Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

De meest volledige Scandinavië rondreis in het Pure Noorden

noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-header

Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland

Echt alles meemaken deze zomer? Met deze 18-daagse vliegreis beleeft u alle aspecten van Noord-Scandinavië die deze regio zo bijzonder maken. En op een comfortabele manier! Geen overhaaste reisdagen, maar een langer verblijf in elke regio. Zoals een extra overnachting in de buurt van de Noordkaap! En alles is voor u geregeld: van rechtstreekse vluchten in juni en juli, tot de huurauto, verblijf en de uitgebreide reisinformatie.
 

Uw rondreis Noord-Noorwegen en Fins Lapland in het kort
Met een rechtstreekse vlucht* reist u naar het noorden van Fins Lapland. Ontmoet deze reis de mensen en rendieren in Salla aan de Russische grens. De rooksauna in natuurpark Kiilopää. De smeltkroes van reizigers op de Noordkaap. Beleef de trendy arctische stad Tromsø en voeder de rendieren bij een Sami familie nabij Tromsø. Verblijf 2 nachten in de prachtige Hamn i Senja appartementen met panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan. Slaap 3 nachten in een authentiek vissershuis en maak heerlijke dagtochten op de schilderachtige Lofoten eilanden. En maak een heerlijke roadtrip door Zweeds Lapland, terug naar Rovaniemi.
 

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten in een bungalow in Salla op basis van logies & ontbijt en privé sauna
 • 2 nachten in een bungalow in Kiilopää op basis van logies & ontbijt en privé sauna
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Skaidi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Alta op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een appartement in Senja op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een vissershuis in Svolvær op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin hotel in Zweden op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Rovaniemi op basis van logies & ontbijt
 

Rechtstreekse Middernachtzon vluchten*
Voigt Travel vliegt u in de zomer van 2017 rechtstreeks naar de Middernachtzon. Op de zaterdagen tussen 3 juni en 15 juli bent u binnen 3 uur boven de poolcirkel. Na 25 juli vliegt u met Finnair naar Rovaniemi, met een tussenstop in Helsinki.

Highlights

 • Rondleiding rendierpark Salla
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Noorse fjorden
 • Tromsø, het Parijs van het Noorden
 • Bezoek Sami familie met rendierfarm en lokale Bidos soepdiner
 • De Lofoten eilanden
 • De ijzerertsmijnen in Kiruna
 • De Kerstman bezoeken in Rovaniemi
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & Drive
 • 18 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
lisette-k-ware-zuiden

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht arriveert u na ca. 3 uur aan het einde van de ochtend op de luchthaven ...

Met een rechtstreekse vlucht arriveert u na ca. 3 uur aan het einde van de ochtend op de luchthaven van Rovaniemi*. Hier precies op de poolcirkel staat de huurauto op u te wachten om u naar het kleine plaatsje Sallatunturi te rijden, verscholen in de wildernis nabij de Russische grens. De komende 2 nachten slaapt u in een privé bungalow met eigen sauna! Doet u alvast wat boodschappen in een supermarkt in Salla? De bungalow heeft alle faciliteiten om een eigen diner te bereiden. Kijkt u er al naar uit om na de sauna op uw veranda af te koelen met een Fins biertje of wijntje? De eerste avond lekker uit eten? Dan raden wij restaurant Kiela van harte aan! Overnachting in Sallatunturi.
Rijafstand luchthaven Rovaniemi – Sallatunturi: ca. 160 km | ca. 2 uur

* Rechtstreekse Middernachtzon vluchten
Voigt Travel vliegt u in de zomer van 2017 rechtstreeks naar de Middernachtzon. Op de zaterdagen tussen 3 juni en 15 juli en de dinsdagen op 13 juni en 25 juli bent u binnen 3 uur boven de poolcirkel. Na 25 juli vliegt u met Finnair naar Rovaniemi, met een tussenstop in Helsinki.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 De rendieren van Salla

Na het ontbijt in restaurant Kiela wordt u verwacht bij Rendierpark Salla, waar een wilderisgids u m...

Na het ontbijt in restaurant Kiela wordt u verwacht bij Rendierpark Salla, waar een wilderisgids u mee neemt naar de rendieren. In het bos wordt met een speciale lokroep de rendieren bijeen gehaald en gaat u de rendieren voederen. Bij een vuurtje leert u alles over de rendier. In de middag heeft u vrije tijd om zelf een wandeling te maken, een fiets te huren of een activiteit te boeken via het rendierpark of B.Art Collection. Overnachting in Sallatunturi.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Het bijzondere Kiilopää

Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van de vriendelijke mensen in Salla. Maar u gaat een...

Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van de vriendelijke mensen in Salla. Maar u gaat een prachtige dag tegemoet, met een nieuw hoofdstuk in een ander landschap. In het noorden van Lapland is in natuurpark Fell Centre Kiilopää een authentieke Lapse bungalow voor uw gereserveerd, wederom met een privé sauna. Kiilopää ligt wat hoger en doet daardoor denken aan het toendra landschap in het uiterste noorden van Lapland en Noord-Noorwegen. Onderweg naar Kiilopää raden wij u aan een tussenstop te maken bij goudzoekers dorpje Tankavaara. Maakt u vanavond direct al gebruik van de traditionele rooksauna, die u gratis mag gebruiken? Via een trapje en touw kunt u de bekende Finse dip maken in een klein maar diep beekje. Overnachting in Fell Centre Kiilopää.
Rijafstand Salla - Kiilopää: ca. 305 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Urho Kekkonen Nationaal Park

Dit is onthaasten; wakker worden te midden van de alom aanwezige natuur! Goed opscheppen van het ont...

Dit is onthaasten; wakker worden te midden van de alom aanwezige natuur! Goed opscheppen van het ontbijtbuffet in het hoofdgebouw, want de vele wandelroutes liggen op te wachten. Geniet van de zuivere lucht van Lapland, hoor de vogels fluiten en droom weg met de omliggende heuvels. Met uw rugzak op wandelt u zo vanuit uw bungalow het Nationaal Park Urho Kekkonen in, een eldorado voor wandelliefhebbers. Bereikt u de top van de Kaunispää? Of ga ter plaatse met een gids op pad de wildernis in. Hij leert u alles over de rijke flora en fauna. Overnachting in Fell Centre Kiilopää. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Naar de Noordkaap!

Een mooie dagtocht naar de Noordkaap! Bezoek de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Kar...

Een mooie dagtocht naar de Noordkaap! Bezoek de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen) en de indrukwekkende exposities over de oorspronkelijke inwoners van Lapland. Zeg tot ziens tegen de bomen, want u bereikt nu echt het beroemde toendralandschap van Finnmark. Vlakbij de Noordkaap ligt het kleine stadje Honningsvåg; de uitvalsbasis voor de Noordkaap reiziger. Hopelijk schijnt de Middernachtzon en misschien besluit u om direct door te rijden naar de Noordkaap? Belt u even van te voren naar het nummer die in uw reisinformatie staat? Dan zetten ze alvast een flesje met bubbels voor u klaar! U overnacht in een hotel in of nabij Honningsvåg.
Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten

Vandaag blijft u nog even in de buurt van de Noordkaap. Er is hier namelijk meer te beleven dan u mi...

Vandaag blijft u nog even in de buurt van de Noordkaap. Er is hier namelijk meer te beleven dan u misschien zou verwachten! Ook vandaag heeft u nog toegang tot de Noordkaap. Breng zeker een bezoek aan het vissersdorpje Gjesvær, het startpunt van mooie vogelsafari's. In de zomermaanden broeden hier duizenden Jan van Genten, aalschovers en een grote kolonie papegaaiduikers. Aan het einde van de middag daalt u weer af naar het zuiden voor een overnachting in het mooi gelegen hotel Skaidi. U overnacht in Skaidi.
Rijafstand Noordkaap - Skaidi: ca. 150 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Door het prachtige Finnmark

Vandaag maakt u een korte reis naar Alta, door het schitterende berglandschap van Finnmark. Uw eindb...

