Lapland, Finnmark en Noordkaap

Vakantie met eigen auto naar het dak van Europa in Scandinavië

lapland-finnmark-noordkaap-eigen-auto-header

Lapland, Finnmark en Noordkaap

Altijd al eens met uw eigen auto naar de Noordkaap willen gaan? Tijdens deze Scandinavië reis bezoekt u in twee weken de Noordkaap met uw eigen auto. Onderweg heeft u nog genoeg tijd om te genieten van de bossen in Fins Lapland, de toendra’s in Finnmark en de bruisende stad Tromsø in Noorwegen. U hoeft niet te veel kilometers te rijden door de unieke boot-trein combinatie die u snel halverwege Finland brengt.

Uw 14-daagse Noordkaap rondreis in het kort
Een reis waar u in twee weken volop kunt genieten van het Pure Noorden. Met de boot reist u vanuit Duitsland naar de hoofdstad van Finland, Helsinki. Hier begint het avontuur en stapt u op de nachttrein naar Rovaniemi, gelegen bij de poolcirkel. Vanaf de poolcirkel rijdt u door naar het noorden met uw eigen auto en overnacht u twee nachten in een cabin nabij het nationaal park Urho Kekkonen. U kunt hier prachtig wandelen en in de middag genieten van uw eigen sauna. Daarna reist u dwars door de Finnmark regio naar de Noordkaap, waar de entree uiteraard al voor u is geregeld. Na de Noordkaap reist u zuidwaarts door Noorwegen naar het kleine plaatsje Gargia, gelegen in het bergachtige gebied van Finnmark. De nacht erna slaapt u op een totaal andere bestemming, midden in de stad Tromsø. Hier kunt u met de kabelbaan Fjellheisen omhoog om te genieten van een prachtig uitzicht. De laatste twee nachten verblijft u in Finland op en prachtige plek in de bossen naast een meer. Vanuit Rovaniemi gaat u terug met de trein naar Helsinki, waar u op de boot aan boord gaat naar Duitsland. Na aankomst in Duitsland hebben we nog een overnachting voor u geregeld, voordat u naar huis gaat.

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Rovaniemi op basis van logies
 • 2 nachten in een bungalow in Saariselkä op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel bij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een lodge in Torassieppi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Helsinki op basis van logies
 • 1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stopover hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt


Extra's bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis uw personenauto mee aan boord (max. hoogte 2,04 meter / max. lengte 5,05 meter)
 • In Gargia: gratis eenmaal gebruik hottub

Highlights

 • Storsteinen
 • Finnmark
 • De Noordkaap
 • Nationaal Park Urho Kekkonnen
 • Tankavaara goudzoekersmuseum
 • Noorse fjorden
 • Sami Siida
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Eigen auto
 • 14 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - augustus
 • Incl. ferry overtocht en slaaptrein
thijmen-v-zomer

Thijmen Voogt

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Lapland, Finnmark en Noordkaap

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Naar de haven van Travemünde

Op uw eigen tempo rijdt u vandaag naar Travemünde, gelegen in Noord-Duitsland. Pas aan het eind...

Op uw eigen tempo rijdt u vandaag naar Travemünde, gelegen in Noord-Duitsland. Pas aan het eind van de avond hoeft u in te schepen, dus u kunt onderweg genieten van een diner in bijvoorbeeld Hanzestad Lübeck. Zo heeft u direct het vakantiegevoel. U overnacht aan boord. 
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de Oostzee

U heeft vandaag alle tijd om te genieten van het uitzicht over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt ...

U heeft vandaag alle tijd om te genieten van het uitzicht over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u vele kilometers af. U overnacht weer aan boord
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Welkom in de hoofdstad Finland!

In de ochtend komt u aan in Helsinki. Na het ontschepen heeft u de hele dag om alle highlights van H...

In de ochtend komt u aan in Helsinki. Na het ontschepen heeft u de hele dag om alle highlights van Helsinki te bezoeken. Bezoek de statige witte Domkerk (Tuomiokirkko), de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en het museum voor moderne kunst Kiasma. Aan het einde van de dag stapt u in de autoslaaptrein naar Rovaniemi. U overnacht in de autoslaaptrein. 
Duur treinreis: ca. 12 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Rendieren om u heen in Lapland

Welkom in Lapland! In de ochtend komt u aan met de autoslaaptrein in Rovaniemi. Rijd uw auto van de ...

Welkom in Lapland! In de ochtend komt u aan met de autoslaaptrein in Rovaniemi. Rijd uw auto van de trein en reis op uw gemak in noordelijke richting naar Fell Centre Kiilopää. Onderweg reist u dwars door de bossen en heeft u al kans om rendieren te zien. Maak onderweg een stop bij het goudzoekersmuseum Tankavaara en ga zelf op zoek naar goud. Overnachting in Fell Centre Kiilopää.
Rijafstand Rovaniemi - Saariselkä: ca. 250 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Wandelen door nationaal park Urho Kekkonen

U wordt hier heerlijk wakker na een stille nacht midden in de natuur. Maak na het ontbijt een mooie ...

U wordt hier heerlijk wakker na een stille nacht midden in de natuur. Maak na het ontbijt een mooie wandeling door het national park. Vraag bij de receptie naar de diverse wandelroutes, ze hebben hier genoeg routes in verschillende afstanden. Geniet na een dag wandelen van uw eigen sauna in uw bungalow. Overnachting in Fell Centre Kiilopää. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Via Finnmark naar de Noordkaap

Vandaag staat een prachtige route op de planning. Vanuit Fell Centre Kiilopää gaat u op we...

Vandaag staat een prachtige route op de planning. Vanuit Fell Centre Kiilopää gaat u op weg naar het noorden en rijdt u langs twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen kunt u musea bezoeken over de Sami. Hoe dichter u bij de Noordkaap komt hoe meer het landschap veranderd. De bomen verdwijnen langzaam en de open vlaktes van de Finnmark regio doemen voor u op. Bezoek vanavond al de Noordkaap bij een mooie oranjerode middernachtzon. U overnacht in een hotel nabij Honnigsvåg.
Rijafstand Saariselkä - Honnigsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 De Noorse bergen van Finnmark

Breng deze ochtend nog een bezoek aan de Noordkaap en bezoek het vissersdorpje Gjesvaer. Het dorpje ...

Breng deze ochtend nog een bezoek aan de Noordkaap en bezoek het vissersdorpje Gjesvaer. Het dorpje is omgeven door honderden eilanden en trekt in de zomermaanden allerlei vogels aan, waaronder de papegaaiduikers. Boek vooraf een RIB-boat safari om al deze mooie vogels van dichtbij te bewonderen. In de middag reist u verder door het schitterende berglandschap van Finnmark. Uw eindpunt is vandaag de lodge Gargia Fjellstue. Als u vanavond mee wilt eten, bel dan even van tevoren. U eet hier heerlijke lokale gerechten. Vanavond kunt u genieten van de outdoor hot-tub. Overnachting in Gargia.
Rijafstand Honnigsvåg - Gargia: ca. 210 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Genieten in de stad Tromsø

Helaas verlaat u vandaag alweer de lodge van Sølvi en Arnt en rijdt u door de fjorden richtin...

Helaas verlaat u vandaag alweer de lodge van Sølvi en Arnt en rijdt u door de fjorden richting de stad Tromsø. Tromsø heeft prachtige musea om te bezoeken, een aanrader is het Polar museum. De stad is gelegen op een eiland en dat is van grote hoogte goed te zien. Ga met de kabelbaan Fjellheisen naar een hoogte van ruim 400 meter en geniet van het prachtige uitzicht. Overnachting in Tromsø.
Rijafstand Gargia - Tromsø: ca. 325 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Via het drielandenpunt terug naar Finland

Na het ontbijt neemt u afscheid van Noorwegen. Via een schitterende route rijdt u naar Finland. Net ...

Na het ontbijt neemt u afscheid van Noorwegen. Via een schitterende route rijdt u naar Finland. Net over de grens komt u in het kleine dorp Kilpisjärvi. Vanaf hier kunt u prachtige wandelingen maken en genieten van vergezichten over de toendra’s. Hoe verder u naar het binnenland van Finland reist hoe meer bomen u weer om zich heen zult zien. U verblijft op een plek midden in de bossen naast een meer. Overnachting in Torassieppi.
Rijafstand Tromsø - Torassieppi: ca. 370 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Actief in de natuur

Rondom Torassieppi is genoeg te doen! Maak een wandeling door het natuurpark, huur een mountainbike ...

Rondom Torassieppi is genoeg te doen! Maak een wandeling door het natuurpark, huur een mountainbike of een kano. Ga mee op een raftavontuur vanaf Harriniva, neem een kijkje bij de husky's of bezoek de rendierfarm bij Torassieppi. Overnachting in Torassieppi. Toon minder

Toon meer

Dag 11 Terug naar de poolcirkel

Pas in de avond stapt u in de autoslaaptrein richting Helsinki, waardoor u dus nog de hele dag de ti...

Pas in de avond stapt u in de autoslaaptrein richting Helsinki, waardoor u dus nog de hele dag de tijd heeft. Breng een bezoek aan de Kerstman in Rovaniemi en stuur alvast uw kerstkaarten met zijn officiële poststempel. U kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. En maak natuurlijk een foto precies op de poolcirkel. Ook een bezoek brengen aan het Arktikum is de moeite waard. Het museum vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland. U overnacht in een couchette in de trein.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 220 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Genieten in Helsinki

In de ochtend komt u aan in de hoofdstad van Finland: Helsinki. U kunt vandaag de stad verkennen, wa...

In de ochtend komt u aan in de hoofdstad van Finland: Helsinki. U kunt vandaag de stad verkennen, want aan het einde van de middag gaat u pas aan boord voor uw terugvaart naar Noord-Duitsland. Maak een stadswandeling en bezoek de vele musea, kunstgaleries en gezellige cafés en restaurants. Toon minder

Toon meer

Dag 13 Via de Oostzee terug naar Noord-Duitsland

Heerlijk genieten van een rustige dag op het dek van het schip. U kunt eindeloos staren over de Oost...

Heerlijk genieten van een rustige dag op het dek van het schip. U kunt eindeloos staren over de Oostzee en nog even bijkomen van de indrukwekkende Scandinavië rondreis. Wat heeft u veel gezien en beleefd! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor u een hotel gereserveerd, zodat u de volgende ochtend uitgerust richting Nederland kunt rijden. Toon minder

Toon meer

Dag 14 Home sweet home

Na het uitgebreide ontbijt keert u op eigen tempo weer huiswaarts. U zal nog lang blijven terugdenke...

Na het uitgebreide ontbijt keert u op eigen tempo weer huiswaarts. U zal nog lang blijven terugdenken aan de prachtige reis door Scandinavië.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Naar de haven van Travemünde
Dag 2 Passage over de Oostzee
Dag 3 Welkom in de hoofdstad Finland!
Dag 4 Rendieren om u heen in Lapland
Dag 5 Wandelen door nationaal park Urho Kekkonen
Dag 6 Via Finnmark naar de Noordkaap
Dag 7 De Noorse bergen van Finnmark
Dag 8 Genieten in de stad Tromsø
Dag 9 Via het drielandenpunt terug naar Finland
Dag 10 Actief in de natuur
Dag 11 Terug naar de poolcirkel
Dag 12 Genieten in Helsinki
Dag 13 Via de Oostzee terug naar Noord-Duitsland
Dag 14 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Verblijf in Fell Centre Kiilopää bungalows

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Gargia Fjellstue

Verblijf in Scandic Hotel Tromsø

Verblijf in Torassieppi Lodge

Verblijf op de autoslaaptrein

Verblijf in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin

Verblijf op Finnlines schip

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

noordkaap-zomer-excursies-extra

Excursies Noordkaap (inbegrepen)

noordkaap-zomer-bezoek

Bezoek aan de Noordkaap (inbegrepen)

De Noordkaap wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van Europa en is gelegen op 71° Noord. Via een indrukwekkende weg komt u aan bij de Noordkaap. Ga op de foto met het bekende symbool de wereldbol. Tot half augustus is de Noordkaap open tot 01:00 uur. Geniet hier van de middernachtzon. Bij de entree heeft u ook toegang tot de Nord Cape Hall waar u alles kunt zien over de geschiedenis van de Noordkaap.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 48 uur
saariselka-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Saariselkä (inbegrepen)

saariselka-zomer-diverse-activiteiten

Diverse activiteiten vanuit Fell Centre Kiilopää (inbegrepen)

Tijdens uw verblijf in Fell Centre Kiilopää kunt u gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor deze excursies dient u zich een dag van tevoren in te schrijven bij de receptie. Bekijk hier alle activiteiten.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: Meerdere dagen
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaart u naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. U leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier gaat u aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 176,85 per persoon | € 88,43 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door 71 Nord (12:00 uur)
noordkaap-zomer-vogelsafari-gjesvaerstappan

Vogelsafari naar Gjesværstappan

Neem een kijkje in een van de grootste vogelbroedgebieden in Noord-Noorwegen: de Gjesværstappan. Een bijzonder eiland waar zo'n 2,3 miljoen vogels huizen. Met een speciale boot wordt u zo dicht mogelijk op dit rotseiland gevaren. U krijgt de mogelijkheid om duizenden papegaaiduikers, Jan-van-genten, aalscholvers, eidereenden, alken, zeekoeten en veel zeearenden te spotten en op de foto te zetten. De kans is groot dat u ook nog zeehonden ziet.

 • Prijs: € 66,50 per persoon | € 33,25 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Barents cabins & cruise (12:30, 15:00 of 17:30 uur), mogelijk tot eind augustus

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Nationale Parken reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.695 p.p.

  Hiking the Arctic

  hiking-arctic-eigen-auto-thumb
 • Bucketlist reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland

  noordkaap-lofoten-lapland-eigen-auto-thumb
 • Sfeervol en kleinschalig
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief

  noordkaap-exclusief-eigen-auto-thumb
 • Merengebied en Lapland
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 1.390 p.p.

  Duizend meren en Lapland

  duizend-meren-lapland-eigen-auto-thumb
 • Eilandenreis
  21 dagen, eigen auto, v.a. € 2.195 p.p.

  Arctische eilanden en Lapland

  arctische-eilanden-lapland-thumb
 • Zuid-Finland
  11 dagen, eigen auto, v.a. € 895 p.p.

  Åland eilanden en Helsinki

  aland-eilanden-helsinki-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Auto gratis mee Uw personenauto gaat gratis mee aan boord
finnlines-auto-aan-boord
Privé hut Comfortabele hut met douche/wc tijdens de overtocht
finnlines-buitenhut
Stop-over hotel Het stop-over hotel in Lübeck is inbegrepen
lubeck-stopover-hotel