Veelgestelde vragen Groenland

Voigt Travel organiseert al vele jaren prachtige reizen naar grote tevredenheid. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun jij van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons 035 - 699 0322 of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.

  • Kent Voigt Travel alle accommodaties zelf?
   Jazeker, vraag maar! Elk hotel hebben wij persoonlijk bezocht en gecontracteerd. Heb je specifieke vragen over de ligging en de directe omgeving van een hotel, de parkeermogelijkheden of het restaurant: wij kunnen deze beantwoorden! Heb je advies nodig bij de keuze, bel of mail gerust, wij helpen je graag!
  • Ik wil graag meer weten over het verblijf waar ik slaap. Waar kan ik dat vinden?
   De naam van de accommodaties waar je slaapt kun je vinden in de reisinformatie, op de boekingsbevestiging en op de voucher. Meer informatie over de plekken waar je slaapt vind je in de reisinformatie en op onze website bij de reis die je hebt geboekt. In de reisinformatie vind je ook informatie over wie je de sleutel overhandigt.
  • Wat is er gebruikelijk bij het in- en uitchecken van mijn accommodatie?
   Internationale regel is dat gasten de accommodatie vanaf eind van de middag kunnen betrekken op dag van aankomst en eind van de ochtend dienen te verlaten op dag van vertrek.

   Onder enig voorbehoud kunnen wij je melden dat in de meeste gevallen je bij een aankomst op bestemming eind van de ochtend reeds rond het middaguur kunt inchecken. Bij een terugvlucht op de laatste dag in de avond naar Nederland dien je ter plaatse te overleggen aangaande de mogelijkheden en voorwaarden om de accommodatie langer aan te houden (indien gewenst).

   De mogelijkheden hiervoor zijn vanzelfsprekend mede afhankelijk van de reserveringen door derden, schoonmaakafspraken, toewijzing van accommodaties en van de aankomst- en vertrektijden van (overige) gasten waardoor alleen de accommodatieverschaffer ter plaatse hierover uitsluitsel kan geven.
  • Wat kan ik in Ilulissat beleven?
   In de zomermaanden kun je activiteiten ondernemen waarbij je de imposante natuur combineert met de indrukwekkende levensstijl van de lokale bevolking, de Inuit. Zo worden er wandelingen georganiseerd door Ilulissat, naar de voormalige Inuit nederzetting Sermermiut of kun je kiezen uit diverse boottochten naar de ijsbergen, gletsjers of walvissen. Het kajakken onder begeleiding van een gids tussen de ijsbergen en walvissen is ook een populaire activiteit. Wil je de indrukwekkende ijskap, gletsjers en ijsbergen van bovenaf bekijken, boek dan een sightseeingvlucht per helikopter of vliegtuigje.
  • Ik wil graag meer weten over de excursies die ik tijdens mijn reis ga doen. Waar kan ik dat vinden?
   Op de boekingsbevestiging vind je een overzicht van alle excursies die inclusief zijn en die je bij je reis bijgeboekt hebt. Wil je meer lezen over de excursies? Op de website, bij de reis die je geboekt hebt, vind je alle informatie. Daarnaast lees je in de reisinformatie meer over de excursies.
  • Wat is de beste reistijd voor Groenland?
   De beste tijd om naar Groenland te reizen is tussen mei en september, als de dagen voor Groenlandse begrippen lang zijn. Hoewel de gevolgen van de klimaatveranderingen goed zicht- en voelbaar zijn op Groenland, zijn de zomers in Groenland relatief koel, ca. 10 a 12 graden in juli en augustus. Het is dan minder onstuimig dan in de wintermaanden. Sneeuw zul je in hartje zomer niet aantreffen aan de kust.
  • Waar ligt Groenland?
   Groenland ligt tussen Canada en IJsland in, met de Noordelijke IJszee in het noorden en de Atlantische Oceaan ten zuiden van Groenland. Geografisch is het onderdeel van Noord-Amerika, maar politiek hoort het bij Europa vanwege haar banden met Denemarken. Groenland wordt gezien als het grootste eiland ter wereld. De meeste mensen wonen in het zuiden en westen van Groenland. Veruit het grootste gedeelte van Groenland is onbewoonbaar, vanwege de grote ijskap in het binnenland. Alleen de warme kuststroken zijn ijsvrij en daarmee bewoonbaar in kleine dorpjes en stadjes.
  • Is er tijdsverschil met Groenland?
   Groenland is een groot land. Het hangt dus van je locatie in Groenland af hoeveel tijdsverschil er met Nederland en België is. In West-Groenland, waar de steden Nuuk en Ilulissat liggen, is het 4 uur vroeger dan bij ons.
  • Wie zijn de Inuit?
   De Groenlandse Inuit (Kalaallit in het Groenlands) is de inheemse bevolking van Groenland. Met ca. 50.000 personen vormen ze de overgrote meerderheid van de bevolking. De Inuit zijn van oudsher jagers op vis een zeezoogdieren. Door de klimaatverandering en de westerse invloeden na de kolonisatie is hun levensstijl sterk veranderd.
  • Hoe kan ik in Groenland betalen?
   In Groenland wordt betaald met de Deense kroon. In de grotere plaatsen zijn geldautomaten aanwezig, maar in de afgelegen bestemmingen is het verstandig om wat cash geld bij je te hebben. Bij vrijwel alle hotels, restaurants en winkels worden tevens creditcards geaccepteerd. De kosten hiervan zijn wel wat hoger dan betalen met een bankpas of contant.
  • Zijn er pinautomaten in Groenland?
   In de grotere plaatsen zijn banken waarvan sommigen een pinautomaat hebben. Op de luchthaven zijn geen pinautomaten. Daarom raden wij aan om voor vertrek geld om te wisselen voor Deense Kronen.
  • Wanneer ontvang ik de vouchers voor mijn verblijf, excursies en eventuele extra geboekte onderdelen?
   Ongeveer drie weken voor vertrek sturen we je de reisbescheiden toe. Deze bestaan uit vouchers voor je vliegreis, vouchers voor je verblijf (met routebeschrijving en GPS-code), vouchers voor inbegrepen excursies, en vouchers voor eventuele extra's zoals diners en excursies.
  • Heb ik voor Groenland een paspoort of visum nodig?
   Naar Groenland kan worden gereisd met zowel een geldig paspoort als Europese identiteitskaart. Een visum is niet nodig.
  • Welke paspoortgegevens zijn nodig bij het boeken van een reis?
   Om je reis naar onze bestemmingen te boeken, hebben we de eerste voornaam zoals vermeld in je paspoort, je achternaam en je geboortedatum nodig.
  • Hoe kan er in Groenland worden gereisd?
   In Groenland zijn nauwelijks wegen te vinden. Alleen binnen de plaatsen zelf zijn verharde wegen aangelegd. Om van de ene naar de andere plaats te reizen, moet je gebruik maken van boten, helikopters of binnenlandse vluchten. Vanwege de weersinvloeden is een flexibele instelling vereist in Groenland, aangezien reisschema's vaak worden gewijzigd. Met Voigt Travel en Air Iceland Connect kun je rechtstreeks van Reykjavík naar Ilulissat vliegen in ongeveer 3 uur.

Staat je vraag er niet bij?

Stel dan je vraag via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op 035 - 699 0322.