Alles over IJsland

vakantie ijsland winter

Veelgestelde vragen over IJsland

Voigt Travel organiseert al vele jaren reizen naar IJsland. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kunt u van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfelt u nog? Bel ons (035 - 6990322) of stel uw vraag via het contactformulier. U kunt uw vraag ook stellen op ons blog, waar u in principe antwoord krijgt van andere reizigers of Nederlanders in IJsland. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.

Hoe is de winter in IJsland?

Tijdens de winter verblijft u voornamelijk aan de westkant van IJsland. In IJsland is dit gebied het dichtstbevolkt en dus liggen er overal goede wegen die sneeuwvrij worden gehouden. Besluit u om langs de zuidkust te rijden, houd dan de informatie goed in de gaten. Sommige wegen zijn in de winter alleen toegankelijk als u over een fourwheeldrive beschikt. De temperaturen in de winter zijn over het algemeen niet extreem laag. De wind kan de gevoelstemperatuur echter lager maken.

Hoe is de zomer in IJsland?

Ook tijdens de zomer wordt het in IJsland gemiddeld niet veel warmer dan 15 graden. Maar met de zon kan het al snel veel aangenamer aanvoelen. De wegen in IJsland zijn goed en met de camper kunt u eenvoudig het hele eiland rondrijden, zolang u op de hoofdwegen blijft.

Autobrandstof

In IJsland is elke autobrandstof overal verkrijgbaar. De brandstofprijzen (diesel/benzine) in IJsland zijn doorgaans vergelijkbaar met de prijzen in Nederland.

Zijn de reizen geschikt voor kinderen?

De zomerreizen zijn beter voor kinderen, dan de reizen in de winter. Kiest u in de zomer voor een grotere camper, dan kunnen kinderen mee.

Wat is allemaal inbegrepen?

Bij elk arrangement zijn exact alle bij de reissom inbegrepen onderdelen vermeld. Ook ziet u bij iedere reis welke extra’s van Voigt inbegrepen zijn.

Moet ik nog speciale kleding meenemen?

Voor zowel de zomer als winter op IJsland is het aan te raden om winddichte kleding mee te nemen. Vooral in de winter kan de wind voor een ijzige kou zorgen. Wij adviseren veel laagjes mee te nemen en voor de winter tevens zogenaamde ‘snow-boots’ of stevige, hoge wandelschoenen met profielzolen. Bekijk hier ons kledingadvies voor IJsland.

Kan ik overal mobiel bellen?

Vanuit elke plaats in IJsland is mobiel bellen zonder problemen mogelijk.