Alles over Groenland

veelgestelde vragen groenland

Veelgestelde vragen Groenland

Voigt Travel organiseert (pool)reizen naar Groenland. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun jij van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons (035 - 6990322) of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.
 


 

Waar ligt Groenland?

Groenland ligt tussen Canada en IJsland in, met de Noordelijke IJszee in het noorden en de Atlantische Oceaan ten zuiden van Groenland. Geografisch is het onderdeel van Noord-Amerika, maar politiek hoort het bij Europa vanwege haar banden met Denemarken. Groenland wordt gezien als het grootste eiland ter wereld. De meeste mensen wonen in het zuiden en westen van Groenland. Veruit het grootste gedeelte van Groenland is onbewoonbaar, vanwege de grote ijskap in het binnenland. Alleen de warme kuststroken zijn ijsvrij en daarmee bewoonbaar in kleine dorpjes en stadjes.
 

Wat is de beste reistijd voor Groenland?

De beste tijd om naar Groenland te reizen is tussen mei en september, als de dagen voor Groenlandse begrippen lang zijn. Hoewel de gevolgen van de klimaatveranderingen goed zicht- en voelbaar zijn op Groenland, zijn de zomers in Groenland relatief koel, ca. 10 a 12 graden in juli en augustus. Het is dan minder onstuimig dan in de wintermaanden. Sneeuw zul je in hartje zomer niet aantreffen aan de kust.
 

Is er tijdsverschil met Groenland?

Groenland is een groot land. Het hangt dus van je locatie in Groenland af hoeveel tijdverschil er met Nederland en België is. In West-Groenland, waar de steden Nuuk en Ilulissat liggen, is het 4 uur vroeger dan bij ons.
 

Heb ik voor Groenland een paspoort nodig?

Naar Groenland kan worden gereisd met zowel een geldig paspoort als Europese identiteitskaart. Een visum is niet nodig.
 

Hoe kan ik in Groenland betalen?

In Groenland wordt betaald met de Deense kroon. In de grotere plaatsen zijn geldautomaten aanwezig, maar in de afgelegen bestemmingen is het verstandig om wat cash geld bij je te hebben. Bij vrijwel alle hotels, restaurants en winkels worden tevens creditcards geaccepteerd. De kosten hiervan zijn wel wat hoger dan betalen met een bankpas of contant.
 

Hoe kan er in Groenland worden gereisd?

In Groenland zijn nauwelijks wegen. Alleen in de plaatsen zelf zijn (verharde) wegen aangelegd. Wil je echter van de ene naar de andere plaats toe, dan dien je gebruik te maken van boten, helikopters of binnenlandse vluchten per vliegtuig. Vanwege de weersinvloeden is een flexibele instelling in Groenland vereist. Niet zelden worden reisschema's omgegooid. Met Voigt Travel en Air Iceland Connect vlieg je in ca. 3 uur rechtstreeks van Reykjavík naar Ilulissat.
 

Wat kan ik in Ilulissat beleven?

In de zomermaanden kun je activiteiten ondernemen waarbij je de imposante natuur combineert met de indrukwekkende levensstijl van de lokale bevolking, de Inuit. Zo worden er wandelingen georganiseerd door Ilulissat, naar de voormalige Inuit nederzetting Sermermiut of kun je kiezen uit diverse boottochten naar de ijsbergen, gletsjers of walvissen. Het kajakken onder begeleiding van een gids tussen de ijsbergen en walvissen is ook een populaire activiteit. Wil je de indrukwekkende ijskap, gletsjers en ijsbergen van bovenaf bekijken, boek dan een sightseeingvlucht per helikopter of vliegtuigje.
 

Wie zijn de Inuit?

De Groenlandse Inuit (Kalaallit in het Groenlands) is de inheemse bevolking van Groenland. Met ca. 50.000 personen vormen ze de overgrote meerderheid van de bevolking. De Inuit zijn van oudsher jagers op vis een zeezoogdieren. Door de klimaatverandering en de westerse invloeden na de kolonisatie is hun levensstijl sterk veranderd.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel