Fly & drive - Inclusief vlucht, huurauto en authentiek verblijf

Fly & drive

Inclusief vlucht, huurauto en authentiek verblijf

Camperreizen - De vrijheid van een huis op wielen

Camperreizen

De vrijheid van een huis op wielen

Groepsreizen - Met een ervaren reisleider langs alle highlights

Groepsreizen

Met een ervaren reisleider langs alle highlights

Eigen auto - Relaxed op de weg en alles geregeld, zelfs de overtocht

Eigen auto

Relaxed op de weg en alles geregeld, zelfs de overtocht

Zelf samenstellen - Kies een verblijf en maak een reis op maat

Zelf samenstellen

Kies een verblijf en maak een reis op maat

Landkaart IJsland

Aanbevolen IJsland reizen

 • Individuele ontdekkingsreis
  15 dagen, camperreis, v.a. € 2.695 p.p.

  Camper Avontuur IJsland

  Camper Avontuur IJsland
 • Complete IJsland rondreis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 3.895 p.p.

  360 graden IJsland fly & drive

  360 graden IJsland fly & drive

IJsland reizen in de zomer

 • Ultieme vrijheid in IJsland Op vakantie met de camper

  Bekijk al onze camperreizen

  kamperen-ijsland-thumb
 • Favoriete reis Alle hoogtepunten

  360 graden IJsland

  mooiste-watervallen-thumb
 • Laat je inspireren Voor jouw zomer

  Mooiste plekken

  ijsland-extras-klein
marrit-ijsland-zomerperiode
Marrit Galema

IJsland vakantie met Voigt Travel: veelzijdige rondreizen buiten de gebaande paden

Marrit Galema, specialist IJsland: "Tijdens een vakantie in IJsland met een auto, camper of groepsreis krijg je steeds het gevoel op een andere planeet te zijn beland: van helderblauwe warmwaterbronnen in Noord-IJsland tot scherp uitgesneden fjorden in Oost-IJsland en van zwarte lavastranden in het zuiden tot metershoge kliffen in het westen. Het meest unieke is toch wel het binnenland van IJsland. Het maanlandschap, de (actieve) vulkanen en de gestolde lavavelden zijn slechts enkele weken per jaar toegankelijk.

Met Voigt Travel vlieg je van juni tot en met september rechtstreeks met Transavia van Rotterdam The Hague Airport naar Akureyri in Noord-IJsland. Of je nu kiest voor een fly & drive auto rondreis, een avontuur met de camper of een groepsreis door IJsland: het noorden is altijd het startpunt. Vanuit dit ongerepte, en nog relatief onbekende, deel van IJsland ligt het hele land aan je voeten. Wil je het IJsland voorbij de massa, het IJsland van de ongebaande paden, ontdekken? Blijf in Noord- en Oost-IJsland.

Met Voigt Travel heb je dus altijd een onbezorgde start van je rondreis IJsland, zonder dat je moet vechten op de drukke luchthaven van Reykjavík. Bezoek vanuit Akureyri eerst de highlights van de Diamond Circle, met bezienswaardigheden als Goðafoss, Húsavík, Mývatn en de Dettifoss waterval, voordat je de rest van het land bewondert.

Zomervakantie in IJsland
IJsland, het land van vuur en ijs, onthult zijn ware pracht tijdens de zomermaanden, wanneer de dagen zich uitstrekken tot bijna 24 uur zonlicht. Een zomervakantie in dit land bestaat uit spectaculaire natuur, geothermische bronnen en een rijke IJslandse cultuur. Een zomervakantie in IJsland wordt er een om in de boeken te schrijven. Wil je meer weten over een zomer in IJsland? Lees hier verder en kom meer te weten over alle voordelen van een zomervakantie in IJsland."

De specialisten van Voigt Travel
Liefhebbers van het Pure Noorden

De specialisten van Voigt Travel

Bij Voigt Travel weten we hoe fijn het is als alles voor je reis goed is geregeld. Daarom zorgen we ervoor dat je op de leukste locaties verblijft en de mooiste bestemmingen bezoekt. We ontzorgen je zodat jij al je zorgen thuis kunt laten.

Meer over ons

Al 2920 reizigers waarderen ons gemiddeld met 4,7 sterren Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Veelgestelde vragen IJsland

  • Is een vakantie naar IJsland duur?
   IJsland is vergeleken met andere Europese bestemmingen duur, maar als je kijkt naar wat je er voor krijgt, valt het mee. Een rondreis bij Voigt Travel naar IJsland kost tussen de € 825 en € 4795 per persoon, inclusief directe vlucht, verblijf en een aantal excursies, afhankelijk van het aantal dagen dat je gaat, hoe je verblijft, wat je gaat doen en in welke seizoen. Lees hier meer over de kosten van een vakantie in IJsland.
  • Is er tijdsverschil met IJsland?
   In IJsland kent men geen zomertijd en wintertijd. Tijdens onze zomertijd is het in IJsland 2 uur vroeger en in de winter bedraagt het tijdsverschil 1 uur.
  • Kan ik extra handbagage bijboeken bij Transavia?
   Ja, het is mogelijk om extra handbagage bij te boeken bij Transavia. Vanaf het winterseizoen 2024-2025 mogen reizigers nog steeds gratis één stuk handbagage meenemen met de afmetingen van 40 x 30 x 20 cm, zoals een laptoptas of een kleine rugzak.

   Voor een groter stuk handbagage (cabinebagage) met afmetingen groter dan 55 x 35 x 25 cm, moet er een toeslag van minimaal €10 per enkele reis betaald worden. Dit kan geregeld worden via de Transavia portal.

   Er is plaats voor maximaal 70 grotere stuks cabinebagage in de cabine. Als je een van de gelukkige 70 bent, krijg je ook priority boarding. Mocht er geen plaats meer zijn in de cabine, dan zal jouw grotere cabinebagage in de ruimbagage moeten. Bij het boeken van je vlucht of het toevoegen van bagage op de Transavia portal, zal je op de hoogte worden gesteld van de beschikbaarheid. Het is aan te raden om dit zo vroeg mogelijk te regelen om zeker te zijn van een plaats. Lees hier meer.

   Op deze pagina lees je meer over het nieuwe bagagebeleid.
  • Wat is de beste reisijd om naar IJsland te gaan in de zomer?
   De beste reistijd voor IJsland is de zomer, waarbij juli en augustus de drukste maanden zijn. Iets minder druk is het in juni en september. De gemiddelde temperatuur in IJsland komt het hele jaar niet boven de 15 graden uit. Tussen juni en september schommelt de maximum temperatuur tussen de 10 en 15 graden. Lees meer over de beste reistijd..
  • Wat is de temperatuur in IJsland in de zomer?
   De temperatuur in IJsland kan variëren in de zomer, maar over het algemeen liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 10°C en 15°C. In de warmste maanden, zoals juni, juli en augustus, kunnen de temperaturen op sommige dagen echter oplopen tot boven de 20°C, vooral in het zuiden van het land. Lees hier meer details over het klimaat in IJsland.