PRINT PAGINA

360 graden IJsland fly & drive

Reis vanuit Akureyri langs alle hoogtepunten van betoverend IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkomin á Íslandi!

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport naar de luchthaven Akureyri, gelegen in Noord-IJsland. Vanaf de luchthaven start direct het avontuur. De huurauto staat al voor je klaar, dus tijd om dit mooie land te gaan verkennen! De eerste overnachting is geregeld bij Fosshotel Húsavík, gelegen in de plaats waar veel walvissafari’s starten. Badder je vanavond in het natuurbad bij GeoSea? Overnachting in Fosshotel Húsavík.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Húsavík: ca. 77 km | ca. 1 uur

Dag 2

Dag 2 Tijd om walvissen te spotten

Vandaag is er alle tijd om de zeezoogdieren die rondom Húsavík zwemmen van dichterbij te bekijken: de walvissen!  Dat hier zoveel walvissen zwemmen is te danken aan een draaikolk die zich onder het water in de baai van Skálfandi (voor Húsavík) bevindt. Deze draaikolk zorgt samen met twee rivieren die uitmonden op zee voor fris water. De ideale omgeving voor walvissen om hun jongen op te voeden. Samen met de duizenden planktonplanten maakt dit de perfecte leefomgeving voor de grote zeezoogdieren. Sluit de dag goed af en eet ’s avonds vers gevangen vis in één van de restaurants in Húsavík. Overnachting in Fosshotel Húsavík.

Dag 3

Dag 3 Op naar het Mývatn meer

Mocht je nog niet genoeg hebben gekregen van de walvissen is het een aanrader om het walvissenmuseum te bezoeken in Húsavík. Daarna vertrek je richting het Mývatn meer. Dit meer is een onderdeel van een actief vulkanisch gebied. Op veel plekken zie je zelfs de zwavelrook uit de grond komen. Vandaag is de entree voor de natuurbaden in Mývatn voor je inbegrepen. Dompel je onder in deze geothermale baden en geniet van de helende werking van het water. Overnachting in Icelandair Hotel Mývatn.
Rijafstand Húsavík – Mývatn: ca. 63 km | ca. 45 min

Dag 4

Dag 4 De IJslandse vulkaan Askja

Na het ontbijt heb je vandaag alle ruimte om een leuke excursie te ondernemen. Een aanrader is de excursie naar de Askja vulkaan. Met een super jeep ga je de vulkaan op, waar je prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Naar de top van de vulkaan is het nog ongeveer 45 minuten heen en terug lopen. Na deze indrukkende ervaring rij je terug naar Icelandair Hotel Mývatn, waar je nog een nacht verblijft. 

Dag 5

Dag 5 Goðafoss waterval: een must see

Op ongeveer een half uur rijden ligt de waterval Goðafoss. Door de rotsen is deze waterval in meerdere stukken verdeeld, een adembenemend natuurfenomeen. De Goðafoss betekent letterlijk: waterval van de goden. Hij dankt zijn naam aan Thorgeir Thorkelsson, de stichter van het Christendom in IJsland. Als blijk voor bekering gooide hij zijn heidense afgodsbeelden in de waterval. Overnachting in Icelandair Hotel Mývatn.

Dag 6

Dag 6 Op naar het oosten

Naast de Goðafoss heeft IJsland nog veel meer watervallen. Maak vandaag vooral een tussenstop bij de Dettifoss, voordat je richting het oosten rijdt. De Dettifoss is onderdeel van de Diamond Circle en de grootste waterval, qua hoeveelheid water, van IJsland en zelfs de krachtigste van Europa! Vandaag kom je aan bij Hotel Eyvindará. Vanuit hier hun je mooie dagtochten maken naar het binnenland, maar ook zeker naar de fjorden. Overnachting in Hotel Eyvindará.
Rijafstand Mývatn - Egilsstaðir: ca. 185 km | ca. 2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Vissersdorpen in de fjorden

De fjorden aan de oostkust zijn tijdens de laatste ijstijd ontstaan en zijn de thuisbasis van geweldige watervallen, lavagrotten, charmante vissersdorpjes met een rijke geschiedenis en musea. Niet te vergeten natuurlijk de indrukwekkende natuur en panoramische uitzichten. Bezoek vandaag bijvoorbeeld Seyðisfjörður, een vissersdorp dat vooral bekend staat om de blauwe kerk en verschillende kunstgallerijen. Een bezoek aan Borgarfjörður Eystri is zeker ook de moeite waard. De weg er naartoe is prachtig, je rijdt dwars door het natuurgebied Stórurð. Borgarfjörður Eystri ligt aan het einde van de gelijknamige fjord. Een interessant feit over het dorp is dat er geen huisnummers zijn. Volgens de lokale bevolking is dit niet nodig, omdat iedereen elk huis kent aan zijn uiterlijk. Overnachting in Hótel Eyvindará. 

