Langs de mooiste wegen van Noorwegen

De 'Nasjonale Turistveger', ook wel ‘scenic roads’ genoemd, zijn 18 pareltjes van wegen verspreid door heel Noorwegen. Ze hebben allemaal hun unieke, natuurlijke kwaliteiten. De wegen lopen langs kusten, fjorden, bergen en watervallen. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: een onbeschrijflijk uitzicht! Deze rondreis brengt je langs vijf van de mooiste wegen van Noorwegen. Van fjord tot fjord, over bergplateaus, langs gletsjers en tot boven de boomgrens.

De 13-daagse Noorwegen rondreis in het kort
Vanuit Hirtshals in Denemarken vaar je met Fjord Line naar Hanzestad Bergen, van waar je naar je eerste overnachtingsadres rijdt, direct aan de imposante Bjørnefjorden. Vanuit Os, waar Solstrand Hotel & Bad ligt, vervolg je je rondreis naar Fjærland. Maak een kleine omweg door, in plaats van de tunnel bij Aurlandsvangen, de bergpas te nemen en rij over de ‘Aurlandsfjellet’. Deze weg brengt je over de berg in plaats van via de tunnel er doorheen, met prachtig uitzicht over de Aurdalsfjorden. Vanuit Fjærland rijd je langs het Lustrafjord en vervolgens over de hoogste bergpas van Noorwegen, de Sognefjellet, in de richting van Skåbu. De weg leidt over hoogvlaktes en langs gletsjers. Richting Geilo kun je via het Valdres natuur- en cultuurpark rijden, waar de wegen boven de boomgrens lijken te zweven. Van Geilo Mountain Lodge naar Store Ringheim in Voss rij je langs de dramatische waterval Vøringsfossen, een van de hoogste watervallen in Europa. Een must see tijdens je reis! Pak vanaf Store Ringheim in Voss de weg onderlangs, via het Hardangerfjord naar Bergen. Op die manier rijd je nog een flink stuk langs de prachtige scenic road van Granvin naar Skeie en sluit je de reis met een knaller af. Aan het einde van de reis vaar je ’s middags met Fjord Line terug vanuit de haven van Bergen en geniet je zo nog een keer van een fjordcruise langs de Noorse westkust.

Verzorging
Je verblijft:

 • 1 nacht aan boord van Fjord Line (heenreis) op basis van logies
 • 2 nachten in Solstrand Hotel & Bad in Os op basis van logies & ontbijt en welkomstdiner
 • 2 nachten in Fjærland Fjordstove Hotel & Restaurant in Fjærland op basis van logies & ontbijt en welkomstdiner
 • 2 nachten in Skåbu Fjellhotell in Skåbu op basis van logies & ontbijt en welkomstdiner
 • 2 nachten in Geilo Mountain Lodge in Geilo op basis van logies & ontbijt en welkomstdiner
 • 2 nachten in Store Ringheim in Voss op basis van logies & ontbijt en welkomstdiner
 • 1 nacht aan boord van Fjord Line (terugreis) op basis van logies

Extra's bij je reis

Highlights

 • Langs 5 van de 18 mooiste wegen van Noorwegen
 • Reis in alle vrijheid met je eigen auto door Fjord Noorwegen
 • Bewonder gletsjers, hoogvlaktes, watervallen en fjorden
 • Met Fjord Line rechtstreeks naar en van het fjordengebied
 • 5x een hoogstaand diner (fine dining) inbegrepen
 • Verblijf in unieke en charmante hotels
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Eigen auto
 • 13 dagen
 • Incl. 10 x ontbijt en 5 x diner
 • Juni - september
 • Incl. ferry overtocht met verblijf in buitenhut
chris-b-noord-europa

Chris van den Bos

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf op Fjord Line schip

Verblijf in Solstrand Hotel & Bad

Verblijf in Fjærland Fjordstove Hotel & Restaurant

Verblijf in Skåbu Fjellhotel

Verblijf in Geilo Mountain Lodge

Verblijf in Store Ringheim

Een ervaring om nooit te vergeten

Langs de mooiste wegen van Noorwegen

Bekijk snel het overzicht van de Noorwegen rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noorwegen vrij om de dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op naar Noorwegen!

Op je gemak rijd je vanuit Nederland naar Hirtshals, in de kop van Denemarken. Je hoeft pas 's a...

Op je gemak rijd je vanuit Nederland naar Hirtshals, in de kop van Denemarken. Je hoeft pas 's avonds in te schepen, maar gezien de verkeersdrukte rondom Hamburg raden wij aan om in de ochtend op tijd vanuit huis te vertrekken. Eenmaal aan boord kun je genieten van een drankje aan de bar of een uitstekend diner in een van de restaurants van Fjord Line. Je overnacht in een comfortabele 2-persoonsbuitenhut.
Rijafstand Utrecht - Hirtshals: ca. 945 km | ca. 9 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Uitrusten met uitzicht op de Bjørnafjorden

Zo rond het middaguur kom je aan in de stad tussen zeven bergen, klaar voor nieuwe avonturen. Rijden...

Zo rond het middaguur kom je aan in de stad tussen zeven bergen, klaar voor nieuwe avonturen. Rijdend naar het zuiden arriveer je in een half uur bij Solstrand Hotel & Bad, een authentiek hotel met prachtig uitzicht over het fjord. Kom tot rust na de boottocht en geniet van het uitzicht vanaf het terras of neem een duik in het fjord. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner, eet smakelijk! Je zult de komende 2 nachten in Solstrand verblijven.
Rijafstand haven van Bergen - Os: ca. 31 km | ca. 30 minuten
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Ontdek de omgeving van Bergen

Solstrand Hotel & Bad, ligt aan de rand van Bjørnefjorden en op slechts 30 km van Hanzest...

Solstrand Hotel & Bad, ligt aan de rand van Bjørnefjorden en op slechts 30 km van Hanzestad Bergen. Vandaag is dan ook een perfecte dag voor een uitstapje naar Bergen en omgeving. Solstrand beschikt over een uitgebreide wellness met binnen- en buitenzwembad en diverse sauna's. Een relaxte sauna dag valt dus ook binnen de mogelijkheden. TIP: maak gebruik van de authentieke bootjes voor een tochtje over het fjord. Overnachting in Solstrand Hotel & Bad. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Via Aurlandsfjellet naar Fjærland

Na het ontbijt is het tijd om het fjordengebied te verlaten. Vandaag staat een lange maar fantastisc...

Na het ontbijt is het tijd om het fjordengebied te verlaten. Vandaag staat een lange maar fantastische tocht op de planning, met als hoogtepunt de route van Aurlandsvangen naar Lærdalsøyri via Stegastein en Flotane. Je ontwijkt de lange, saaie Lærdal Tunnel en maakt een mooie tocht door de bergen. Over afgelegen, verlaten wegen en langs onaangetaste landschappen. Je overnacht de komende twee nachten in Fjærland Fjordstove Hotel & Restaurant. Het diner is vanavond wederom geregeld, wel zo comfortabel.
Rijafstand Os - Fjærland: ca. 300 km | ca. 5 uur en 45 minuten
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Gletsjers, musea en wandelen door de omgeving

Na het vele rijden is het wellicht fijn om het vandaag wat rustiger aan te doen qua kilometers. In d...

Na het vele rijden is het wellicht fijn om het vandaag wat rustiger aan te doen qua kilometers. In de omgeving is veel te doen. Bezoek het gletsjer museum en rijd naar een van de 'glacier viewpoints' voor een fantastisch uitzicht. Eigenlijk mag een gletsjerhike in Jostedalen Nationaal Park ook niet ontbreken. Voor tips blader je door de vele boeken die op de tafel in de zogenaamde woonkamer van het hotel liggen, maar kun je ook altijd bij eigenaresse terecht. Zij vertelt je graag over de pareltjes van de omgeving. Overnachting in Fjærland Fjordstove Hotel & Restaurant. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Jotunheimen Nationaal Park

Vandaag staat de route langs Jotunheimen National Park op de planning. Via Skjolden ga je al snel me...

Vandaag staat de route langs Jotunheimen National Park op de planning. Via Skjolden ga je al snel met haarspeldbochten de berg op, waarna je op de indrukwekkende hoogvlakte uitkomt. Een route om niet snel te vergeten, geef je ogen goed de kost en stop af en toe om van het uitzicht te genieten! Sommige stukken zijn buitenaards. Na een lange en mooie dag is het fijn om te kunnen ontspannen in Skåbu Fjellhotell, een kleinschalig boutique hotel waar goed eten en comfort centraal staat. Omdat wij je een diner bij Skåbu niet willen onthouden, hebben wij hem al voor je geregeld vanavond. De komende 2 nachten zul je in Skåbu verblijven.
Rijafstand Fjærland- Skåbu: ca. 287 km | ca. 4 uur en 30 minuten.
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Bezoek Rondane Nationaal Park

De omgeving van Skåbu biedt genoeg mogelijkheden. Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan Ro...

De omgeving van Skåbu biedt genoeg mogelijkheden. Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan Rondane Nationaal Park, één van de puurste berggebieden van Noorwegen waar nog kuddes wilde rendieren leven sinds duizenden jaren. Liever niet te veel rijden? Vlak bij het hotel ligt de 'mountainfarm Lykkja', gerund door de eigenaren van Skåbu Fjellhotell. Ontmoet de dieren en leer meer over de achterliggende gedachtes van de boerderij. Overnachting in Skåbu Fjellhotell. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Dwars door Valdres natuur- en cultuurpark

Rijdt vanaf Skåbu Fjellhotell een klein stukje terug en pak in plaats van de E6 de FV257 en aa...

Rijdt vanaf Skåbu Fjellhotell een klein stukje terug en pak in plaats van de E6 de FV257 en aansluitend de FV51. Deze wegen leiden je dwars door Valdres natuur- en cultuurpark met vele panoramische uitzichten onderweg. Het hoogste punt is wel 1389 meter boven zeeniveau! Bij de eindbestemming Geilo wacht een heerlijk verblijf in Geilo Mountain Lodge. Een uniek hotel vol karakter en met oog voor detail. Je kunt hier uitstekend dineren, daarom hebben wij de eerste avond het diner al voor je geïncludeerd. Overnachting in Geilo Mountain Lodge.
Rijafstand Skåbu – Geilo: ca. 275 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Geilo en omgeving

Geilo staat bekend als Nationaal Park dorp, vanwege de ligging is het de toegangspoort tot het Halli...

Geilo staat bekend als Nationaal Park dorp, vanwege de ligging is het de toegangspoort tot het Hallingskarvet en Hardangervidda Nationaal Park. In het bergachtige gebied zijn veel sportieve activiteiten te ondernemen zoals fietsen over de Rallarvegen, klimmen en klauteren in het Geilo Summerpark, kanoën of wandelen in de omliggende nationale parken. Overnachting in Geilo Mountain Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 10 & 11 Via de Vøringfossen richting Voss

Vandaag verlaat je het binnenland en rijdt je terug in de richting van het fjordengebied. Onderweg k...

Vandaag verlaat je het binnenland en rijdt je terug in de richting van het fjordengebied. Onderweg kom je langs een van de mooiste en grootste watervallen van Noorwegen; Vøringfossen. Deze imposante, steile waterval is 163 meter hoog. Vanaf het plateau rondom de waterval heb je een fantastisch uitzicht over de kloof. Rijdt er dus niet zomaar voorbij! Na een indrukwekkende rit arriveer je in Voss bij Store Ringheim. Je wordt hartelijk ontvangen door Svein Ringheim, die met liefde het diner voor je serveert vanavond. Je verblijft hier 2 nachten. Rijafstand Geilo - Voss: ca. 142 km | ca. 2 uur en 30 minuten Toon minder

Toon meer

Dag 12 Op weg naar Bergen

Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Noorwegen. Rond het middaguur dien je in ...

Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Noorwegen. Rond het middaguur dien je in te schepen bij Fjord Line in de haven van Bergen. Pak vanaf Store Ringheim in Voss de weg onderlangs, via het Hardangerfjord naar Bergen. Op die manier rijd je nog een flink stuk langs de prachtige scenic road van Granvin naar Skeie. Overnachting aan boord van Fjord Line in een 2-persoonsbuitenhut.
Rijafstand Voss - haven van Bergen: ca. 153 km | ca. 2 uur en 30 minuten (via Hardangerfjord)
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Terug naar huis

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een prachtige zonsopkomst kom je in de ochtend he...

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een prachtige zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in Hirtshals in Denemarken. Vanaf hier keer je huiswaarts, vol prachtige herinneringen aan het beste van Fjord Noorwegen.
Rijafstand Hirtshals - Utrecht: ca. 945 km | ca. 9 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op naar Noorwegen!
Dag 2 Uitrusten met uitzicht op de Bjørnafjorden
Dag 3 Ontdek de omgeving van Bergen
Dag 4 Via Aurlandsfjellet naar Fjærland
Dag 5 Gletsjers, musea en wandelen door de omgeving
Dag 6 Jotunheimen Nationaal Park
Dag 7 Bezoek Rondane Nationaal Park
Dag 8 Dwars door Valdres natuur- en cultuurpark
Dag 9 Geilo en omgeving
Dag 10 & 11 Via de Vøringfossen richting Voss
Dag 12 Op weg naar Bergen
Dag 13 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak je rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan haast niet anders of je gaat iets bijzonders beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kun je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien noodzakelijk)
 • ​Volledige uitrusting (indien noodzakelijk)

noorwegen-zomer-excursies

Excursies Noorwegen

fjord-noorwegen-flamsbana

Flåmsbana

De Flåmsbana wordt door velen beschreven als een van de mooiste treintrajecten ter wereld en is één van de meest populaire toeristische attracties van Noorwegen. Het behoort tot één van de steilste treintrajecten, waarbij je binnen één uur vanaf het plaatsje Flåm in de Sognefjord door de hoge bergen naar het prachtige Myrdal wordt gebracht (867 meter boven zeeniveau). De natuur langs het spoor is verbluffend mooi: steile rotswanden, groene bergen, watervallen en diepe dalen. Beslis zelf of je meteen weer teruggaat, of een tijdje in Myrdal blijft om van de omgeving te genieten.

 • Prijs: € 70 per persoon | € 35 per kind 6 t/m 17 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
fjord-noorwegen-openluchtmuseum-maihaugen

Openluchtmuseum Maihaugen

Maihaugen in Lillehammer is één van de grootste en oudste openluchtmusea in Europa. In Maihaugen is te zien hoe de mensen in het Gudbrandsdal leefden vanaf de middeleeuwen tot nu. Je ziet er huizen en boerderijen uit de diverse eeuwen en ook de staafkerk uit Granmo, als voorbeeld van de Noorse cultuur en geschiedenis. In totaal staan er meer dan 200 gebouwen. Het ‘dorp’ met boerderijen uit de 18e en 19e eeuw is ingericht als ‘levend’ museum met bewoonde huizen en boerderijen met kippen, varkens en geiten. Ook diverse Noorse ambachten worden in het museum getoond.

 • Prijs: € 15,- per persoon
 • Duur: 1 dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2921 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Vakantiewoning èn hotels, incl. 2 goede diners
  16 dagen, eigen auto, v.a. € 1.995 p.p.

  Afwisselend Noorwegen

  Afwisselend Noorwegen
 • Incl. 5x diner en spa toegang!
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 2.375 p.p.

  Het beste van Fjord Noorwegen

  Het beste van Fjord Noorwegen
 • Verblijven op unieke locaties
  18 dagen, eigen auto, v.a. € 2.795 p.p.

  Noorse fjorden en hoogvlaktes

  Noorse fjorden en hoogvlaktes