Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

Romantiek in het ruige noorden van Finland, Noorwegen en Zweden

noordkaap-lofoten-lapland-fly-drive-header

Noordkaap, Lofoten en Lapland

Bent u romantisch aangelegd? Voelt u zich aangetrokken tot de ruige wildernis, maar verlangt u ook naar schilderachtige dorpjes in de fjorden en fleurige vissersboten langs de steigers? Dan heeft u een date! U vliegt naar Rovaniemi en leert tijdens uw vakantie in het uiterste noorden van Scandinavië niet alleen de toendra en de taiga van Fins Lapland kennen, maar bezoekt ook de Noordkaap en u vervolgt uw route dan via de fjorden van Noord-Noorwegen naar de schitterende eilandengroep de Lofoten. Wij garanderen u dat deze reis voor altijd op uw netvlies gebrand zal staan!

Uw 15-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht reist u naar het noorden van Fins Lapland. Hier krijgt u een goede indruk van de Sami cultuur. Uw route gaat naar het uiterste randje van Europa, de Noordkaap. Langs de fjorden met mooie uitzichten en gezellige plaatsjes reist u naar de Lofoten. Tijdens de rondreis heerlijk genieten van de prachtige natuur, overnachten in rode vissershuisjes, luieren op de parelwitte stranden of mooie wandeltochten maken. Vervolgens gaat u via Zweeds Lapland terug naar Rovaniemi.

Verzorging
U verblijft:

 • 3 nachten in een bungalow in Salla op basis van logies & ontbijt en privé sauna
 • 2 nachten in een wilderness cabin in Kiilopää op basis van logies & ontbijt en privé sauna
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een hotel in Svolvær op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin hotel in Zweden op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Rovaniemi op basis van logies & ontbijt


Extra's bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • Middernachtzon
 • De Noordkaap
 • Noorse fjorden
 • De Lofoten eilanden
 • Tromsø, het Parijs van het Noorden
 • De ijzerertsmijnen in Kiruna
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & Drive
 • 15 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • Rondleiding rendierfarm, entree Noordkaap en ticket Fjellheisen
desiree-p-finland

Désirée Peters

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Vliegen naar het Pure Noorden

Met een rechtstreekse vlucht arriveert u na ca. 3 uur aan het einde van de ochtend op de luchthaven ...

Met een rechtstreekse vlucht arriveert u na ca. 3 uur aan het einde van de ochtend op de luchthaven van Rovaniemi. Na het ophalen van uw huurauto bij de luchthaven rijdt u naar het kleine plaatsje Sallatunturi, in het oosten van Lapland nabij de Russische grens. U verblijft 3 nachten in een privé bungalow met de luxe van een eigen sauna! Doe alvast wat inkopen bij de supermarkt in Salla, zodat u vanavond kunt genieten van een drankje op de veranda, terwijl de zon maar niet ondergaat. Niet zelf willen koken vanavond? Dan raden wij restaurant Kiela van harte aan! Overnachting in Sallatunturi.
Rijafstand luchthaven Rovaniemi - Sallatunturi: ca. 160 km | ca. 2 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 De rendieren van Salla

U start de dag met een ontbijt in restaurant Kiela. Vandaag wordt u welkom geheten bij Rendierpark S...

U start de dag met een ontbijt in restaurant Kiela. Vandaag wordt u welkom geheten bij Rendierpark Salla, waar een gids u mee neemt in de wereld van de rendierhouder. Diep in het bos wordt met een speciale lokroep de rendieren bijeen gehaald en kunt u de rendieren voederen. Geniet van een warm drankje bij het vuur, ervaar de oorverdovende stilte en leer alles over de rendier. Overnachting in Sallatunturi.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Fietsen, kanoën of een wildernisovernachting?

Een heerlijke vrije dag! Bij de receptie van Sallatunturi kunt u een fiets huren of boek uw avontuur...

Een heerlijke vrije dag! Bij de receptie van Sallatunturi kunt u een fiets huren of boek uw avontuur via het rendierpark of B.Art Collection. Of maakt u het nog wilder door met een gids een speciale wildernisovernachting in Tuohenlusikka met wildernisdiner, ontbijt en sauna te reserveren? Overnachting in Sallatunturi. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Het bijzondere Kiilopää

Vandaag rijdt u door uitgestrekte bossen en langs kraakheldere wateren richting het noorden van Fins...

Vandaag rijdt u door uitgestrekte bossen en langs kraakheldere wateren richting het noorden van Fins Lapland, hét deel van Lapland waar nog traditionele Sami wonen. U ziet kuddes rendieren op de weg en u herkent de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami. De bewegwijzering is tweetalig, in het Fins en Samisch. U kunt onderweg prachtige stops maken bij meertjes en riviertjes, korte wandelingen maken, gouddelven in de rivier bij Tankavaara en uw rendiervlees en gerookte zalm rechtstreeks bij de Sami kopen. Aan de rand van het immense Urho Kekkonen Nationaal Park is een authentieke Lapse bungalow voor u gereserveerd. Overnachting in Fell Centre Kiilopää.
Rijafstand Salla - Kiilopää: ca. 305 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Het Urho Kekkonen Nationaal Park

U wordt wakker te midden van de alom aanwezige natuur. Wanner u naar buiten gaat snuift u de gezonde...

U wordt wakker te midden van de alom aanwezige natuur. Wanner u naar buiten gaat snuift u de gezonde, zuivere lucht van Lapland in, u hoort de vogels fluiten, staart naar de omliggende heuvels en voelt dat de zon hier behoorlijk krachtig kan zijn. Met uw rugzak op wandelt u zo vanuit uw bungalow het Nationaal Park Urho Kekkonen in, een eldorado voor wandelliefhebbers. Beklimt u de nabijgelegen heuvels Kiilopää en Kaunispää dan is de toendra voor uw gevoel opeens wel heel erg dichtbij. Gaat u liever onder begeleiding van een gids het Nationaal Park in, dan kan dat ook! Hij zal u alles over de bijzondere flora en fauna van deze unieke wereld vertellen. U raakt zeker niet uitgepraat over de “off-track” wandeltocht met de gids en de vele vergezichten van dit prachtige ongerepte landschap! 's Avonds kunt u heerlijk relaxen in de sauna van uw eigen bungalow of gebruik maken van de traditionele rooksauna op het park. Meer Fins kan het niet worden. Overnachting in Fell Centre Kiilopää. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Naar de Noordkaap!

Een lange, maar schitterende reis naar de Noordkaap! Deze dag staat eerst in het teken van de twee h...

Een lange, maar schitterende reis naar de Noordkaap! Deze dag staat eerst in het teken van de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen is een prachtige expositie over de oorspronkelijke inwoners van Lapland. Inari is het centrum van de Sami cultuur in Finland en in het Siida Museum kunt u kennismaken met de historie, de gewoontes en gebruiken van dit bijzondere volk. Ook is er veel aandacht voor de natuur in dit deel van Lapland. Tip, breng een bezoekje aan de zilversmid tegenover het Siida Museum: ze heeft prachtig zilverwerk en maakt nog steeds mooie spelden, hangers en andere Sami sieraden. De rit naar de Noorse grens leidt u over de Finse hoogvlaktes, uitgestrekte bossen en langs het immense Inarimeer. In Noorwegen zet u uw horloge een uur terug want het is hier net zo laat als in Nederland. Via de Noordkaaptunnel komt u op het Magerøya eiland. De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - u zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Bent u al klaar vannacht? Vanavond bezoekt u de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen u en de Noordpool en als u geluk heeft een oranjerode middernachtzon. Wij zorgen voor een entreeticket! U overnacht in een hotel in of nabij Honningsvåg.
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten

Vandaag reis u naar Gargia. Een route naast prachtige vergezichten ook met vele kuddes rendieren. In...

Vandaag reis u naar Gargia. Een route naast prachtige vergezichten ook met vele kuddes rendieren. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren richting de Noordkaap. Vooral in augustus en september bestaan de kuddes vaak uit honderden of zelfs duizenden dieren! U kunt ook een bezoek brengen aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het vissersdorp Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Als u wilt, kunt u met een gids op stap en een vogelsafari maken om ze te voeren. U reist door het schitterende berglandschap van Finnmark. Uw eindbestemming is de kleine plaats Gargia. Mis in geen geval het Noorderlicht Observatorium Halddetoppen en de typische rotstekeningen even ten zuiden van deze stad, die tot het Werelderfgoed behoren. De Sautso canyon, waar fanatiek op zalm wordt gevist, is een eldorado voor wandel- en visliefhebbers. U overnacht in Gargia.
Rijafstand Honningsvåg - Gargia: ca. 230 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Ontdek de Sautso canyon

Vandaag heeft u een dag om te genieten van de prachtige natuur rondom Gargia. De eigenaresse heeft e...

Vandaag heeft u een dag om te genieten van de prachtige natuur rondom Gargia. De eigenaresse heeft een eigen huskyfarm en kunt u alles vertellen over de wedstrijden die ze met de huskies rijdt. Vanuit het guesthouse kunt u prachtig wandelen richting de waterval. Wilt u liever een uitdagendere wandeling, kies dan de wandeling langs de Sautso canyon. Het is één van de diepste canyons van Noord-Europa. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Bruisend Tromsø

Na het ontbijt reist u door naar het 'Parijs van het Noorden', Tromsø. Deze stad heef...

Na het ontbijt reist u door naar het 'Parijs van het Noorden', Tromsø. Deze stad heeft veel te bieden en vrijwel alles is op loopafstand. Bezoek de Ishaven kathedraal of het Polaria museum of geniet gewoon van de sfeer en de mensen op een van de vele gezellige terrasjes in deze bruisende stad. Als extra is een ritje met de kabelbaan Fjellheisen al inbegrepen. De kabelbaan brengt u naar 420 meter hoge rots met uitzicht over de stad en de fjorden. Vanaf juni t/m half augustus is de kabelbaan tot half 1 's nachts geopend. Naast het uitzicht op Tromsø, kunt u ook genieten van de middernachtzon.
Rijafstand Gargia Fjellstue - Tromsø: ca. 325 km ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 De schilderachtige Lofoten

De route van vandaag is een genot om te rijden en onbeschrijflijk mooi. U zult honderden keren wille...

De route van vandaag is een genot om te rijden en onbeschrijflijk mooi. U zult honderden keren willen stoppen om de vergezichten op u in te laten werken en mooie foto's te maken. Is het niet om de vele mooie bergtoppen en de uitzichten onderweg, dan is het wel om die enorme hangbrug waarover u rijdt om van het vasteland van Noorwegen de eilanden van de Vesterålen en de Lofoten te bereiken. Over kronkelende weggetjes rijdt u langs idyllische vissersdorpjes, door lange tunnels en over hoge bruggen om uiteindelijk bij Svolvær aan te komen. U verblijft hier de komende dagen in een prachtig hotel in het centrum van Svolvær. U overnacht in Svolvær.
Rijafstand Tromsø - Svolvær: ca. 430 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Laat u verleiden

Iedereen kent wel de foto’s van de Lofoten: steil uit zee oprijzende bergen met her en der de ...

Iedereen kent wel de foto’s van de Lofoten: steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten van de winter, rode vissershuisjes op houten palen, stokvis op speciale rekken tussen de huizen om te drogen, kleine haventjes met kleurige vissersboten en houten steigers. Niet voor niets komen hier al eeuwen vele schilders naartoe om dit op doek vast te leggen. Er zijn dan ook tal van kunstenaarsgaleries op de eilanden. Als u geen linnen en verf of schetsboek bij u heeft, neem dan toch in elk geval uw camera mee om alles op de gevoelige plaat vast te leggen! Toon minder

Toon meer

Dag 12 Vikingen en Trollfjord

Breng een bezoek aan de vissersplaatsjes Njusfjord, Henningsvær en Å, helemaal in het zu...

Breng een bezoek aan de vissersplaatsjes Njusfjord, Henningsvær en Å, helemaal in het zuiden van de Lofoten. In Andenes kun u een walvissafari maken of breng een bezoek aan het Lofotr Vikingmuseum in Borg om u voor heel even een echte Viking te voelen. Een aanrader is om een excursie te reserveren per RIB-boot naar de indrukwekkende Trollfjord. Deze hele smalle, twee kilometer lange zijarm van de Raftsund wordt omsloten door bergen die tot meer dan 1000 meter steil uit zee oprijzen. Er worden heel veel zeearenden gezien, soms zo dichtbij dat u ze kunt voeren! Toon minder

Toon meer

Dag 13 Mijnen, bergen en de Middernachtzon bij Kiruna

Vandaag vertrekt u, via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad Kiruna, in Zweeds Lapland....

Vandaag vertrekt u, via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad Kiruna, in Zweeds Lapland. Een mooie route vanaf de Noorse kust de hoogvlakte tussen Noorwegen en Zweden op en bij Riksgränsen de Zweedse grens over. Vanaf dit moment rijdt u dwars door het hooggebergte van Zweeds Lapland met steile berghellingen, watervallen en kristalheldere meren. U bevindt zich in het wandelwalhalla van Zweden: het Abisko National Park. U werpt een blik op Lapporten, een hangend U-dal iets ten zuidoosten van Abisko. Het karakteristieke profiel is één van de bekendste symbolen voor Lapland. Vrij vertaald betekend Lapporten “de poort naar Lapland”. Vanaf de bergtop Njulla, te bereiken per kabelbaan, heeft u een geweldig uitzicht richting Lapporten. Een andere blikvanger is het meer Torneträsk, het grootste bergmeer van Scandinavië. Aan de rand van het mijnstadje Kiruna liggen de Giron cabins van Camp Ripan. U verblijft één nacht in deze cabin. U overnacht in Kiruna.
Rijafstand Svolvær - Kiruna: ca. 380 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Via het ijshotel terug naar Fins Lapland

Vanuit Kiruna gaat de route weer terug naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Maak een klein...

Vanuit Kiruna gaat de route weer terug naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Maak een kleine maar interessante omweg naar het noordelijk gelegen Jukkasjärvi: hier kunt u een originele Sami kerk bezichtigen en een kijkje nemen of bezoek het ijshotel. Het ijshotel is ook in de zomer geopend en u zult hier prachtige ijsculpturen zien. U reist vervolgens door het hart van Zweeds Lapland tot u bij de Botnische Golf aankomt. Via de grensovergang bij Pello bereikt u weer de plaats waar uw reis begon: Rovaniemi. Misschien heeft u nog tijd om het prachtige Arktikum museum te bekijken of de Kerstman een hand te schudden? Er is een kamer gereserveerd in een hotel in het centrum van Rovaniemi.
Rijafstand Kiruna - Rovaniemi: ca. 350 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Terug naar huis

Aan het einde van de levert u de huurauto weer in op de luchthaven en vliegt u rechtstreeks terug na...

Aan het einde van de levert u de huurauto weer in op de luchthaven en vliegt u rechtstreeks terug naar Rotterdam. Met een koffer vol bijzondere ervaringen en mooie herinneringen.
Rijafstand hotel Rovaniemi - luchthaven Rovaniemi: ca. 10 km | ca. 10 min
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Vliegen naar het Pure Noorden
Dag 2 De rendieren van Salla
Dag 3 Fietsen, kanoën of een wildernisovernachting?
Dag 4 Het bijzondere Kiilopää
Dag 5 Het Urho Kekkonen Nationaal Park
Dag 6 Naar de Noordkaap!
Dag 7 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten
Dag 8 Ontdek de Sautso canyon
Dag 9 Bruisend Tromsø
Dag 10 De schilderachtige Lofoten
Dag 11 Laat u verleiden
Dag 12 Vikingen en Trollfjord
Dag 13 Mijnen, bergen en de Middernachtzon bij Kiruna
Dag 14 Via het ijshotel terug naar Fins Lapland
Dag 15 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Fell Centre Kiilopää cabins

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Gargia Fjellstue

Verblijf in Scandic Hotel Tromsø

Verblijf in Scandic Hotel Svolvær

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf in Scandic Hotel Rovaniemi

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

salla-zomer-excursies-extra

Excursies Salla (inbegrepen)

salla-zomer-rondleiding-rendierpark

Rondleiding in Rendierpark Salla (inbegrepen)

Maak kennis met het leven van een rendier en de rendierhouder! Na een presentatie over de rendierhouderij in Lapland volgt u met uw eigen huurauto de gids naar een speciale plek in de bossen, waar u op zoek gaat naar de rendieren om ze te voederen. Boven het vuur maakt de gids de beroemde Finse 'blackpot' coffee en thee.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2 uur
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
noordkaap-zomer-excursies-extra

Excursies Noordkaap (inbegrepen)

noordkaap-zomer-bezoek

Bezoek aan de Noordkaap (inbegrepen)

De Noordkaap wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van Europa en is gelegen op 71° Noord. Via een indrukwekkende weg komt u aan bij de Noordkaap. Ga op de foto met het bekende symbool de wereldbol. Tot half augustus is de Noordkaap open tot 01:00 uur. Geniet hier van de middernachtzon. Bij de entree heeft u ook toegang tot de Nord Cape Hall waar u alles kunt zien over de geschiedenis van de Noordkaap.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 48 uur
tromso-zomer-excursies-extra

Excursies Tromsø (inbegrepen)

tromso-zomer-kabelbaan

Kabelbaan Fjellheisen (inbegrepen)

Tromsø is een prachtige stad, maar u krijgt pas echt een goed beeld van de stad als u van bovenaf op de stad kijkt. Met de Fjellheisen kabelbaan gaat u naar een hoogte van 421 meter, binnen 4 minuten. De kabelbaan is de gehele dag geopend en tot half augustus zelfs tot 01:00 uur. U kunt hier genieten van de prachtige middernachtzon onder genot van een drankje in het restaurant.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 dag
saariselka-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Saariselkä (inbegrepen)

saariselka-zomer-diverse-activiteiten

Diverse activiteiten vanuit Fell Centre Kiilopää (inbegrepen)

Tijdens uw verblijf in Fell Centre Kiilopää kunt u gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor deze excursies dient u zich een dag van tevoren in te schrijven bij de receptie. Bekijk hier alle activiteiten.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: Meerdere dagen
salla-zomer-excursies

Excursies Salla

salla-zomer-kano-middernachtzon

Kanoën in de Middernachtzon

Nadat u de benodigde materialen verstrekt hebt gekregen volgt u uw gidsen voor circa 5 kilometer met uw eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijgt u uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 50 per persoon | € 25 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-middernachtzon-hike

Middernachtzon hike

Trek uw wandelschoenen aan want vanavond beklimt u onder begeleiding van een gids de top van de Sallatunturi heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt uw gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet u bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht, tot ver in Rusland! Kort voor middernacht keert u weer terug naar uw bungalow.

 • Prijs: € 27 per persoon | € 13,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-vier-seizoenen-multimedia

Vier seizoenen multimediashow Salla

De Nederlander Bart Braafhart woont al jaren in Salla en is een verwoed noorderlichtjager en natuurfotograaf. In zijn eigen Noorderlicht Studio in Salla vertelt hij u alles over het noorderlicht. Hij heeft dit onvoorstelbare natuurfenomeen al heel vaak gezien in Salla en dat heeft spectaculaire beelden opgeleverd, die hij graag met u wil delen. Daarnaast krijgt u prachtige beelden te zien van hoe onvoorstelbaar mooi de natuur hier is, welk jaargetijde dan ook. Beschikbaar op zaterdagen, dinsdagen en woensdagen.

 • Prijs: € 19 per persoon | € 9,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 75 min
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (20:15 uur)
salla-zomer-salmijoki

Salmijoki

B.Art organiseert een speciale middagtour naar het prachtige oude bos nabij de Salmijoki-kloof, op amper 14 km van het dorp Salla. De wandeling van 2 x 1,5 km gaat door een bos met woudreuzen, gevarieerde bodemflora en een ruig landschap. Door een heuse rolkeiveld komt u uiteindelijk onderin de kloof bij het riviertje uit. Onderweg vertelt B.Art over de natuur, cultuur en lokale geschiedenis. Bij het Salmijoki riviertje drinken we in een laavu (half-open schuilhut) koffie/thee met een Finse pullakoek en grillen we een worstje boven het kampvuur. Dé plek voor de natuurliefhebber en -fotograaf! Beschikbaar op dinsdagen en donderdagen. Overige dagen op aanvraag.

 • Prijs: € 35 per persoon | € 17,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3,5-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (14:00 uur)
salla-zomer-4wd-tuntsa-wildernis

Per four-wheel drive naar de Tuntsa wildernis

Met uw eigen auto rijdt u naar het dorpje Salla, waar Bart Braafhart u opwacht. Met zijn eigen 4WD auto brengt hij u tijdens deze schitterende natuursafari naar de laatste wildernis van Europa. De hoogtepunten zijn: de Fins-Russische grensovergang, een vogelkijktoren en de stroomversnellingen in de Naruskajoki rivier. Geniet van de lunch in de 'middle of nowhere' kota hut. U heeft een grote kans om rendieren te zien, misschien een eland en verschillende vogelsoorten zoals de arend, Siberische gaai en hoen. Op de terugweg naar Salla wordt er een heerlijke barbecue georganiseerd in een Finse kota. Tijdens deze excursie kunt u gratis gebruik maken van een camerastatief en verrekijker.

 • Prijs: € 159 per persoon
 • Duur: ca. 12 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Niet geschikt voor kinderen door de lange duur (Uitgevoerd door B.Art Collection)
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaart u naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. U leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier gaat u aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 174,40 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door 71 Nord (12:00 uur)
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaart u met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: € 97,01 per persoon | € 70,85 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit u laag bij het water en kunt u de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die u meeneemt voor de rest van uw leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær.

 • Prijs: € 119,90 per persoon | € 87,20 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Seasafari Andenes
hurtigruten-zomer-passage

Passage per Hurtigruten

Vanaf Honningsvåg kunt u een passage op de Hurtigruten boot reserveren. Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem. Het is daardoor mogelijk dat het tarief op uw afvaart iets hoger uitvalt dan het tarief hier aangegeven. 

hurtigruten-zomer-passage1

Hurtigruten: Honningsvåg - Hammerfest

Beleef een 5 uur durende passage van Honningsvåg naar de meest noordelijke stad ter wereld: Hammerfest. De auto neemt u mee aan boord. Vanaf Hammerfest rijdt u verder naar uw bestemming.

 • Prijs: € 112,50 per persoon (incl. auto)
 • Duur: ca. 5 uur
 • NB: Uitgevoerd door Hurtigruten (vertrek om 05:45 uur)
hurtigruten-zomer-noordkaap

Hurtigruten: Honningsvåg - Oksfjord

Beleef een 9 uur durende passage van Honningsvåg naar het kleine vissersdorpje Oksfjord, nabij Alta. De auto neemt u mee aan boord. Vanaf Oksfjord rijdt u verder naar uw bestemming.

 • Prijs: € 149,50 per persoon (incl. auto)
 • Duur: ca. 9 uur
 • NB: Uitgevoerd door Hurtigruten (vertrek om 05:45 uur)

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bestseller
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 795 p.p.

  Het beste van Lapland fly & drive

  beste-scandinavie-fly-drive-thumb
 • Alles-in-één reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Scandinavië Compleet fly & drive

  scandinavie-compleet-flydrive-thumb
 • Korte road trip
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Week Noordkaap fly & drive

  week-noordkaap-fly-drive-thumb
 • Finland compleet
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Duizend meren en Lapland fly & drive

  duizend-meren-lapland-flydrive-thumb
 • Gezinsvakantie
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.148 p.p.

  Familiereis Finland fly & drive

  familiereis-finland-flydrive-thumb
 • Zweden en Finland
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Middernachtzon rondom de poolcirkel fly & drive

  middernachtzon-rondom-poolcirkel-thumb
 • Bucketlist reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief fly & drive

  noordkaap-exclusief-fly-drive-thumb
 • Stoer en comfortabel
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Hiking the Arctic fly & drive

  hiking-arctic-fly-drive-thumb
 • Verrassend veelzijdig
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive

  dwars-lapland-fjorden-fly-drive-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  22 dagen, fly & drive, v.a. € 2.875 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb
 • Parels van Noorwegen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Arctische eilandenreis fly & drive

  arctische-eilandenreis-flydrive-thumb
 • Pure wilderniservaring
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Middernachtzonreis Lapland fly & drive

  middernachtzonreis-lapland-thumb
 • Vakantiewoningen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

  vakantiehuis-lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb
 • Bungalowreis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.195 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  vakantiehuis-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo