PRINT PAGINA

Langs de mooiste wegen van Noorwegen

Beleef de iconische scenic roads van Zuid-Noorwegen

Dag 1

Dag 1 Op naar Noorwegen!

Op naar Noorwegen!

Op je gemak rijd je vanuit Nederland naar Hirtshals, in de kop van Denemarken. Je hoeft pas 's avonds in te schepen, maar gezien de verkeersdrukte rondom Hamburg raden wij aan om in de ochtend op tijd vanuit huis te vertrekken. Eenmaal aan boord kun je genieten van een drankje aan de bar of een uitstekend diner in een van de restaurants van Fjord Line. Je overnacht in een comfortabele 2-persoonsbuitenhut.
Rijafstand Utrecht - Hirtshals: ca. 945 km | ca. 9 uur

Dag 2

Dag 2 Uitrusten met uitzicht op de Bjørnafjorden

Uitrusten met uitzicht op de Bjørnafjorden

Zo rond het middaguur kom je aan in de stad tussen zeven bergen, klaar voor nieuwe avonturen. Rijdend naar het zuiden arriveer je in een half uur bij Solstrand Hotel & Bad, een authentiek hotel met prachtig uitzicht over het fjord. Kom tot rust na de boottocht en geniet van het uitzicht vanaf het terras of neem een duik in het fjord. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner, eet smakelijk! Je zult de komende 2 nachten in Solstrand verblijven.
Rijafstand haven van Bergen - Os: ca. 31 km | ca. 30 minuten

Dag 3

Dag 3 Ontdek de omgeving van Bergen

Ontdek de omgeving van Bergen

Solstrand Hotel & Bad, ligt aan de rand van Bjørnefjorden en op slechts 30 km van Hanzestad Bergen. Vandaag is dan ook een perfecte dag voor een uitstapje naar Bergen en omgeving. Solstrand beschikt over een uitgebreide wellness met binnen- en buitenzwembad en diverse sauna's. Een relaxte sauna dag valt dus ook binnen de mogelijkheden. TIP: maak gebruik van de authentieke bootjes voor een tochtje over het fjord. Overnachting in Solstrand Hotel & Bad.

Dag 4

Dag 4 Via Aurlandsfjellet naar Fjærland

Via Aurlandsfjellet naar Fjærland

Na het ontbijt is het tijd om het fjordengebied te verlaten. Vandaag staat een lange maar fantastische tocht op de planning, met als hoogtepunt de route van Aurlandsvangen naar Lærdalsøyri via Stegastein en Flotane. Je ontwijkt de lange, saaie Lærdal Tunnel en maakt een mooie tocht door de bergen. Over afgelegen, verlaten wegen en langs onaangetaste landschappen. Je overnacht de komende twee nachten in Fjærland Fjordstove Hotel & Restaurant. Het diner is vanavond wederom geregeld, wel zo comfortabel.
Rijafstand Os - Fjærland: ca. 300 km | ca. 5 uur en 45 minuten

Dag 5

Dag 5 Gletsjers, musea en wandelen door de omgeving

Gletsjers, musea en wandelen door de omgeving

Na het vele rijden is het wellicht fijn om het vandaag wat rustiger aan te doen qua kilometers. In de omgeving is veel te doen. Bezoek het gletsjer museum en rijd naar een van de 'glacier viewpoints' voor een fantastisch uitzicht. Eigenlijk mag een gletsjerhike in Jostedalen Nationaal Park ook niet ontbreken. Voor tips blader je door de vele boeken die op de tafel in de zogenaamde woonkamer van het hotel liggen, maar kun je ook altijd bij eigenaresse terecht. Zij vertelt je graag over de pareltjes van de omgeving. Overnachting in Fjærland Fjordstove Hotel & Restaurant.

Dag 6

Dag 6 Jotunheimen Nationaal Park

Jotunheimen Nationaal Park

Vandaag staat de route langs Jotunheimen National Park op de planning. Via Skjolden ga je al snel met haarspeldbochten de berg op, waarna je op de indrukwekkende hoogvlakte uitkomt. Een route om niet snel te vergeten, geef je ogen goed de kost en stop af en toe om van het uitzicht te genieten! Sommige stukken zijn buitenaards. Na een lange en mooie dag is het fijn om te kunnen ontspannen in Skåbu Fjellhotell, een kleinschalig boutique hotel waar goed eten en comfort centraal staat. Omdat wij je een diner bij Skåbu niet willen onthouden, hebben wij hem al voor je geregeld vanavond. De komende 2 nachten zul je in Skåbu verblijven.
Rijafstand Fjærland- Skåbu: ca. 287 km | ca. 4 uur en 30 minuten.

Dag 7

Dag 7 Bezoek Rondane Nationaal Park

Bezoek Rondane Nationaal Park

De omgeving van Skåbu biedt genoeg mogelijkheden. Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan Rondane Nationaal Park, één van de puurste berggebieden van Noorwegen waar nog kuddes wilde rendieren leven sinds duizenden jaren. Liever niet te veel rijden? Vlak bij het hotel ligt de 'mountainfarm Lykkja', gerund door de eigenaren van Skåbu Fjellhotell. Ontmoet de dieren en leer meer over de achterliggende gedachtes van de boerderij. Overnachting in Skåbu Fjellhotell.

Dag 8

Dag 8 Dwars door Valdres natuur- en cultuurpark

Dwars door Valdres natuur- en cultuurpark

Rijdt vanaf Skåbu Fjellhotell een klein stukje terug en pak in plaats van de E6 de FV257 en aansluitend de FV51. Deze wegen leiden je dwars door Valdres natuur- en cultuurpark met vele panoramische uitzichten onderweg. Het hoogste punt is wel 1389 meter boven zeeniveau! Bij de eindbestemming Geilo wacht een heerlijk verblijf in Geilo Mountain Lodge. Een uniek hotel vol karakter en met oog voor detail. Je kunt hier uitstekend dineren, daarom hebben wij de eerste avond het diner al voor je geïncludeerd. Overnachting in Geilo Mountain Lodge.
Rijafstand Skåbu – Geilo: ca. 275 km | ca. 4 uur

Dag 9

Dag 9 Geilo en omgeving

Geilo en omgeving

Geilo staat bekend als Nationaal Park dorp, vanwege de ligging is het de toegangspoort tot het Hallingskarvet en Hardangervidda Nationaal Park. In het bergachtige gebied zijn veel sportieve activiteiten te ondernemen zoals fietsen over de Rallarvegen, klimmen en klauteren in het Geilo Summerpark, kanoën of wandelen in de omliggende nationale parken. Overnachting in Geilo Mountain Lodge.

Dag 10 & 11

Dag 10 & 11 Via de Vøringfossen richting Voss

Via de Vøringfossen richting Voss

Vandaag verlaat je het binnenland en rijdt je terug in de richting van het fjordengebied. Onderweg kom je langs een van de mooiste en grootste watervallen van Noorwegen; Vøringfossen. Deze imposante, steile waterval is 163 meter hoog. Vanaf het plateau rondom de waterval heb je een fantastisch uitzicht over de kloof. Rijdt er dus niet zomaar voorbij! Na een indrukwekkende rit arriveer je in Voss bij Store Ringheim. Je wordt hartelijk ontvangen door Svein Ringheim, die met liefde het diner voor je serveert vanavond. Je verblijft hier 2 nachten. Rijafstand Geilo - Voss: ca. 142 km | ca. 2 uur en 30 minuten

Dag 12

Dag 12 Op weg naar Bergen

Op weg naar Bergen

Vandaag is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Noorwegen. Rond het middaguur dien je in te schepen bij Fjord Line in de haven van Bergen. Pak vanaf Store Ringheim in Voss de weg onderlangs, via het Hardangerfjord naar Bergen. Op die manier rijd je nog een flink stuk langs de prachtige scenic road van Granvin naar Skeie. Overnachting aan boord van Fjord Line in een 2-persoonsbuitenhut.
Rijafstand Voss - haven van Bergen: ca. 153 km | ca. 2 uur en 30 minuten (via Hardangerfjord)

Dag 13

Dag 13 Terug naar huis

Terug naar huis

Gewekt door kwetterende zeemeeuwen en hopelijk met een prachtige zonsopkomst kom je in de ochtend heerlijk uitgerust aan in Hirtshals in Denemarken. Vanaf hier keer je huiswaarts, vol prachtige herinneringen aan het beste van Fjord Noorwegen.
Rijafstand Hirtshals - Utrecht: ca. 945 km | ca. 9 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: