Zomervluchten naar IJsland
Vluchttijden Vliegen naar Noord-IJsland

Zomervluchten naar IJsland

Zonder overstappen naar IJsland
Voigt Travel organiseert fly & drive rondreizen naar IJsland en comfort begint voor ons al op de luchthaven in Nederland. Of je nu tijdens de rondreis alleen in het noorden blijft, of een rondreis om het hele land maakt, met Voigt Travel vlieg je altijd rechtstreeks zonder overstappen naar je bestemming. Wel zo makkelijk!
 

Vanaf Rotterdam naar Noord-IJsland
vliegen ijslandDe rechtstreekse vluchten naar Akureyri gaan vanaf Rotterdam The Hague Airport en vinden plaats van juni t/m begin september. Akureyri ligt in het noorden van IJsland, in de regio van de Diamond Circle. Zo zit je in ongeveer drie uur onder de Middernachtzon! Op deze manier kun je op een wel erg comfortabele manier genieten van het Pure Noorden.

Gegarandeerde vluchten
De vluchten worden uitgevoerd in samenwerking met Transavia. Je kunt er op rekenen dat deze gegarandeerd vertrekken. Deze vluchten hebben wij namelijk van tevoren ingekocht. Hierdoor kunnen ze niet geannuleerd worden. Transavia heeft ons bevestigd dat deze vluchten gegarandeerd vertrekken op de afgesproken dagen. Zo begin je je IJsland vakantie comfortabel en onbezorgd!

Wist je dat je je bagage op Rotterdam The Hague Airport al een dag van tevoren kunt afleveren? Handig wanneer je in de buurt woont of bij de luchthaven overnacht. Op de website van Rotterdam The Hague Airport vind je hier meer informatie over.

Vluchttijden IJsland zomer 2024

In IJsland is het tijdens de zomer 2 uur vroeger dan in Nederland en België. De lokale aankomst- en vertrektijden (onder voorbehoud van wijzigingen door Transavia) zijn als volgt:
 

Rotterdam The Hague Airport - Akureyri Airport

Heenreis Vluchtperiode Vertrek Rotterdam Aankomst Akureyri
Donderdag 6 jun 2024 - 5 sept 2024 08:25 uur 09:25 uur
       
Terugreis Vluchtperiode Vertrek Akureyri Aankomst Rotterdam
Donderdag 6 jun 2024 - 5 sept 2024 10:25 uur 15:15 uur

Vluchttijden IJsland voor- en najaar 2024

Hoe fijn is het om op reis te gaan in een periode waarin de prijzen lager zijn, het een stuk rustiger is en de natuur net zo mooi is als in het hoogseizoen? Reizen in het najaar, vaak het laagseizoen, heeft heel veel voordelen. En daar zijn we bij Voigt Travel fan van! 

Kies je voor een reis naar IJsland in het najaar? Dan vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol Airport met Iceland Air naar Keflavík .
 

Amsterdam Schiphol - Keflavík Airport, verzorgd door Iceland Air

Heenreis Vluchtperiode Vertrek Amsterdam Aankomst Keflavík
Dagelijks 1 mei 2024 - 1 juni 2024 14:10 uur 15:25 uur
Dagelijks 1 september 2024 - 24 oktober 2024 14:10 uur 15:25 uur
       
Terugreis Vluchtperiode Vertrek Keflavík Aankomst Amsterdam
Dagelijks 2 mei 2024 - 8 juni 07:40 uur 12:55 uur
Dagelijks
2 september 2024 - 31 oktober 2024
07:40 uur 12:55 uur

Veelgestelde vragen over reizen naar IJsland

  • Wat zijn de vluchttijden naar IJsland?
   Voigt Travel organiseert fly & drive rondreizen naar IJsland, gecombineerd met een rechtstreekse vlucht van Rotterdam The Hague Airport naar Akureyri in het noorden van IJsland. De vluchten vinden plaats van juni t/m september en worden uitgevoerd door Transavia. Bekijk hier het vluchtschema.
  • Wat is de beste reistijd voor IJsland in de zomer?
   De beste reistijd voor IJsland is de zomer, waarbij juli en augustus de drukste maanden zijn. Iets minder druk is het in juni en september. De gemiddelde temperatuur in IJsland komt het hele jaar niet boven de 15 graden uit. Tussen juni en september schommelt de maximum temperatuur tussen de 10 en 15 graden. Lees meer over de beste reistijd..
  • Heb ik voor IJsland een paspoort of visum nodig?
   Naar IJsland kan worden gereisd met zowel een geldig paspoort als Europese identiteitskaart. Een visum is niet nodig.
  • Wat is het voltage in IJsland en heb ik een wereldstekker nodig?
   In IJsland is het voltage 220 tot 230 Volt. De stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland. Er worden stopcontacten van type F gebruikt maar apparaten met stekkers in type C en E passen hier ook in. Je hoeft dus geen wereldstekker mee te nemen naar IJsland.
  • Is er tijdsverschil met IJsland?
   In IJsland kent men geen zomertijd en wintertijd. Tijdens onze zomertijd is het in IJsland 2 uur vroeger en in de winter bedraagt het tijdsverschil 1 uur.
  • Waar kan ik boodschappen doen in IJsland?
   In IJsland zijn de afstanden groter dan in Nederland, maar je kunt altijd overal wel boodschappen doen. Ieder dorpje, hoe klein het ook is, heeft een kleine supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Zo ook in de regio Mývatn. De grote, ruim gesorteerde supermarkten vind je in de grotere steden, zoals in Húsavík, Reykjavík en Akureyri.
  • Hoe is het autorijden in IJsland?
   Autorijden in IJsland is anders dan we gewend zijn in Nederland en België. De ringweg van IJsland is vrijwel volledig geasfalteerd, maar ga je van de gebaande paden af dan kun je grind- of gravelwegen tegenkomen. Op dit soort wegen langs de kust kun je meestal gewoon met je huurauto terecht (tenzij anders aangegeven), maar als je de binnenlanden in gaat, dan wordt een 4WD geadviseerd. De wegen kunnen hier steil en smal zijn. In alle gevallen wordt het echter aangeraden om niet te snel te rijden. De maximum snelheid in de bebouwde kom is 50 km per uur. Buiten de bebouwde kom is 90 km/uur de maximum snelheid op asfaltwegen en 80 km/uur op grind- en gravelwegen. Het is in IJsland verplicht om altijd met licht aan te rijden, zowel overdag als na zonsondergang.
  • Hoe kan ik in IJsland betalen?
   In IJsland wordt betaald met de IJslandse kroon. IJsland is een modern land en op vrijwel alle plekken kan met een bankpas worden betaald en geldautomaten zijn er voldoende. Op de afgelegen locaties is het verstandig om wat cash geld bij je te hebben. Bij vrijwel alle hotels, restaurants, tankstations en winkels worden tevens creditcards geaccepteerd. De kosten hiervan zijn wel wat hoger dan betalen met een bankpas of contant.
  • Is IJsland duur?
   Veel reizigers denken dat een vakantie naar IJsland duur is en veel geld kost. In verhouding tot bepaalde vakantiebestemmingen is dat het geval, maar vergelijk je het met wat je er voor terugkrijgt, dan valt het erg mee. Daarom bespreken we op deze pagina wat de kosten zijn voor een vakantie naar IJsland en hoe je kunt besparen. Lees verder!
  • Kan ik overal tanken in IJsland?
   In IJsland zijn voldoende tankstations te vinden. Zowel in de grotere plaatsen als langs de ringweg (Nationale weg 1) kun je op veel plekken tanken. Het kan echter geen kwaad dat je altijd voldoende brandstof bij je hebt, vanwege de afstanden. Bij vrijwel alle bemande tankstations kun je buiten de openingstijden bij automaten tanken en betalen.
  • Welke paspoortgegevens zijn nodig om een reis naar IJsland te boeken?
   Om je reis naar IJsland te boeken, hebben wij de eerste voornaam zoals op je paspoort staat, je achternaam en je geboortedatum nodig. Je kunt uiteraard ook reizen met een identiteitskaart.
  • Ik wil graag meer weten over het verblijf waar ik slaap. Waar kan ik dat vinden?
   De naam van de accommodatie waar je slaapt kun je vinden in de reisinformatie, op de boekingsbevestiging en op de voucher. Meer informatie over de plek waar je slaapt vind je in de reisinformatie en op onze website bij de reis die je hebt geboekt. In de reisinformatie vind je ook informatie over wie je de sleutel overhandigt
  • Zijn alle hotels goed te bereiken en kan ik mijn auto veilig parkeren in IJsland?
   Je krijgt naast een goede wegenkaart van IJsland ook een zeer uitgebreide routebeschrijving mee, met de GPS-coördinaten van de accommodaties. Elk hotel is prima per auto te bereiken met goede (veelal tot het hotel behorende) parkeergelegenheid. De auto kun je altijd veilig achterlaten. De afstanden op onze rondreizen zijn zodanig dat je onderweg altijd voldoende tijd hebt voor bezienswaardigheden alvorens je in het volgende verblijfshotel aankomt.
  • Kent Voigt Travel ook alle accommodaties?
   Jazeker, vraag maar! Elk hotel hebben wij persoonlijk bezocht en gecontracteerd. Heb je specifieke vragen over de ligging en de directe omgeving van een hotel, de parkeermogelijkheden of het restaurant: wij kunnen deze beantwoorden! Heb je advies nodig bij de keuze, bel of mail gerust, wij helpen je graag!
  • Ik wil graag meer weten over de excursies die ik tijdens mijn reis ga doen. Waar kan ik dat vinden?
   Op de boekingsbevestiging vind je een overzicht van alle excursies die inclusief zijn en die je bij je reis bijgeboekt hebt. Wil je meer lezen over de excursies? Op de website, bij de reis die je geboekt hebt, vind je alle informatie. Daarnaast lees je in de reisinformatie meer over de excursies.
  • Kan ik nog een extra excursie bijboeken als ik mijn reis al geboekt heb?
   Natuurlijk! Je kunt na geboekt te hebben altijd nog een excursie boeken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
  • Wanneer ontvang ik de vouchers voor mijn verblijf, excursies en eventuele extra geboekte onderdelen?
   Ongeveer drie weken voor vertrek sturen we je de reisbescheiden toe. Deze bestaat uit vouchers voor je vliegreis, vouchers voor je verblijf (met routebeschrijving en GPS-code), vouchers voor inbegrepen excursies en vouchers voor eventuele extra’s, zoals diners en excursies.
  • Waar kan ik de auto die ik gehuurd heb ophalen?
   Wanneer je een fly & drive reis geboekt hebt, is een huurauto inbegrepen. Deze kun je ophalen op de luchthaven van aankomst. In de reisinformatie vind je meer informatie over de maatschappij en de plek waar je de auto precies ophaalt. Je ziet ook welk type auto je gehuurd hebt.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel