PRINT PAGINA

Westfjorden en Snæfellsnes fly & drive

Het echte authentieke IJslandse ‘aan het einde van de wereld gevoel’

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Welkom in IJsland

Je koffer is ingepakt. Eindelijk kan de reis beginnen waar je al zo lang naar hebt uitgekeken. Na een rechtstreekse vlucht van ongeveer drie uur zet je voet in het uiterste noorden van IJsland; Akureyri. De huurauto staat al voor je klaar en de reis kan beginnen. Via de arctische kustroute rijd je naar de meest noordelijke plek van IJsland. Aangekomen in Siglufjörður kun je het vissersdorp te voet ontdekken. Bezoek het haringmuseum dat het grootste maritieme museum is van IJsland. Vanavond mag je lekker ontspannen met een goed glas bier of wijn in de sauna en hottub. Overnachting in Sigló Hótel.
Rijafstand Akureyri – Siglufjörður: ca. 80 km | ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Vissersdorp Siglufjörður

Vissersdorp Siglufjörður

Je wordt heerlijk wakker met uitzicht op het water. Na het ontbijt kun je het vissersdorp te voet ontdekken. Tegenover het hotel ligt het haringmuseum dat het grootste maritieme museum is van IJsland. Maak kennis met de haringvisserij die de economie van IJsland voor een groot deel van de twintigste eeuw heeft ondersteund. Op circa 45 minuten rijden vind je een bierspa. Dompel je onder in een echt bierbad. Na 25 minuten baden in jong bier en levend biergist kun je heerlijk relaxen in de ontspanningsruimte. Sluit de dag af in Restaurant Hannes Boy. Een populair restaurant in Siglufjörður. Hier proef je authentieke IJslandse gerechten.
Overnachting in Sigló Hótel.
 

Dag 3

Dag 3 Vatnsnes schiereiland

Vatnsnes schiereiland

Je rijdt richting het schiereiland Vatnsnes. De rij afstand is niet groot, dus neem rustig te tijd om van de natuur onderweg te genieten. Maak zeker een stop ten zuiden van Hofsós. Hier vind je de indrukwekkende basaltformatie Studlaberg, die je kan bereiken met een korte wandeling. Rij daarna door naar Glaumbær waar je ‘The Glaumbær farm’ kan bezoeken. Deze oude boerderij is uit turf gemaakt en dient tegenwoordig als museum. Met geluk liggen de zeehonden al op je te wachten! Maak een stop bij de 15 meter hoge rots Hvítskur. Hvítskur betekent “wit shirt”, dit vanwege de witte uitslag op de rotsen van de vele vogelpoep. Met wat fantasie is er een neushoorn in te zien. Als je nog tijd over hebt is een bezoek aan de Kolugljufur kloof een echte aanrader. Deze fotogenieke kloof heeft ook een indrukwekkende waterval, Kolufossar. Kom na een dag vol indrukken tot rust in de hottub op het terras van het hotel. Overnachting in Hótel Laugarbakki.
Rijafstand Siglufjörður – Laugarbakki: ca. 200 km | ca. 3 uur
 

Dag 4

Dag 4 Op naar de Westfjorden

Op naar de Westfjorden

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt start je de reis naar de Westfjorden. Allereerst ga je richting het noorden van de regio. Maak onderweg een stop bij Drangsnes waarvan sommigen zeggen dat het het kleinste vissersdorp ter wereld is. Het leuke aan dit kleine dorp is dat er gratis warmwaterbaden langs de kust liggen met uitzicht over de oceaan. Het wemelt er van de zeevogels en je hebt prachtig uitzicht op de fjorden. Staat het geluk aan je zijde vandaag, dan heb je kans dat je bultrugwalvissen ziet zwemmen in de zee. Vanaf Hólmavík klim je via de Steingrimsfjörðurheiði pas door de hoogvlaktes langs fjorden naar Ísafjörður. Onderweg kom je veel slingerende rivieren, watervallen en zeehonden tegen!
Overnachting in Hótel Ísafjörður Torg.
Rijafstand Laugarbakki – Ísafjörður: ca. 360 km | ca. 5 uur

Dag 5

Dag 5 Ísafjörður

Ísafjörður

Je ontwaakt in het prachtige Ísafjörður met een panoramisch uitzicht over het fjord en de omliggende bergen. In de buurt van het hotel vind je het Westfjord Maritiem Museum, een golfbaan, wandel- en fietsroutes, je kunt paardrijden, vogel spotten en kajakken.
Overnachting in Hótel Ísafjörður Torg.
 

Dag 6

Dag 6 Hornstrandir Nature Reserve

Hornstrandir Nature Reserve

Neem de ferry naar het Hornstrandir Nature Reserve. Een onbewoond nationaal park waar de dieren beschermd zijn en je fantastisch kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. Er zijn ontzettend veel vogels te spotten en ook de poolvossen leven hier. Het hoogtepunt is de 500 meter hoge Hornbjarg klif.
Overnachting in Hótel Ísafjörður Torg.
 

Dag 7

Dag 7 Roadtrip door de Westfjorden

Roadtrip door de Westfjorden

Goedemorgen! Vandaag zet je koers richting het zuiden van de Westfjorden. Je rijdt over een uitdagende weg van Ísafjörður naar Patreksfjörður heen. Onderweg brengt Hrafnseyrarheiði je tot grote hoogtes. Kijk goed om je heen in de fjorden. Misschien spot je wel een orka of walvis! Maak een stop voor een wandeling bij de Dynjandi waterval, de grootste waterval van de Westfjorden. En ga ook zeker even langs bij Hellulaug, een van de mooiste heetwaterbronnen.
Overnachting in Hotel West
Rijafstand Ísafjörður – Patreksfjörður: ca. 180 km | ca. 3 uur
 

Dag 8

Dag 8 De hoogtepunten van Patreksfjörður

De hoogtepunten van Patreksfjörður

Trek er na een lekker ontbijt op uit om de omgeving van Patreksfjörður te ontdekken. Vanaf het hotel kun je een bezoek brengen aan meerdere hoogtepunten. Bijvoorbeeld Látrabjarg, Europa’s grootste vogelklif van 14 km lang en 440 meter hoog. Dit is de beste plek ter wereld om papegaaiduikers en andere vogels te fotograferen en je hebt een fantastisch uitzicht over de oceaan. Het is ook nog eens het meest westelijke punt van Europa. Rijd daarna door naar Rauðasandur, een roodgekleurd strand dat omringd wordt met zwarte kliffen. Een pracht om te zien, vooral met de blauwe oceaan er nog naast. Vaak zie je hier zeehonden relaxen op het strand.
Overnachting in Hotel West

Dag 9

Dag 9 Het volgende schiereiland

Het volgende schiereiland

Vandaag verruil je de Westfjorden voor het schiereiland Snæfellsnes. Kies je ervoor de kustroute te nemen of pak je de ferry van Branslækur naar Stykkishólmur? De route langs de ruige kustlijn van de Westfjorden neemt aardig wat tijd in beslag. Sla lekker wat eten en drinken in en ga op avontuur. Je komt aan in het noorden van het schiereiland Snæfellsnes, oftewel klein IJsland. Het eiland waar watervallen, zwarte stranden, vulkanen en warmwaterbronnen samen komen. Beklim de Helgafell berg voor een weids uitzicht over Snæfellsnes. Op de top van deze historische, heilige berg zijn nog restanten te vinden van een vroegere tempel ter ere van de dondergod Thor. Breng ook zeker een bezoek aan de moderne en futuristische Stykkishólmskirkja die tegenover het hotel is gelegen. Het plafond met honderden lampen is zeker de moeite waard. Gek van verse vis? Maak dan een boottocht in de indrukwekkende Breiðafjörður fjord waarbij je vers gevangen zeevruchten kunt proeven. Je vaart langs tal van eilandjes en indrukwekkende basaltformaties.
Overnachting in Fosshotel Stykkishólmur.
Rijafstand Patreksfjörður  - Stykkishólmur langs de kust: ca. 325 km | ca. 5 uur
Rijafstand Patreksfjörður  - Stykkishólmur met de ferry: ca. 115 km | ca. 4 uur
 

Dag 10

Dag 10 Schiereiland Snæfellsnes

Schiereiland Snæfellsnes

Na het uitgebreide ontbijt in Stykkishólmur is het tijd om het schiereiland te ontdekken. Ga lekker vroeg op pad want er is genoeg te zien. Maak een stop bij Buðir waar een van de drie zwarte kerken op IJsland in Lutherse stijl te vinden is. De omgeving erom heen is prachtig voor een korte wandeling. De berg die je zeker niet mag missen is de Kirkjufell en is gelegen op ongeveer 2,5 km van het dorp Grundarfjörður. De ‘kerkberg’ heeft een bijzondere vorm en is 463 meter hoog. Bezoek de daarbij liggende kleine rivier met een oude brug waar je de waterval Kirkjufellsfoss kunt bezoeken. In het land van vuur en ijs kun je niet de lavavelden overslaan. Maak tussen Hellnar en Arnarstapi een wandeling door het lavaveld. Langs de kustlijn zijn er lavarotsen in alle mogelijke vormen. Gek van zeehonden? Rijd dan naar het strand bij de Ytri Tunga-boerderij waar je een kolonie van zeehonden vind. Vooral tijdens de maanden juni en juli is de kans groot dat je zeehonden spot.
Overnachting in Fosshotel Stykkishólmur.
 

Dag 11

Dag 11 Snæfellsjökull National Park

Snæfellsjökull National Park

Maak vandaag een uitstap naar het westelijkste puntje van het schiereiland. Hier vind je het Snæfellsjökull National Park. Het nationale park is vooral bekend vanwege de gelijknamige vulkaan Snaefellsjökull. Met haar 1446 meter is het zelfs één van de symbolen van IJsland, niet op de laatste plaats vanwege de eeuwige gletsjer op de top van de berg. Rond de gletsjer zijn lavavelden te vinden, waaronder het lavaveld Neshraun. Hier leven bijzondere vogelsoorten en andere kleine zoogdieren.
Overnachting in Fosshotel Stykkishólmur.
 
 

Dag 12

Dag 12 Naar de hoofdstad

Naar de hoofdstad

Vandaag verruil je de ruige natuur voor cultuur als je naar de hoofdstad Reykjavik rijdt. Maak bij aankomst in de stad een wandeling en breng een bezoek aan de Hallgrímskirkja en het oude centrum. In Reykjavik zijn verschillende musea. De nummer 1 attractie is Perlan. Een oude watertank waar geothermisch water opgeslagen werd. Nu zijn er verschillende tentoonstellingen en je hebt vanuit de glazen bol 360 graden uitzicht over de stad.
Overnachting in Hótel Reykjavík Grand.
Rijafstand Stykkishólmur – Reykjavik: ca. 175 km | ca. 2,5 uur
 

Dag 13

Dag 13 Golden Circle

Golden Circle

Kies vandaag voor een rondrit langs de bekende Golden Circle. De Golden Circle bestaat uit 3 highlights. Start de rondreis met een stop bij Þingvellir National Park. Dit park is sinds 2004 opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In het park kan je de breuklijn van de tectonische platen van Europa en Amerika zien. De platen zijn nog steeds in beweging. Door het park lopen diverse wandelpaden. Je kan je hier enkele uren vermaken, mocht je er tijd voor hebben. Vanuit het nationaal park rijd je door naar het volgende hoogtepunt, Geysir. Elke 4-8 minuten komt hier de Strokkur (geiser) tot eruptie, erg indrukwekkend om te zien. Naast deze prachtige geiser zijn hier ook meerdere warmwaterbronnen waar je langs kan lopen. Het laatste hoogtepunt voor vandaag is de waterval Gullfoss. De naam betekent gouden waterval, vanwege de vele regenbogen die ontstaan vanuit het stuifwater. Via het wandelpad kan je dicht bij de waterval komen. Hier hoor en zie je de kracht van de waterval pas goed.
Overnachting in Hótel Reykjavík Grand.
 

Dag 14

Dag 14 Afsluiten in de 'hoofdstad' van het noorden

Afsluiten in de 'hoofdstad' van het noorden

Vandaag staat er een lange tocht op het programma naar het Noorden van IJsland, waar de reis ook begonnen is. Neem rustig de tijd en vergeet niet om onderweg nog mooie foto stops te maken. Aangekomen in Akureyri sluit je de reis af in het gezellige dorpje Akureyri. Met het centraal gelegen hotel kun je alle kanten op. Proost in een van de bars op een onvergetelijke reis. Overnachting in Hótel Kea.
Rijafstand Reykjavik – Akureyri: ca. 390 km | ca. 5 uur
 

Dag 15

Dag 15 Afscheid nemen van IJsland

Afscheid nemen van IJsland

Helaas is het tijd om je koffer in te pakken en je klaar te maken om naar de luchthaven te gaan. Op de luchthaven lever je de huurauto in en vlieg je terug naar Nederland. Vrienden en familie kunnen niet wachten om de foto’s te zien en meer over de bijzondere belevenissen te horen.
Rijafstand Akureyri – luchthaven Akureyri: ca. 4 km | ca. 10 min
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: