Dit wil je doen in Groenland
Groenland bezienswaardigheden De hoogtepunten van Groenland op een rij

De mooiste bezienswaardigheden en highlights van Groenland op een rij

Voordat je je Groenland vakantie boekt, wil je weten wat de hotspots en highlights van het land zijn, waar je moet zijn om het mooiste te zien. Je wil weten waar je het echte Groenland ervaart, waar je de mooiste foto’s schiet en waar je de lokale inwoners ontmoet. Op deze pagina laten we je weten wat je echt gedaan moet hebben tijdens je vakantie in Groenland.

 


 

Wandelen door Sermermiut

Duizenden jaren lang vestigden verschillende Inuits zich in het gebied van Sermermiut. Dit stukje land is daarom een UNESCO-werelderfgoedgebied. Tijdens je wandeling door de heuvels is de kans groot dat je wilde dieren spot. Ook ruïnes van oude turfhuizen komen langs. Uiteindelijk is het ijsfjord het hoogtepunt van Sermermiut. Wanneer je naar Nakkaavik wandelt, heb je een waanzinnig mooi uitzicht op de Kangia, het ijsfjord van Ilulissat met enorme ijsbergen.

Sermeriut wandeling 

Bewonder de ijskap van bovenaf in een helikopter

Ooit een gletsjer van bovenaf gespot? Tijdens je Groenland vakantie krijg je de kans om de meest productieve gletsjer van het noordelijk halfrond te zien. De gletsjer is zeven kilometer breed en meer dan één kilometer hoog. Per dag produeert de gletsjer 43 miljoen ton ijs en beweegt het vijftig kilometer. Om dit spektakel te bewonderen biedt een helikopter uitkomst.

helikoptertocht ijskap 

Bezoek de Eqi gletsjer

Tachtig kilometer ten noorden van Ilulissat ligt de Eqi gletsjer. Deze gletsjer kun je met een boot van dichtbij bekijken. Hier zie je het ijs van de kap afkalven en onderweg maak je ook kans om walvissen en zeehonden te zien. Wist je dat je op Groenland ook watervallen hebt? Je spot ze tijdens de boottocht naar deze gletsjer, langs de kust.

Eqi gletsjer bezoeken 

Spot walvissen in Disko Baai

Walvissen spotten mag je tijdens je Groenland vakantie niet missen. In de Groenlandse wateren leven rond de vijftien soorten walvissen. 's Zomers spot je hier de bultrug, dwergvinvis en de normale vinvis. In de winter zwemt de belugawalvis, de narwal en de Groenlandse walvis hier geregeld. In Disko Baai leven de meeste walvissen en daarom is dit dé plek om walvissen in Groenland te spotten.
 

Spot walvissen in Disko Baai 

Bezoek Ilulissat

Dé plek in Groenland waar je in de cultuur en historie van het land kunt duiken is Ilulissat. Wandel met een lokale gids door dit pittoreske stadje, langs schilderachtige huizen, vismarkten, havens en prachtige uitzichten. Onderweg vertelt deze gids je alles over Ilulissat, de Inuits en hun verplichting vanuit de regering om te moderniseren.

Ilulissat bezoeken 

Kajakken tussen de ijsbergen

Of je nou 's morgens of 's avonds gaat: kajakken is een super indrukwekkende excursie tijdens je Groenland vakantie. In een traditionele kajak, een qajaat zoals de Inuits het noemen, vaar je op eigen kracht tussen de metershoge ijsbergen door. Wie weet spot je onderweg een dolfijn of zeehond!

kajakken in Groenland 

Op boottocht door de Groenlandse fjorden

Bezoek tijdens je Groenland vakantie de mooiste fjorden! Ga met een gids en gecertificeerde boot tussen de ijsschotsen door naar de mooiste ijsbergen en -fjorden. Het Icefjord van Ilulissat staat op de UNESCO werelderfgoedlijst dus gegarandeerd dat dit een plaatje is.
 

boottocht fjorden in Groenland 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel