cees-van-den-bosch-noorderlicht

Avontuurlijke Groenland vakanties per expeditieschip

Cees van den Bosch, eigenaar Voigt Travel: "Groenland, het grootste eiland ter wereld waarvan het voornaamste deel bedekt wordt door een immense ijskap, is een bestemming op zich. Een Groenland vakantie is namelijk veel meer dan gletsjers en ijsbergen. Juist de combinatie met de ijsvrije gebieden maakt Groenland landschappelijk zo spectaculair, want de hedendaagse Groenlandse cultuur bestaat uit een bijzondere smeltkroes van eeuwenoude Inuittradities, elementen ingebracht door de Noormannen en modernere westerse beginselen.

Voigt Travel heeft spectaculaire groepsreizen naar West-Groenland. Beter gezegd avontuurlijke cruises waarbij u het land zowel vanaf land als vanaf zee bewondert. Na een comfortabele vlucht van Kopenhagen in Denemarken naar Ilulissat op Groenland, wordt u meteen naar het expeditieschip gebracht. Na een uitgebreide kennismaking met de crew, de inspectie van het schip en uiteraard de nodige veiligheidsinstructies vaart het schip meteen al tussen de enorme ijsschotsen van de Diskobaai door. Het expeditieschip meert geregeld aan zodat u tijd heeft om de lokale gebruiken en gewoontes te bekijken. Een completere vakantie op Groenland dan dit is niet mogelijk. De Groenlanders laten u namelijk graag hun land zien. Zij noemen hun land niet voor niets Kalaallit Nunaat, hetgeen vrij vertaald 'het land van de mensen' betekent. Ook krijgt u alle tijd om in Ilulissat een museum te bezoeken of langs de boekwinkels te struinen.
 

Een reis naar Groenland is een bijzondere ervaring. Een belevenis die u de rest van uw leven bij zal blijven. De gastvrije bevolking, de gletsjers, ijsschotsen, maar ook de zeilreis an sich. Stuk voor stuk elementen die Groenland een unieke bestemming maken. Gaat u in het najaar op reis naar Groenland, dan heeft het land een leuk extraatje voor u: u maakt dan namelijk kans op het zien van het noorderlicht! Zou dat het plaatje niet helemaal compleet maken?"

Aanbevolen reizen

 • Fascinerende zeereis
  11 dagen, groepsreis, v.a. € 7.740 p.p.

  Noorderlicht in de Diskobaai

  noorderlicht-diskobaai-thumb
 • Een expeditie waard
  11 dagen, groepsreis, v.a. € 7.740 p.p.

  Rondom de Diskobaai

  rondom-diskobaai-thumb

Onze reizigers over hun reizen met Voigt Travel

De specialisten van Voigt Travel
Liefhebbers van het Pure Noorden

Bij Voigt Travel weten we hoe fijn het is als dingen gewoon goed geregeld zijn. U wilt zeker weten dat u op de leukste locaties verblijft en de mooiste bestemmingen bezoekt.

Meer over ons
Over ons Groenland