Jökulsárlón gletsjermeer, de grootste van IJsland
Jökulsárlón Alles over het gletsjermeer Jökulsárlón

Jökulsárlón gletsjermeer, de grootste van IJsland

Jökulsárlón is een gletsjermeer en bevindt zich in het zuidoosten van IJsland. Het meer ligt tussen het nationale park Skaftafell en het stadje Höfn, en ten zuiden van het nationale park Vatnajökull met haar gelijknamige gletsjer. Het Jökulsárlón gletsjermeer is uitstekend toegankelijk vanwege haar ligging aan de Ringweg van IJsland. Slechts een zeer smalle strook land, doorsneden met een rivier, scheidt het meer met de Atlantische Oceaan.

Het Jökulsárlón gletsjermeer is de grootste van IJsland en de afgelopen jaren steeds verder gegroeid. In het meer drijven enorme ijsschotsen met uiteenlopende vormen die afhankelijk van de lichtinval wit, grijs, blauw of zwart zijn. Vanaf het zwarte lavastrand van Jökulsárlón heb je een prachtig uitzicht op de Vatnajökull gletsjer. Het gletsjermeer is niet alleen heel fotogeniek, het lokt ook filmploegen naar IJsland. En niet de minste. Zo zijn er scenes uit de James Bond films Die Another Day en A View to a Kill bij het meer opgenomen.

jokulsarlon gletsjermeer 

Wat te doen in Jökulsárlón?

Alleen het bewonderen van de enorme ijsschotsen vanaf het zwarte lavastrand is al een attractie op zich. Maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om Jökulsárlón vanuit een ander perspectief te zien. Zo kun je ter plekke een boottocht boeken. De actievelingen kiezen er echter voor om per kajak tussen de drijvende ijsbergen door te varen. Misschien zie je wel een zeehond onder de kajak door zwemmen. Bijvoorbeeld tijdens de fly & drive rondreizen Wonderen van IJsland en IJsland compleet kun je optioneel een excursie boeken waarbij je door de gletsjer lagune peddelt.

kajakken jokulsarlon 

Wanneer Jökulsárlón bezoeken?

De beste reistijd voor Jökulsárlón is in de zomer, grofweg tussen mei en september. In de winter kan de omgeving van het gletsjermeer moeilijk bereikbaar zijn, vanwege gesloten wegen. Bovendien zijn in de zomermaanden excursies bij Jökulsárlón te boeken. Ook de kans op het spotten van zeehonden is in de zomer groter.
 

Vakantie Jökulsárlón boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen naar Jökulsárlón. Bekijk onze prachtige reizen waarbij Jökulsárlón is inbegrepen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht met 'Jökulsárlón gletsjermeer').
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel