360 graden IJsland fly & drive

IJsland altijd al willen bewonderen? Met deze bijzondere rondreis brengen we je op alle mooie plekken van IJsland. Altijd al walvissen willen spotten? Of willen baden in een natuurbad? Dat kan! Naast de vele activiteiten biedt IJsland ook natuur waar je nooit op uitgekeken raakt. Zo zie je tijdens deze rondreis de lavavelden, uitgestrekte vlaktes, vulkanen én geisers. 

De 15-daagse IJsland rondreis in het kort
De start begint in Rotterdam. Hier stap je in Rotterdam The Hague Airport op het vliegtuig die je direct naar het noorden van IJsland brengt. Je komt in de ochtend aan in Akureyri en dus de hele dag de tijd om IJsland te ontdekken. De eerste overnachting is bij Fosshotel Húsavík, gelegen in het centrum van Húsavík. Deze plaats ademt de sfeer van handel en visserij. Na 2 nachten rijd je door naar  Icelandair Hotel Mývatn, gelegen aan het Mývatn meer. Hier verblijf je 3 nachten, dus alle tijd voor ontspanning en leuke excursies. De entree voor de Mývatn Nature Baths hebben we al voor je inbegrepen! Rijd door naar het oosten van IJsland naar Hotel Eyvindará. Een hotel gerund door een familie die er alles aan zal doen om je welkom te laten voelen. In deze omgeving kun je rendieren spotten en mooie wandelingen maken. Na 2 dagen vertrek je in zuidelijke richting en verblijf je in Fosshotel Glacier Lagoon. Dit hotel ligt aan de voet van Vatnajökull, ’s werelds grootste gletsjer buiten het arctisch gebied. Daarnaast ligt het Jökulsárlón ijsmeer op rijafstand. Grand Hotel Reykjavik, waar je twee nachten verblijft, is de volgende accommodatie. Geniet van deze leuke veelzijdige stad. Hierna rijd je weer richting het noorden van IJsland, naar Sigló Hótel. Stop onderweg bij de KIDKA wolfabriek of dompel je onder in een wel heel bijzondere manier, namelijk in een bierbad! De laatste overnachting is bij Icelandair hotel Akureyri. Hier heb je alle mogelijkheden om nog een leuke activiteit te ondernemen. Stap bijvoorbeeld op een IJslands paard en maak een mooie dagtocht of ga lekker uiteten in Akureyri en proef de heerlijke vers gevangen vis. Na dit 15-daagse IJslandse avontuur vlieg je vanuit Akureyri terug naar Rotterdam.


Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in Fosshotel Húsavík op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in Icelandair Hotel Mývatn op basis van logies & ontbijt 
 • 2 nachten in Hotel Eyvindará op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Fosshotel Glacier Lagoon op basis van logies & ontbijt 
 • 2 nachten in Grand Hótel Reykjavík op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Sigló Hótel op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Icelandair Hotel Akureyri op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids (voucher t.w.v. €35 per boeking)
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • Mývatn meer
 • Jökulsárlón ijsmeer
 • Diamond Circle & Golden Circle
 • Walvissen spotten
 • Reykjavík
 • Lavavelden, gletsjers en geisers
 • Vatnajökull gletsjer
 • Zwarte lavastranden
 • Watervallen Dettifoss, Godafoss, Svartifoss en meer
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 15 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - Augustus
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • Inbegrepen: Entree Mývatn Nature Baths t.w.v. € 46
lisette-k-ware-zuiden

Lisette Hartman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Fosshotel Húsavík

Verblijf in Icelandair Hotel Mývatn

Verblijf in Hotel Eyvindará

Verblijf in Fosshotel Glacier Lagoon

Verblijf in Grand Hótel Reykjavík

Verblijf in Sigló Hótel

Verblijf in Icelandair Hotel Akureyri

Een ervaring om nooit te vergeten

360 graden IJsland fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de IJsland rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in IJsland vrij om zelf je dagen in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkomin á Íslandi!

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport naar de luch...

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport naar de luchthaven Akureyri, gelegen in Noord-IJsland. Vanaf de luchthaven start direct het avontuur. De huurauto staat al voor je klaar, dus tijd om dit mooie land te gaan verkennen! De eerste overnachting is geregeld bij Fosshotel Húsavík, gelegen in de plaats waar veel walvissafari’s starten. Badder je vanavond in het natuurbad bij GeoSea? Overnachting in Fosshotel Húsavík.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Húsavík: ca. 77 km | ca. 1 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Tijd om walvissen te spotten

Vandaag is er alle tijd om de zeezoogdieren die rondom Húsavík zwemmen van dichterbij ...

Vandaag is er alle tijd om de zeezoogdieren die rondom Húsavík zwemmen van dichterbij te bekijken: de walvissen!  Dat hier zoveel walvissen zwemmen is te danken aan een draaikolk die zich onder het water in de baai van Skálfandi (voor Húsavík) bevindt. Deze draaikolk zorgt samen met twee rivieren die uitmonden op zee voor fris water. De ideale omgeving voor walvissen om hun jongen op te voeden. Samen met de duizenden planktonplanten maakt dit de perfecte leefomgeving voor de grote zeezoogdieren. Sluit de dag goed af en eet ’s avonds vers gevangen vis in één van de restaurants in Húsavík. Overnachting in Fosshotel Húsavík. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op naar het Mývatn meer

Mocht je nog niet genoeg hebben gekregen van de walvissen is het een aanrader om het walvissenmuseum...

Mocht je nog niet genoeg hebben gekregen van de walvissen is het een aanrader om het walvissenmuseum te bezoeken in Húsavík. Daarna vertrek je richting het Mývatn meer. Dit meer is een onderdeel van een actief vulkanisch gebied. Op veel plekken zie je zelfs de zwavelrook uit de grond komen. Vandaag is de entree voor de natuurbaden in Mývatn voor je inbegrepen. Dompel je onder in deze geothermale baden en geniet van de helende werking van het water. Overnachting in Icelandair Hotel Mývatn.
Rijafstand Húsavík – Mývatn: ca. 63 km | ca. 45 min
Toon minder

Toon meer

Dag 4 De IJslandse vulkaan Askja

Na het ontbijt heb je vandaag alle ruimte om een leuke excursie te ondernemen. Een aanrader is de ex...

Na het ontbijt heb je vandaag alle ruimte om een leuke excursie te ondernemen. Een aanrader is de excursie naar de Askja vulkaan. Met een super jeep ga je de vulkaan op, waar je prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Naar de top van de vulkaan is het nog ongeveer 45 minuten heen en terug lopen. Na deze indrukkende ervaring rij je terug naar Icelandair Hotel Mývatn, waar je nog een nacht verblijft.  Toon minder

Toon meer

Dag 5 Goðafoss waterval: een must see

Op ongeveer een half uur rijden ligt de waterval Goðafoss. Door de rotsen is deze waterval in me...

Op ongeveer een half uur rijden ligt de waterval Goðafoss. Door de rotsen is deze waterval in meerdere stukken verdeeld, een adembenemend natuurfenomeen. De Goðafoss betekent letterlijk: waterval van de goden. Hij dankt zijn naam aan Thorgeir Thorkelsson, de stichter van het Christendom in IJsland. Als blijk voor bekering gooide hij zijn heidense afgodsbeelden in de waterval. Overnachting in Icelandair Hotel Mývatn. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op naar het oosten

Naast de Goðafoss heeft IJsland nog veel meer watervallen. Maak vandaag vooral een tussenstop bi...

Naast de Goðafoss heeft IJsland nog veel meer watervallen. Maak vandaag vooral een tussenstop bij de Dettifoss, voordat je richting het oosten rijdt. De Dettifoss is onderdeel van de Diamond Circle en de grootste waterval, qua hoeveelheid water, van IJsland en zelfs de krachtigste van Europa! Vandaag kom je aan bij Hotel Eyvindará. Vanuit hier hun je mooie dagtochten maken naar het binnenland, maar ook zeker naar de fjorden. Overnachting in Hotel Eyvindará.
Rijafstand Mývatn - Egilsstaðir: ca. 185 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vissersdorpen in de fjorden

De fjorden aan de oostkust zijn tijdens de laatste ijstijd ontstaan en zijn de thuisbasis van geweld...

De fjorden aan de oostkust zijn tijdens de laatste ijstijd ontstaan en zijn de thuisbasis van geweldige watervallen, lavagrotten, charmante vissersdorpjes met een rijke geschiedenis en musea. Niet te vergeten natuurlijk de indrukwekkende natuur en panoramische uitzichten. Bezoek vandaag bijvoorbeeld Seyðisfjörður, een vissersdorp dat vooral bekend staat om de blauwe kerk en verschillende kunstgallerijen. Een bezoek aan Borgarfjörður Eystri is zeker ook de moeite waard. De weg er naartoe is prachtig, je rijdt dwars door het natuurgebied Stórurð. Borgarfjörður Eystri ligt aan het einde van de gelijknamige fjord. Een interessant feit over het dorp is dat er geen huisnummers zijn. Volgens de lokale bevolking is dit niet nodig, omdat iedereen elk huis kent aan zijn uiterlijk. Overnachting in Hótel Eyvindará.  Toon minder

Toon meer

Dag 8 Jökulsárlón, het grootste gletsjermeer in IJsland

Stap op tijd in de auto en rijd in zuidelijke richting naar Fosshotel Glacier Lagoon. Je verblijft h...

Stap op tijd in de auto en rijd in zuidelijke richting naar Fosshotel Glacier Lagoon. Je verblijft hier dichtbij het Vatnajökull National Park. Hier komen jarenlange erupties, slijtages, ijsvormingen en vulkaanuitbarstingen samen. De ultieme plek om een wandeling te maken. Op zoek naar meer avontuur? Boek een sneeuwscootersafari op de gletsjer Vatnajökull. Met een jeep rijdt je richting de gletsjer, waar je vervolgens vanaf de sneeuwscooter geniet van dit mooie uitzicht. Of peddel je liever rustig door de lagune heen? Ga buiten de gebaande paden en peddel in een kajak door het Vatnajökull National Park heen. Overnachting in Fosshotel Glacier Lagoon.
Rijafstand Egilsstaðir - Öræfi: ca. 287 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Skaftafell National Park

Fosshotel Glacier Lagoon ligt aan de voet van het Skaftafell nationaal park. Hier kun je de Svartifo...

Fosshotel Glacier Lagoon ligt aan de voet van het Skaftafell nationaal park. Hier kun je de Svartifoss waterval bewonderen. Deze waterval is omgeven door zwarte basaltzuilen, waardoor het water zwart lijkt. Svartifoss betekent dan ook niet voor niets ‘zwarte waterval’. Een andere aanrader is een wandeling naar Skaftafellsjökull, een van de vele stroken die aftakken van de grote gletsjer Vatnajökull. De route start bij het Skaftafell bezoekerscentrum en je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de gletsjer. Overnachting in Fosshotel Glacier Lagoon.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Aanschouw de vulkaan Eyjafjallajökull

Na het ontbijt stap je in de auto om richting Reykjavík te gaan. Kun je geen genoeg krijgen v...

Na het ontbijt stap je in de auto om richting Reykjavík te gaan. Kun je geen genoeg krijgen van de IJslandse watervallen? Onderweg kom je de Seljalandsfoss en de Skógafoss tegen en als absolute hoogtepunt de vulkaan Eyjafjallajökull. Heb je meer zin om Reykjavík te ontdekken? Bezoek de Hallgrímskirkja, een indrukwekkende kerk, het oude centrum of één van de musea. Overnachting in Grand Hotel Reykjavík.
Rijafstand Öræfi - Reykjavík: ca. 350 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Verken Reykjavík en omgeving

Je wordt wakker in de meest noordelijk gelegen hoofdstad van Europa, en niet zomaar éé...

Je wordt wakker in de meest noordelijk gelegen hoofdstad van Europa, en niet zomaar één! Reykjavík is een levendige stad, maar geeft je ook het gevoel aan het einde van de wereld te zijn. Echt kennis maken met de locals? Boek dan de food walk door Reykjavik! Overnachting in Grand Hotel Reykjavík. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Naar de noordelijkste stad van IJsland

Vandaag laat je Reykjavik achter je en begin je de tocht naar de meest noordelijke stad van IJsland:...

Vandaag laat je Reykjavik achter je en begin je de tocht naar de meest noordelijke stad van IJsland: Siglufjörður. Onderweg kun je stoppen voor een rondleiding bij de KIDKA wolfabriek. Je slaapt in het Sigló Hótel, in een kamer uit uitzicht op de haven. Een werkelijke parel om te verblijven. Je komt heerlijk tot rust in de hottub hij het hotel. Overnachting in Sigló Hótel.
Rijafstand Reykjavík – Siglufjörður: ca. 383 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Badderen in bier?

Geniet vandaag van het levendige stadje en bezoek de bezienswaardigheden die hier in de omgeving gem...

Geniet vandaag van het levendige stadje en bezoek de bezienswaardigheden die hier in de omgeving gemakkelijk te bereiken zijn. In de directe omgeving kun je heerlijk hiken of kanoën of breng een bezoek aan het Haring museum dat op loopafstand van het hotel is. Liever iets rustiger doen? Bezoek dan de bierspa. Het klinkt gek, maar het weken in water, hop en gist heeft een helende werking. Neem vooral geen douche achteraf. Het werkt het beste als het niet meteen wordt afgespoeld. Overnachting in Sigló Hótel. Toon minder

Toon meer

Dag 14 Ontdek Akureyri

Vandaag is de een na laatste dag in dit bijzondere land. Ga je nog een dag op stap met de IJslandse ...

Vandaag is de een na laatste dag in dit bijzondere land. Ga je nog een dag op stap met de IJslandse paarden? Of duik je de stad Akureyri in? De stad Akureyri ligt aan het fjord Eyjafjördur en is voornamelijk bekend om de visindustrie. Ga vooral vanavond ergens heerlijk vis eten in één van de restaurants in Akureyri. In Akureyri vind je ook de mooie statige kerk Akureyrarkirkja. Via de lange trap kom je uit bij de kerk. Je overnacht in het Icelandair Hotel Akureyri.
Rijafstand Siglufjörður - Akureyri: ca. 75 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Kveðja Ísland, tijd om naar huis te gaan

Aan dit mooie avontuur komt een einde helaas. Na IJsland 360 graden beleefd te hebben stap je op het...

Aan dit mooie avontuur komt een einde helaas. Na IJsland 360 graden beleefd te hebben stap je op het vliegtuig richting Rotterdam. Deze reis kun je mooi van je bucketlist afstrepen!
Rijafstand Akyreyri - luchthaven Akureyri: ca. 4 km | ca. 10 min
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkomin á Íslandi!
Dag 2 Tijd om walvissen te spotten
Dag 3 Op naar het Mývatn meer
Dag 4 De IJslandse vulkaan Askja
Dag 5 Goðafoss waterval: een must see
Dag 6 Op naar het oosten
Dag 7 Vissersdorpen in de fjorden
Dag 8 Jökulsárlón, het grootste gletsjermeer in IJsland
Dag 9 Skaftafell National Park
Dag 10 Aanschouw de vulkaan Eyjafjallajökull
Dag 11 Verken Reykjavík en omgeving
Dag 12 Naar de noordelijkste stad van IJsland
Dag 13 Badderen in bier?
Dag 14 Ontdek Akureyri
Dag 15 Kveðja Ísland, tijd om naar huis te gaan
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak de rondreis IJsland compleet met een aantal onvergetelijke excursies
In IJsland kun je van alles ondernemen en het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten en excursies voor je geselecteerd.

excursies-myvatn-zomer-inbegrepen

Excursies Mývatn (inbegrepen)

myvatn-nature-bath

Entree Mývatn Nature Baths (inbegrepen)

Laat je omringen door de rust en de natuur van Mývatn en dompel je onder in één van de baden. De lagune heeft een temperatuur van 36-40 graden en door de hoeveelheid mineralen en zwavel is het zeer goed voor de huid. Geniet er samen met de “locals” van een drankje. Voor de IJslanders is dit namelijk écht een dagje uit. Ervaar de geothermische stoom die opstijgt in de stoombaden en kom geheel tot rust.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 dag
 • NB: handdoek is inbegrepen, entree voor de gehele dag
excursies-husavik-zomer

Excursies Húsavík

husavik-whale-museum

Bezoek het Húsavík Whale Museum

Húsavík is een van de béste plekken om walvissen te spotten. Geen wonder dat je hier dan ook het walvismuseum kan bezoeken. Hier leer je meer over alle soorten walvissen die voor de kusten van IJsland leven. Bovendien kun je een levensgroot imposant skelet van een walvis bewonderen. Het museum is rijk aan geschiedenis en fotogalerijen van deze prachtige zeezoogdieren. Dit museum is zeker de moeite waard om doorheen te wandelen. Alle informatie in het museum is in het Engels. Bekijk de video van de excursie.

 • Prijs: € 15,50 per persoon
 • Duur: 1 dag
walvissen-spotten-eiken-boot

Walvissen spotten vanaf een traditionele eiken boot

Húsavík is dé walvishoofdstad van IJsland. Stap hier op de traditionele IJslandse eiken boot en ga op zoek naar de walvissen. Tijdens de tour kun je deze zeezoogdieren van dichtbij bewonderen maar ook dolfijnen zwemmen vaak met de boot mee. De gids vertelt aan boord van alles wat je over walvissen moet weten en er is alle tijd om de dieren mooi op de foto te zetten. Lees meer over walvissen spotten in IJsland.

 • Prijs: € 75,50 per persoon | € 31,40 per kind 7 t/m 15 jaar | Gratis voor kinderen t/m 6 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief gids, warme overall en indien nodig regenkleding
whale-rib-boat

Walvissafari en papegaaiduikers spotten per RIB-boot

Durf je het aan om verder op zee te gaan? Ga dan aan boord van de RIB-boot van Gentle Giants. Vanuit Húsavík verlaat je de baai om op zoek te gaan naar de grotere walvissen. Onderweg stop je bij ‘Puffin Island’, waar je duizenden papegaaiduikers kunt aanschouwen. De gids vertelt je graag meer over de walvissen en de papegaaiduikers. Dit is een excursie voor de avontuurlijke walvisspotter. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen onder de 7 jaar (min. 1,40 lang) en voor mensen met hart- of rugproblemen. Bekijk de video van de excursie. Papegaaiduikers zijn te zien tot ongeveer 20 augustus.

 • Prijs: € 138 per persoon | € 91 per kind 7 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Minimum leeftijd 7 jaar | Inclusief gids en een warme veiligheidsoverall
excursies-akureyri-zomer

Excursies Akureyri

ijsland-bier-spa-akureyri

Bezoek de bier spa

Altijd al willen badderen in bier? Dat kan! Neem een bad gevuld met water, hop en gist en ervaar de helende werking van dit bijzondere bad. Na 20 minuten baden in jong bier en levend biergist kun je heerlijk relaxen in de ontspanningsruimte. Neem vooral geen douche na dit bad! Het bierbad reinigt de huid en heeft een positief effect op de gezondheid en werkt het best als het niet meteen wordt afgespoeld. Er is geen leeftijdsgrens voor het bad, het water zelf bevat namelijk geen alcohol. Mocht je toch een biertje willen drinken, een paar badkuipen hebben een biertap! (minimaal 20 jaar of ouder).

 • Prijs: € 63 per persoon
 • Duur: 1 dag
 • NB: Inclusief handdoek, badjas en kluisje (30 minuten rijden van Akureyri)
ijsland-ontmoeting-ijslandse-paarden

Maak kennis met de IJslandse paarden

Tijdens deze tocht ga je samen met de eigenaren van Polár Hestar te paard de omgeving verkennen. Onderweg stop je voor huisgemaakte cake, koffie- en thee. De tocht is zowel geschikt voor mensen die nog nooit paard hebben gereden, als voor de meer ervaren ruiter.

 • Prijs: € 45,50 per persoon | € 38,50 per kind 11 t/m 18 jaar | € 22,80 per kind 4 t/m 10 jaar
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief koffie, thee en iets lekkers onderweg (30 minuten rijden van Akureyri)
ijsland-raften-noord-ijsland

Raften in Noord-IJsland

Altijd al eens willen raften? Vanaf het startpunt in Varmahlíð ga je op weg naar de rivier. Stap in de boot en peddel over de rivier. Het raften kan beginnen! Onderweg kom je verschillende stroomversnellingen tegen en drijf je door het prachtige klooflandschap. Geniet tijdens een stop van een kop warme chocolademelk en iets lekkers. Wie wil deze rivierwildernis van IJsland nou niet ontdekken? Aangeraden wordt om warme kleding onder je wetsuit te dragen (denk aan thermo ondergoed, fleece vest, wollen sokken). Daarnaast is het handig om droge kleding mee te nemen om na de excursie aan te doen.

 • Prijs: € 116,50 per persoon | € 77,20 per kind 6 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimum leeftijd 6 jaar | Inclusief raft-uitrusting, gekwalificeerde gids, transfers startpunt-rivier, snack onderweg
excursies-vatnajokull-zomer

Excursies Vatnajökull

ijsland-sneeuwscootersafari-gletsjer-vatnajokull

Sneeuwscootersafari op de gletsjer Vatnajökull

Opgehaald door een gids met jeep rijd je richting de gletsjers waar je vervolgens op de sneeuwscooter stapt. Ervaar het avontuur op Europa’s grootste gletsjer: de Vatnajökull. Geniet tijdens de sneeuwscootertocht van dit adembenemende uitzicht. Je ontvangt voor deze sneeuwscootertocht ter plekke een overall, laarzen, helm, handschoenen en muts.

 • Prijs: N.T.B.
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief gletsjer- en veiligheidsuitrusting
ijsland-kajakken-jokulsarlon-gletsjer-lagune

Kajakken in de Jökulsárlón gletsjer lagune

Peddel door één van de mooiste natuurverschijnselen van IJsland: de Jökulsárlón gletsjer lagune. Tijdens deze bijzondere ervaring heb je uitzicht op de ijskap en een enorme ijskoepel die er bovenuit steekt. Je peddelt tussen de drijvende ijsbergen en aanschouwt de dieren in hun natuurlijke habitat. Een kajak, drysuit, peddel, veiligheidsvest, schoenen en handschoenen zijn tijdens deze excursie inbegrepen.

 • Prijs: N.T.B.
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Geschikt vanaf 14 jaar, 1-persoonskajak vanaf 16 jaar
ijsland-gletsjer-kajak-avontuur-vatnajokull

Gletsjer kajak avontuur in Vatnajökull National Park

Gletsjer kajakken is dé manier om de prachtige natuur van het Vatnajökull Nationaal Park te ontdekken. Ga buiten de gebaande paden tijdens een korte wandeling over de gletsjer en geniet van het panoramische uitzicht op de bergen en gletsjers. De weerspiegeling in het water van de Heinaberg lagune maakt deze excursie een onvergetelijke ervaring. Tijdens deze excursie zijn een Kajak, peddel, drysuit, veiligheidsvest, schoenen, handschoenen en de transfers (15 min) naar de lagune inbegrepen.

 • Prijs: N.T.B.
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 14 jaar, 1 persoonskajak vanaf 16 jaar
excursies-myvatn-zomer

Excursies Mývatn

ijsland-ontdek-ijsgrot-loftheller

Ontdek de ijsgrot Lofthellir

De ijsgrot Lofthellir heeft ongelofelijke ijsformaties. Sommige ijsformaties zijn zelfs al honderden jaren oud. Met de veiligheidsuitrusting aan, hike je door het lava landschap richting de ijsgrot. De route voert je langs ruige wegen en geologische hoogtepunten. Zo zie je de vulkaan Mt. Hverfjall en de kraterrij van Lúdentarborgir. Voordat je de grot betreedt vertelt de gids je alles over de geschiedenis en de wetenschap. De grot zat vroeger bijvoorbeeld vol met magma. Eenmaal binnen bewonder je de natuurlijke ijssculpturen. Je hoort de druppels van het plafond neerkomen op het ijs, hét ultieme grot geluid. Ga buiten je comfortzone en bekijk deze bijzondere ijsgrot van binnen. Niet geschikt voor jonge kinderen, mensen met claustrofobie of mensen met een slechte conditie. Tijdens de excursie kruip je een klein stuk, maar de vuistregel hierbij is: als je je goed voelt in een lift, dan zit je goed. Bekijk de video van de excursie.

 • Prijs: € 185,50 per persoon | € 92,80 per kind 8 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • NB: Minimum leeftijd 8 | Inclusief gids, materiaal om de grot te verkennen (helm, hoofdlamp en laarzen met ijzeren studs) | Mogelijk van 25 mei - 1 oktober
ijsland-avontuurlijke-tocht-superjeep-askja-holuhraun

Avontuurlijke tocht met Super Jeep naar Askja & Holuhraun

De Super Jeep is de ideale manier om door IJsland te rijden, want het is comfortabel en veilig. Deze jeeprit naar de vulkaan Askja en de lavavelden van Holuhraun is een excursie op zich. Onderweg stop je waar je maar wilt terwijl de gids je alles vertelt over het landschap. Na een stuk rijden hike je naar het Askja meer. Waan je op een andere planeet en aanschouw de wildernis en de adembenemende zoetwaterbronnen. Kun je een geheim bewaren? Het verhaal gaat de ronde dat er een draak in de kloof woont! Bekijk de video van de excursie.

 • Prijs: € 299 per persoon | € 149,50 per kind 6 t/m 15 jaar
 • Duur: ca. 12-13 uur
 • NB: Minimum leeftijd 6 | Inclusief gids en lunch | Mogelijk van 16 juni - 1 oktober
siglufjordur-excursies-zomer

Excursies Siglufjörður

siglufjordur-haring-museum

Bezoek het Haring Museum

Dit is het grootste maritieme en industriële museum van IJsland. Maak kennis met de haringvisserij die de economie van IJsland voor een groot deel van de twintigste eeuw heeft ondersteund. Het museum is verdeeld over vijf gebouwen. De Róaldsbrakki is een Noors haringstation uit 1907. Het grootste deel van dit gebouw is nog in de staat zoals het vroeger was, toen haringmeisjes de hele zomer in het gebouw woonden. Grána is een voorbeeld van een kleine haringfabriek uit de jaren dertig waar je kunt zien hoe de verwerking ging. De Boathouse ziet eruit als een deel van de haringhaven uit 1950, het geeft je een gevoel hoe het was om in die tijd over de kade te lopen. In 'The Old Slipway' worden oude boten gerestaureerd en kleine roeiboten gebouwd.

 • Prijs: € 15,50 per persoon | Gratis voor kinderen 0 t/m 16 jaar
 • Duur: 1 dag
excursies-reykjavik-zomer

Excursies Reykjavík

reykjavik-the-food-walk

The Food walk Reykjavík

Ben je een liefhebber van nieuwe gerechten uitproberen en ben je benieuwd naar de IJslandse keuken? Bewaar dan je honger en nieuwsgierigheid voor een food tour door de stad van Reykjavík. Tijdens de wandeling kom je langs 5 tot 6 lokale restaurants, die je zelf niet gemakkelijk zou vinden tijdens een bezoek aan de stad. Leer op een unieke manier de lokale keuken en geschiedenis van IJsland kennen!

 • Prijs: € 97,50 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief gids, bezoek aan 5-6 restaurants en proeven van 10 verschillende keukens

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Dwars door het binnenland
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 3.195 p.p.

  4x4 Extreme wereld van watervallen fly & drive

  4x4-extreme-wereld-watervallen-flydrive-thumb
 • Mis niets
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.525 p.p.

  De ronde van IJsland fly & drive

  ronde-van-ijsland-flydrive-thumb
 • Ervaar het boerenleven
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.595 p.p.

  Farm stay IJsland fly & drive

  farm-stay-ijsland-fly-drive-header-thumb
 • Relaxte rondreis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.395 p.p.

  IJsland compleet fly & drive

  ijsland-compleet-flydrive-thumb