PRINT PAGINA

360 graden IJsland fly & drive

Reis vanuit Akureyri langs alle hoogtepunten van betoverend IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkomin á Íslandi!

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport naar de luchthaven Akureyri, gelegen in Noord-IJsland. Vanaf de luchthaven start direct het avontuur. De huurauto staat al voor je klaar, dus tijd om dit mooie land te gaan verkennen! De eerste overnachting is geregeld bij Fosshotel Húsavík, gelegen in de plaats waar veel walvissafari’s starten. Badder je vanavond in natuurbad bij GeoSea? Overnachting in Fosshotel Húsavík.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Húsavík: ca. 77 km | ca. 1 uur

Dag 2

Dag 2 Tijd om walvissen te spotten

Vandaag is er alle tijd om de zeezoogdieren die rondom Húsavík zwemmen van dichterbij te bekijken: de walvissen!  Dat hier zoveel walvissen zwemmen is te danken aan een draaikolk die zich onder het water in de baai van Skálfandi (voor Húsavík) bevindt. Deze draaikolk zorgt samen met twee rivieren die uitmonden op zee voor fris water. De ideale omgeving voor walvissen om hun jongen op te voeden. Samen met de duizenden planktonplanten maakt dit de perfecte leefomgeving voor de grote zeezoogdieren. Sluit de dag goed af en eet ’s avonds vers gevangen vis in één van de restaurants in Húsavík. Overnachting in Fosshotel Húsavík.

Dag 3

Dag 3 Op naar het Mývatn meer

Mocht je nog niet genoeg hebben gekregen van de walvissen is het een aanrader om het walvissenmuseum te bezoeken in Húsavík. Daarna vertrek je richting het Mývatn meer. Dit meer is een onderdeel van een actief vulkanisch gebied. Op veel plekken zie je zelfs de zwavelrook uit de grond komen. Vandaag is de entree voor de natuurbaden in Mývatn voor je inbegrepen. Dompel je onder in deze geothermale baden en geniet van de helende werking van het water. Overnachting in Hótel Láxa.
Rijafstand Húsavík – Mývatn: ca. 63 km | ca. 45 min

Dag 4

Dag 4 De IJslandse vulkaan Askja

Na het ontbijt heb je vandaag alle ruimte om een leuke excursie te ondernemen. Een aanrader is de excursie naar de Askja vulkaan. Met een super jeep ga je de vulkaan op, waar je prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Naar de top van de vulkaan is het nog ongeveer 45 minuten heen en terug lopen. Na deze indrukkende ervaring rij je terug naar Hótel Láxa, waar je nog een nacht verblijft. Overnachting in Hótel Láxa.

Dag 5

Dag 5 Godafoss waterval: een must see

Op ongeveer een half uur rijden ligt de waterval Godafoss. Door de rotsen is deze waterval een meerdere stukken verdeeld, een adembenemend natuurfenomeen. De Godafoss betekent letterlijk: waterval van de goden. Hij dankt zijn naam aan Thorgeir Thorkelsson, de stichter van het Christendom in IJsland. Als blijk voor bekering gooide hij zijn heidense afgodsbeelden in de Waterval. Je slaapt vannacht nog een nacht in Hótel Láxa. Overnachting in Hótel Láxa.

Dag 6

Dag 6 Op naar het oosten

Naast de Godafoss heeft IJsland nog veel meer watervallen. Maak vandaag vooral een tussenstop bij de Dettifoss, voordat je richting het oosten rijdt. De Dettifoss is onderdeel van de Diamond Circle en de grootste waterval van IJsland en zelfs de krachtigste van Europa! Vandaag kom je aan bij Hotel Eyvindará. Vanuit hier hun je mooie dagtochten maken naar het binnenland, maar ook zeker naar de fjorden. Overnachting in Hotel Eyvindará.
Rijafstand Mývatn - Egilstadir: ca. 185 km | ca. 2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Jökulsárlón, het grootste gletsjermeer in IJsland

Stap op tijd in de auto en rij in zuidelijke richting naar Fosshotel Vatnajökull. Je verblijft hier dichtbij het Vatnajökull National Park. Hier komen jarenlange erupties, slijtages, ijsvormingen en vulkaanuitbarstingen samen. De ultieme plek om een wandeling te maken. Op zoek naar meer avontuur? Boek een sneeuwscootersafari op de gletsjer Vatnajökull. Met een jeep rij je richting de gletsjer, waar je vervolgens vanaf de sneeuwscooter geniet van dit mooie uitzicht. Of peddel je liever rustig door de lagune heen? Ga buiten de gebaande paden en peddel in een kajak door het Vatnajökull National Park heen. Overnachting in Fosshotel Vatnajökull.
Rijafstand Egilsstaðir - Vatnajökull: ca. 262 km | ca. 3,5 uur

Dag 8

Dag 8 Skaftafell National Park

Na een overnachting in een deluxe kamer en een ontbijt met het prachtige uitzicht op de berg is het tijd om naar de volgende accommodatie te rijden. Bezoek vandaag het Skaftafell National Park en verken het park te voet. Hier kun je de Svartifoss waterval te bewonderen. Deze waterval is omgeven door zwarte basaltzuilen, waardoor het water zwart lijkt. Svartifoss betekent dan ook niet voor niets ‘zwarte waterval’. Wil je ook de kraters van Lakagígar bekijken? Je verblijft in het Fosshotel Núpar, wat hier heel dichtbij gelegen is. Overnachting in Fosshotel Núpar.
Rijafstand Vatnajökull - Kirkjubæjarklaustur: ca. 163 km | ca. 2 uur

Dag 9

Dag 9 Aanschouw de vulkaan Eyjafjallajökull

Na het ontbijt stap je in de auto om richting de stad Reykjavík te gaan. Kun je geen genoeg krijgen van de IJslandse watervallen? Onderweg kom je de Seljalandsfoss en de Skógafoss, tegen en als absolute hoogtepunt de vulkaan Eyjafjallajökull. Heb je meer zin om Reykjavík te ontdekken? Breng dan een bezoek aan de de Hallgrímskirkja, een indrukwekkende kerk, en het oude centrum of een van de musea. Overnachting in Grand Hotel Reykjavík.
Rijafstand Kirkjubæjarklaustur - Reykjavík: ca. 279 km | ca. 3,5 uur

Dag 10

Dag 10 Verken Reykjavík en omgeving

Je wordt wakker in de meest noordelijk gelegen hoofdstad van Europa, en niet zomaar één! Reykjavík is de plek om walvissen te spotten, maar geeft je ook het gevoel aan het einde van de wereld te zijn. Altijd een vulkaan van binnen willen zien? Dat kan! Boek een excursie en daal met een lift de vulkaan Thrihnukagigur in. ’s Avonds loop je Reykjavík in en geniet je weer even om in een levendige stad te zijn. Overnachting in Grand Hotel Reykjavík.

Dag 11

Dag 11 Naar de noordelijkste stad van IJsland

Vandaag laat je Reykjavik achter je en begin je de tocht naar de meest Noordelijkste stad van IJsland: Siglufjörður. Onderweg kun je stoppen bij KIDKA, een wolfabriek waar je rondgeleid wordt en een IJslands bedrijf van dichtbij kan bekijken. Of badder je liever bij de natuurbaden van Krauma, voordat je aan de rit richting het noorden begint? Je slaapt in het Sigló Hótel, in een kamer uit uitzicht op de haven. Een werkelijke parel om te verblijven! Overnachting in Sigló Hótel.
Rijafstand Reykjavík – Siglufjörður: ca. 383 km | ca. 5 uur

Dag 12

Dag 12 Badderen in bier?

Geniet vandaag van het levendige stadje en bezoek de bezienswaardigheden die hier in de omgeving gemakkelijk te bereiken zijn. In de directe omgeving kun je heerlijk hiken of kanoën. Liever iets rustiger doen? Bezoek dan de bier spa. Het klinkt gek, maar het weken in water, hop en gist heeft een helende werking. Neem vooral geen douche achteraf. Het helende water werkt het beste als je het niet meteen wordt afgespoeld. Overnachting in Sigló Hótel.

Dag 13

Dag 13 Ontdek Akureyri

Vandaag is de een na laatste dag in dit bijzondere land. Ga je nog een dag op stap met de IJslandse paarden? Of duik je de stad Akureyri in? De stad Akureyri ligt aan het fjord Eyjafjördur en is voornamelijk bekend om de visindustrie. Ga vooral vanavond ergens heerlijk vis te eten in één van de restaurants in Akureyri. In Akureyri vind je ook de mooie statige kerk Akureyrarkirkja. Via de lange trap kom je uit bij de kerk. Je overnacht in het Icelandair Hotel Akureyri.
Rijafstand Siglufjörður - Akureyri: ca. 75 km | ca. 1,5 uur

Dag 14

Dag 14 Vogels spotten op Grímsey

Ten noorden van IJsland vind je Grimsey, een klein eiland wat voornamelijk bekend staat vanwege de Poolcirkel die over het eiland loopt en de vogels, er zijn wel 60 soorten vogels te spotten op het eiland! Er wonen slechts 80 inwoners op Grimsey en zij leven vooral van de visserij en het boeren leven. Bezoek het eiland zelf vanuit Dalvík, een dorp ten noorden van Akureyri. Overnachting in Hotel Icelandair Akureyri.

Dag 15

Dag 15 Kveðja Ísland, tijd om naar huis te gaan

Aan dit mooie avontuur komt een einde helaas. Na IJsland 360 graden beleefd te hebben stap je op het vliegtuig richting Rotterdam. Deze reis kun je mooi van je bucketlist afstrepen!
Rijafstand Akyreyri - luchthaven Akureyri: ca. 4 km | ca. 10 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur