Noordkaap, Lofoten en Lapland

Alle highlights van Noord-Scandinavië met uw eigen auto

noordkaap-lofoten-lapland-eigen-auto-header

Noordkaap, Lofoten en Lapland

Beleef alle highlights van Noord-Scandinavië tijdens deze vakantie met eigen auto. Op een heel comfortabele manier arriveert u op de poolcirkel waar uw route door Fins Lapland, langs de Noordkaap en naar de Lofoten eilanden begint. Ontdek de toendra en taiga van Fins, Noors en Zweeds Lapland en droom weg op de schilderachtige Lofoten.

Uw 20-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort
Vanuit Travemünde maakt u een cruise over de Oostzee naar Helsinki. Vanuit Helsinki reist u met de autoslaaptrein linea recta door naar de poolcirkel. Vervolgens reist u naar het oosten van Fins Lapland, aan de Russische grens. Hier in Salla krijgt u een onvergetelijke eerste kennismaking met de gastvrijheid van de Finnen en de eerste ontmoeting met de rendieren. Uw route gaat via het prachtige Urho Kekkonen Nationaal Park naar het uiterste randje van Europa, de Noordkaap. Langs de indrukwekkende fjorden met mooie uitzichten. Heerlijk genieten van de prachtige natuur, prachtig uitzicht vanuit de kabelbaal bij Tromsø, wakker worden op de Lofoten, luieren op parelwitte stranden of het maken van mooie wandeltochten. Via Zweeds Lapland keert u terug naar Rovaniemi waar u weer op de autoslaaptrein stapt naar Helsinki, de hoofdstad van Finland.

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Rovaniemi op basis van logies
 • 3 nachten in een bungalow in Salla op basis van logies & ontbijt  en privé sauna
 • 2 nachten in een wilderness cabin in Kiilopää op basis van logies & ontbijt en privé sauna
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een hotel in Svolvær op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin hotel in Zweden op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Helsinki op basis van logies
 • 1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stopover hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt


Extra's bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis uw personenauto mee aan boord (max. hoogte 2,04 meter / max. lengte 5,05 meter)
 • In Gargia: gratis eenmaal gebruik hottub

Highlights

 • Middernachtzon
 • Kennismaking met de Sami cultuur
 • De Noordkaap
 • Noorse fjordenlandschap
 • Tromsø, het Parijs van het Noorden
 • De Lofoten eilanden
 • De ijzerertsmijnen in Kiruna
 • Bezoek aan de Kerstman
 • Arktikum museum
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Eigen auto
 • 20 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. ferry overtocht en slaaptrein
 • Rondleiding rendierfarm, entree noordkaap en ticket Fjellheisen
annemarie-h-schotland

Annemarie Harkema

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noordkaap, Lofoten en Lapland

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op weg naar de haven

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland. U hoeft pas 's avonds in te schepen...

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland. U hoeft pas 's avonds in te schepen dus u heeft gedurende uw eerste vakantiedag nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck. Met het vele water, de prachtig versierde herenhuizen en de vele pakhuizen krijgt u al helemaal het Scandinavië gevoel te pakken! Na een drankje aan boord kunt u lekker gaan uitrusten: het schip van Finnlines doet het verdere werk voor u! U overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de Oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt...

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. U overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Welkom in Finland!

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis Noordkaap, Lofoten en Lapland éc...

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis Noordkaap, Lofoten en Lapland écht begint. Na ontscheping heeft u alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad aan het water want u gaat pas 's avonds aan boord van de autoslaaptrein. Hier komen de culturen van oost en west tot een prachtig geheel: bezoek de statige witte Domkerk (Tuomiokirkko), de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en het museum voor moderne kunst Kiasma. In de zomer geniet iedereen van de lange dagen en het flaneren langs de Esplanad, vol trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater! Vol nieuwe indrukken stapt u in de autoslaaptrein naar Rovaniemi. U overnacht in de autoslaaptrein.
Duur treinreis: ca. 12 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op naar uw bungalow aan de Russische grens

Halverwege de ochtend komt u met de trein aan in Rovaniemi, de 'hoofdstad' van Lapland, op d...

Halverwege de ochtend komt u met de trein aan in Rovaniemi, de 'hoofdstad' van Lapland, op de poolcirkel. In alle gemak rijdt u de auto van de wagon en kiest uw route naar Sallatunturi. Het kleine plaatsje, helemaal in het oosten van Lapland. U verblijft hier 3 nachten in een bungalow met privé sauna! Doe in Salla alvast de boodschappen, want in uw bungalow kunt u zelf de maaltijden bereiden. Of geniet u van het heerlijke eland stoofpotje van Mika in restaurant Kiela? Overnachting in Sallatunturi.
Rijafstand treinstation Rovaniemi - Sallatunturi: ca. 165 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Ontmoet de rendieren van Salla

Een Fins ontbijt staat klaar voor u in het Kiela restaurant. Aan het einde van de ochtend wordt u ve...

Een Fins ontbijt staat klaar voor u in het Kiela restaurant. Aan het einde van de ochtend wordt u verwacht in het Salla Rendierpark. Een wildernisgids gaat u een inkijkje geven in het leven van de rendierhouderij. Met uw auto volgt u de gids naar een speciale plek in de natuur, waar hij de dieren met een lokroep bijeen haalt. Maakt u zich geen zorgen; de rendieren zijn gewend om met de mensen te leven en zijn slechts benieuwd wat voor lekkers u voor hen te eten heeft. Geniet bij het vuur eens van de werkelijk oorverdovende stilte, met een lekker warm drankje in uw hand. Overnachting in Sallatunturi.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Wandelen of kanoën in de wildernis

Raakt u al gewend aan het slapen onder de Middernachtzon? Een heerlijke vrije dag vandaag. Vraag aan...

Raakt u al gewend aan het slapen onder de Middernachtzon? Een heerlijke vrije dag vandaag. Vraag aan Tarja bij de receptie naar de mogelijkheden om een fiets te huren of boek een excursie bij het rendierpark of B.Art Collection. En vergeet niet uw sauna te gebruiken! Overnachting in Sallatunturi. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Naar het noorden!

Helaas is het tijd om uw nieuwe vrienden in Salla gedag te zeggen. Zeker weten dat u met hen een afs...

Helaas is het tijd om uw nieuwe vrienden in Salla gedag te zeggen. Zeker weten dat u met hen een afspraak in de toekomst maakt. Onderweg naar Kiilopää ziet u rendieren op de weg en u herkent de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami. Ook de bewegwijzering is tweetalig: in het Fins en Samisch. U kunt gouddelven in de rivier bij Tankavaara. In het Urho Kekkonen Nationaal Park is een authentieke Lapse bungalow voor u gereserveerd. Hier verblijft u de komende twee nachten. Uw bungalow ligt middenin de heuvels. Beklimt u de nabijgelegen heuvels Kiilopää en Kaunispää dan is de toendra voor uw gevoel opeens wel heel erg dichtbij. U raakt zeker niet uitgepraat over de adembenemende vergezichten van dit prachtige landschap! Overnachting in Saariselkä.
Rijafstand Sallatunturi - Saariselkä: ca. 305 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 De zuivere lucht van het Urho Kekkonen Nationaal Park

Goedemorgen Kiilopää! Start de dag met een ontbijt in het restaurant. Let u dan goed op? G...

Goedemorgen Kiilopää! Start de dag met een ontbijt in het restaurant. Let u dan goed op? Grote kans dat u een vosje ziet lopen of een groep rendieren op de top van de Kiilopää heuvel. De zon schijnt natuurlijk al volop; een perfecte dag om de wandelschoenen aan te trekken en één van de vele routes te volgen. Vraag zeker ook naar de mogelijkheden om met een gids de natuur in te gaan. U zult ademloos luisteren naar zijn verhalen over de unieke flora en fauna van dit toendralandschap. Gaat u 's avonds de tradtionele rooksauna rooksauna met dip in het beekje uitproberen? Finser kan het niet worden! Overnachting in Fell Centre Kiilopää. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Naar de Noordkaap!

Vandaag is het tijd voor de koninginnerit! Een volle, maar schitterende reisdag naar de Noordkaap. U...

Vandaag is het tijd voor de koninginnerit! Een volle, maar schitterende reisdag naar de Noordkaap. U passeert de twee 'hoofdsteden' van de Sami: Inari (in Finland) en Karasjok (in Noorwegen). In beide plaatsen kunt u exposities bekijken over de autochtone bevolking van Noord-Scandinavie. U ziet het taigalandschap veranderen in de desolate toendra van Noord-Noorwegen. De Finse heuvels met meren worden ingeruild voor de diepe fjorden. In Noorwegen zet u uw horloge een uur terug want het is hier net zo laat als in Nederland. Bent u al klaar voor vanavond? Hopelijk heeft u het geluk om de Middernachtzon op de Noordkaap te bewonderen. Voigt Travel heeft de entree al geregeld. U overnacht in een hotel of nabij Honningsåg, de perfecte uitvalsbasis voor de Noordkaapreiziger!
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten

Als het gisteravond niet is gelukt, misschien doet u deze ochtend nog een poging om de Noordkaap te ...

Als het gisteravond niet is gelukt, misschien doet u deze ochtend nog een poging om de Noordkaap te bezoeken in de zon? Als u van de Noordkaap terug reist, kies er dan zeker voor om ook de afslag naar Gjesvaer te pakken. Een schilderachtig vissersdorpje, vol markante persoonlijkheden. Ook dé plek om een vogelsafari te boeken. Reis verder door het schitterende berglandschap van Finnmark. Uw eindbestemming is guesthouse Gargia Fjellstue. Een klein guesthouse, vol met geschiedenis. Deze avond is voor u de hottub in de buitenlucht al opgewarmd.
Rijafstand Honningsvag - Gargia: ca. 235 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Het hoogteplateau en Sautso canyon

Bij het guesthouse zijn diverse wandelingen mogelijk. Vraag gastvrouw Sølvi naar de diverse m...

Bij het guesthouse zijn diverse wandelingen mogelijk. Vraag gastvrouw Sølvi naar de diverse mogelijkheden. Een van de favoriete routes start op het hoogteplateau gelegen achter Gargia Fjelstue. Vanuit daar maakt u een wandeling door de prachtige Sautso canyon. Eet u vanavond mee in het kleine, gezellige restaurant? U eet hier een heerlijke lokale maaltijd. Overnachting in Gargia. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Naar Tromsø, het Parijs van het Noorden

Slingerend door de fjorden van Noord-Noorwegen reist u vandaag naar het zuiden, naar Tromsø. ...

Slingerend door de fjorden van Noord-Noorwegen reist u vandaag naar het zuiden, naar Tromsø. U kunt dwars door de adembenemende Lyngen Alpen rijden als u bij Olderdalen de pont neemt over de Lyngenfjord naar Lyngseidet en nog een keer een oversteek maakt van Svensby naar Breivikeidet. Via de beroemde Tromsøbrua brug rijdt u deze bijzondere trendy stad binnen. In de middag of avond kunt u de kabelbaan nemen naar de top van 420 meter hoogte. U heeft vanaf hier prachtig uitzicht over Tromsø. Het ticket voor de kabelbaan is al bij uw reis inbegrepen.
U overnacht in Tromsø.
Rijafstand Gargia - Tromsø: ca. 325 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Oogverblindend Lofoten

Na het uitgebreide Noorse ontbijtbuffet staat de volgende autorit in het teken van indrukwekkende tu...

Na het uitgebreide Noorse ontbijtbuffet staat de volgende autorit in het teken van indrukwekkende tunnels, prachtige hangbruggen, pittoreske vissersdorpjes een oogverblindend mooie natuur. U reist naar de fotogenieke Lofoten eilanden, waar u 3 nachten in een hotel in het plaatsje Svolvær verblijft.
Rijafstand Tromsø - Svolvær: ca. 430 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Dagje Svolvær, stokvis en zeearenden?

U wordt wakker met het geluid van de meeuwen en het klotsen van het water tegen de houten palen. Tij...

U wordt wakker met het geluid van de meeuwen en het klotsen van het water tegen de houten palen. Tijdens het ontbijt kijkt u uit op de stokvisrekken en de bootjes die Svolvær in en uit varen. Wat een contrast weer met de overige locaties die u deze reis al heeft aangedaan. Slenter door Svolvær en boek een safari naar de zeearenden in de Trollfjord. Geniet simpelweg van het feit dat u op de Lofoten bent! Zoek 's avonds de gezelligheid op in restaurant Bacalao en proef de stokvis. Overnachting in Svolvær. Toon minder

Toon meer

Dag 15 Langs de vissershuisjes en stokvisrekken

De Lofoten zijn wereldberoemd door de steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten...

De Lofoten zijn wereldberoemd door de steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten van de winter, rode vissershuisjes op houten palen, stokvis op speciale rekken tussen de huizen om te drogen, kleine haventjes met kleurige vissersboten en houten steigers. Al eeuwen lang komen vele kunstenaars hier naartoe om dit op doek of schrift vast te leggen. Er zijn dan ook tal van kunstenaarsgaleries op de eilanden. Bezoek zeker de vissersplaatsjes Njusfjord, Henningsvær en Å, helemaal in het zuiden van de Lofoten, en het Lofotr Vikingmuseum in Borg om u voor heel even een echte Viking te voelen. U overnacht in Svolvaer. Toon minder

Toon meer

Dag 16 Mijnen, bergen en de Middernachtzon bij Kiruna

Na het laatste ontbijt op de Lofoten reist u via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad K...

Na het laatste ontbijt op de Lofoten reist u via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad Kiruna, in Zweeds Lapland. Een mooie diverse rit met de hoogvlakte tussen Noorwegen en Zweden met het letterlijke hoogtepunt van deze reis. Net over de grens bereikt u het Abisko Nationaal Park, een ware wandelwalhalla. De Lapporten, een hangend U-dal iets ten zuidoosten van Abisko, valt direct op. Het karakteristieke profiel is één van de bekendste symbolen voor Lapland. Vrij vertaald betekend Lapporten “de poort naar Lapland”. Vanaf de bergtop Njulla, te bereiken per kabelbaan, heeft u een geweldig uitzicht richting Lapporten. Een andere blikvanger is het meer Torneträsk, het grootste bergmeer van Scandinavië. Aan de rand van het mijnstadje Kiruna liggen de Giron cabins van Camp Ripan. U verblijft één nacht in deze sfeervolle cabin. Overnachting in Kiruna.
Rijafstand Svolvær - Kiruna: ca. 380 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Via het ijshotel terug naar Fins Lapland

Helaas is de laatste dag boven de poolcirkel aangebroken. Maak onderweg naar Rovaniemi een kleine om...

Helaas is de laatste dag boven de poolcirkel aangebroken. Maak onderweg naar Rovaniemi een kleine omweg naar Jukkasjärvi: hier kunt u een originele Sami kerk bezichtigen en een bezoek brengen aan het wereldbereomde ijshotel. Het ijshotel is het gehele jaar geopend en is prachtig gedecoreerd. Bij het plaatsje Ylitornio of Pello gaat u de grens naar Finland weer over. Let even goed op uw horloge: het is weer een uur later! Bezoekt u in Rovaniemi nog even de Kerstman, in zijn dorpje midden op de poolcirkel? Misschien voor sommige reizigers iets te commercieel, maar sowieso leuk om vanaf deze plek alvast uw kerstkaarten te posten. De Kerstman en zijn elven zullen er persoonlijk voor zorgen dat de kaarten rond de kerstdagen worden bezorgd, mét het officiële poststempel! Veruit het interessantste museum is het Arktikum, gebouwd door Alvar Aalto. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland en er is een prachtige expositie over het noorderlicht. In de avond stapt u weer op de autoslaaptrein terug naar Helsinki. U overnacht in een couchette in de trein.
Rijafstand Kiruna - Rovaniemi: ca. 340 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 18 Genieten in Helsinki

