Beste reistijd Noorwegen
Beste reistijd Noorwegen Wat is de beste reistijd voor een vakantie Noorwegen?

Beste reistijd Noorwegen

Noorwegen is de afgelopen jaren een bestemming geworden waar iedereen een keer naartoe wil. Of je nu het land van Oost naar West wilt doorkruisen, van Zuid naar Noord, of je reis wilt combineren met een bezoek aan de Noordkaap, Zweden en Finland, de keuzes zijn eindeloos. Wil je kiezen tussen een zomeravontuur, een kleurrijke herfsttour, het bewonderen van het winterwonderland, of geef je de voorkeur aan het vermijden van drukte en het ervaren van de lente? Op deze pagina leggen we uit wat de beste reistijd is voor Noorwegen, afhankelijk van jouw voorkeuren.

De beste reistijd voor een vakantie in Noorwegen

De beste reistijd voor Noorwegen zijn de maanden mei t/m augustus. Door de warme Golfstroom is het aangenaam warm aan de westkust. De temperatuur in het noorden schommelt in deze periode tussen de 13ºC en de 18ºC. Het regent er gemiddeld 70 mm per maand. Mei is de droogste maand. In Zuid-Noorwegen ligt de temperatuur tussen de 15ºC en de 25ºC. Het regent er gemiddeld 60 mm per maand. In het hoogseizoen, van juli t/m augustus, worden de bekendste steden en bezienswaardigheden erg drukbezocht. Juni is daarom de beste maand om Noorwegen te ontdekken volgens onze Voigt-reisspecialisten.

Ontdek al onze groepsreizen en individuele rondreizen naar Noorwegen.

beste reistijd Noorwegen 

In het voorjaar naar Noorwegen: de eerste zonnestralen

Het voorjaar, van maart t/m mei, markeert het ontwaken van de Noorse natuur na de lange winter. Dit seizoen brengt een explosie van kleur met zich mee wanneer de bloemen bloeien en de dagen langer worden. Het weer kan echter nogal variëren, met af en toe nog wat sneeuw in de bergen en frisse temperaturen. Zorg er dus voor dat je de juiste kleding meeneemt. Deze periode is ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers die de drukte willen vermijden en willen genieten van rustige wandelingen door de uitgestrekte landschappen van Noorwegen. De eerste zonnestralen van het Noorse voorjaar zijn natuurlijk het fijnst!

beste reistijd Noorwegen lente 

In de zomer naar Noorwegen: de leukste zomerse activiteiten

De zomer, van juni t/m augustus, markeert het hoogseizoen in Noorwegen. De dagen worden langer en de temperaturen zijn aangenaam, waardoor dit het ideale moment is om te genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen, vissen en kamperen. De natuur staat in volle bloei en de fjorden glinsteren onder de middernachtzon, wat een onvergetelijke ervaring creëert. Dit is ook de tijd van het jaar waarin verschillende festivals en culturele evenementen plaatsvinden, waardoor je de kans krijgt om de Noorse cultuur en tradities te ervaren. Houd er echter rekening mee dat sommige plaatsen wat drukker kunnen zijn vanwege de populariteit van deze periode. Gelukkig is Noorwegen zo uitgestrekt dat je gemakkelijk de minder bekende plekjes kunt verkennen.

beste reistijd Noorwegen herfst 

In de herfst naar Noorwegen: herfstkleuren

De herfst, van september t/m november, brengt een transformatie naar Noorwegen waar we dol op zijn! De bladeren veranderen in prachtige tinten rood, geel en oranje, waardoor het landschap sfeervol en knus wordt, perfect voor pittoreske Noorse fotografie. Bovendien is de herfst ook het startseizoen van de 'nordlys' of het noorderlicht, wat betekent dat je 's avonds misschien al het magische dansen van het noorderlicht kunt bewonderen in het noordelijke deel van het land, vooral in de maand november... Wij duimen met jullie mee! Hou er rekening mee dat sommige bezienswaardigheden al beperkte openingstijden hebben, aangezien het hoogseizoen al eind augustus is afgelopen.

beste reistijd Noorwegen herfst 

In de winter naar Noorwegen: het magische noorderlicht

Voor reizigers die dol zijn op sneeuw en winteractiviteiten, is de winter van december tot en met februari de perfecte tijd om Noorwegen te bezoeken. Met dikke lagen sneeuw bedekte landschappen bieden eindeloze mogelijkheden voor skiën, snowboarden, sleeën en husky-safari's. De betoverende stilte van de besneeuwde wildernis en de kans om het noorderlicht te zien, maken de winter in Noorwegen echt magisch. Bezoek bijvoorbeeld de 'noorderlicht hoofdstad van Noorwegen', Tromsø. Wij hebben de leukste winteravonturen voor je klaarstaan. Vergeet niet warme kleding mee te nemen, want de temperaturen kunnen behoorlijk koud zijn!

beste reistijd Noorwegen zomer 

Waar ga jij voor?

  • Paklijst Noorwegen paklijst Noorwegen
  • Hoogtepunten van Noorwegen hoogtepunten Noorwegen
  • Overtocht naar Noorwegen overtocht Noorwegen

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel