Westfjorden en Snæfellsnes fly & drive

Deze reis brengt je naar een van de oudste delen van IJsland. Het echte authentieke IJslandse ‘aan het einde van de wereld gevoel’ vind je hier nog in overvloed. Stille baaien, hoge bergen, natuurlijke waterbronnen, zeehonden en ruige fjorden razen aan je voorbij. De Dynjandi waterval, die op iedere bezoeker een onuitwisbare indruk achter laat. De vogelrots Látrabjarg, waar je grote hoeveelheden vogels waaronder papegaaiduikers, alken en verschillende soorten meeuwen kunt observeren, is één van de hoogtepunten van het westen. De hobbelige wegen ernaartoe ben je al snel vergeten. Het is een echte ‘must’ voor natuurliefhebbers en avonturiers.

De 8-daagse IJsland rondreis in het kort
De reis start in het meest noordelijkste plaatsje van IJsland, waar je meteen tot rust komt in een kleinschalig IJslands vissersdorpje en geniet van de luxe van het Sigló Hótel. De reis vervolgt zich naar de Westfjorden. Je wordt overspoeld met waanzinnige uitzichten die snel wisselen door de stijgingen en dalingen door de ruige fjorden. Ontdek in twee dagen de zandstranden, geothermische baden en ga op excursie vanuit Isafjördur. Vanuit Fosshótel Westfjords vertrek je vervolgens in zuidelijke richting naar het schiereiland Snæfellsnes. Alles wat er op IJsland te zien is vind je hier zoals kliffen, zwarte stranden, vulkanen, lavavelden, warm waterbronnen, watervallen en nog veel meer. Je verblijft twee nachten in Fosshótel Stykkisholmur, genoeg tijd dus om de hoogtepunten te ontdekken. Na deze dagen vol nieuwe impressies overnacht je vervolgens in Hotel Laugarbakki vlakbij het schiereiland Vatnsnes. De laatste nacht is het tijd om de ‘hoofdstad’ van het noorden te ontdekken; Akureyri. Met het centraal gelegen hotel kun je alle kanten op. Proost in een van de gezellige bars op een onvergetelijke reis.

Verzorging
Je verblijft:

 • 1 nacht in Sigló Hótel op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Fosshotel Westfjords op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Fosshotel Stykkishólmur op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Hotel Laugarbakki op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Hótel Kea op basis van logies & ontbijt


Extra’s bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids (voucher t.w.v. €35 per boeking)
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • Ongerepte pure natuur met watervallen en gletjers
 • Het schiereiland Snæfellsnes
 • De afgelegen Westfjorden
 • Papegaaiduikers, walvissen en zeehonden
 • Vatnsnes schiereiland
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - Augustus
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
lisanne-n-ijsland

Lisanne van Nie

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sigló Hótel

Verblijf in Fosshotel Westfjords

Verblijf in Fosshotel Stykkishólmur

Verblijf in Hótel Laugarbakki

Verblijf in Hótel Kea

Een ervaring om nooit te vergeten

Westfjorden en Snæfellsnes fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de IJsland rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in IJsland vrij om zelf je dagen in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in IJsland

Je koffer is ingepakt. Eindelijk kan de reis beginnen waar je al zo lang naar hebt uitgekeken. Na ee...

Je koffer is ingepakt. Eindelijk kan de reis beginnen waar je al zo lang naar hebt uitgekeken. Na een rechtstreekse vlucht van ongeveer drie uur zet je voet in het uiterste noorden van IJsland; Akureyri. De huurauto staat al voor je klaar en de reis kan beginnen. Via de arctische kustroute rijd je naar de meest noordelijke plek van IJsland. Aangekomen in Siglufjörður kun je het vissersdorp te voet ontdekken. Bezoek het haringmuseum dat het grootste maritieme museum is van IJsland. Vanavond mag je lekker ontspannen met een goed glas bier of wijn in de sauna en hottub. Overnachting in Sigló Hótel.
Rijafstand Akureyri – Siglufjörður: ca. 80 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Roadtrip naar de Westfjorden

Vandaag staat er een lange, maar adembenemend mooie roadtrip op het programma. Je rijdt richting het...

Vandaag staat er een lange, maar adembenemend mooie roadtrip op het programma. Je rijdt richting het westen en komt het afgelegen, onontdekte gebied binnen. Hoge bergen en ruige fjorden worden gepasseerd. Houd je ogen open voor zeevogels en zeehonden die langs het fjord kunnen liggen. Maak onderweg een stop bij Drangsnes waarvan sommigen zeggen dat het het kleinste vissersdorp ter wereld is. Het leuke aan dit kleine dorp is dat er gratis warmwaterbaden langs de kust liggen met uitzicht over de oceaan. Het wemelt er van de zeevogels en je hebt prachtig uitzicht op de fjorden. Staat het geluk aan je zijde vandaag, dan heb je kans dat je bultrugwalvissen ziet zwemmen in de zee. Overnachting in Fosshotel Westfjords.
Rijafstand Siglufjörður  – Patreksfjörður: ca. 510  km| ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op ontdekking aan 'het eind van de wereld'

De natuur, de ruige fjorden, uitgestrekte vogelkolonies en vooral de afgelegen gebieden zijn de ulti...

De natuur, de ruige fjorden, uitgestrekte vogelkolonies en vooral de afgelegen gebieden zijn de ultieme plek om het echte authentieke van IJsland te ontdekken. Bezoek de meest noordelijke regio van de Westfjorden; Hornstrandi en heb het gevoel alsof je aan het einde van de wereld staat. Aangezien er geen infrastructuur is in Hornstrandi zijn er relatief weinig toeristen en kun je dagen wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. De rust is ongeëvenaard. Daarnaast is het een toevluchtsoord voor de poolvos en bestaat er een kans dat je dit bijzondere dier daar spot. Een hoogtepunt op de Westfjorden wat je zeker niet mag overslaan is de Látrabjarg. Deze prachtige klif is de grootste vogelklif van Europa waar je prachtig kunt wandelen. Overnachting in Fosshotel Westfjords. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Het volgende schiereiland

Vandaag verruil je de Westfjorden voor het schiereiland Snæfellsnes. Kies je ervoor de kustrou...

Vandaag verruil je de Westfjorden voor het schiereiland Snæfellsnes. Kies je ervoor de kustroute te nemen of pak je de ferry van Branslækur naar Stykkishólmur? De route langs de ruige kustlijn van de Westfjorden neemt aardig wat tijd in beslag. Sla lekker wat eten en drinken in en ga op avontuur. Je komt aan in het noorden van het schiereiland Snæfellsnes, oftewel klein IJsland. Het eiland waar watervallen, zwarte stranden, vulkanen en warmwaterbronnen samen komen. Beklim de Helgafell berg voor een weids uitzicht over Snæfellsnes. Op de top van deze historische, heilige berg zijn nog restanten te vinden van een vroegere tempel ter ere van de dondergod Thor. Breng ook zeker een bezoek aan de moderne en futuristische Stykkishólmskirkja die tegenover het hotel is gelegen. Het plafond met honderden lampen is zeker de moeite waard. Gek van verse vis? Maak dan een boottocht in de indrukwekkende Breiðafjörður fjord waarbij je vers gevangen zeevruchten kunt proeven. Je vaart langs tal van eilandjes en indrukwekkende basaltformaties. Overnachting in Fosshotel Stykkishólmur.
Rijafstand Patreksfjörður  - Stykkishólmur langs de kust: ca. 325 km | ca. 5 uur
Rijafstand Patreksfjörður  - Stykkishólmur met de ferry: ca. 115 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Het Snæfellsnes schiereiland

Na het uitgebreide ontbijt in Stykkishólmur is het tijd om het schiereiland te ontdekken. Ga ...

Na het uitgebreide ontbijt in Stykkishólmur is het tijd om het schiereiland te ontdekken. Ga lekker vroeg op pad want er is genoeg te zien. Maak een stop bij Buðir waar een van de drie zwarte kerken op IJsland in Lutherse stijl te vinden is. De omgeving erom heen is prachtig voor een korte wandeling. De berg die je zeker niet mag missen is de Kirkjufell en is gelegen op ongeveer 2,5 km van het dorp Grundarfjörður. De ‘kerkberg’ heeft een bijzondere vorm en is 463 meter hoog. Bezoek de daarbij liggende kleine rivier met een oude brug waar je de waterval Kirkjufellsfoss kunt bezoeken. In het land van vuur en ijs kun je niet de lavavelden overslaan. Maak tussen Hellnar en Arnarstapi een wandeling door het lavaveld. Langs de kustlijn zijn er lavarotsen in alle mogelijke vormen. Gek van zeehonden? Rijd dan naar het strand bij de Ytri Tunga-boerderij waar je een kolonie van zeehonden vind. Vooral tijdens de maanden juni en juli is de kans groot dat je zeehonden spot. Overnachting in Fosshotel Stykkishólmur. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vatnsnes schiereiland

Je verlaat Stykkishólmur en rijdt richting weer een schiereiland, Vatnsnes. Gezien het een ko...

Je verlaat Stykkishólmur en rijdt richting weer een schiereiland, Vatnsnes. Gezien het een kortere tocht is, heb je genoeg tijd om de omgeving te ontdekken. Met geluk liggen de zeehonden al op je te wachten! Maak een stop bij de 15 meter hoge rots Hvítskur. Hvítskur betekent “wit shirt”, dit vanwege de witte uitslag op de rotsen van de vele vogelpoep. Met wat fantasie is er een neushoorn in te zien. Als je nog tijd over hebt is een bezoek aan de Kolugljufur kloof een echte aanrader. Deze fotogenieke kloof heeft ook een indrukwekkende waterval, Kolufossar. Kom na een dag vol indrukken tot rust in de hottub op het terras van het hotel. Overnachting in Hótel Laugarbakki.
Rijafstand Stykkishólmur – Laugarbakki: ca. 160  km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Afsluiten in de 'hoofdstad' van het noorden

Vandaag zoek je de levendigheid op in de ‘hoofdstad van het noorden, Akureyri. Onderweg naar A...

Vandaag zoek je de levendigheid op in de ‘hoofdstad van het noorden, Akureyri. Onderweg naar Akureyri kun je nog een stop maken en de rivier per raft trotseren. Loop lekker rond door de stad en geniet nog een laatste keer van IJslandse delicatessen in een van de gezellige restaurants. Overnachting in Hotel Kea.
Rijafstand Laugarbakki  - Akureyri: ca. 200  km | ca. 3  uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tijd om naar huis te gaan

Het laatste ontbijt in IJsland staat voor je klaar en dan is het helaas tijd om je koffers te pakken...

Het laatste ontbijt in IJsland staat voor je klaar en dan is het helaas tijd om je koffers te pakken. Je rijdt in 10 minuten naar de luchthaven waar je ook de huurauto inlevert en je stapt in het vliegtuig terug naar huis. Thuis kunnen ze niet wachten om te horen over al jouw belevenissen in IJsland.

 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in IJsland
Dag 2 Roadtrip naar de Westfjorden
Dag 3 Op ontdekking aan 'het eind van de wereld'
Dag 4 Het volgende schiereiland
Dag 5 Het Snæfellsnes schiereiland
Dag 6 Vatnsnes schiereiland
Dag 7 Afsluiten in de 'hoofdstad' van het noorden
Dag 8 Tijd om naar huis te gaan
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak de rondreis IJsland compleet met een aantal onvergetelijke excursies
In IJsland kun je van alles ondernemen en het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten en excursies voor je geselecteerd.

excursies-reykholt-zomer

Excursies Reykholt

krauma-natural-geothermal-baths

Entree Krauma Natural Geothermal Baths & Restaurant

Ontspan in één van de vijf geothermische baden in het plaatsje Reykholt en ervaar de kern van de natuur. Het water in de baden is afkomstig van de krachtigste warmwaterbron in Europa: de Deildartunguhver en is ongeveer 100 graden. Met het koude water uit de gletsjer mengt dit zich tot een aangename temperatuur om in te badderen. Naast de baden kun je gebruik maken van de sauna’s en is er een ontspanningsruimte waar je heerlijk bij de open haard kunt zitten. In het restaurant worden lokale IJslandse specialiteiten bereidt, waarbij je uitkijkt op deze prachtige warmwaterbron.

 • Prijs: € 41,50 per persoon | € 24,30 per kind 13 t/m 15 jaar | € 9,50 per kind 0 t/m 12 jaar
 • Duur: Entree voor de gehele dag
 • NB: handdoek is inbegrepen, entree voor de gehele dag
excursies-akureyri-zomer

Excursies Akureyri

ijsland-bier-spa-akureyri

Bezoek de bier spa

Altijd al willen badderen in bier? Dat kan! Neem een bad gevuld met water, hop en gist en ervaar de helende werking van dit bijzondere bad. Na 20 minuten baden in jong bier en levend biergist kun je heerlijk relaxen in de ontspanningsruimte. Neem vooral geen douche na dit bad! Het bierbad reinigt de huid en heeft een positief effect op de gezondheid en werkt het best als het niet meteen wordt afgespoeld. Er is geen leeftijdsgrens voor het bad, het water zelf bevat namelijk geen alcohol. Mocht je toch een biertje willen drinken, een paar badkuipen hebben een biertap! (minimaal 20 jaar of ouder).

 • Prijs: € 63 per persoon
 • Duur: 1 dag
 • NB: Inclusief handdoek, badjas en kluisje (30 minuten rijden van Akureyri)
ijsland-ontmoeting-ijslandse-paarden

Maak kennis met de IJslandse paarden

Tijdens deze tocht ga je samen met de eigenaren van Polár Hestar te paard de omgeving verkennen. Onderweg stop je voor huisgemaakte cake, koffie- en thee. De tocht is zowel geschikt voor mensen die nog nooit paard hebben gereden, als voor de meer ervaren ruiter.

 • Prijs: € 45,50 per persoon | € 38,50 per kind 11 t/m 18 jaar | € 22,80 per kind 4 t/m 10 jaar
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief koffie, thee en iets lekkers onderweg (30 minuten rijden van Akureyri)
ijsland-raften-noord-ijsland

Raften in Noord-IJsland

Altijd al eens willen raften? Vanaf het startpunt in Varmahlíð ga je op weg naar de rivier. Stap in de boot en peddel over de rivier. Het raften kan beginnen! Onderweg kom je verschillende stroomversnellingen tegen en drijf je door het prachtige klooflandschap. Geniet tijdens een stop van een kop warme chocolademelk en iets lekkers. Wie wil deze rivierwildernis van IJsland nou niet ontdekken? Aangeraden wordt om warme kleding onder je wetsuit te dragen (denk aan thermo ondergoed, fleece vest, wollen sokken). Daarnaast is het handig om droge kleding mee te nemen om na de excursie aan te doen.

 • Prijs: € 116,50 per persoon | € 77,20 per kind 6 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimum leeftijd 6 jaar | Inclusief raft-uitrusting, gekwalificeerde gids, transfers startpunt-rivier, snack onderweg
hauganes-walvis-spotten

Walvissen spotten vanuit Hauganes

Vanuit Hauganes, een klein vissersdorpje, maak je een onvergetelijke boottrip op zoek naar walvissen. Samen met lokale gidsen die alles weten over de bijzondere dieren, vaar je in de baai die het thuis is van onder andere walvissen en dolfijnen. Onderweg geniet je van de prachtige omgeving en walvissen en dolfijnen die zich rondom de boot laten zien. Bij de boottocht zijn koffie, lekkers en warme overals inbegrepen.

 • Prijs: € 70 per persoon | € 35 per kind 7 t/m 15 jaar | Gratis voor kinderen onder 7 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief gids, warme overall, koffie, iets lekkers
hauganes-walvis-spotten-zeevissen

Walvis spotten en zeevissen vanuit Hauganes

De perfecte boottrip voor liefhebbers van wildlife spotten en actief vissen! Met een traditionele IJslandse eiken boot ga je walvissen spotten en zeevissen. De meest gevangen vis op deze tochten is: kabeljauw, schelvis, koolvis en meerval. Met een beetje geluk kun je zelfs een groot heilbot vangen. De bemanning tijdens de tour werken in de winter als vissers, gegarandeerd dat je een vis gaat vangen!

 • Prijs: € 70 per persoon | € 35 per kind 7 t/m 15 jaar | Gratis voor kinderen onder 7 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief gids, warme overall, koffie, iets lekkers
siglufjordur-excursies-zomer

Excursies Siglufjörður

siglufjordur-haring-museum

Bezoek het Haring Museum

Dit is het grootste maritieme en industriële museum van IJsland. Maak kennis met de haringvisserij die de economie van IJsland voor een groot deel van de twintigste eeuw heeft ondersteund. Het museum is verdeeld over vijf gebouwen. De Róaldsbrakki is een Noors haringstation uit 1907. Het grootste deel van dit gebouw is nog in de staat zoals het vroeger was, toen haringmeisjes de hele zomer in het gebouw woonden. Grána is een voorbeeld van een kleine haringfabriek uit de jaren dertig waar je kunt zien hoe de verwerking ging. De Boathouse ziet eruit als een deel van de haringhaven uit 1950, het geeft je een gevoel hoe het was om in die tijd over de kade te lopen. In 'The Old Slipway' worden oude boten gerestaureerd en kleine roeiboten gebouwd.

 • Prijs: € 15,50 per persoon | Gratis voor kinderen 0 t/m 16 jaar
 • Duur: 1 dag

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Stad en natuur
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.545 p.p.

  Diamond en Golden Circle fly & drive

  diamond-golden-circle-flydrive-thumb
 • Ontdek compleet IJsland
  22 dagen, fly & drive, v.a. € 3.525 p.p.

  IJsland maximaal fly & drive

  ijsland-maximaal-fly-drive-header-thumb
 • Ongerepte regio Zorgeloos boeken
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.425 p.p.

  Westfjorden fly & drive

  westfjorden-fly-drive-header-thumb