Dag 8

Dag 8 Jökulsárlón, het grootste gletsjermeer in IJsland

Stap op tijd in de auto en rijd in zuidelijke richting naar Fosshotel Glacier Lagoon. Je verblijft hier dichtbij het Vatnajökull National Park. Hier komen jarenlange erupties, slijtages, ijsvormingen en vulkaanuitbarstingen samen. De ultieme plek om een wandeling te maken. Op zoek naar meer avontuur? Boek een sneeuwscootersafari op de gletsjer Vatnajökull. Met een jeep rijdt je richting de gletsjer, waar je vervolgens vanaf de sneeuwscooter geniet van dit mooie uitzicht. Of peddel je liever rustig door de lagune heen? Ga buiten de gebaande paden en peddel in een kajak door het Vatnajökull National Park heen. Overnachting in Fosshotel Glacier Lagoon.
Rijafstand Egilsstaðir - Öræfi: ca. 287 km | ca. 4 uur

Dag 9

Dag 9 Skaftafell National Park

Fosshotel Glacier Lagoon ligt aan de voet van het Skaftafell nationaal park. Hier kun je de Svartifoss waterval bewonderen. Deze waterval is omgeven door zwarte basaltzuilen, waardoor het water zwart lijkt. Svartifoss betekent dan ook niet voor niets ‘zwarte waterval’. Een andere aanrader is een wandeling naar Skaftafellsjökull, een van de vele stroken die aftakken van de grote gletsjer Vatnajökull. De route start bij het Skaftafell bezoekerscentrum en je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de gletsjer. Overnachting in Fosshotel Glacier Lagoon.
 

Dag 10

Dag 10 Aanschouw de vulkaan Eyjafjallajökull

Na het ontbijt stap je in de auto om richting Reykjavík te gaan. Kun je geen genoeg krijgen van de IJslandse watervallen? Onderweg kom je de Seljalandsfoss en de Skógafoss tegen en als absolute hoogtepunt de vulkaan Eyjafjallajökull. Heb je meer zin om Reykjavík te ontdekken? Bezoek de Hallgrímskirkja, een indrukwekkende kerk, het oude centrum of één van de musea. Overnachting in Grand Hotel Reykjavík.
Rijafstand Öræfi - Reykjavík: ca. 350 km | ca. 4,5 uur

Dag 11

Dag 11 Verken Reykjavík en omgeving

Je wordt wakker in de meest noordelijk gelegen hoofdstad van Europa, en niet zomaar één! Reykjavík is een levendige stad, maar geeft je ook het gevoel aan het einde van de wereld te zijn. Echt kennis maken met de locals? Boek dan de food walk door Reykjavik! Overnachting in Grand Hotel Reykjavík.

Dag 12

Dag 12 Naar de noordelijkste stad van IJsland

Vandaag laat je Reykjavik achter je en begin je de tocht naar de meest noordelijke stad van IJsland: Siglufjörður. Onderweg kun je stoppen voor een rondleiding bij de KIDKA wolfabriek. Je slaapt in het Sigló Hótel, in een kamer uit uitzicht op de haven. Een werkelijke parel om te verblijven. Je komt heerlijk tot rust in de hottub hij het hotel. Overnachting in Sigló Hótel.
Rijafstand Reykjavík – Siglufjörður: ca. 383 km | ca. 5 uur

Dag 13

Dag 13 Badderen in bier?

Geniet vandaag van het levendige stadje en bezoek de bezienswaardigheden die hier in de omgeving gemakkelijk te bereiken zijn. In de directe omgeving kun je heerlijk hiken of kanoën of breng een bezoek aan het Haring museum dat op loopafstand van het hotel is. Liever iets rustiger doen? Bezoek dan de bierspa. Het klinkt gek, maar het weken in water, hop en gist heeft een helende werking. Neem vooral geen douche achteraf. Het werkt het beste als het niet meteen wordt afgespoeld. Overnachting in Sigló Hótel.

Dag 14

Dag 14 Ontdek Akureyri

Vandaag is de een na laatste dag in dit bijzondere land. Ga je nog een dag op stap met de IJslandse paarden? Of duik je de stad Akureyri in? De stad Akureyri ligt aan het fjord Eyjafjördur en is voornamelijk bekend om de visindustrie. Ga vooral vanavond ergens heerlijk vis eten in één van de restaurants in Akureyri. In Akureyri vind je ook de mooie statige kerk Akureyrarkirkja. Via de lange trap kom je uit bij de kerk. Je overnacht in het Icelandair Hotel Akureyri.
Rijafstand Siglufjörður - Akureyri: ca. 75 km | ca. 1,5 uur

Dag 15

Dag 15 Kveðja Ísland, tijd om naar huis te gaan

Aan dit mooie avontuur komt een einde helaas. Na IJsland 360 graden beleefd te hebben stap je op het vliegtuig richting Rotterdam. Deze reis kun je mooi van je bucketlist afstrepen!
Rijafstand Akyreyri - luchthaven Akureyri: ca. 4 km | ca. 10 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur