optie is om op de terugweg in Oslo te verblijven. In dat geval kun je een aantal dagen later rechtstreeks in 2 uur van Oslo naar Amsterdam vliegen.

Staat je vraag er niet bij?

Stel dan je vraag via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op 035 - 699 0322.