Zo'n 1.000 km later, in de ochtend, bereikt u weer de hoofdstad van Finland: Helsinki. U heeft n...

Zo'n 1.000 km later, in de ochtend, bereikt u weer de hoofdstad van Finland: Helsinki. U heeft nog wat tijd om de stad te bekijken. Maak prachtige stadswandelingen en bezoek de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants. Halverwege de middag gaat u aan boord voor uw Oostzeepassage naar Noord-Duitsland. Toon minder

Toon meer

Dag 19 Passage over de Oostzee

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de ...

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de Oostzee en met een kopje koffie van de frisse zeelucht genieten. Nog even bijkomen van uw rondreis door Lapland naar de Noordkaap. Wat heeft u veel gezien en beleefd! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor u een hotel gereserveerd zodat u de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 20 Home sweet home

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u weer huiswaarts. U zal nog lang...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u weer huiswaarts. U zal nog lang blijven terugdenken aan uw prachtige reis door Scandinavië.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op weg naar de haven
Dag 2 Passage over de Oostzee
Dag 3 Welkom in Finland!
Dag 4 Op naar uw bungalow aan de Russische grens
Dag 5 Ontmoet de rendieren van Salla
Dag 6 Wandelen of kanoën in de wildernis
Dag 7 Naar het noorden!
Dag 8 De zuivere lucht van het Urho Kekkonen Nationaal Park
Dag 9 Naar de Noordkaap!
Dag 10 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten
Dag 11 Het hoogteplateau en Sautso canyon
Dag 12 Naar Tromsø, het Parijs van het Noorden
Dag 13 Oogverblindend Lofoten
Dag 14 Dagje Svolvær, stokvis en zeearenden?
Dag 15 Langs de vissershuisjes en stokvisrekken
Dag 16 Mijnen, bergen en de Middernachtzon bij Kiruna
Dag 17 Via het ijshotel terug naar Fins Lapland
Dag 18 Genieten in Helsinki
Dag 19 Passage over de Oostzee
Dag 20 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Fell Centre Kiilopää cabins

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Gargia Fjellstue

Verblijf in Scandic Hotel Tromsø

Verblijf in Scandic Hotel Svolvær

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf op de autoslaaptrein

Verblijf in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin

Verblijf op Finnlines schip

Reisuitbreiding

huskysafari

Helsinki

De Finse hoofdstad: een levendige stad die u niet mag overslaan

U kunt u reis in Scandinavië verlengen met een (langer) verblijf in de stad Helsinki. De stad staat bekend om kunst en cultuur. Breng een bezoek aan de bekende musea zoals het Nationaal museum Finland en Kiasa museum. Naast de interessante musea is een bezoek aan het Senaatsplein en de helderwitte Domkerk de moeite waard. Als u meerdere nachten in Helsinki verblijft is het een aanrader om een dagje de oversteek te maken naar de indrukwekkende stad Tallin in Estland, gelegen op 2 uur varen vanaf Helsinki.
 

Uw reisuitbreiding Helsinki in het kort

U overnacht in het Radison Blu Espoo hotel, gelegen op een kwartier van het centrum van Helsinki. Bij het hotel is gratis parkeergelegenheid en op 650 meter vindt u een metrohalte waar elke 10 minuten een metro vertrekt naar het centrum van Helsinki. Elke ochtend staat er voor u een uitgebreid Scandinavisch ontbijt voor u klaar. Het hotel is gelegen aan de baai van Laajalahti, van de buitenkant ziet het er als een doorsnee Fins hotel aan, maar als u binnenkomt wordt u verrast door de knusse ambiance. U kunt gebruikmaken van WiFi en van het binnenzwembad.
 

Hoogtepunten

- Finse kunst, cultuur en historie
- Het Nationaal museum van Finland
- Het Kiasma museum
- De Dom van Helsinki
- Oespenski kathedraal
- Suomenlinna vesting
 

Verblijf

U verblijft:
- In het Radisson Blu Espoo hotel op basis van logies & ontbijt.
 

Sfeer
Het is een elegant stadshotel dat beschikt over moderne en zeer smaakvol ingerichte 2-persoonskamers met heerlijke bedden. Alle kamers zijn voorzien van tv, koffie- en theefaciliteiten en/of een minibar en beschikken over een badkamer met douche en toilet. De moderne inrichting, de heerlijke traagschuimmatrassen en de keuze uit verschillende kussens en dekbedden zorgen voor een super comfortabel verblijf in dit hotel.
 

Ligging
Op een rustige locatie aan de kust van de Finse Golf in Espoo, de voorstad van Helsinki. Met de nieuwe metroverbinding vanaf de halte Aalto-universiteit bent u binnen 10 minuten in hart van Helsinki. De luchthaven van Helsinki en de haven waar de Finnlines aankomt en vertrekt, liggen op ca. 30 minuten rijden.
 

Faciliteiten
De toegang tot het zwembad en de sauna's is gratis, net als het gebruik van WiFi. In het restaurant eet u visgerechten en er is een speciale selectie van hapjes met een Californische twist. Het restaurant heeft een zonneterras met uitzicht op de zee. In de knusse lobbybar kunt u 's avonds ontspannen genieten van een drankje. Uw kamer is voorzien van twinbedden, koffie- en theefaciliteiten en tv en u beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, direct bij het hotel. Er bevindt zich een volledig uitgeruste fitnessruimte naast het hotel.
 

 • helsinki-zomer-tuomio
 • helsinki-zomer-standbeeld
 • helsinki-zomer-uitrusten
 • radisson-blu-hotel-espoo-luchtfoto
 • radisson-blu-espoo-kamer
 • radisson-blu-espoo-zwembad
 • radisson-blu-hotel-espoo-fietsverhuur

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

salla-zomer-excursies-extra

Excursies Salla (inbegrepen)

salla-zomer-rondleiding-rendierpark

Rondleiding in Rendierpark Salla (inbegrepen)

Maak kennis met het leven van een rendier en de rendierhouder! Na een presentatie over de rendierhouderij in Lapland volgt u met uw eigen huurauto de gids naar een speciale plek in de bossen, waar u op zoek gaat naar de rendieren om ze te voederen. Boven het vuur maakt de gids de beroemde Finse 'blackpot' coffee en thee.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2 uur
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
noordkaap-zomer-excursies-extra

Excursies Noordkaap (inbegrepen)

noordkaap-zomer-bezoek

Bezoek aan de Noordkaap (inbegrepen)

De Noordkaap wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van Europa en is gelegen op 71° Noord. Via een indrukwekkende weg komt u aan bij de Noordkaap. Ga op de foto met het bekende symbool de wereldbol. Tot half augustus is de Noordkaap open tot 01:00 uur. Geniet hier van de middernachtzon. Bij de entree heeft u ook toegang tot de Nord Cape Hall waar u alles kunt zien over de geschiedenis van de Noordkaap.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 48 uur
tromso-zomer-excursies-extra

Excursies Tromsø (inbegrepen)

tromso-zomer-kabelbaan

Kabelbaan Fjellheisen (inbegrepen)

Tromsø is een prachtige stad, maar u krijgt pas echt een goed beeld van de stad als u van bovenaf op de stad kijkt. Met de Fjellheisen kabelbaan gaat u naar een hoogte van 421 meter, binnen 4 minuten. De kabelbaan is de gehele dag geopend en tot half augustus zelfs tot 01:00 uur. U kunt hier genieten van de prachtige middernachtzon onder genot van een drankje in het restaurant.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 dag
saariselka-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Saariselkä (inbegrepen)

saariselka-zomer-diverse-activiteiten

Diverse activiteiten vanuit Fell Centre Kiilopää (inbegrepen)

Tijdens uw verblijf in Fell Centre Kiilopää kunt u gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor deze excursies dient u zich een dag van tevoren in te schrijven bij de receptie. Bekijk hier alle activiteiten.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: Meerdere dagen
salla-zomer-excursies

Excursies Salla

salla-zomer-kano-middernachtzon

Kanoën in de Middernachtzon

Nadat u de benodigde materialen verstrekt hebt gekregen volgt u uw gidsen voor circa 5 kilometer met uw eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijgt u uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 50 per persoon | € 25 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-middernachtzon-hike

Middernachtzon hike

Trek uw wandelschoenen aan want vanavond beklimt u onder begeleiding van een gids de top van de Sallatunturi heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt uw gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet u bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht, tot ver in Rusland! Kort voor middernacht keert u weer terug naar uw bungalow.

 • Prijs: € 27 per persoon | € 13,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-vier-seizoenen-multimedia

Vier seizoenen multimediashow Salla

De Nederlander Bart Braafhart woont al jaren in Salla en is een verwoed noorderlichtjager en natuurfotograaf. In zijn eigen Noorderlicht Studio in Salla vertelt hij u alles over het noorderlicht. Hij heeft dit onvoorstelbare natuurfenomeen al heel vaak gezien in Salla en dat heeft spectaculaire beelden opgeleverd, die hij graag met u wil delen. Daarnaast krijgt u prachtige beelden te zien van hoe onvoorstelbaar mooi de natuur hier is, welk jaargetijde dan ook. Uitgevoerd op zaterdagen, dinsdagen en woensdagen.

 • Prijs: € 19 per persoon | € 9,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 75 min
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (20:15 uur)
salla-zomer-salmijoki

Salmijoki

B.Art organiseert een speciale middagtour naar het prachtige oude bos nabij de Salmijoki-kloof, op amper 14km van het dorp Salla. De wandeling van 2 x 1,5 km gaat door een bos met woudreuzen, gevarieerde bodemflora en een ruig landschap. Door een heuse rolkeiveld komt u uiteindelijk onderin de kloof bij het riviertje uit. Onderweg vertelt B.Art over de natuur, cultuur en lokale geschiedenis. Bij het Salmijoki riviertje drinken we in een laavu (half-open schuilhut) koffie/thee met een Finse pullakoek en grillen we een worstje boven het kampvuur. Dé plek voor de natuurliefhebber en -fotograaf! Uitgevoerd op dinsdagen en donderdagen. Overige dagen op aanvraag

 • Prijs: € 35 per persoon | € 17,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3,5-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (14:00 uur)
salla-zomer-4wd-tuntsa-wildernis

Per four-wheel drive naar de Tuntsa wildernis

Met uw eigen auto rijdt u naar het dorpje Salla, waar Bart Braafhart u opwacht. Met zijn eigen 4WD auto brengt hij u tijdens deze schitterende natuursafari naar de laatste wildernis van Europa. De hoogtepunten zijn: de Fins-Russische grensovergang, een vogelkijktoren en de stroomversnellingen in de Naruskajoki rivier. Geniet van de lunch in de 'middle of nowhere' kota hut. U heeft een grote kans om rendieren te zien, misschien een eland en verschillende vogelsoorten zoals de arend, Siberische gaai en hoen. Op de terugweg naar Salla wordt er een heerlijke barbecue georganiseerd in een Finse kota. Tijdens deze excursie kunt u gratis gebruik maken van een camerastatief en verrekijker.

 • Prijs: € 159 per persoon
 • Duur: ca. 12 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Niet geschikt voor kinderen door de lange duur (Uitgevoerd door B.Art Collection)
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaart u naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. U leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier gaat u aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 176,85 per persoon | € 88,43 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door 71 Nord (12:00 uur)
noordkaap-zomer-vogelsafari-gjesvaerstappan

Vogelsafari naar Gjesværstappan

Neem een kijkje in een van de grootste vogelbroedgebieden in Noord-Noorwegen: de Gjesværstappan. Een bijzonder eiland waar zo'n 2,3 miljoen vogels huizen. Met een speciale boot wordt u zo dicht mogelijk op dit rotseiland gevaren. U krijgt de mogelijkheid om duizenden papegaaiduikers, Jan-van-genten, aalscholvers, eidereenden, alken, zeekoeten en veel zeearenden te spotten en op de foto te zetten. De kans is groot dat u ook nog zeehonden ziet.

 • Prijs: € 66,50 per persoon | € 33,25 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Barents cabins & cruise (12:30, 15:00 of 17:30 uur), mogelijk tot eind augustus
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaart u met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: € 90,40 per persoon | € 73,45 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit u laag bij het water en kunt u de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die u meeneemt voor de rest van uw leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær.

 • Prijs: € 124,30 per persoon | € 90,40 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Seasafari Andenes
hurtigruten-zomer-passage

Passage per Hurtigruten

Vanaf Honningsvåg kunt u een passage op de Hurtigruten boot reserveren. Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem. Het is daardoor mogelijk dat het tarief op uw afvaart iets hoger uitvalt dan het tarief hier aangegeven. Op de schepen m/s Spitsbergen en m/s Lofoten is het niet mogelijk om uw auto mee te nemen aan boord. Afvaarten met deze schepen worden derhalve niet aangeboden.

hurtigruten-zomer-passage1

Hurtigruten: Honningsvåg - Hammerfest

Beleef een 5 uur durende passage van Honningsvåg naar de meest noordelijke stad ter wereld: Hammerfest. De auto neemt u mee aan boord. Vanaf Hammerfest rijdt u verder naar uw bestemming.

 • Prijs: € 106,50 per persoon (incl. auto)
 • Duur: ca. 5 uur
 • NB: Uitgevoerd door Hurtigruten (vertrek om 05:45 uur)
hurtigruten-zomer-noordkaap

Hurtigruten: Honningsvåg - Oksfjord

Beleef een 9 uur durende passage van Honningsvåg naar het kleine vissersdorpje Oksfjord, nabij Alta. De auto neemt u mee aan boord. Vanaf Oksfjord rijdt u verder naar uw bestemming.

 • Prijs: € 142,50 per persoon (incl. auto)
 • Duur: ca. 9 uur
 • NB: Uitgevoerd door Hurtigruten (vertrek om 05:45 uur)

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Sfeervol en kleinschalig
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief

  noordkaap-exclusief-eigen-auto-thumb
 • Merengebied en Lapland
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 1.390 p.p.

  Duizend meren en Lapland

  duizend-meren-lapland-eigen-auto-thumb
 • Eilandenreis
  21 dagen, eigen auto, v.a. € 2.195 p.p.

  Arctische eilanden en Lapland

  arctische-eilanden-lapland-thumb
 • Zuid-Finland
  11 dagen, eigen auto, v.a. € 895 p.p.

  Åland eilanden en Helsinki

  aland-eilanden-helsinki-thumb
 • Het dak van Europa
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.295 p.p.

  Lapland, Finnmark en Noordkaap

  lapland-finnmark-noordkaap-eigen-auto-thumb
 • Nationale Parken reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.695 p.p.

  Hiking the Arctic

  hiking-arctic-eigen-auto-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Auto gratis mee Uw personenauto gaat gratis mee aan boord
finnlines-auto-aan-boord
Privé hut Comfortabele hut met douche/wc tijdens de overtocht
finnlines-buitenhut
Stop-over hotel Het stop-over hotel in Lübeck is inbegrepen
lubeck-stopover-hotel