Filmlocaties IJsland
Filmlocaties IJsland Alles over filmlocatis in IJsland

Filmlocaties IJsland

Wist je dat IJsland regelmatig wordt gebruikt als filmlocatie? De schoonheid van IJsland trekt vele toonaangevende producenten aan. IJsland is de perfecte filmlocatie: het landschap is buitenaards en ongelooflijk dramatisch, en de wildernis is grotendeels onaangeroerd. Ook zorgt de zon voor een eeuwigdurende schemering: het perfecte licht om te filmen!

Het bijzondere karakter van IJsland wordt al eeuwen gebruikt als inspiratie voor verhalen, al ver voor de uitvinding van defilm. Volgens de folklore zijn de torenhoge rotsformaties versteende trollen, lavavelden worden bewoond door ‘hidden people’ die zich kunnen bewegen tussen onze wereld en die van hen en Ásbyrgi Canyon is zo dramatisch dat het zou zijn gevormd door de Oud-Noorse goden. Ook schijnen de mystieke valleien vol met elfjes te zitten… 

Filmlocaties IJsland: Game of Thrones

We kunnen natuurlijk niet anders dan Game of Thrones als voorbeeld noemen; deze bekende serie is voor een groot deel in IJsland opgenomen. De serie heeft menig hart veroverd dankzij de prachtige cinematografie, aangrijpende verhaallijn en schokkende plotwendingen. Maar… de serie zou niet zo meeslepend, mooi om naar te kijken en realistisch zijn zonder de hulp van IJsland! Net zoals er tienduizenden reizigers naar Nieuw-Zeeland vertrokken om getuige te zijn van de filmlocaties van Lord of the Rings, plannen steeds meer mensen vakanties naar IJsland om te wandelen tussen de landschappen die hebben bijgedragen aan de wereld van Westeros. 

Bekijk hier alle locaties van Game of Thrones.


Filmlocaties in IJsland 

Þingvellir National Park

Þingvellir is een van de meest bekende filmlocaties in IJsland. Dit nationale park ligt tussen twee dramatische kliffen en zit vol lavavelden, bossen, ravijnen, canyons, zoetwaterbronnen en Þingvallavatn, het grootste natuurlijke meer van het land. Þingvellir National Park is daarom ook het decor voor vele scènes van Game of Thrones in IJsland.

Meer filmlocaties van Game of Thrones

Andere filmlocaties van Game of Thrones scènes zijn de vulkaan Hengilssvæðið, Þórufoss, de vallei Þjórsárdalur, Þórsmörk & Stakkholtsgjá, de waterval Skogafoss, het strand van Reynisfjara, de Höfðabrekkuheiði & Mýrdalsjökull gletsjer, Fjaðrárgljúfur Canyon, gletsjertong Svínafellsjökull, natuurlijke bron Grjótagjá, de rotsen van Dimmuborgir, de borrelende modderpoelen van Hverir en vissersdorp Kirkjufell.

Filmlocaties in IJsland 

Meer films en series die in IJsland zijn opgenomen

We noemen er nog een paar, want ze zijn inmiddels ontelbaar. Verschillende Marvel films hebben IJsland als filmlocatie. The Secret Life of Walter Mitty is grotendeels in IJsland opgenomen. Zo werden de scènes die zich in Groenland afspelen eigenlijk gefilmd in IJsland. Het verhaal neemt Mitty zelfs mee naar de Himalaya, maar deze scènes werden ook gefilmd in IJsland! De beruchte Eyjafjallajokull gletsjer en de Svínafellsjökull gletsjer werden gebruikt als Star Wars filmlocatie, net zoals de vulkanische landschappen en geothermische bronnen rondom het Myvatnmeer en Viti. 

Filmlocaties in IJsland 

 

 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel