Diamond en Golden Circle fly & drive

Een rondreis in IJsland over de beroemdste routes van het land

diamond-golden-circle-flydrive-header

Diamond en Golden Circle fly & drive

IJsland heeft prachtige natuur waarop je niet uitgekeken raakt. Uitgestrekte vlaktes, lavavelden, vulkanen en geisers. In IJsland zijn er twee bekende autoroutes, de Diamond Circle in het noorden en de Golden Circle in het zuiden. Als je deze routes rijdt, zie je gelijk de hoogtepunten van IJsland. Naast al het natuurpracht heb je bij deze reis ook tijd om hoofdstad Reykjavík te verkennen.

Aanbieding
Boek vóór 19 februari 2019 de 8-daagse fly & drive rondreis Diamond en Golden Circle en en wij boeken er GRATIS een walvissafari bij, t.w.v. € 83,50 p.p.
Lees meer details.

De 8-daagse IJsland rondreis in het kort
De reis start vanaf Rotterdam The Hague Airport rechtstreeks naar het noorden van IJsland. In de ochtend kom je in Akureyri aan en heb je nog heel de dag om kennis te maken met IJsland. De eerste overnachtingsplaats is in Laugarbakki waar je overnacht in een voormalig schoolgebouw en je dezelfde avond nog kunt genieten van de heerlijke jacuzzi die op het terras staat. De volgende ochtend breng je een bezoek aan de wolfabriek. Vanuit de fabriek reis je door naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavík. Hier verblijf je twee nachten in een hotel op loopafstand van het centrum. Trek erop uit om de Golden Circle te bekijken. In de avond kun je genieten van de vele restaurants en uitgaansgelegenheden die Reykjavík te bieden heeft. Na twee nachten reis je door naar Akureyri, de stad in het noorden. Vanuit het hotel in het centrum heb je de mogelijkheid om heel de stad te voet te verkennen. Vanuit Akureyri ga je door naar de laatste hotel in Mývatn. Vanuit Mývatn kan je de Diamond Circle bekijken. Met de auto rijd je onder andere langs Húsavík, waterval Dettifoss en Ásbyrgi. Een prachtige regio om de reis af te sluiten. Als extra hebben wij hier als afsluiter een bezoek aan het Mývatn Nature bath geregeld. Zo eindig je de reis helemaal ontspannen.

Verzorging
Je verblijft:

 • 1 nacht in Hótel Laugarbakki op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Fosshotel Lind Reykjavík op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Hótel Kea op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in Fosshotel Mývatn op basis van logies & ontbijt


Extra’s bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids van IJsland
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • Mývatn Nature Bath
 • Diamond Circle
 • Reykjavík
 • Golden Circle
 • Akureyrarkirkja
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Mei - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
lisette-k-ware-zuiden

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Diamond en Golden Circle fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de IJsland rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in IJsland vrij om zelf je dagen in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in magisch IJsland

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht naar Akureyri, geleden in Noord-IJsland. Vanaf...

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht naar Akureyri, geleden in Noord-IJsland. Vanaf de luchthaven start direct het avontuur. De huurauto staat al voor je klaar, dus je bent snel op pad. Door het bergachtige landschap rijd je naar Laugarbakki. Heb je nog wat tijd over breng dan een bezoek aan het zeehondencentrum in Hvammstangi. Vanavond overnacht je in Hotel Laugarbakki. Geniet voordat je naar bed gaat nog van de warme outdoor hottub bij het terras van het hotel.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Laugarbakki: ca. 200 | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Naar de hoofdstad van IJsland

Vandaag begint de dag met een bezoek aan de Kidka wolfabriek. Op IJsland wordt een hoop wol geproduc...

Vandaag begint de dag met een bezoek aan de Kidka wolfabriek. Op IJsland wordt een hoop wol geproduceerd, vandaar dat je op veel plaatsen ook schapen zult zien lopen. Hier in de fabriek kan je zien hoe het wol verwerkt word. Vanuit de fabriek reis je door naar Reykjavík. Heb je zin in een mooie lange dagtocht? Verleng dan je route met een rit over het schiereiland Snæfellsnes. Op dit schiereiland vind je talloze kraters en lavavelden en midden op het schiereiland vind je een grote bergrug. Op het uiterste puntje is de berg Snæfellsjökull. Bij helder weer kan je deze oude vulkaan ook vanuit Reykjavík zien. Heb je meer zin om Reykjavík te ontdekken, rij dan direct vanuit de wolfabriek naar de stad. Breng in Reykjavík een bezoek aan de Hallgrímskirkja, een indrukwekkende kerk, en het oude centrum of een van de musea. 
Rijafstand Laugarbakki – Reykjavík: ca. 190 km | ca. 3 uur
Rijafstand Laugarbikki – Reykjavík (via Snæfellsnes): ca. 420 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Golden Circle

Kies vandaag voor een rondrit langs de bekende Golden Circle. De Golden Circle bestaat uit 3 highlig...

Kies vandaag voor een rondrit langs de bekende Golden Circle. De Golden Circle bestaat uit 3 highlights. Start de rondreis met een stop bij Þingvellir National Park. Dit park is sinds 2004 opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In het park kan je de breuklijn van de tectonische platen van Europa en Amerika zien. De platen zijn nog steeds in beweging. Door het park lopen diverse wandelpaden. Je kan je hier enkele uren vermaken, mocht je er tijd voor hebben. Vanuit het nationaal park rijd je door naar het volgende hoogtepunt, Geysir. Elke 4-8 minuten komt hier de Strokkur (geiser) tot eruptie, erg indrukwekkend om te zien. Naast deze prachtige geiser zijn hier ook meerdere warmwaterbronnen waar je langs kan lopen. Het laatste hoogtepunt voor vandaag is de waterval Gullfoss. De naam betekend gouden waterval, vanwege de vele regenbogen die ontstaan vanuit het stuifwater. Via het wandelpad kan je dichtbij de waterval komen. Hier hoor en zie je de kracht van de waterval pas goed. Na deze goed gevulde dag, overnacht je nog een nacht in Reykjavík. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Terug naar Akureyri

Na twee nachten in Reykjavík is het tijd om terug te reizen naar het noorden, naar Akureyri. ...

Na twee nachten in Reykjavík is het tijd om terug te reizen naar het noorden, naar Akureyri. De stad Akureyri ligt aan het fjord Eyjafjördur en is voornamelijk bekend om de visindustrie. Het is daarom ook aan te raden om vanavond ergens heerlijk vis te eten in één van de restaurants in Akureyri. In Akureyri vind je ook de mooie statige kerk Akureyrarkirkja. Via de lange trap kom je uit bij de kerk. Je overnacht in het centrum van Akureyri. 
Rijafstand Reykjavík – Akureyri : ca. 390 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Activiteit rondom Akureyri

Naast de stad Akureyri is er genoeg te doen in de omgeving. Heb je zin in actie? Kies dan voor een r...

Naast de stad Akureyri is er genoeg te doen in de omgeving. Heb je zin in actie? Kies dan voor een rafttour of tocht per IJslands paard. Ga je liever de hoogte in, kies dan voor een onvergetelijke tocht in een klein vliegtuigje. Diverse regio’s kan je vanuit de lucht verkennen. Kies bijvoorbeeld voor een rondtocht over de Diamond Circle of over de Askja vulkaan. Na een actieve dag rij je naar de volgende overnachtingsplaat, Fosshotel Mývatn.
Rijafstand Akureyri – Mývatn: ca. 95 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Diamond Circle

Vandaag staat een tocht langs de Diamond Circle op het programma. Dit is de tour met de highlights v...

Vandaag staat een tocht langs de Diamond Circle op het programma. Dit is de tour met de highlights van het Noorden. Maak als eerste een stop bij de indrukwekkende waterval Dettifoss. Deze waterval is de krachtigste waterval van Europa en is maar liefst 44 meter breed. Bij een zonnige dag kan je vaak genieten van mooie regenbogen. Vanaf de waterval reis je door naar de Ásbyrgi Canyon. Deze hoefijzervormige kloof is een geologisch wonder. De kloof is 3,5 kilometer lang en ruim een kilometer breed. Een heerlijke omgeving voor een mooie wandeling. Na een goede wandeling staat alweer het volgende hoogtepunt op het programma, een stop in de vissersplaats Húsavík. Breng hier een bezoek aan het walvismuseum en boek optioneel een walvissafari. Om de ronde af te maken, is de waterval Godafoss de laatste stop. De waterval is iets minder groot dan Dettifoss, maar nog steeds prachtig om te zien. Overnachting in Fosshotel Mývatn. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Rondom het Mývatn meer

Na een goed ontbijt is het tijd om de omgeving rondom het Mývatn meer te verkennen. Wandel de...

Na een goed ontbijt is het tijd om de omgeving rondom het Mývatn meer te verkennen. Wandel de kraters op om van een prachtig uitzicht over Mývatn te genieten. Maak een stop bi Hverir om de pruttelende modderpoelen te bekijken. Trek hiervoor niet je mooie schoenen aan, want grote kans dat er veel modder onder blijft plakken. Een andere stop die je niet kan missen, is een stop bij Dimmuborgir. Dimmuborgir wordt ook wel donkere burcht genoemd. Door de grillige lavarotsen zijn kleine voetpaden aangelegd. In de lavorotsen kan je allemaal lavaformaties herkennen. De bekendste zijn ‘het gat’ en ‘de kerk’. Na een mooie volle dag kan je vanavond heerlijk ontspannen in het Mývatn Nature Bath. Dit bad is een natuurlijk warmwaterbron dat vol zit met mineralen. Veel lokale IJslanders komen hier om in het bad drankje te doen en bij te kletsen. Overnachting in Fosshotel Mývatn. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Afscheid nemen van IJsland

Na het ontbijt zit het avontuur in IJsland alweer erop. Je brengt de auto terug naar de luchthaven, ...

Na het ontbijt zit het avontuur in IJsland alweer erop. Je brengt de auto terug naar de luchthaven, voordat je met de rechtstreekse vlucht teruggaat naar Rotterdam The Hague Airport. Dit was een reis om nooit te vergeten!
Rijafstand Mývatn – luchthaven Akureyri: ca. 95 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in magisch IJsland
Dag 2 Naar de hoofdstad van IJsland
Dag 3 Golden Circle
Dag 4 Terug naar Akureyri
Dag 5 Activiteit rondom Akureyri
Dag 6 Diamond Circle
Dag 7 Rondom het Mývatn meer
Dag 8 Afscheid nemen van IJsland
Sluit dag tot dag

Verblijf in Hótel Laugarbakki

Verblijf in Fosshotel Lind

Verblijf in Hótel Kea

Verblijf in Fosshotel Mývatn

Excursies

Maak de rondreis IJsland compleet met een aantal onvergetelijke excursies
In IJsland kun je van alles ondernemen en het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten en excursies voor je geselecteerd.

ijsland-zomer-excursies-inbegrepen

IJsland excursies (inbegrepen)

ijsland-kidwa-wolfabriek

Bezoek de KIDKA wolfabriek (inbegrepen)

Krijg een unieke inkijk in het proces van kledingproductie en een kijkje achter de schermen van een IJslands bedrijf. KIDKA is een bedrijf gespecialiseerd in verwerken van wol voor haar eigen kledinglijn en produceert hoogwaardige producten die authentiek IJslands zijn. Er is voldoende wol op IJsland, het telt namelijk meer schapen dan mensen! Tijdens de rondleiding duik je in het proces van wassen, borstelen en stomen van de wol en kom je meer te weten over de zachte en pluizige textuur van dit materiaal. Daarnaast laten ze je meer zien over de productie van hun kleding, hoe de machines en zijzelf werken en mag je ze het (wollen)hemd van het lijf vragen. Tot slot leer je onder het genot van een kopje thee meer over de belangrijkste eigenschap van wol: de eigenaar van de wollentrui warm houden.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 40 min
myvatn-nature-bath

Entree Mývatn Nature Baths (inbegrepen)

Laat je omringen door de rust en de natuur van Mývatn en dompel onder in één van de baden. De lagune heeft een temperatuur van 36-40 °C en door de hoeveelheid mineralen en zwavel is het zeer goed voor de huid. Geniet samen met de locals van een drankje. Voor de IJslanders is dit namelijk écht een dagje uit. Ervaar de geothermische stoom die opstijgt in de stoombaden en kom geheel tot rust.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 dag
 • NB: handdoek is inbegrepen, entree voor de gehele dag
ijsland-zomer-excursies

IJsland excursies

inside-the-vulcano

Bekijk de vulkaan Thrihnukagigur van binnen

De Thrihnukagigur vulkaan, een naam die bijna onmogelijk is om uit te spreken, maar zeker niet onmogelijk is om van binnen te bekijken! Deze prachtige vulkaan is 4000 jaar geleden voor het laatst uitgebarsten en een surrealistische ervaring om te bezoeken. Na het aantrekken van de veiligheidsuitrusting daal je via de bovenste krater 120 meter met een lift de vulkaan in. Onder begeleiding van een ervaren gids bekijk je dit unieke fenomeen. Na de grootsheid van deze vulkaan te hebben ervaren geniet je van een traditionele IJslandse kop soep voordat je terug hiket naar het verzamelpunt. De vulkaan bevindt zich in de omgeving van hoofdstad Reykjavík.

 • Prijs: € 334,40 per persoon
 • Duur: ca. 5 tot 6 uur (35-40 min in de vulkaan)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Inclusief gids, veiligheidsuitrusting, helm, harnas, traditionele IJslandse soep (met vlees of vegan), koffie en thee met iets lekkers.
ijsland-walvissen-spotten-akureyri-klassiek

Walvissen spotten met Elding vanuit Akureyri (klassiek)

Dit is je kans om een bultrug te spotten in zijn natuurlijke habitat! Ga mee op de boot van Elding, die zijn gespecialiseerd om walvissen te spotten. Onderweg ben je verzekerd van spectaculaire vergezichten en doemen de vinnen al snel op uit het water. De gids vertelt maar al te graag over het doen en laten van de walvissen en laat geen vraag onbeantwoord. De safari begint en eindigt in de haven van Akureyri.

 • Prijs: € 83,50 per persoon | € 41,75 per kind 7 t/m 15 jaar | Kinderen t/m 6 jaar gratis
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief gids, warme overall, gratis WiFi aan boord, gegarandeerd walvissen zien (of neem gratis nogmaals deel aan deze excursie)
ijsland-walvissen-spotten-akureyri-express

Walvissen spotten met Elding vanuit Akureyri (express)

Per RIB-boat vaar je vanuit de haven van Akureyri een groot stuk de zee op, waarmee je de kans vergroot om de walvissen, maar ook dolfijnen en verschillende vogels in hun natuurlijke leefomgeving te bewonderen. Met de boot kom je zo dichtbij als mogelijk is om deze zeezoogdieren van dichtbij te kunnen zien. Een avontuurlijke ervaring om nooit meer te vergeten.

 • Prijs: € 151,90 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Inclusief gids, warme overall, reddingsvest, veiligheidsbril en handschoenen, gegarandeerd walvissen zien (of neem gratis nogmaals deel aan deze excursie)
ijsland-vlieg-over-diamond-circle

Vlieg over de Diamond Circle

Verken de Diamond Circle vanuit een heel bijzonder perspectief: de lucht! Vlieg over het landschap waar de bekende serie Game of Thrones is gefilmd en bewonder de waterval Godafoss en het Mývatn meer, met haar geothermische verschijnselen. Vanuit Krafla vlieg je over het Vatnajökull National Park, waar je de 44 meter hoge waterval Dettifoss in een smalle kloof ziet duiken. Je vervolgt de route over diepe kloven, lavavelden en de Troll Peninsula gebergte. Bij het afdalen is er zelfs een kleine kans op walvissen te spotten!

 • Prijs: € 319 per persoon
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • NB: Inclusief drankje en entree voor het Icelandic Aviation Museum
ijsland-vlucht-over-askja

Vlucht over de hooglanden van Askja

Stijg op en aanschouw de prachtige waterval Godafoss, onderweg naar de hooglanden. Hier zie je de de berg Herdubeid, de zogeheten Queen of the Icelandic desert, omringd door lavavelden. Nabij de berg maak je een tussenstop voor iets lekkers en kun je het uitzicht vanuit een ander perspectief bewonderen. De landingsbaan is hier in 1960 door NASA gebouwd. De reden voor de komst van deze landingsbaan was om astronauten, die hier maanlandingen oefenden, te voorzien van benodigde apparatuur. Na het opstijgen zie je de warmwaterbronnen van Askja opdoemen en vlieg je door naar de gletsjer Vatnajokull, wat zoiets als water gletsjer betekent. Geniet tijdens het laatste deel van de vlucht van het uitzicht op de lava woestijn en het lavaveld Holuhraun.

 • Prijs: € 395 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief drankje en entree voor het Icelandic Aviation Museum
ijsland-vlieg-naar-grimsey-eilanden

Vlieg naar de Grímsey eilanden en stap over de poolcirkel

Vanaf de luchthaven Akureyri vlieg je 30 minuten richting het noorden, naar Grímsey Island. Dit eiland is een authentiek IJslands vissersdorp, waar ongeveer 100 IJslanders wonen, samen met vele papegaaiduikers en ander wildlife. Onderweg naar het eiland heb je zelfs kans om walvissen te zien zwemmen! In ongeveer een uur verken je de natuur en proef je een typisch IJslandse lekkernij, bereidt door de lokale bewoners. Daarnaast krijg je wanneer je de poolcirkel overstapt een speciale badge! Vervolgens vlieg je terug naar Akureyri Airport, waar je opnieuw geniet van het prachtige uitzicht vanuit de lucht.

 • Prijs: € 410 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • NB: Inclusief gids tijdens de wandeling, arctische proeverij en certificaat

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Spa en wellness
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.595 p.p.

  Wellness in Noord-IJsland fly & drive

  wellness-noord-ijsland-flydrive-thumb
 • Korte rondreis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.295 p.p.

  Week IJsland fly & drive

  week-ijsland-flydrive-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.395 p.p.

  Het beste van Noord-IJsland fly & drive

  beste-van-noord-ijsland-flydrive-thumb
 • Complete rondreis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.695 p.p.

  360 graden IJsland fly & drive

  360-graden-ijsland-flydrive-thumb
 • Korte roadtrip
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.495 p.p.

  Wonderen van IJsland fly & drive

  wonderen-van-ijsland-flydrive-thumb
 • Relaxte rondreis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.495 p.p.

  IJsland compleet fly & drive

  ijsland-compleet-flydrive-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Noord-IJsland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo