Week Noordkaap

Voigt Travel helpt je graag om deze droomreis naar Scandinavië te maken. Benieuwd naar de actuele reismogelijkheden voor deze reis? Lees hier verder. 

Altijd al gedroomd van een echte roadtrip door Scandinavië, langs de Noordkaap? Deze 8-daagse Noordkaap fly & drive rondreis brengt je langs de mooiste adressen in Finland en Noord-Noorwegen, met als letterlijke hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap. Je slaapt in een authentieke Finse bungalow met sauna, in een hotel vlakbij de Noordkaap en nabij de bergen van Alta en in de stad Tromsø. Je ontmoet honderden rendieren en je geniet van deze laatste wildernis in Europa. 

De 8-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort
Deze reis is georganiseerd voor de reiziger die in 8 dagen tijd het maximale uit het Pure Noorden wil halen. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je in de ochtend naar de poolcirkel, waarna je met de huurauto langs mooie kleinschalige verblijfadressen reist. In Finland verblijf je twee nachten in het natuurpark van Fell Centre Kiilopää, in een authentieke Finse bungalow met privé sauna. Bij de Noordkaap slaap je in een groter hotel dat dé uitvalsbasis is voor de Noordkaap reiziger. Daarna overnacht je in een hotel nabij Alta. Vanuit Alta reis je via de fjorden door naar Tromsø. De laatste twee nachten slaap je bij de rendierfarm van Torassieppi, gelegen naast een meer. 

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in een bungalow in Saariselkä op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Alta op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een lodge in Torassieppi op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids (voucher t.w.v. €35 per boeking)
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • De Noordkaap
 • Nationaal Park Urho Kekkonnen
 • Nationaal Pallas-Yllästunturi
 • Sautso canyon
 • Sami Siida
 • Middernachtzon
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • Entree Noordkaap t.w.v. € 30 p.p.
dorien-h-noorwegen

Dorien Hilberts

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Scandic Hotel Alta

Verblijf in Torassieppi Lodge

Verblijf in Fell Centre Kiilopää cabins

Verblijf in Scandic Ishavshotel

Een ervaring om nooit te vergeten

Week Noordkaap fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om jouw dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom tussen de rendieren van Lapland

Na een comfortabele vlucht van Rotterdam The Hague Airport land je in Rovaniemi, de 'hoofdstad&#...

Na een comfortabele vlucht van Rotterdam The Hague Airport land je in Rovaniemi, de 'hoofdstad' van Lapland. Daar staat de huurauto al voor je klaar. Je rijdt meteen naar jouw bungalow in Saariselkä, midden in het hart van Lapland. Beleef hier de prachtige wildernis en indrukwekkende stilte. De ideale plek om de eerste wandelingen boven de poolcirkel te maken. Met een beetje geluk zie je op jouw eerste dag boven de poolcirkel al rendieren. Geniet op de eerste avond hier boven de poolcirkel van de zon die niet onder de horizon zakt! Overnachting in Fell Centre Kiilopää.
Rijafstand Rovaniemi - Saariselkä: ca. 250 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Verken nationaal park Urho Kekkonen

Na een stille nacht word je wakker midden in de natuur. Geniet van het ontbijt en ga dan naar buiten...

Na een stille nacht word je wakker midden in de natuur. Geniet van het ontbijt en ga dan naar buiten en geniet van de zuivere lucht van Lapland. Vanaf de bungalow kan je direct een wandeling beginnen door de groene heuvels. Het nationaal park is het op één na grootste nationaal park van het land en grenst in het oosten aan Rusland. Overnachting in Fell Centre Kiilopää. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar de Noordkaap!

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Fell Centre Kiilopää vervolg je de road trip naar de...

Na het ontbijt in het hoofdgebouw van Fell Centre Kiilopää vervolg je de road trip naar de Noordkaap! Deze dag passeer je de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen kan je een indrukwekkende expositie over de oorspronkelijke inwoners van Lapland – de Sami – bezoeken. Inari is het centrum van de Sami cultuur in Finland en in het Siida Museum kan je kennismaken met de historie, de gewoontes en gebruiken van dit bijzondere volk. Ook is er veel aandacht voor de natuur in dit deel van Lapland. De rit naar de Noorse grens leidt je over de Finse hoogvlaktes, uitgestrekte bossen en langs het immense Inarimeer. Via de Noordkaaptunnel kom je op het Magerøya eiland. De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - je zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Vandaag bezoek je ook de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen jou en de Noordpool en als je geluk hebt een oranjerode middernachtzon. Je overnacht in een hotel nabij Honningsvåg.
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten

Vandaag reis je naar de Noorse stad Alta. Een route met prachtige vergezichten en met vele kuddes re...

Vandaag reis je naar de Noorse stad Alta. Een route met prachtige vergezichten en met vele kuddes rendieren. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren richting de Noordkaap. Maar breng voordat je vertrekt zeker ook een bezoek aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het dorpje Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Boek een vogelsafari en ga met een klein gezelschap op een bootje op zoek naar de vogels. Of wie weet besluit je om nogmaals de Noordkaap te bezoeken? Voigt Travel heeft namelijk geregeld dat je 48 uur toegang hebt. Je reist deze dag verder door het schitterende berglandschap van Finnmark. Overnachting in Alta
Rijafstand Honningsvåg - Alta: ca. 210 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Genieten in de stad Tromsø

Na het ontbijt en het afscheid van Alta rij je een mooie route langs de fjorden richting Troms&oslas...

Na het ontbijt en het afscheid van Alta rij je een mooie route langs de fjorden richting Tromsø. Kies je voor de route inclusief ferry’s door de Lyngen Alps? Of neem je de route over land? Beide routes zijn prachtig! Tromsø is een bruisende stad met diverse restaurants en bars. Bezoek het Polar (Polaria) museum of neem de kabelbaan Fjellheisen omhoog om te genieten van het uitzicht over de stad. Overnachting in Tromsø.
Rijafstand Alta – Tromsø: ca. 310 km | ca. 6,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Via het drielandenpunt terug naar Finland

Na het ontbijt laat je de Noorse fjorden achter en reis je via de toendra’s, door de arm van F...

Na het ontbijt laat je de Noorse fjorden achter en reis je via de toendra’s, door de arm van Finland, richting de laatste verblijfplaats Torassieppi. Maak onderweg een stop in het dorp Kilipsjärvi en maak een wandeling richting de heuvel Saana. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de toendra’s. Na de 'leegte' reis je richting de bossen verder Finland in. Jouw laatste verblijfplaats is gelegen midden in de bossen naast een meer. Een ideale plaats om jouw reis af te sluiten.
Rijafstand Tromsø - Torassieppi: ca. 370 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Kanoën, fietsen of wandelen

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar.  Zorg dat je maag goed gevu...

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar.  Zorg dat je maag goed gevuld is, want je hebt maar één dag om deze mooie omgeving te ontdekken. Bij het water liggen kano’s die je kan huren. Ontdek je liever de omgeving over land? Dit is zeker mogelijk! Je kan namelijk ook mountainbikes huren. Bij het hoofdgebouw vertellen ze je graag over de routes en de mogelijkheden. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Voldaan terug naar huis!

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar. Vroeg in de ochtend rijd je teru...

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar. Vroeg in de ochtend rijd je terug naar Rovaniemi om de huurauto weer in te leveren op luchthaven Rovaniemi. Je hebt vast het gevoel langer dan een week op reis te zijn geweest, met elke dag onvergetelijke belevenissen! Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Rotterdam.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 220 km | ca. 3 uur 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom tussen de rendieren van Lapland
Dag 2 Verken nationaal park Urho Kekkonen
Dag 3 Naar de Noordkaap!
Dag 4 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten
Dag 5 Genieten in de stad Tromsø
Dag 6 Via het drielandenpunt terug naar Finland
Dag 7 Kanoën, fietsen of wandelen
Dag 8 Voldaan terug naar huis!
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak jouw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kan je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

noordkaap-zomer-excursies-extra

Excursies Noordkaap (inbegrepen)

noordkaap-zomer-bezoek

Bezoek aan de Noordkaap (inbegrepen)

De Noordkaap wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van Europa en is gelegen op 71° Noord. Via een indrukwekkende weg kom je aan bij de Noordkaap. Ga op de foto met het bekende symbool de wereldbol. Tot half augustus is de Noordkaap open tot 01:00 uur. Geniet hier van de middernachtzon. Bij de entree heb je ook toegang tot de Nord Cape Hall waar je alles kan zien over de geschiedenis van de Noordkaap.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 48 uur
saariselka-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Saariselkä (inbegrepen)

saariselka-zomer-diverse-activiteiten

Diverse activiteiten vanuit Fell Centre Kiilopää (inbegrepen)

Tijdens je verblijf in Fell Centre Kiilopää kun je gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor deze excursies dien je je een dag van tevoren in te schrijven bij de receptie. Het programma wordt aangeboden tussen juni en eind augustus en is onder voorbehoud van wijzigingen. Bekijk hier alle activiteiten.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: Meerdere dagen
muonio-zomer-excursies

Excursies Muonio

muonio-aurora-kampvuur

Aurora kampvuur

Na een informatieve workshop ga je met een gids op zoek naar het noorderlicht. Als je geluk hebt zie je het noorderlicht aan de hemel dansen! Tijdens de 'jacht' worden Finse pannenkoeken geserveerd bij het kampvuur. Let op: deze excursie wordt aangeboden vanaf 24 augustus.

 • Prijs: € 30 per persoon
 • Duur: ca. 1 uur
 • NB: Deze excursie wordt vanaf 24 augustus elke maandag, woensdag en vrijdag uitgevoerd.
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaar je naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. Je leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier ga je aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 176,50 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord (12:00 uur)
honningsvag-quad-safari

Quad safari Honnigsvåg

Je vertrekt vanuit het centrum van Honningsvåg en rijdt onder begeleiding van de gids de zogenaamde 'NATO-berg' op. Onderweg zijn er verschillende fotostops met uitzicht over Skipsfjorden, het centrum van Honningsvåg en de Porsangerfjord. Na het terugrijden vanaf de berg wordt de tocht vervolgd naar het lavvo-kamp (traditionele Sami-tenten) in Sarnes, waarbij je door een 4 km lange tunnel rijdt. Hier is het tijd voor een pauze met een kopje koffie of thee rond het vuur in één van de lavvos. Deze traditionele tenten worden al eeuwenlang gebruikt door de inheemse Sami-bevolking. Vergeet niet om de gids te vragen over de Sami en de rendieren in Noord-Noorwegen. Na de pauze in Sarnes rij je terug door de tunnel naar Honningsvåg. Onderweg rij je gedeeltelijk over asfalt- en grindwegen. Een geldig rijbewijs is verplicht. Deze safari is niet geschikt voor kinderen.

 • Prijs: € 165 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord
alta-excursies

Excursies Alta

alta-fjordsafari-rib

Fjordsafari per RIB boot

Na een veiligheidsinstructie en het passen van de uitrusting vaar je met een RIB boot de arctische oceaan op, het Alta Fjord in om precies te zijn. Tijdens deze tocht vertelt de gids verhalen over de vroege nederzetting van Alta tot vandaag. Vanaf het water geniet je van de indrukwekkende natuur en kom je met geluk oog in oog te staan met de plaatselijke fauna, waaronder zeearenden, zeehonden, vogels en meer.

 • Prijs: € 97 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • NB: Uitgevoerd door Nord Expedisjon. Minimale lengte voor deze safari is 1.20 m
alta-mountainbikes

Mountainbike tocht in de Alta vallei

In de Alta Vallei zijn tal van prachtige fietsroutes uitgestippeld. Tijdens deze mountainbike tocht, onder begeleiding van een ervaren, lokale gids maak je kennis met de natuur van de Finnmark. Onderweg wordt er gestopt voor een kop koffie of thee bij open vuur.

 • Prijs: € 105 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Glød Explorer

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Lange camperreis Finland, Noorwegen, Zweden
  22 dagen, camperreis, v.a. € 2.445 p.p.

  Camper Compleet Lofoten en Lapland

  camper-compleet-noord-noorwegen-lapland-header-thumb
 • De ultieme roadtrip Zorgeloos boeken
  25 dagen, eigen auto, v.a. € 1.995 p.p.

  Finland, Noordkaap en Noorse fjorden

  thumb-finland%2cnoordkaap%2cnoorsefjorden(1)
 • Alle hoogtepunten Finland, Noorwegen, Zweden
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  scandinavie-compleet-flydrive-thumb
 • Complete reis Finland, Noorwegen, Zweden
  22 dagen, fly & drive, v.a. € 2.995 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb