Een stedentrip Bergen
Bergen Alle bezienswaardigheden van Bergen op een rij

Een stedentrip Bergen Noorwegen

Een stedentrip Bergen of een bezoek aan Bergen is een leuke afwisseling tijdens je rondreis door Noorwegen. Bergen is een kleurrijke stad waar cultuur, goed eten en natuur samen komen. Op deze pagina lees je waar je tijdens een stedentrip Bergen Noorwegen zeker naar toe moet gaan.

Bergen in Noorwegen is één van de belangrijkste havensteden van Noorwegen. Deze Noorse hub heeft een gunstige ligging aan zee, tussen zeven bergen en fjorden in. Vroeger was Bergen als Hanzestad de hoofdstad van Noorwegen. Deze gouden historie zie je duidelijk terug in de architectuur van de huizen en gebouwen. In de rijk gevulde musea en kunstgaleries komt deze belangrijke geschiedenis ook naar voren. Wanneer het hard regent, kun je in Bergen naar hartenlust door gaan met nieuwe dingen ontdekken. Gelukkig vind je door heel de stad diverse automaten waar je paraplu’s kunt kopen. Een drankje drinken in een café is ook geen slecht idee als het regent. De studenten van Bergen zorgen namelijk voor een levendige sfeer en een goed uitgaansleven. Gelukkig zijn er ook genoeg dagen waarop het prachtig weer is. Neem dan plaats op één van de pleintjes, zoals die bij de vismarkt.
 


 

Bezienswaardigheden Bergen Noorwegen

Bergenhus
Vlakbij de haven van Bergen ligt de oude vesting Bergenhus. Deze vesting werd vroeger gebruikt als koninklijk hof. De vesting bestaat uit vier verschillende delen waarvan het grootste deel uit de Middeleeuwen stamt. Het vroegere koninklijke leven zie je onder andere terug in de voormalige residentie van de koning, de Håkonshallen. Bergenhus herbergt meerdere oude parels. Wat dacht je van de oudste kathedraal Kristkirken? Of de 16-eeuwse vestingtoren Rosenkrantztårnet en de 17-eeuwse vesting Sverresborg. Stuk voor stuk bewijzen van de rijke historie van Bergen.

Bryggen steegjes 

Kabelbanen Ulriksbanen
Wanneer je Bergen van bovenaf wilt bekijken, kun je met de Ulriksbanen kabelbaan naar de top van Mount Ulriken gaan. Vanaf daar heb je mooi uitzicht over de stad en de baai waar Bergen aan ligt. Sportievelingen gaan te voet naar de top. Er zijn verschillende trails naar boven. Honger gekregen? Geniet in het restaurant van Mount Ulriken van goed eten én het prachtige uitzicht. 

Ulriksbanen 

Kabelbaan Fløibanen
Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Bergen is de Fløibanen. Deze kabelbaan brengt je binnen enkele minuten naar de top van de Fløien berg. Hier kun je stilstaan en genieten van het uitzicht. Vanaf 300 meter hoogte heb je prachtig uitzicht over de zee, de stad, de fjorden en de hoogvlaktes aan de andere kant. Je kunt ook één van de trails volgen en wandelend terug naar beneden gaan.
 

De oudste wijk Bryggen
De oudste wijk van de stad is Bryggen. Deze wijk sla je waarschijnlijk niet over tijdens je stedentrip Bergen. De wijk ligt in het centrum, staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is de meest bekende wijk van Bergen. Hier vind je de typische gekleurde koopmanshuizen die uit de Hanzeperiode stammen. De huizen staan dicht op elkaar dus de steegjes zijn extreem leuk om door heen te struinen. Meer weten over het leven in Bergen tijdens de Hanzeperiode? Ga naar het Hanseatic Museum en het Bryggen museum.

Bryggen 

Bergen Fisketorget
Bergen heeft een beroemde vismarkt: de Bergen Fisketorget. Deze outdoor vismarkt ligt in het centrum van de wijk Bryggen en bestaat al sinds de 12e eeuw. Naast vele soorten vis en garnalen koop je hier ook groenten en fruit. Wanneer je iets lekkers hebt weten te bemachtigen, kun je langs het water genieten van je hapje. Geen trek in vis? Rondom de Fisketorget ben je voor vertier en gezelligheid ook aan het juiste adres. Je vindt hier tal van (zonnige) terrassen.

Bergen vismarkt 

Fjorden rondom Bergen

Bergen is een goede uitvalsbasis om de reusachtige fjorden van Zuid-Noorwegen te bewonderen. De stad wordt ook wel eens de toegangspoort tot de fjorden van deze regio genoemd. Vanuit de haven vertrekken boottochten langs de mooiste Noorse fjorden. Tijdens deze boottochten bezoek je fjorden als Nærøyfjord, Hardangerfjord, Sognefjord en de Osterfjord. Wil je een bezoek aan deze reusachtige fjorden aan je stedentrip Bergen vastplakken? Vraag onze reisspecialisten voor meer informatie - of voor het boeken van zo'n boottocht.
 

Reizen naar Bergen Noorwegen

Voigt Travel biedt verschillende Noorwegen fly & drive rondreizen aan waar Bergen ook bezocht wordt. De reis begint én eindigt namelijk in Bergen. Reis bijvoorbeeld via Bergen naar het Sognefjord door richting het Geirangerfjord naar de Trollstigen tijdens de Het Beste van Fjord Noorwegen fly & drive. Liever alleen Bergen en omgeving verkennen? Boek dan de Romantische Citytrip Bergen fly & drive. Neem voor persoonlijk reisadvies contact met ons op.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel