IJsland in juli
IJsland in juli Alles over walvissen spotten in IJsland

IJsland in juli

Ben je op zoek naar goed begaanbare wegen, milde temperaturen, veel wildlife en zomerfestivals? IJsland bezoeken in juli is dan een echte aanrader. De maand juli valt in het hoogseizoen van IJsland. Ben je nieuwsgierig? Lees dan verder! 

De voordelen van IJsland in juli

De lange dagen en warme nachten in juli geven je de mogelijkheid om langer op te blijven, meer te zien en meer te doen in IJsland. Een bijkomend voordeel zijn de fantastische roze en gouden kleuren van de hemel in de zomertijd. Het lijkt soms alsof het urenlang golden hour is: ideaal voor fotografie! Daarbij is er veel wildlife te spotten en is ook het binnenland bereikbaar.

Juli is prime time voor wandelreizen en hoppen tussen natuurlijke warmwaterbronnen. Het is aangenaam om buiten te zijn en te rijden over de sneeuwloze wegen. En het is lekker lang licht. Het is trouwens ook een optie om het winterse gevoel te ervaren in de zomer: er ligt nog sneeuw en ijs in hoger gelegen gebieden en altijd op de gletsjers!  

soorten walvissen IJsland 

Het weer in IJsland in juli

De stijging van de temperatuur is een voor de handliggende reden waarom het fijn is om IJsland te bezoeken in de zomer. Het wordt echter nooit heel warm. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 10°C en 13°C, maar soms kan het wel rond de 20°C worden! Daarbij regent het niet veel in het hoogseizoen, max. 63 mm. Daarbij is er in IJsland rond de 21 uur daglicht in de zomer en t/m eind juli duren de dagen urenlang! De zon gaat onder rond middernacht en komt weer op rond 03:00 ’s nachts. Er worden vanwege deze middernachtzon veel festivals en activiteiten in IJsland georganiseerd. 

waar spot je walvissen in IJsland 

Wildlife in IJsland in juli

Hou je van wildlife? Dan is IJsland in juli bezoeken een goede keuze. In deze periode spot je gegarandeerd walvissen, bruinvissen, grienden en misschien zelfs wel orka's. Is het jouw droom om papegaaiduikers te spotten in IJsland? Papegaaiduikers zijn t/m half augustus volop te zien! Daarbij word je ook nog eens getrakteerd op de vele boerderijdieren, die vrij rondlopen en genieten van de zomermaanden. Soms nemen schapen hun vrijheid te letterlijk en gaan ze de weg op: een typisch Ijslands plaatje.

hoe spot je walvissen in ijsland 

Het binnenland van IJsland in juli

Alle ruige natuurgebieden zijn door de goede weersomstandigheden in juli begaanbaar. Juli en augustus zijn de enige maanden dat je toegang hebt tot de ontzagwekkende Hooglanden, omdat de wegomstandigheden in de winter gewoon te slecht zijn. Ook de Westfjorden zijn gemakkelijker te bereiken.

Let op: juli is de drukstbezochte maand van het jaar waardoor de prijzen voor de accommodaties, vliegtickets, huurauto, eten en drinken duurder zijn dan tijdens andere maanden. En je zal niet de enige zijn die net die ene waterval op de foto wil zetten… Wil je de drukte en massatoerisme vermijden? Reis dan in het voor- of naseizoen en kies voor Noord- of Oost-IJsland of bezoek de Westfjorden. 

Benieuwd naar onze reizen naar ongerept IJsland in de zomer? Je vindt ze hier!  

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel