IJsland in de Zomer
IJsland in de zomer Alles over IJsland in de zomer

IJsland in de Zomer

Het zijn twee compleet andere werelden: IJsland in de zomer en IJsland in de winter. De meeste mensen denken aan een winters landschap bij een vakantie in IJsland: het land staat bekend om majestueuze gletsjers en besneeuwde lavavelden, het noorderlicht en blauw verlichte ijsgrotten. Maar IJsland in de zomer heeft juist ontzettend veel te bieden! IJsland in de zomer is een echte aanrader en dit seizoen heeft veel voordelen. Ben je nieuwsgierig? Lees dan verder!

De voordelen van IJsland in de zomer

De IJslandse zomers zijn prachtig en de langere dagen, warmere nachten en een eindeloze lijst vol activiteiten wachten op je. De valleien zijn groen, de watervallen zijn in volle glorie te zien en de walvissen zijn dichtbij de baaien te spotten. De zomer is ook prime time voor wandelreizen en hoppen tussen natuurlijke warmwaterbronnen. Het is aangenaam buiten zijn en rijden op de sneeuwloze wegen én het is lekker lang licht. Daarbij word je ook nog eens getrakteerd op de vele boerderijdieren, die vrij rondlopen en genieten van de zomermaanden. Soms nemen schapen hun vrijheid te letterlijk en gaan ze de weg op: een typisch IJslands plaatje. Het is trouwens niet onmogelijk om het winterse gevoel te ervaren in de zomer: er ligt soms nog sneeuw en ijs in de hoger gelegen gebieden en altijd op de gletsjers!
 

Zomer in IJsland 

Temperatuur in de zomer in IJsland

De stijging van de temperatuur is een voor de hand liggende reden waarom het fijner is om IJsland te bezoeken in de zomer. Het wordt echter nooit heel warm. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 10-13 °C, maar soms kan het wel rond de 20°C worden! 

Middernachtzon in IJsland

In de zomermaanden is er in IJsland rond de 21 uur daglicht! De zon gaat onder rond middernacht en komt weer op rond 03:00 ’s nachts. De lange dagen en warme nachten geven je de mogelijkheid om langer op te blijven, meer te zien en meer te doen! Een bijkomend voordeel zijn de fantastische roze en gouden kleuren van de hemel in de zomertijd. Het lijkt soms alsof het urenlang golden hour is: ideaal voor fotografie!
 

Middernachtzon in IJsland 

Papegaaiduikers in IJsland in de zomer

Is het jouw droom om papegaaiduikers te spotten in IJsland? IJsland is de thuisbasis van een van 's werelds grootste papegaaiduikerkolonies! Deze grappige vogels zijn fan van de zon, wat betekent dat ze niet blijven hangen in de winter. Je spot ze tussen april en augustus. 
 

Papegaaiduikders in IJsland 

 Walvissen in IJsland in de zomer

Nog een reden om in de zomer naar IJsland te reizen: ook walvissen zijn actiever in de zomermaanden. Wil jij walvissen spotten tijdens een walvissafari? In de periode tussen mei en september is veel voedsel te vinden in de baaien van IJsland en in deze periode is de kans op het spotten van een walvis dus een stuk groter!

Het binnenland van IJsland

De zomer is tevens het enige seizoen dat je toegang hebt tot de ontzagwekkende Hooglanden, omdat de wegomstandigheden in de winter gewoon te slecht zijn. Ook de Westfjorden zijn gemakkelijker te bereiken. Als je een fervent wandelaar en een natuurliefhebber bent, verken dan eens de binnenlanden in de zomer. 

Benieuwd naar al onze reizen naar IJsland in de zomer? Je vindt ze hier!

 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel