Alles over Groenland

vakantie ijsland winter

Veelgestelde vragen over Groenland

Voigt Travel organiseert sinds enkele jaren reizen naar Groenland. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfelt u nog? Bel ons (035 - 6990322) of stel uw vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.

Wat is de beste reistijd?

De beste tijd voor een bezoek aan Groenland is van vanaf juni tot oktober. Het weer is dan gunstig en er is volop daglicht. In september worden de dagen weer iets korter, wat de kans op noorderlicht aanzienlijk maakt.

Welke kleding heb ik nodig?

Voor een comfortabel verblijf op Groenland is het prettig om de juiste kleding te dragen. Het is handig om uw kleding op alle weersomstandigheden af te stemmen. Wat tips:

- Goede wind- en waterdichte kleding
- Thermo ondergoed
​- Draag diverse lagen kleding over elkaar (liefst geen katoen)
- In ieder geval geen katoen op de blote huid
- Warme (wollen) sokken, 2 paar over elkaar is hier heel normaal
- Goede muts, altijd gebruiken ook als u ‘even’ naar buiten gaat
- Goede handschoenen, liefst water- en winddicht
- Goede waterdichte (berg) schoenen of goede snowboots

Welke wilde dieren leven daar?

Een reis naar Groenland biedt een grote verscheidenheid aan vogels. Het aantal landzoogdieren is relatief klein, voor een deel door de jacht door de lokale bevolking. Het is echter nog steeds mogelijk om ijsberen, rendieren, muskusossen en poolvossen te zien.

Walvissen, zoals de gewone vinvis, de dwergvinvis en de bultrug worden ook vaak waargenomen. Blauwe vinvissen, potvissen en grienden worden heel af en toe gespot. Er leven zo’n 50 vogelsoorten op het eiland. Groenland herbergt zelfs meer landzoogdiersoorten dan Spitsbergen: zoals bijvoorbeeld de extreem zeldzame poolwolf maar ook de muskusos, hermelijn en de sneeuwhaas. IJsberen worden zelden gezien aan de westkust maar regelmatig op de noordelijke en noordoostelijke kusten.

Hoe zijn de weersomstandigheden?

De grootte van Groenland zorgt ervoor dat er op het eiland meerdere klimaat- en temperatuurzones zijn. Het centrale gedeelte van Groenland is zeer koud, tot wel -30°C, omdat het op grote hoogte ligt en bedekt is door een wel 2 kilometer dikke laag ijs. De kustgebieden ondervinden de gematigde invloed van de zeeën en oceanen en zijn daardoor milder en meestal vrij van landijs. Daarom ook zijn de bewoonde gebieden in Groenland allemaal aan de kust te vinden.

De temperatuur in de kustgebieden is vrij stabiel, wat de zomers koel maakt.

Hoe ziet de kust eruit?

De kust van Groenland is dramatisch en spectaculair. Sterk ingesneden door de ontelbare fjorden wordt de kust gevormd door hoge bergen, tot 2000 meter hoge kliffen en reusachtige gletsjers. Deze gletsjers produceren de gigantische kathedraal-achtige ijsbergen die zo talrijk zijn in de Groenlandse wateren. Groenland en de kustzeeën bieden ook een indrukwekkende variëteit aan fauna. Vele soorten walvissen zijn er in de wateren voor de kust rond Groenland te vinden.

Hoe gaat het reserveren in zijn werk?

U kunt bij Voigt Travel online boeken via de website, maar u kunt ook telefonisch contact met ons opnemen voor een reservering.

Vliegen naar Kopenhagen?

De vlucht naar Kopenhagen, vanwaar u doorvliegt naar Groenland, is niet bij de reizen inbegrepen. We kunnen u uiteraard wel adviseren waar en hoe u het beste deze vlucht kunt boeken. Neemt u gerust contact op met één van onze reisspecialisten via 035-6990322, spreek ons aan op de chat of stuur uw vraag via het contactformulier. Wij informeren u graag!