Excursies in Tromsø
Excursies in Tromsø

Excursies in Tromsø: een paradijs voor outdoorreizigers

Als fervent outdoor reiziger en liefhebber van authentieke ervaringen en ongerepte natuur, is er geen betere bestemming dan Tromsø in Noord-Noorwegen. Met zijn adembenemende landschappen, betoverende noorderlicht en een breed scala aan spannende excursies, biedt Tromsø een onvergetelijke reiservaring voor avonturiers zoals jij. Laat ons je meenemen op een reis door de opwindende excursies die je kunt doen in Tromsø en je overtuigen om je volgende avontuur hier te beleven.

We staan er als dé Pure Noorden specialist klaar voor om jouw droomvakantie naar Tromsø te organiseren!

Deze excursies wil je doen in Tromsø

Excursies die je wilt doen:

  1. Jagen op het noorderlicht
  2. Op huskysafari
  3. Sneeuwscooteren door het (berg)landschap
  4. Rendieren en de Sami ontmoeten
  5. Op safari door het fjord
  6. De stad Tromsø ontdekken

1. Jagen op het noorderlicht

Een van de meest iconische ervaringen in Tromsø is het aanschouwen van het magische noorderlicht. De dansende lichten in de nachtelijke hemel zijn een spectaculair natuurverschijnsel dat je sprakeloos maakt. Met Voigt Travel neem je deel aan een noorderlichtjacht, waarbij ervaren gidsen je meenemen naar de beste plekken om dit schouwspel te aanschouwen. Vanuit Tromsø kun je met een comfortabele bus of boot de omgeving verkennen en wachten tot de hemel oplicht in een betoverende symfonie van kleuren.

noorderlicht tromso winter 

2. Op huskysafari

Ben je klaar voor een opwindend avontuur op sledehonden? Ontdek de wildernis van Tromsø terwijl je met een team van enthousiaste husky's door de met sneeuw bedekte landschappen zoeft. Voigt Travel biedt verschillende huskytochten aan, variërend van korte ritten tot meerdaagse avonturen. Leer de basisprincipes van het besturen van een hondenslee en laat je verwonderen door de kracht en het uithoudingsvermogen van deze prachtige dieren. Een huskyavontuur in Tromsø is een ervaring die je nog lang bij zal blijven.

tromso huskysafari winter 

3. Sneeuwscooteren

Voor degenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick en een dosis snelheid, is een sneeuwscootertocht door de besneeuwde wildernis van Tromsø een absolute must. Voigt Travel organiseert spannende sneeuwscooterexcursies voor zowel beginners als ervaren rijders. Scheur over bevroren meren, rijd door met sneeuw bedekte bossen en geniet van het panoramische uitzicht op de omliggende bergen. Een sneeuwscootertocht is de perfecte manier om het landschap van Tromsø op een unieke en opwindende manier te verkennen.

sneeuwscooteren tromso noorwegen winter 

4. Rendieren en de Sami ontmoeten

Tromsø biedt niet alleen avontuurlijke activiteiten, maar ook een kans om kennis te maken met de lokale cultuur. Maak een betoverende rendiersafari en ontmoet de inheemse Sami-bevolking, de oorspronkelijke bewoners van het noordpoolgebied. Voigt Travel organiseert authentieke rendiersafari's waarbij je meer te weten komt over de Sami-cultuur, hun traditionele levensstijl en de rol van rendieren in hun bestaan. Maak een rit in een traditionele rendierslede en luister naar oude verhalen en liederen van de Sami. Het is een betekenisvolle ervaring die je een dieper inzicht geeft in deze fascinerende cultuur.

rendieren sami tromso noorwegen 

5. Walvissen spotten en met de boot door het fjord

Geen reis naar Noorwegen is compleet zonder een boottocht door het fjord. Voigt Travel biedt betoverende fjordcruises aan vanuit Tromsø, waarbij je wordt ondergedompeld in de majestueuze schoonheid van de Noorse fjorden. Vaar langs imposante kliffen, watervallen en adembenemende landschappen die je ziel zullen raken. Geniet van de rust en stilte terwijl je langs afgelegen dorpjes en idyllische eilanden glijdt. Een fjordcruise is de ultieme manier om de serene pracht van de Noorse natuur te ervaren.
walvis spotten noorwegen 

6. De stad Tromsø ontdekken

Ook in Tromsø zelf valt van alles te beleven. Tromsø is de meest noordelijke studentenstad van Europa en is daarom een bruisende parel. Je vindt er heel wat leuke restaurants en cafés en de straten zijn gezellig druk. 's Winters wordt de stad sprookjesachtig verlicht en stoken de horeca-eigenaren hun tenten lekker warm op. Slapen doe je in een mooi stadshotel zoals Scandic Grand Hotel, midden in het centrum. Of ga voor luxe suites aan de rand van de stad, zoals die van Enter St. Elisabeth Suites.

stad tromso noorwegen 

Ben je overtuigd? Tromsø en de omgeving heeft nog veel meer te bieden. De reisspecialisten van Voigt Travel vertellen er graag meer over.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel