PRINT PAGINA

Westfjorden en Snæfellsnes fly & drive

Schiereiland rondreis langs twee van de mooiste bestemmingen van het land

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Je koffer is ingepakt. Eindelijk kan de reis beginnen waar je al zo lang naar hebt uitgekeken. Na een rechtstreekse vlucht van ongeveer drie uur zet je voet in het uiterste noorden van IJsland: Akureyri. De huurauto staat al voor je klaar en de reis kan beginnen. Via de arctische kustroute rijd je in de richting van Laugarbakki. Rijd het indrukwekkende Vatnsnes schiereiland rond en maak een stop bij de 15 meter hoge rots Hvítskur. Hvítskur betekent “wit shirt”. De rots heet zo vanwege de witte uitslag van de vele vogelpoep. Met wat fantasie is er een neushoorn in te zien. Overnachting in Hótel Laugarbakki.
Rijafstand Akureyri – Laugarbakki; ca. 200 km | ca. 2,5 uur
Rijafstand Akureyri – Laugarbakki via Vatnses schiereiland; ca. 270 km | ca. 4 uur

Dag 2

Dag 2 Roadtrip naar de Westfjorden

Vandaag rijd je het afgelegen, onontdekte gebied binnen. Hoge bergen en ruige fjorden worden gepasseerd. Houd je ogen open voor zeevogels en zeehonden die langs het fjord kunnen liggen. Maak onderweg een stop bij Drangsnes waarvan sommigen zeggen dat het het kleinste vissersdorp ter wereld is. Het leuke aan dit kleine dorp is dat er gratis warmwaterbaden langs de kust liggen met uitzicht over de oceaan. Het wemelt er van de zeevogels en je hebt prachtig uitzicht op de fjorden. Staat het geluk aan je zijde vandaag, dan heb je kans dat je bultrugwalvissen ziet zwemmen in de zee. Overnachting in Fosshotel Westfjords.
Rijafstand Laugarbakki – Patreksfjörður: ca. 300 km | ca. 4,5 uur 

Dag 3

Dag 3 Op ontdekking aan 'het eind van de wereld'

De natuur, de ruige fjorden, uitgestrekte vogelkolonies en vooral de afgelegen gebieden zijn de ultieme plek om het echte authentieke van IJsland te ontdekken. Bezoek de meest noordelijke regio van de Westfjorden: Hornstrandir National Park. Heb het gevoel alsof je aan het einde van de wereld staat. Aangezien er geen infrastructuur is in Hornstrandi zijn er relatief weinig toeristen en kun je dagen wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. De rust is ongeëvenaard. Daarnaast is het een toevluchtsoord voor de poolvos en bestaat er een kans dat je dit bijzondere dier daar spot. Een hoogtepunt op de Westfjorden is de Látrabjarg. Deze prachtige klif is de grootste vogelklif van Europa waar je prachtig kunt wandelen. Overnachting in Fosshotel Westfjords.

Dag 4

Dag 4 Het volgende schiereiland

Vandaag verruil je de Westfjorden voor het schiereiland Snæfellsnes. Kies je ervoor de kustroute te nemen of pak je de ferry van Branslækur naar Stykkishólmur? De route langs de ruige kustlijn van de Westfjorden neemt aardig wat tijd in beslag. Sla lekker wat eten en drinken in en ga op avontuur. Je komt aan in het noorden van het schiereiland Snæfellsnes, oftewel klein IJsland. Het eiland waar watervallen, zwarte stranden, vulkanen en warmwaterbronnen samen komen. Beklim de Helgafell berg voor een weids uitzicht over Snæfellsnes. Op de top van deze historische, heilige berg zijn nog restanten te vinden van een vroegere tempel ter ere van de dondergod Thor. Breng ook zeker een bezoek aan de moderne en futuristische Stykkishólmskirkja die tegenover het hotel is gelegen. Het plafond met honderden lampen is zeker de moeite waard. Gek van verse vis? Maak dan een boottocht in de indrukwekkende Breiðafjörður fjord waarbij je vers gevangen zeevruchten kunt proeven. Je vaart langs tal van eilandjes en indrukwekkende basaltformaties. Overnachting in Fosshotel Stykkishólmur.
Rijafstand Patreksfjörður  - Stykkishólmur langs de kust: ca. 325 km | ca. 5 uur
Rijafstand Patreksfjörður  - Stykkishólmur met de ferry: ca. 115 km | ca. 4 uur

Dag 5

Dag 5 Het Snæfellsnes schiereiland

Na het uitgebreide ontbijt in Stykkishólmur is het tijd om het schiereiland te ontdekken. Ga lekker vroeg op pad want er is genoeg te zien. Maak een stop bij Buðir waar een van de drie zwarte kerken op IJsland in Lutherse stijl te vinden is. De omgeving erom heen is prachtig voor een korte wandeling. De berg die je zeker niet mag missen is de Kirkjufell en is gelegen op ongeveer 2,5 km van het dorp Grundarfjörður. De ‘kerkberg’ heeft een bijzondere vorm en is 463 meter hoog. Bezoek de daarbij liggende kleine rivier met een oude brug waar je de waterval Kirkjufellsfoss kunt bezoeken. In het land van vuur en ijs kun je niet de lavavelden overslaan. Maak tussen Hellnar en Arnarstapi een wandeling door het lavaveld. Langs de kustlijn zijn er lavarotsen in alle mogelijke vormen. Gek van zeehonden? Rijd dan naar het strand bij de Ytri Tunga-boerderij waar je een kolonie van zeehonden vind. Vooral tijdens de maanden juni en juli is de kans groot dat je zeehonden spot. Overnachting in Fosshotel Stykkishólmur.

Dag 6

Dag 6 Roadtrip naar Siglufjörður

Vandaag staat er een lange, maar adembenemend mooie roadtrip op het programma naar het volgende schiereiland Tröllaskagi. Maak een tussenstop bij de Kolugljufur Gorge waterval. Deze fotogenieke kloof met indrukwekkende waterval doet je er direct aan herinneren dat je in IJsland bent. Je vergeet bijna dat je een halve dag onderweg bent door alle mooie uitzichten. Aangekomen in Siglufjörður kun je de auto lekker parkeren en het vissersdorp te voet ontdekken. Bezoek het haringmuseum dat het grootste maritieme museum is van IJsland. Vanavond heb je het verdiend om met een goed glas bier of wijn te ontspannen in de sauna en hottub. Overnachting in Sigló Hótel.
Rijafstand Stykkishólmur – Siglufjörður: ca. 400 km | ca. 5 uur

Dag 7

Dag 7 Afsluiten in de 'hoofdstad' van het noorden

Het is tijd voor de laatste nacht in IJsland. Je verblijft in Akureyri dat ook wel de ‘hoofdstad’ van het noorden wordt genoemd. Loop lekker rond door de stad en geniet nog een laatste keer van IJslandse delicatessen in een van de gezellige restaurants. Wil je het IJslandse boerenleven ervaren? Ga lunchen en een milkshake drinken bij Kaffi Ku. Overnachting in Hotel Kea.
Rijafstand Siglufjörður - Akureyri: ca. 80 km | ca. 1,5 uur

Dag 8

Dag 8 Tijd om naar huis te gaan

Het heerlijke ontbijt staat voor je klaar en dan is het tijd om de auto in te leveren en het vliegtuig te pakken terug naar huis.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur