PRINT PAGINA

Diamond en Golden Circle fly & drive

Een rondreis in IJsland over de beroemdste routes van het land

Dag 1

Dag 1 Welkom in magisch IJsland

Welkom in magisch IJsland

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht naar Akureyri, gelegen in Noord-IJsland. Vanaf de luchthaven start direct het avontuur. De huurauto staat al voor je klaar, dus je bent snel op pad. Door het bergachtige landschap rijd je naar Laugarbakki. Heb je nog wat tijd over, breng dan een bezoek aan het zeehondencentrum in Hvammstangi. Vanavond overnacht je in Hotel Laugarbakki. Geniet voordat je naar bed gaat nog van de warme outdoor hottub op het terras van het hotel.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Laugarbakki: ca. 200 | ca. 3 uur

Dag 2

Dag 2 Naar de hoofdstad van IJsland

Naar de hoofdstad van IJsland

Vandaag begint de dag met een bezoek aan de Kidka wolfabriek. Op IJsland wordt veel wol geproduceerd, vandaar dat je op veel plaatsen ook schapen ziet lopen. Hier in de fabriek kun je zien hoe de wol verwerkt wordt. Vanuit de fabriek reis je door naar Reykjavík. Breng in Reykjavík een bezoek aan de Hallgrímskirkja, een indrukwekkende kerk, en het oude centrum of een van de musea. 
Rijafstand Laugarbakki – Reykjavík: ca. 190 km | ca. 3 uur
 

Dag 3

Dag 3 In zuidelijke richting

In zuidelijke richting

Vandaag leg je je route verder af naar het zuiden en krijg je de eerste indrukken van de Golden Circle te zien. Je verblijft in het oudste plattelandsdorp van IJsland dat gelegen is middenin de prachtige natuur. Rijdt naar de Atlantische Oceaan die op 3 km afstand is gelegen en waar je een zwart strand vindt. Kom 's avonds helemaal tot rust in de hottub van het hotel.
Rijafstand Fosshotel Rauðará - Hotel Vos: ca. 107 km | 1,5 uur

Dag 4

Dag 4 Golden Circle

Golden Circle

Kies vandaag voor een rondrit langs de bekende Golden Circle. De Golden Circle bestaat uit 3 highlights. Start de rondreis met een stop bij Þingvellir National Park. Dit park is sinds 2004 opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In het park kan je de breuklijn van de tectonische platen van Europa en Amerika zien. De platen zijn nog steeds in beweging. Door het park lopen diverse wandelpaden. Je kan je hier enkele uren vermaken, mocht je er tijd voor hebben. Vanuit het nationaal park rijd je door naar het volgende hoogtepunt, Geysir. Elke 4-8 minuten komt hier de Strokkur (geiser) tot eruptie, erg indrukwekkend om te zien. Naast deze prachtige geiser zijn hier ook meerdere warmwaterbronnen waar je langs kan lopen. Het laatste hoogtepunt voor vandaag is de waterval Gullfoss. De naam betekend gouden waterval, vanwege de vele regenbogen die ontstaan vanuit het stuifwater. Via het wandelpad kan je dichtbij de waterval komen. Hier hoor en zie je de kracht van de waterval pas goed. Na deze goed gevulde dag, overnacht je nog een nacht in Hotel Vos.
 

Dag 5

Dag 5 Rondje Snæfellsnes

Rondje Snæfellsnes

Heb je zin in een mooie lange dagtocht? Verleng dan je route met een rit over het schiereiland Snæfellsnes. Op dit schiereiland vind je talloze kraters en lavavelden en midden op het schiereiland vind je een grote bergrug. Op het uiterste puntje is de berg Snæfellsjökull. Je overnacht in Fosshotel Reykholt.
Rijafstand Hotel Vos - Fosshotel Reykholt: ca. 200 km | 2,5 uur
Rijafstand Hotel Vos - Fosshotel Reykholt (via Snæfellsnes): ca. 370 km | 5 uur

 

Dag 6

Dag 6 De arctische kustroute naar Mývatn

De arctische kustroute naar Mývatn

Na een goed ontbijt is het tijd om richting Mývatn te rijden. Deze prachtige route wil je absoluut niet missen. De arctische kustroute kent adembenemende uitzichten. Het vulkanisch land ontmoet de oceaan. Je passeert verschillende schiereilanden met zwarte stranden, spectaculaire kliffen, gletsjers en hoge bergen. Neem de tijd en maak geregeld een foto stop. Nog energie over in de middag? Ontdek dan het veelzijdige Mývatn. Wandel de kraters op om van een prachtig uitzicht over Mývatn te genieten. Maak een stop bij Hverir om de pruttelende modderpoelen te bekijken. Een andere stop die je niet kan missen, is een stop bij de lavavelden van Dimmuborgir. Na een mooie volle dag kun je vanavond heerlijk ontspannen in de Mývatn Nature Baths. Overnachting in Icelandair Hotel Mývatn. 
Rijafstand Fosshotel Reykholt - Icelandair Hotel Mývatn: ca. 400 km | 5 uur

Dag 7

Dag 7 Diamond Circle

Diamond Circle

Vandaag staat een tocht langs de Diamond Circle op het programma. Dit is de tour met de highlights van het Noorden. Maak als eerste een stop bij de indrukwekkende waterval Dettifoss. Deze waterval is de krachtigste waterval van Europa en is maar liefst 44 meter breed. Vanaf de waterval reis je door naar de Ásbyrgi Canyon. Deze hoefijzervormige kloof is een geologisch wonder. De kloof is 3,5 kilometer lang en ruim een kilometer breed. Een heerlijke omgeving voor een mooie wandeling. Na een goede wandeling staat alweer het volgende hoogtepunt op het programma, een stop in de vissersplaats Húsavík. Breng hier een bezoek aan het walvismuseum en boek optioneel een walvissafari. Om de ronde af te maken, is de waterval Godafoss de laatste stop. De waterval is iets minder groot dan Dettifoss, maar nog steeds prachtig om te zien. Overnachting in Icelandair Hotel Mývatn.

Dag 8

Dag 8 Afscheid nemen van IJsland

Afscheid nemen van IJsland

Na het ontbijt zit het avontuur in IJsland alweer erop. Je brengt de auto terug naar de luchthaven, voordat je met de rechtstreekse vlucht teruggaat naar Rotterdam The Hague Airport. Dit was een reis om nooit te vergeten!
Rijafstand Mývatn – luchthaven Akureyri: ca. 95 km | ca. 1,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: