PRINT PAGINA

Westfjorden en Snæfellsnes fly & drive

Schiereiland rondreis langs twee van de mooiste bestemmingen van het land

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Je koffer is ingepakt. Eindelijk kan de reis beginnen waar je al zo lang naar hebt uitgekeken. Na een rechtstreekse vlucht van ongeveer drie uur zet je voet in het uiterste noorden van IJsland; Akureyri. De huurauto staat al voor je klaar en de reis kan beginnen. Via de arctische kustroute rijd je naar de meest noordelijke plek van IJsland. Aangekomen in Siglufjörður kun je het vissersdorp te voet ontdekken. Bezoek het haringmuseum dat het grootste maritieme museum is van IJsland. Vanavond mag je lekker ontspannen met een goed glas bier of wijn in de sauna en hottub. Overnachting in Sigló Hótel.
Rijafstand Akureyri – Siglufjörður: ca. 80 km | ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Roadtrip naar de Westfjorden

Vandaag staat er een lange, maar adembenemend mooie roadtrip op het programma. Je rijdt richting het westen en komt het afgelegen, onontdekte gebied binnen. Hoge bergen en ruige fjorden worden gepasseerd. Houd je ogen open voor zeevogels en zeehonden die langs het fjord kunnen liggen. Maak onderweg een stop bij Drangsnes waarvan sommigen zeggen dat het het kleinste vissersdorp ter wereld is. Het leuke aan dit kleine dorp is dat er gratis warmwaterbaden langs de kust liggen met uitzicht over de oceaan. Het wemelt er van de zeevogels en je hebt prachtig uitzicht op de fjorden. Staat het geluk aan je zijde vandaag, dan heb je kans dat je bultrugwalvissen ziet zwemmen in de zee. Overnachting in Fosshotel Westfjords.
Rijafstand Siglufjörður  – Patreksfjörður: ca. 510  km| ca. 6,5 uur

Dag 3

Dag 3 Op ontdekking aan 'het eind van de wereld'

De natuur, de ruige fjorden, uitgestrekte vogelkolonies en vooral de afgelegen gebieden zijn de ultieme plek om het echte authentieke van IJsland te ontdekken. Bezoek de meest noordelijke regio van de Westfjorden; Hornstrandi en heb het gevoel alsof je aan het einde van de wereld staat. Aangezien er geen infrastructuur is in Hornstrandi zijn er relatief weinig toeristen en kun je dagen wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. De rust is ongeëvenaard. Daarnaast is het een toevluchtsoord voor de poolvos en bestaat er een kans dat je dit bijzondere dier daar spot. Een hoogtepunt op de Westfjorden wat je zeker niet mag overslaan is de Látrabjarg. Deze prachtige klif is de grootste vogelklif van Europa waar je prachtig kunt wandelen. Overnachting in Fosshotel Westfjords.

Dag 4

Dag 4 Het volgende schiereiland

Vandaag verruil je de Westfjorden voor het schiereiland Snæfellsnes. Kies je ervoor de kustroute te nemen of pak je de ferry van Branslækur naar Stykkishólmur? De route langs de ruige kustlijn van de Westfjorden neemt aardig wat tijd in beslag. Sla lekker wat eten en drinken in en ga op avontuur. Je komt aan in het noorden van het schiereiland Snæfellsnes, oftewel klein IJsland. Het eiland waar watervallen, zwarte stranden, vulkanen en warmwaterbronnen samen komen. Beklim de Helgafell berg voor een weids uitzicht over Snæfellsnes. Op de top van deze historische, heilige berg zijn nog restanten te vinden van een vroegere tempel ter ere van de dondergod Thor. Breng ook zeker een bezoek aan de moderne en futuristische Stykkishólmskirkja die tegenover het hotel is gelegen. Het plafond met honderden lampen is zeker de moeite waard. Gek van verse vis? Maak dan een boottocht in de indrukwekkende Breiðafjörður fjord waarbij je vers gevangen zeevruchten kunt proeven. Je vaart langs tal van eilandjes en indrukwekkende basaltformaties. Overnachting in Fosshotel Stykkishólmur.
Rijafstand Patreksfjörður  - Stykkishólmur langs de kust: ca. 325 km | ca. 5 uur
Rijafstand Patreksfjörður  - Stykkishólmur met de ferry: ca. 115 km | ca. 4 uur

Dag 5

Dag 5 Het Snæfellsnes schiereiland

Na het uitgebreide ontbijt in Stykkishólmur is het tijd om het schiereiland te ontdekken. Ga lekker vroeg op pad want er is genoeg te zien. Maak een stop bij Buðir waar een van de drie zwarte kerken op IJsland in Lutherse stijl te vinden is. De omgeving erom heen is prachtig voor een korte wandeling. De berg die je zeker niet mag missen is de Kirkjufell en is gelegen op ongeveer 2,5 km van het dorp Grundarfjörður. De ‘kerkberg’ heeft een bijzondere vorm en is 463 meter hoog. Bezoek de daarbij liggende kleine rivier met een oude brug waar je de waterval Kirkjufellsfoss kunt bezoeken. In het land van vuur en ijs kun je niet de lavavelden overslaan. Maak tussen Hellnar en Arnarstapi een wandeling door het lavaveld. Langs de kustlijn zijn er lavarotsen in alle mogelijke vormen. Gek van zeehonden? Rijd dan naar het strand bij de Ytri Tunga-boerderij waar je een kolonie van zeehonden vind. Vooral tijdens de maanden juni en juli is de kans groot dat je zeehonden spot. Overnachting in Fosshotel Stykkishólmur.

Dag 6

Dag 6 Vatnsnes schiereiland

Je verlaat Stykkishólmur en rijdt richting weer een schiereiland, Vatnsnes. Gezien het een kortere tocht is, heb je genoeg tijd om de omgeving te ontdekken. Met geluk liggen de zeehonden al op je te wachten! Maak een stop bij de 15 meter hoge rots Hvítskur. Hvítskur betekent “wit shirt”, dit vanwege de witte uitslag op de rotsen van de vele vogelpoep. Met wat fantasie is er een neushoorn in te zien. Als je nog tijd over hebt is een bezoek aan de Kolugljufur kloof een echte aanrader. Deze fotogenieke kloof heeft ook een indrukwekkende waterval, Kolufossar. Kom na een dag vol indrukken tot rust in de hottub op het terras van het hotel. Overnachting in Hótel Laugarbakki.
Rijafstand Stykkishólmur – Laugarbakki: ca. 160  km | ca. 2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Afsluiten in de 'hoofdstad' van het noorden

Vandaag zoek je de levendigheid op in de ‘hoofdstad van het noorden, Akureyri. Onderweg naar Akureyri kun je nog een stop maken en de rivier per raft trotseren. Loop lekker rond door de stad en geniet nog een laatste keer van IJslandse delicatessen in een van de gezellige restaurants. Overnachting in Hotel Kea.
Rijafstand Laugarbakki  - Akureyri: ca. 200  km | ca. 3  uur

Dag 8

Dag 8 Tijd om naar huis te gaan

Het laatste ontbijt in IJsland staat voor je klaar en dan is het helaas tijd om je koffers te pakken. Je rijdt in 10 minuten naar de luchthaven waar je ook de huurauto inlevert en je stapt in het vliegtuig terug naar huis. Thuis kunnen ze niet wachten om te horen over al jouw belevenissen in IJsland.

 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur