Groenland - Bekijk de reizen

Groenland

Bekijk de reizen

Landkaart Groenland

Op vakantie in Groenland

 • Bekijk ze hier! Dit wil je doen

  De highlights van Groenland

  doen-in-groenland-thumb
 • Veelgestelde vragen

  veelgestelde-vragen-groenland-klein
 • Extra's bij je reis

  extras-groenland-klein
cees-van%20den-bosch-groenland
Cees van den Bosch

Unieke Groenland vakanties en reizen in de zomer

Cees van den Bosch, reisondernemer Voigt Travel: "Een Groenland vakantie is met geen enkele andere bestemming te vergelijken. Zo groot als heel West-Europa met de grootste ijskap van het noordelijk halfrond, zo klein zijn de steden en dorpjes aan de kust. Met ongerepte natuurschoon dat je voorstellingsvermogen overstijgt en de warme gastvrijheid van de Inuit bevolking. Wij brengen je naar Ilulissat, waar grote ijsbergen zich losmaken van de gletsjers, en door ontelbaar veel walvissen begeleid worden richting de oceaan. Met Voigt Travel vlieg je op de meest comfortabele manier naar Ilulissat, niet voor niets toegevoegd aan het UNESCO werelderfgoed. 

Voigt Travel is dé specialist voor het Pure Noorden met het meest uitgebreide aanbod aan reizen. Groenland mag hierin niet ontbreken. Dankzij de vluchten naar IJsland en een rechtstreekse vlucht van Reykjavík naar Ilulissat sta je op een comfortabele manier in een compleet andere wereld. Zo wordt een Groenland vakantie nog bereikaarder. Ilulissat betekent ‘ijsberg’ in de Inuit taal, en vanuit het vliegtuig snap je al waarom. Maak prachtige wandelingen in een voormalige Inuit nederzetting, beleef een spectaculaire boottocht tussen de ijsbergen of bezoek een gletsjer waar je de ijsbergen ziet en hoort afkalven. Je begeeft je boven de poolcirkel, dus ook hier zal de zon in de zomermaanden 24 uur per dag schijnen. 
 

Wij verzorgen alles, van vluchten tot accommodatie en activiteiten, op Groenland én IJsland. Want Groenland is goed te combineren met een aantal dagen op IJsland. Welke Groenland vakantie je ook boekt, we beloven dat het de tijd van je leven wordt."

De specialisten van Voigt Travel
Liefhebbers van het Pure Noorden

De specialisten van Voigt Travel

Bij Voigt Travel weten we hoe fijn het is als alles voor je reis goed is geregeld. Daarom zorgen we ervoor dat je op de leukste locaties verblijft en de mooiste bestemmingen bezoekt. We ontzorgen je zodat jij al je zorgen thuis kunt laten.

Meer over ons

Al 2904 reizigers waarderen ons gemiddeld met 4,7 sterren Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Veelgestelde vragen Groenland

  • Hoe kan er in Groenland worden gereisd?
   In Groenland zijn nauwelijks wegen te vinden. Alleen binnen de plaatsen zelf zijn verharde wegen aangelegd. Om van de ene naar de andere plaats te reizen, moet je gebruik maken van boten, helikopters of binnenlandse vluchten. Vanwege de weersinvloeden is een flexibele instelling vereist in Groenland, aangezien reisschema's vaak worden gewijzigd. Met Voigt Travel en Air Iceland Connect kun je rechtstreeks van Reykjavík naar Ilulissat vliegen in ongeveer 3 uur.
  • Waar ligt Groenland?
   Groenland ligt tussen Canada en IJsland in, met de Noordelijke IJszee in het noorden en de Atlantische Oceaan ten zuiden van Groenland. Geografisch is het onderdeel van Noord-Amerika, maar politiek hoort het bij Europa vanwege haar banden met Denemarken. Groenland wordt gezien als het grootste eiland ter wereld. De meeste mensen wonen in het zuiden en westen van Groenland. Veruit het grootste gedeelte van Groenland is onbewoonbaar, vanwege de grote ijskap in het binnenland. Alleen de warme kuststroken zijn ijsvrij en daarmee bewoonbaar in kleine dorpjes en stadjes.
  • Wat is de beste reistijd voor Groenland?
   De beste tijd om naar Groenland te reizen is tussen mei en september, als de dagen voor Groenlandse begrippen lang zijn. Hoewel de gevolgen van de klimaatveranderingen goed zicht- en voelbaar zijn op Groenland, zijn de zomers in Groenland relatief koel, ca. 10 a 12 graden in juli en augustus. Het is dan minder onstuimig dan in de wintermaanden. Sneeuw zul je in hartje zomer niet aantreffen aan de kust.