Noordkaap, Lofoten en Lapland

Beleef alle highlights van Noord-Scandinavië tijdens deze vakantie met eigen auto. Op een heel comfortabele manier arriveer je op de poolcirkel waar de route door Fins Lapland, langs de Noordkaap en naar de Lofoten eilanden begint. Ontdek de toendra en taiga van Fins, Noors en Zweeds Lapland en droom weg op de schilderachtige Lofoten.

De 20-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort
Vanuit Travemünde maak je een cruise over de Oostzee naar Helsinki. Vanuit Helsinki reis je met de autoslaaptrein linea recta door naar Lapland. Vervolgens reis je naar het oosten van Fins Lapland, aan de Russische grens. Hier in Salla krijg je een onvergetelijke eerste kennismaking met de gastvrijheid van de Finnen en de eerste ontmoeting met de rendieren. De route gaat via het prachtige Urho Kekkonen Nationaal Park naar het uiterste randje van Europa, de Noordkaap. Langs de indrukwekkende fjorden met mooie uitzichten. Geniet van de mooie natuur en het prachtige uitzicht vanuit de kabelbaal bij Tromsø. Wordt wakker  op de Lofoten, luier op parelwitte stranden of maak een van de mooie wandeltochten. Via Zweeds Lapland keer je terug naar Fins Lapland waar je weer op de autoslaaptrein stapt naar Helsinki, de hoofdstad van Finland.

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Lapland op basis van logies
 • 3 nachten in een bungalow in Salla op basis van logies & ontbijt  en privé sauna
 • 2 nachten in een wilderness cabin in Kiilopää op basis van logies & ontbijt en privé sauna
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Alta op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een hotel in Svolvær op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin hotel in Zweden op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Helsinki op basis van logies
 • 1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stopover hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids (voucher t.w.v. € 35 per boeking)
 • Gratis je personenauto mee aan boord (max. hoogte 2,04 meter / max. lengte 5,05 meter)

Highlights

 • Middernachtzon
 • Kennismaking met de Sami cultuur
 • De Noordkaap
 • Noorse fjordenlandschap
 • Tromsø, het Parijs van het Noorden
 • De Lofoten eilanden
 • De ijzerertsmijnen in Kiruna
 • Bezoek aan de Kerstman
 • Arktikum museum
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Eigen auto
 • 20 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. ferry overtocht en slaaptrein
 • Rondleiding rendierfarm, entree Noordkaap en ticket Fjellheisen t.w.v. € 95 p.p.
jacqueline-v-noord-europa

Jacqueline Verbeek

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Fell Centre Kiilopää cabins

Verblijf in Scandic Hotel in Honningsvåg

Verblijf in Scandic Hotel Alta

Verblijf in Radisson Blu Hotel Tromsø

Verblijf in Scandic Hotel in Svolvær

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf op de autoslaaptrein

Verblijf op Finnlines schip

Een ervaring om nooit te vergeten

Noordkaap, Lofoten en Lapland

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op weg naar de haven

Op je gemak rij je naar Travemünde in Noord-Duitsland. Je hoeft pas 's avonds in te schepen...

Op je gemak rij je naar Travemünde in Noord-Duitsland. Je hoeft pas 's avonds in te schepen dus je hebt gedurende de eerste vakantiedag nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck. Met het vele water, de prachtig versierde herenhuizen en de vele pakhuizen krijg je al helemaal het Scandinavië gevoel te pakken! Na een drankje aan boord kun je lekker gaan uitrusten: het schip van Finnlines doet het verdere werk! Je overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de Oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg ...

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. Je overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Welkom in Finland!

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan, waar de rondreis Noordkaap, Lofoten en Lapland éc...

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan, waar de rondreis Noordkaap, Lofoten en Lapland écht begint. Na ontscheping heb je alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad aan het water. Je gaat namelijk pas 's avonds aan boord van de autoslaaptrein. Hier in Helsinki komen de culturen van oost en west samen tot een prachtig geheel. Bezoek de statige witte Domkerk (Tuomiokirkko), de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en het museum voor moderne kunst Kiasma. In de zomer geniet iedereen van de lange dagen en het flaneren langs de Esplanad, vol trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater! Vol nieuwe indrukken stap je in de autoslaaptrein naar Lapland. Je overnacht in de autoslaaptrein.
Duur treinreis: ca. 12 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op naar uw bungalow aan de Russische grens

Halverwege de ochtend kom je met de trein aan in Lapland. In alle gemak rij je de auto van de wagon ...

Halverwege de ochtend kom je met de trein aan in Lapland. In alle gemak rij je de auto van de wagon en kies je voor de route naar Sallatunturi. Het kleine plaatsje, helemaal in het oosten van Lapland. Je verblijft hier 3 nachten in een bungalow met privé sauna! Doe in Salla alvast de boodschappen, want in de bungalow kun je zelf de maaltijden bereiden. Of geniet je van het heerlijke eland stoofpotje van Mika in restaurant Kiela? Overnachting in Sallatunturi.
Rijafstand treinstation - Sallatunturi: maximaal 330 km | ca. 4 uur (afhankelijk van beschikbaarheid naar welk treinstation je reist)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Ontmoet de rendieren van Salla

De dag start met een lekker Fins ontbijt in het Kiela restaurant. Aan het eind van de ochtend ga je ...

De dag start met een lekker Fins ontbijt in het Kiela restaurant. Aan het eind van de ochtend ga je naar het Salla Rendierpark. Hier geeft de wildernisgids je een inkijkje in het leven van de rendierhouderij. Met de auto volg je de gids naar een speciale plek in de natuur. Met een lokroep haalt hij de dieren bijeen. Maar maak je geen zorgen; de rendieren zijn gewend om met mensen te leven en zijn vooral benieuwd naar het lekkers wat je hebt meegebracht. Geniet bij het vuur van de werkelijk oorverdovende stilte, met een lekker warm drankje in de hand. Overnachting in Sallatunturi.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Wandelen of kanoën in de wildernis

Raak je al gewend aan het slapen onder de Middernachtzon? Vandaag staat een heerlijke vrije dag op d...

Raak je al gewend aan het slapen onder de Middernachtzon? Vandaag staat een heerlijke vrije dag op de planning. Vraag aan Tarja bij de receptie naar de mogelijkheden om een fiets te huren of boek een excursie bij het rendierpark of B.Art Collection. En vergeet vooral niet om de sauna te gebruiken! Overnachting in Sallatunturi. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Naar het noorden!

Vandaag laat je Salla achter je en reis je door naar Saariselkä. Zeker weten dat je hier nog ee...

Vandaag laat je Salla achter je en reis je door naar Saariselkä. Zeker weten dat je hier nog eens terug wil komen! Onderweg naar Kiilopää zie je de rendieren langs de weg grazen en doemt de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami op. De bewegwijzering hier is tweetalig: Fins en Samisch. Onderweg kun je zelfs goud delven, in de rivier bij Tankavaara. In het Urho Kekkonen Nationaal Park verblijf je twee nachten in een authentieke Lapse bungalow, middenin de heuvels. Na het beklimmen van de nabijgelegen heuvels Kiilopää en Kaunispää is de toendra opeens wel heel dichtbij! De adembenemende vergezichten van dit prachtige landschap blijven je hoe dan ook bij. Overnachting in Fell Centre Kiilopää.
Rijafstand Sallatunturi - Saariselkä: ca. 305 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 De zuivere lucht van het Urho Kekkonen Nationaal Park

Goedemorgen Kiilopää! Start de dag met een ontbijt in het restaurant. Let goed op! Grote k...

Goedemorgen Kiilopää! Start de dag met een ontbijt in het restaurant. Let goed op! Grote kans namelijk dat je een vosje ziet lopen of een groep rendieren op de top van de Kiilopää heuvel. De zon schijnt natuurlijk al volop; een perfecte dag om de wandelschoenen aan te trekken en één van de vele routes te volgen. Vraag zeker ook naar de mogelijkheden om met een gids de natuur in te gaan. Je zult ademloos luisteren naar zijn verhalen over de unieke flora en fauna van dit toendralandschap. Ga je 's avonds de traditionele rooksauna met dip in het beekje uitproberen? Finser kan het niet worden! Overnachting in Fell Centre Kiilopää. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Naar de Noordkaap!

Vandaag is het tijd voor de Koninginnerit! Een volle, maar schitterende reisdag naar de Noordkaap. J...

Vandaag is het tijd voor de Koninginnerit! Een volle, maar schitterende reisdag naar de Noordkaap. Je passeert de twee 'hoofdsteden' van de Sami: Inari (in Finland) en Karasjok (in Noorwegen). In beide plaatsen kun je exposities bekijken over de autochtone bevolking van Noord-Scandinavië. Je ziet het taiga landschap veranderen in de verlaten toendra's van Noord-Noorwegen. De Finse heuvels met meren worden ingeruild voor de diepe fjorden. In Noorwegen zet je je horloge een uur terug, want het is hier net zo laat als in Nederland. Ben je al klaar voor vanavond? Hopelijk heb je het geluk om de Middernachtzon op de Noordkaap te bewonderen. Voigt Travel heeft de entree al geregeld. Je overnacht in een hotel nabij Honningsvåg, de perfecte uitvalsbasis voor de Noordkaapreiziger!
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten

Als het gisteravond niet is gelukt, is er deze ochtend nog een kans om de Noordkaap te bezoeken. Als...

Als het gisteravond niet is gelukt, is er deze ochtend nog een kans om de Noordkaap te bezoeken. Als je van de Noordkaap terug reist, neem dan zeker de afslag naar Gjesvaer. Dit is een schilderachtig vissersdorpje, vol markante persoonlijkheden. Ook dé plek om een vogelsafari te boeken. Reis verder door het schitterende berglandschap van Finnmark. De eindbestemming is Scandic Hotel Alta met prachtig zicht over het Finnmarkfjord. In de omgeving vind je het Noorderlicht Observatorium Halddetoppen dat zeker een bezoek waard is. Dat geldt ook voor de typische rotstekeningen die tot het werelderfgoed behoren. Rijafstand Honningsvag - Alta: ca. 207 km | ca. 3 uur Toon minder

Toon meer

Dag 11 Het hoogteplateau en Sautso canyon

Vandaag heb je de mogelijkheid om de prachtige omgeving in je eigen tempo te ontdekken. Ga je voor e...

Vandaag heb je de mogelijkheid om de prachtige omgeving in je eigen tempo te ontdekken. Ga je voor een bezoek aan het Alta museum, waar je alles leert over de rijke Sami cultuur? Of trek er op uit voor een mooie wandeling door de Sautso canyon? In dit ware paradijs voor wandel-en visliefhebbers zijn verschillende routes mogelijk. Ook kun je kiezen voor actieve excursies onder begeleiding van een lokale gids om zo de mooiste plekken van de regio te ontdekken. Overnachting in Alta. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Naar Tromsø, het Parijs van het Noorden

Slingerend door de fjorden van Noord-Noorwegen reis je vandaag naar het zuiden, naar Tromsø. ...

Slingerend door de fjorden van Noord-Noorwegen reis je vandaag naar het zuiden, naar Tromsø. Je kunt dwars door de adembenemende Lyngen Alpen rijden als je bij Olderdalen de pont neemt over de Lyngenfjord naar Lyngseidet en nog een keer een oversteek maakt van Svensby naar Breivikeidet. Via de beroemde Tromsøbrua brug rij je deze bijzondere trendy stad binnen. In de middag of avond kun je de kabelbaan nemen naar de top van 420 meter hoogte. Je hebt vanaf hier prachtig uitzicht over Tromsø. Het ticket voor de kabelbaan is al bij de reis inbegrepen.
Je overnacht in Tromsø.
Rijafstand Alta - Tromsø: ca. 381 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Oogverblindend Lofoten

Na het uitgebreide Noorse ontbijtbuffet staat de volgende autorit in het teken van indrukwekkende tu...

Na het uitgebreide Noorse ontbijtbuffet staat de volgende autorit in het teken van indrukwekkende tunnels, prachtige hangbruggen, pittoreske vissersdorpjes een oogverblindend mooie natuur. Je reist naar de fotogenieke Lofoten eilanden, waar je 3 nachten in een hotel in het plaatsje Svolvær verblijft.
Rijafstand Tromsø - Svolvær: ca. 430 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Dagje Svolvær, stokvis en zeearenden?

Je wordt wakker met het geluid van de meeuwen en het klotsen van het water tegen de houten palen. Ti...

Je wordt wakker met het geluid van de meeuwen en het klotsen van het water tegen de houten palen. Tijdens het ontbijt kijk je uit op de stokvisrekken en de bootjes die Svolvær in- en uit varen. Wat een contrast weer met de andere locaties waar je deze reis al verbleef. Slenter door Svolvær en boek een safari naar de zeearenden in de Trollfjord. Geniet simpelweg van het feit dat je op de Lofoten bent! Zoek 's avonds de gezelligheid op in restaurant Bacalao en proef de stokvis. Overnachting in Svolvær. Toon minder

Toon meer

Dag 15 Langs de vissershuisjes en stokvisrekken

De Lofoten zijn wereldberoemd door de steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten...

De Lofoten zijn wereldberoemd door de steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten van de winter, rode vissershuisjes op houten palen, stokvis op speciale rekken tussen de huizen om te drogen, kleine haventjes met kleurige vissersboten en houten steigers. Al eeuwen lang komen vele kunstenaars hier naartoe om dit op doek of schrift vast te leggen. Er zijn dan ook tal van kunstenaarsgalerijen op de eilanden. Bezoek zeker de vissersplaatsjes Njusfjord en Henningsvær, helemaal in het zuiden van de Lofoten, en het Lofotr Vikingmuseum in Borg om  je voor heel even een echte Viking te voelen. Je overnacht in Svolvaer. Toon minder

Toon meer

Dag 16 Mijnen, bergen en de Middernachtzon bij Kiruna

Na het laatste ontbijt op de Lofoten reis je via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad K...

Na het laatste ontbijt op de Lofoten reis je via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad Kiruna, in Zweeds Lapland. Een mooie diverse rit met de hoogvlakte tussen Noorwegen en Zweden met het letterlijke hoogtepunt van deze reis. Net over de grens bereik je het Abisko Nationaal Park, een ware wandelwalhalla. De Lapporten, een hangend U-dal iets ten zuidoosten van Abisko, valt direct op. Het karakteristieke profiel is één van de bekendste symbolen voor Lapland. Vrij vertaald betekent Lapporten “de poort naar Lapland”. Vanaf de bergtop Njulla, te bereiken per kabelbaan, heb je een geweldig uitzicht richting Lapporten. Een andere blikvanger is het meer Torneträsk, het grootste bergmeer van Scandinavië. Aan de rand van het mijnstadje Kiruna liggen de Giron cabins van Camp Ripan. Je verblijft één nacht in deze sfeervolle cabin. Overnachting in Kiruna.
Rijafstand Svolvær - Kiruna: ca. 380 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Via het ijshotel terug naar Fins Lapland

Helaas is de laatste dag boven de poolcirkel aangebroken. Maak onderweg naar het treinstation een kl...

Helaas is de laatste dag boven de poolcirkel aangebroken. Maak onderweg naar het treinstation een kleine omweg naar Jukkasjärvi. Hier kun je een originele Sami kerk bezichtigen en een bezoek brengen aan het wereldberoemde ijshotel. Het ijshotel is het gehele jaar geopend en is prachtig gedecoreerd. Bij het plaatsje Ylitornio of Pello ga je de grens naar Finland weer over. Let goed op je horloge: het is weer een uur later! In de avond stap je weer op de autoslaaptrein terug naar Helsinki. Je overnacht in een couchette in de trein.
Rijafstand Kiruna - treinstation: maximaal 490 km | 6 uur (afhankelijk van beschikbaarheid vanaf welk treinstation je reist)
Toon minder

Toon meer

Dag 18 Genieten in Helsinki

Zo'n 1.000 km later, in de ochtend, bereik je weer de hoofdstad van Finland: Helsinki. Je hebt n...

Zo'n 1.000 km later, in de ochtend, bereik je weer de hoofdstad van Finland: Helsinki. Je hebt nog wat tijd om de stad te bekijken. Maak prachtige stadswandelingen en bezoek de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants. Halverwege de middag ga je aan boord voor de Oostzeepassage naar Noord-Duitsland. Toon minder

Toon meer

Dag 19 Passage over de Oostzee

Vandaag kun je genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kun je eindeloos staren over de ...

Vandaag kun je genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kun je eindeloos staren over de Oostzee en met een kopje koffie van de frisse zeelucht genieten. Nog even bijkomen van de rondreis door Lapland naar de Noordkaap. Wat heb je veel gezien en beleefd! Na aankomst in Noord-Duitsland is er een hotel gereserveerd zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kan rijden.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 20 Home sweet home

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keer je weer huiswaarts. Je zal nog lan...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keer je weer huiswaarts. Je zal nog lang blijven terugdenken aan deze prachtige reis door Scandinavië!
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op weg naar de haven
Dag 2 Passage over de Oostzee
Dag 3 Welkom in Finland!
Dag 4 Op naar uw bungalow aan de Russische grens
Dag 5 Ontmoet de rendieren van Salla
Dag 6 Wandelen of kanoën in de wildernis
Dag 7 Naar het noorden!
Dag 8 De zuivere lucht van het Urho Kekkonen Nationaal Park
Dag 9 Naar de Noordkaap!
Dag 10 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten
Dag 11 Het hoogteplateau en Sautso canyon
Dag 12 Naar Tromsø, het Parijs van het Noorden
Dag 13 Oogverblindend Lofoten
Dag 14 Dagje Svolvær, stokvis en zeearenden?
Dag 15 Langs de vissershuisjes en stokvisrekken
Dag 16 Mijnen, bergen en de Middernachtzon bij Kiruna
Dag 17 Via het ijshotel terug naar Fins Lapland
Dag 18 Genieten in Helsinki
Dag 19 Passage over de Oostzee
Dag 20 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Reisuitbreiding

huskysafari

Helsinki

De Finse hoofdstad: een levendige stad die je niet mag overslaan

Je kunt de reis in Scandinavië verlengen met een (langer) verblijf in de stad Helsinki. De stad staat bekend om kunst en cultuur. Breng een bezoek aan de bekende musea zoals het Nationaal museum Finland en Kiasa museum. Naast de interessante musea is een bezoek aan het Senaatsplein en de helderwitte Domkerk de moeite waard. Als je meerdere nachten in Helsinki verblijft is het een aanrader om een dagje de oversteek te maken naar de indrukwekkende stad Tallin in Estland, gelegen op 2 uur varen vanaf Helsinki.
 

De reisuitbreiding Helsinki in het kort

Je overnacht in het Radison Blu Espoo hotel, gelegen op een kwartier van het centrum van Helsinki. Bij het hotel is gratis parkeergelegenheid en op 650 meter vind je een metrohalte waar elke 10 minuten een metro vertrekt naar het centrum van Helsinki. Elke ochtend staat er een uitgebreid Scandinavisch ontbijt voor je klaar. Het hotel is gelegen aan de baai van Laajalahti. Van de buitenkant ziet het er als een doorsnee Fins hotel uit en als je binnenkomt word je verrast door de knusse ambiance. Je kunt gebruikmaken van WiFi en van het binnenzwembad.
 

Hoogtepunten

- Finse kunst, cultuur en historie
- Het Nationaal museum van Finland
- Het Kiasma museum
- De Dom van Helsinki
- Oespenski kathedraal
- Suomenlinna vesting
 

Verblijf

Je verblijft:
- In het Radisson Blu Espoo hotel op basis van logies & ontbijt.
 

Sfeer
Het is een elegant stadshotel dat beschikt over moderne en zeer smaakvol ingerichte 2-persoonskamers met heerlijke bedden. Alle kamers zijn voorzien van tv, koffie- en theefaciliteiten en/of een minibar en beschikken over een badkamer met douche en toilet. De moderne inrichting, de heerlijke traagschuimmatrassen en de keuze uit verschillende kussens en dekbedden zorgen voor een super comfortabel verblijf in dit hotel.
 

Ligging
Het hotel is gelegen op een rustige locatie aan de kust van de Finse Golf in Espoo, de voorstad van Helsinki. Met de nieuwe metroverbinding vanaf de halte Aalto-universiteit ben je binnen 10 minuten in hart van Helsinki. De luchthaven van Helsinki en de haven waar de Finnlines aankomt en vertrekt, liggen op ca. 30 minuten rijden.
 

Faciliteiten
De toegang tot het zwembad en de sauna's is gratis, net als het gebruik van WiFi. In het restaurant eet je visgerechten en er is een speciale selectie van hapjes met een Californische twist. Het restaurant heeft een zonneterras met uitzicht op de zee. In de knusse lobbybar kun je 's avonds ontspannen genieten van een drankje. De kamer is voorzien van twinbedden, koffie- en theefaciliteiten en tv en je beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, direct bij het hotel. Er bevindt zich een volledig uitgeruste fitnessruimte naast het hotel.
 

 • helsinki-zomer-tuomio
 • helsinki-zomer-standbeeld
 • helsinki-zomer-uitrusten
 • radisson-blu-hotel-espoo-luchtfoto
 • radisson-blu-espoo-kamer
 • radisson-blu-espoo-zwembad
 • radisson-blu-hotel-espoo-fietsverhuur

Excursies

Maak de rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kun je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

salla-zomer-excursies-extra

Excursies Salla (inbegrepen)

reindeer-park-rondleiding-salla

Rondleiding in Rendierpark Salla (inbegrepen)

Maak kennis met het leven van een rendier en de rendierhouder! Na een presentatie over de rendierhouderij in Lapland volg je met je eigen huurauto de gids naar een speciale plek in de bossen, waar je op zoek gaat naar de rendieren om ze te voederen. Boven het vuur maakt de gids de beroemde Finse 'blackpot' coffee en thee.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2 uur
 • NB: Uitgevoerd door Salla Wilderness Park
noordkaap-zomer-excursies-extra

Excursies Noordkaap (inbegrepen)

noordkaap-zomer-bezoek

Bezoek aan de Noordkaap (inbegrepen)

De Noordkaap wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van Europa en is gelegen op 71° Noord. Via een indrukwekkende weg kom je aan bij de Noordkaap. Ga op de foto met het bekende symbool de wereldbol. Tot half augustus is de Noordkaap open tot 01:00 uur. Geniet hier van de middernachtzon. Bij de entree heb je ook toegang tot de Nord Cape Hall waar je alles kan zien over de geschiedenis van de Noordkaap.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 24 uur
tromso-zomer-excursies-extra

Excursies Tromsø (inbegrepen)

tromso-zomer-kabelbaan

Kabelbaan Fjellheisen (inbegrepen)

Tromsø is een prachtige stad, maar je krijgt pas echt een goed beeld van de stad als je van bovenaf op de stad kijkt. Met de Fjellheisen kabelbaan ga je naar een hoogte van 421 meter, binnen 4 minuten. De kabelbaan is de gehele dag geopend en tot half augustus zelfs tot 01:00 uur. Je kan hier genieten van de prachtige middernachtzon onder genot van een drankje in het restaurant.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 dag
saariselka-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Saariselkä (inbegrepen)

saariselka-zomer-diverse-activiteiten

Diverse activiteiten vanuit Fell Centre Kiilopää (inbegrepen)

Tijdens je verblijf in Fell Centre Kiilopää kun je gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor deze excursies dien je je een dag van tevoren in te schrijven bij de receptie. Het programma wordt aangeboden tussen juni en eind augustus en is onder voorbehoud van wijzigingen. Bekijk hier alle activiteiten.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: Meerdere dagen
excursies-helsinki-omslag

Excursies Helsinki

dagtocht-tallinn-excursie

Dagtocht naar Tallinn

Op naar de mooiste Middeleeuwse hoofdstad van Europa: Tallinn. Tijdens deze dagtocht zet je koers richting de Baltische Staten. Vroeg in de ochtend stap je in Helsinki aan boord op het schip van Tallink Silja voor een 2 uur durende overtocht naar de hoofdstad van Estland. Aan boord geniet je van alle faciliteiten, maar de echte vreugde volgt wanneer je aankomt in de hoofdstad van Estland. Per voet verken je de binnenstad. Dwalend via de kronkelige straatjes, leuke pleintjes, kerkjes en kenmerkende gekleurde huisjes wordt helemaal duidelijk waarom deze binnenstad sinds 1997 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het is er prachtig! Vanuit de verschillende uitzichtpunten die de stad rijk is geniet je van het uitzicht. Eind van de middag of begin van de avond schuif je aan bij een van de vele gezellige restaurantjes om een heerlijk lokaal gerecht uit te proberen. Later op de avond is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze bijzondere stad en keer je met een mooie ervaring terug naar Helsinki.

 • Prijs: Vanaf € 39 per persoon
 • Duur: 1 dag
 • NB: let op, auto dien je te parkeren bij het hotel in Helsinki of kun je betaald parkeren in de haven van Helsinki. Let op: deze excursie is alleen te boeken in combinatie met een reisuitbreiding Helsinki van minimaal 2 nachten.
salla-zomer-excursies

Excursies Salla

huskyfarm-bezoek-salla

Bezoek aan de huskyfarm

Bij aankomst op de huskyboerderij hoor je al het geblaf van de enthousiaste huskyhonden. De husky's zijn gewend in omgang met mensen en willen dan graag een knuffel. Met een beetje geluk hebben ze ook nog puppy’s. De gids kan je alles vertellen over het leven op een huskyfarm. In het oude huis van de eigenaar staat de koffie al voor je klaar.

 • Prijs: € 33 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
middernachtzon-kanoen-salla

Kanoën in de middernachtzon

Nadat je de benodigde materialen hebt gekregen, volg je de gidsen voor circa 5 kilometer met je eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijg je uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 56 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
middernachtzon-hike-salla

Middernachtzon hike

Trek je wandelschoenen aan want vanavond beklim je onder begeleiding van een gids de top van de Sallatunturi heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt de gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet je bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht! Kort voor middernacht keer je weer terug naar de bungalow.

 • Prijs: € 31 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaar je naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. Je leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier ga je aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 219 per volwassene
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord (12:00 uur)
honningsvag-quad-safari

Quad safari Honnigsvåg

Je vertrekt vanuit het centrum van Honningsvåg en rijdt onder begeleiding van de gids de zogenaamde 'NATO-berg' op. Onderweg zijn er verschillende fotostops met uitzicht over Skipsfjorden, het centrum van Honningsvåg en de Porsangerfjord. Na het terugrijden vanaf de berg wordt de tocht vervolgd naar het lavvo-kamp (traditionele Sami-tenten) in Sarnes, waarbij je door een 4 km lange tunnel rijdt. Hier is het tijd voor een pauze met een kopje koffie of thee rond het vuur in één van de lavvos. Deze traditionele tenten worden al eeuwenlang gebruikt door de inheemse Sami-bevolking. Vergeet niet om de gids te vragen over de Sami en de rendieren in Noord-Noorwegen. Na de pauze in Sarnes rij je terug door de tunnel naar Honningsvåg. Onderweg rij je gedeeltelijk over asfalt- en grindwegen. Een geldig rijbewijs is verplicht. Deze safari is niet geschikt voor kinderen.

 • Prijs: € 181,50 per persoon (op basis van 2 personen)
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord (14:00 uur)
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaar je met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: € 109 per volwassene
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit je laag bij het water en kun je de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die je meeneemt voor de rest van je leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær en 2,5 rijden van Ringstad.

 • Prijs: € 145 per persoon
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Whale2Sea Andenes (voormalig Seasafari Andenes)
alta-excursies

Excursies Alta

alta-kanoen

Kano dagtocht inclusief lunch

Een dagtocht per kano over de Alta rivier is een must voor iedereen die iets geweldigs wil ervaren! De Alta rivier staat voornamelijk bekend vanwege de zalm, maar onderweg kom je met geluk ook zeearenden, andere vogels of zelf een eland tegen. Aan de waterkant wordt gestopt voor een heerlijke lunch.

 • Prijs: € 165 per volwassene
 • Duur: ca. 4,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
alta-mountainbikes

Mountainbike tocht in de Alta vallei

In de Alta Vallei zijn tal van prachtige fietsroutes uitgestippeld. Tijdens deze mountainbike tocht, onder begeleiding van een ervaren, lokale gids maak je kennis met de natuur van de Finnmark. Onderweg wordt er gestopt voor een kop koffie of thee bij open vuur. Deze excursie is mogelijk met een reguliere mountainbike of een E-mountainbike.

 • Prijs: € 120 per persoon of € 140 per persoon met E-mountainbike
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Glød Explorer

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Verblijf in vakantiewoning èn hotels Incl. 3 goede diners
  16 dagen, eigen auto, v.a. € 2.245 p.p.

  Afwisselend Noorwegen

  afwisselend-noorwegen-thumb
 • Kleurrijke reis
  15 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Nazomer in Noord-Scandinavië fly & drive

  nazomer-scandinavie-fly-drive-header-thumb
 • Complete reis
  22 dagen, fly & drive, v.a. € 3.495 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb
 • Combinatie van kust en binnenland
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.971 p.p.

  Noorse fjorden en hoogvlaktes fly & drive

  noorse-fjorden-en-hoogvlaktes-fly-drive-thu