Vandaag maakt u een korte reis naar Alta, door het schitterende berglandschap van Finnmark. Uw eindbestemming is de stad Alta. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren door dit gebied richting de Noordkaap. Mis in geen geval het Noorderlicht Observatorium Halddetoppen en de typische rotstekeningen even ten zuiden van deze stad, die tot het Werelderfgoed behoren. De Sautso canyon, waar fanatiek op zalm wordt gevist, is een eldorado voor wandel- en visliefhebbers. U overnacht in Alta. Rijafstand Skaidi - Alta: ca. 85 km | ca. 1,5 uur Toon minder

Toon meer

Dag 8 Naar Tromsø, het Parijs van het Noorden

Na het ontbijt staat er een echte fjordentocht op het programma. Slingerend en hoog boven de fjorden...

Na het ontbijt staat er een echte fjordentocht op het programma. Slingerend en hoog boven de fjorden van Noord-Noorwegen daalt u af naar het zuiden, naar Tromsø. Rij dwars door de adembenemende Lyngen Alpen als u bij Olderdalen de pont neemt over de Lyngenfjord naar Lyngseidet en nog een keer een oversteek maakt van Svensby naar Breivikeidet. Via de karakteristieke Tromsøbrua brug rijdt u Tromsø binnen. U overnacht in Tromsø.
Rijafstand Alta - Tromsø: ca. 310 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Bruisend Tromsø en op bezoek bij Sami familie

Deze stad heeft veel te bieden en vrijwel alles is op loopafstand. Bezoek de Ishaven kathedraal, maa...

Deze stad heeft veel te bieden en vrijwel alles is op loopafstand. Bezoek de Ishaven kathedraal, maak een ritje in de kabelbaan naar de 420 meter hoge rots met uitzicht over de stad en de fjorden, bezoek het Polaria museum of geniet gewoon van de sfeer en de mensen op een van de vele gezellige terrasjes in deze bruisende stad. Of maak met uw auto een uitstapje naar de fotogenieke Sommarøy eilanden, met parelwitte zandstranden. Aan het begin van de avond rijdt u met uw eigen auto naar een Sami familie met een rendierfarm. Een gids leidt door het kamp en vertelt u alles over de historie van de Sami. In een traditionele Sami tent krijgt u koffie en wordt de Bidos soep (een traditionele Sami soep) met brood en cake geserveerd. Geniet ook van de prachtige joik liederen! U overnacht in Tromsø.
Duur programma: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Op naar een panoramisch verblijf op Senja

Na het uitgebreide ontbijtbuffet staat één van de hoogtepunten van deze reis op het pr...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet staat één van de hoogtepunten van deze reis op het programma: Senja! Senja is één van de grootste eilanden van Noorwegen en wordt wel Noorwegen in miniatuur genoemt. Je vindt alles op Senja: bossen, zandstranden, hoge kliffen en bergen. Niet voor niets is Koningin Sonja verliefd geraakt op dit mooie eiland. Aan de westkant van Senja vindt u het verblijf voor de komende 2 nachten: Hamn i Senja. Voigt Travel heeft voor u een large suite gereserveerd. Vanuit uw suite ziet u de Middernachtzon boven de Atlantische oceaan. U overnacht in Hamn i Senja.
Rijafstand Tromsø - Hamn i Senja ca. 210 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Genieten op Senja

Ook in Hamn i Senja staat het ontbijt weer voor u klaar, met uitzicht op het sfeervolle haventje. U ...

Ook in Hamn i Senja staat het ontbijt weer voor u klaar, met uitzicht op het sfeervolle haventje. U kunt vandaag allerlei zee-gerelateerde activiteiten ondernemen. Ga bijvoorbeeld mee op een zeevistocht, of laat u meedrijven in een speciaal pak in de getijstroming of ga rondpeddelen in een zeekayak. En grote kans dat er een zeehond of otter langszwemt. Wat een heerlijke plek! U overnacht in Hamn i Senja. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Relaxen in uw large suite of Nationale Route?

Wat een luxe. Nóg een dag op Senja, in uw eigen large suite. Misschien is het boek waar u in ...

Wat een luxe. Nóg een dag op Senja, in uw eigen large suite. Misschien is het boek waar u in Kiilopää aan begon nog niet uitgelezen. Of pak de auto en volg de indrukwekkende Nationale Route van Noorwegen langs watervallen, zandstranden en hoge kliffen. Ga 's avonds lekker tafelen op de pier van Hamn i Senja en laat u verrassen door de heerlijke lokale gerechten. U overnacht in Hamn i Senja. Toon minder

Toon meer

Dag 13 De schilderachtige Lofoten

De route van vandaag is een genot om te rijden en onbeschrijflijk mooi. Is het niet om de vele mooie...

De route van vandaag is een genot om te rijden en onbeschrijflijk mooi. Is het niet om de vele mooie bergtoppen en de uitzichten onderweg, dan is het wel om die enorme hangbrug waarover u rijdt om van het vasteland van Noorwegen de eilanden van de Vesterålen en de Lofoten te bereiken. Via kronkelende weggetjes en langs idyllische vissersdorpjes bereikt u uiteindelijk Svolvær. U verblijft hier de komende dagen in een authentiek vissershuisje in het centrum van Svolvær, op palen aan het water! U overnacht in Svolvær.
Rijafstand Hamn i Senja - Svolvær: ca. 390 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Ontdek de Lofoten

Iedereen kent wel de foto’s van de Lofoten: steil uit zee oprijzende bergen met her en der de ...

Iedereen kent wel de foto’s van de Lofoten: steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten van de winter, rode vissershuisjes op houten palen, stokvis op speciale rekken tussen de huizen om te drogen, kleine haventjes met kleurige vissersboten en houten steigers. Niet voor niets komen hier al eeuwen vele schilders naartoe om dit op doek vast te leggen. Er zijn dan ook tal van kunstenaarsgaleries op de eilanden. Als u geen linnen en verf of schetsboek bij u heeft, neem dan toch in elk geval uw camera mee om alles op de gevoelige plaat vast te leggen! Breng een bezoek aan de vissersplaatsjes Njusfjord, Henningsvær en Å, helemaal in het zuiden van de Lofoten. Of een bezoek brengen aan het Lofotr Vikingmuseum in Borg om u voor heel even een echte Viking te voelen. U overnacht in Svolvær. Toon minder

Toon meer

Dag 15 Op safari naar zeearenden

Na het heerlijke Noorse ontbijtbuffet is het een aanrader om een excursie te maken per RIB-boot naar...

Na het heerlijke Noorse ontbijtbuffet is het een aanrader om een excursie te maken per RIB-boot naar de indrukwekkende Trollfjord. Deze hele smalle, twee kilometer lange zijarm van de Raftsund wordt omsloten door bergen die tot meer dan 1000 meter steil uit zee oprijzen. Er worden heel veel zeearenden gezien, soms zo dichtbij dat u ze kunt voeren! Ook vandaag overnacht u weer in uw traditionele vissershuis. Toon minder

Toon meer

Dag 16 Mijnen, bergen en middernachtzon bij Kiruna

Vandaag reist u via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad Kiruna, in Zweeds Lapland. Een...

Vandaag reist u via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad Kiruna, in Zweeds Lapland. Een mooie route vanaf de Noorse kust de hoogvlakte tussen Noorwegen en Zweden op en bij Riksgränsen de Zweedse grens over. Vanaf dit moment rijdt u dwars door het hooggebergte van Zweeds Lapland met steile berghellingen, watervallen en kristalheldere meren. U bevindt zich in het wandelwalhalla van Zweden: het Abisko National Park. U werpt een blik op Lapporten, een hangend U-dal iets ten zuidoosten van Abisko. Het karakteristieke profiel is één van de bekendste symbolen voor Lapland. Vrij vertaald betekend Lapporten “de poort naar Lapland”. Vanaf de bergtop Njulla, te bereiken per kabelbaan, heeft u een geweldig uitzicht richting Lapporten. Een andere blikvanger is het meer Torneträsk, het grootste bergmeer van Scandinavië. Aan de rand van het mijnstadje Kiruna liggen de Giron cabins van Camp Ripan. U verblijft één nacht in deze bijzonder sfeervolle cabin. U overnacht in Kiruna.
Rijafstand Svolvær - Kiruna: ca. 380 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Via het wereldberoemde ijshotel terug naar Lapland

Vanuit Kiruna gaat de route weer terug naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Maak een klein...

Vanuit Kiruna gaat de route weer terug naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Maak een kleine maar interessante omweg naar het noordelijk gelegen Jukkasjärvi: hier kunt u een originele Sami kerk bezichtigen en een kijkje nemen op de plek waar in de winter het enige echte en wereldberoemde ijshotel wordt gebouwd. U reist vervolgens door het hart van Zweeds Lapland tot u bij de Botnische Golf aankomt. Via de grensovergang bij Pello bereikt u weer de plaats waar uw reis begon: Rovaniemi. Misschien heeft u nog tijd om het prachtige Arktikum museum te bekijken of de Kerstman een hand te schudden? Er is een kamer gereserveerd in een hotel in het centrum van Rovaniemi.
Rijafstand Kiruna - Rovaniemi: ca. 350 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 18 Terug naar huis

Aan het einde van de levert u de huurauto weer in op de luchthaven en vliegt u rechtstreeks* terug n...

Aan het einde van de levert u de huurauto weer in op de luchthaven en vliegt u rechtstreeks* terug naar Amsterdam. Met een koffer vol bijzondere ervaringen en mooie herinneringen.
Rijafstand hotel Rovaniemi - luchthaven Rovaniemi: ca. 10 km | ca. 10 min
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 De rendieren van Salla
Dag 3 Het bijzondere Kiilopää
Dag 4 Urho Kekkonen Nationaal Park
Dag 5 Naar de Noordkaap!
Dag 6 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten
Dag 7 Door het prachtige Finnmark
Dag 8 Naar Tromsø, het Parijs van het Noorden
Dag 9 Bruisend Tromsø en op bezoek bij Sami familie
Dag 10 Op naar een panoramisch verblijf op Senja
Dag 11 Genieten op Senja
Dag 12 Relaxen in uw large suite of Nationale Route?
Dag 13 De schilderachtige Lofoten
Dag 14 Ontdek de Lofoten
Dag 15 Op safari naar zeearenden
Dag 16 Mijnen, bergen en middernachtzon bij Kiruna
Dag 17 Via het wereldberoemde ijshotel terug naar Lapland
Dag 18 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Verblijf in Fell Centre Kiilopää bungalows

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Skaidi Hotell

Verblijf in Alta

Verblijf in Tromsø

Verblijf in Hamn i Senja

Verblijf in Anker Brygge

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf in Scandic Hotel Rovaniemi

Reisuitbreiding

huskysafari

Vesterålen (Langøya)

Dé wildlife bestemming in Noord-Noorwegen

Verleng uw reis op een prachtige bestemming op de eilandengroep Vesterålen. U verblijft in Huset på Yttersiden, op het eiland Langøya, en bent te gast bij Ian en Ann Karina. Deze typische Noorse accommodatie ligt aan het water in het plaatsje Ringstad, een plek waar de meeste toeristen niet komen. De Vesterålen is de ideale locatie voor het spotten van vogels en wildlife zoals walvissen en orka’s. Zorg er dus voor dat u altijd uw camera bij de hand heeft!

 

Uw reisuitbreiding in het kort

U verblijft 3 of 4 nachten in een appartement in het guesthouse. Bij deze accommodatie zult u zich geen moment vervelen, want er is genoeg te beleven. Wat denkt u van een vogel- en wildlifesafari onder begeleiding van gids en natuurfotograaf Ian Robins? Of wandelt u liever naar 600 meter hoogte voor een prachtig uitzicht. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan Inga Sami Siida rendierfarm. Hier komt u alles te weten over de Sami cultuur. Probeert u na een actieve dag de menukaart van Ann Karina met heerlijke lokale gerechten.

 

Hoogtepunten

- Logeren aan het water
- Vogels en wildlife
- Uitgebreid aanbod activiteiten
- Lokale maaltijden
 

Verblijf

U verblijft:
- 3 of 4 nachten in Huset på Yttersiden op basis van logies & ontbijt (geef dit aan in stap 4 van de boeking)
 

Sfeer
De gastvrijheid van Ian en Ann Karina is overweldigend. Zij zullen er persoonlijk voor zorgen dat u voor altijd heimwee houdt naar deze plek op de Vesterålen eilanden! Ian is een ervaren berggids en een hele goede natuurfotograaf: hij staat elke dag voor u klaar om samen op pad te gaan. Op zoek naar bijzondere dieren en de mooiste uitzichten. Zeker weten dat u met de mooiste foto's thuis komt!
 

Ligging
Huset på Yttersiden is een authentieke roodhouten guesthouse, prachtig gelegen aan een inham van de fjord, compleet met haventje en een fenomenaal uitzicht op de zee en de omringende bergen.
 

Faciliteiten
De appartementen in dit guesthouse zijn eenvoudig maar wel knus ingericht met veel blank hout. In de woonkamer is een zitgedeelte met tv. De open keuken heeft een eethoek en u beschikt over een koelkast, minimaal twee kookpitten en een waterkoker en koffiezetapparaat. Er is een badkamer met douche en toilet en er zijn twee slaapkamers, een kamer met een stapelbed en een kamer met een breed benedenbed en een smaller bovenbed. Huset på Yttersiden beschikt over een knus visrestaurant met uitzicht op de Noorse Zee en de omringende bergen.

 

Inbegrepen

- 3 of 4 overnachtingen in Huset på Yttersiden in een appartement met twee slaapkamers, open woon- en eetkamer en badkamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt
- Verlengen autohuur voor 3 of 4 dagen op basis van autotype EDMR (Volkswagen Polo of gelijkwaardig)
 

Tarieven

3 nachten: € 295 p.p. op basis van 2 personen
4 nachten: € 395 p.p. op basis van 2 personen

Houd u er rekening mee dat de prijs afhankelijk is van het type huurauto dat u bij de reis boekt.
 

 • vesteralen-kayakken
 • vesteralen-walvissen
 • vesteralen-zeearend
 • huset-pa-yttersiden-zomer-boot
 • huset-pa-yttersiden-appartement
 • huset-pa-yttersiden-slaapkamer
huskysafari

Vesterålen (Hinnøya)

Prachtige route langs fjorden en over bruggen

Een verlenging in het zuidelijkste puntje van de eilandengroep Vesterålen, op het grootste eiland Hinnøya. Via een prachtige route langs de fjorden en diverse bruggen komt u terecht bij deze afgelegen plek. Hier kunt u genieten van de rust en de geluiden van de vogels en de zee en het uitzicht op alle kleine eilandjes die de omgeving rijk is.

 

Uw reisuitbreiding in het kort

U verblijft 3 of 4 nachten in uw eigen cabin. U heeft alle vrijheid om zelf te koken, maar proef ook zeker een avond in het restaurant van Offersøy. Overdag is er genoeg te doen in de omgeving. Ga eropuit met de fiets om de omgeving te ontdekken. Houdt u meer van wandelen, ga dan een dag naar het nationale park Møysalen. In dit nationale park ligt de hoogste piek van Hinnøya, 1262 meter hoog. Offersøy is gelegen aan het water, u kunt hier goed kanoën of maak een zeearend safari met een boot.

 

Hoogtepunten

- Zeearenden
- Prachtige route naar de accommodatie
- Geen massa toerisme
 

Verblijf

U verblijft:
- 3 of 4 nachten in Offersøy Feriesenter in een cabin op basis van logies & ontbijt (geef dit aan in stap 4 van de boeking)
 

Sfeer
De gastvrijheid van Gunnar en zijn familie is hartverwarmend. Zij zullen er persoonlijk voor zorgen dat u niets tekort komt! Tijdens uw verblijf krijgt u in het hoofdgebouw uw ontbijt en diner geserveerd.
 

Ligging
Offersøy is een bijzonder, klein vissersdorpje, gelegen op de meest zuidelijke punt van het eiland Hinnøya. U waant zich hier letterlijk aan het einde van de wereld en ontwaakt iedere ochtend met een prachtig uitzicht. Zo heeft u vanuit Offersøy zicht op de puntige nationale Noorse berg, de Stetind.
 

Faciliteiten
Uw cabin van ca. 45m2 is comfortabel en gezellig ingericht en biedt ruimte voor maximaal 5 personen. Naast de twee slaapkamers, een woonkamer, keuken en badkamer, heeft de cabin de beschikking over een open haard. Uiteraard beschikt u hier over WiFi.

 

Inbegrepen

- 3 of 4 overnachtingen in Offersøy Feriesenter in een cabin met twee slaapkamers, woonkamer, keuken en badkamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt
- Verlengen autohuur voor 3 of 4 dagen op basis van autotype EDMR (Volkswagen Polo of gelijkwaardig)
 

Tarieven

3 nachten: € 360 p.p. op basis van 2 personen
4 nachten: € 445 p.p. op basis van 2 personen

Houd u er rekening mee dat de prijs afhankelijk is van het type huurauto dat u bij de reis boekt.
 

 • offersoy-feriesenter-buiten-zomer
 • offersoy-feriesenter-bootverhuur
 • offersoy-zee-zomer
 • offersoy-feriesenter-vissen
 • offersoy-zee-vissen
 • offersoy-feriesenter-woonkamer

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

salla-zomer-excursies-extra

Excursies Salla (extra bij uw reis)

salla-zomer-rondleiding-rendierpark

Rondleiding in het Rendierpark in Salla (extra)

Maak kennis met het leven van een rendier en de rendierhouder! Na een presentatie over de rendierhouderij in Lapland volgt u met uw eigen huurauto de gids naar een speciale plek in de bossen, waar u op zoek gaat naar de rendieren om ze te voederen. Boven het vuur maakt de gids de beroemde Finse 'blackpot' coffee en thee.

 • Prijs: Gratis
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-excursies

Excursies Salla

salla-zomer-kano-middernachtzon

Kanoën in de Middernachtzon

Nadat u de benodigde materialen verstrekt hebt gekregen volgt u uw gidsen voor circa 5 kilometer met uw eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijgt u uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 50 per persoon | € 25 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-middernachtzon-hike

Middernachtzon hike

Trek uw wandelschoenen aan want vanavond beklimt u onder begeleiding van een gids de top van de Sallatunturi heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt uw gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet u bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht, tot ver in Rusland! Kort voor middernacht keert u weer terug naar uw bungalow.

 • Prijs: € 25 per persoon | € 12,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-vier-seizoenen-multimedia

Vier seizoenen multimediashow Salla

De Nederlander Bart Braafhart woont al jaren in Salla en is een verwoed noorderlichtjager en natuurfotograaf. In zijn eigen Noorderlicht Studio in Salla vertelt hij u alles over het noorderlicht. Hij heeft dit onvoorstelbare natuurfenomeen al heel vaak gezien in Salla en dat heeft spectaculaire beelden opgeleverd, die hij graag met u wil delen. Daarnaast krijgt u prachtige beelden te zien van hoe onvoorstelbaar mooi de natuur hier is, welk jaargetijde dan ook. Uitgevoerd op zaterdagen, dinsdagen en woensdagen.

 • Prijs: € 19 per persoon | € 9,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 75 min
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (20:15 uur)
salla-zomer-salmijoki

Salmijoki

B.Art organiseert een speciale middagtour naar het prachtige oude bos nabij de Salmijoki-kloof, op amper 14km van het dorp Salla. De wandeling van 2 x 1,5 km gaat door een bos met woudreuzen, gevarieerde bodemflora en een ruig landschap. Door een heuse rolkeiveld komt u uiteindelijk onderin de kloof bij het riviertje uit. Onderweg vertelt B.Art over de natuur, cultuur en lokale geschiedenis. Bij het Salmijoki riviertje drinken we in een laavu (half-open schuilhut) koffie/thee met een Finse pullakoek en grillen we een worstje boven het kampvuur. Dé plek voor de natuurliefhebber en -fotograaf! Uitgevoerd op zondagen en woensdagen.

 • Prijs: € 25 per persoon | € 15 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3,5-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (14:00 uur)
salla-zomer-4wd-tuntsa-wildernis

Per four-wheel drive naar de Tuntsa wildernis

Met uw eigen auto rijdt u naar het dorpje Salla, waar Bart Braafhart u opwacht. Met zijn eigen 4WD auto brengt hij u tijdens deze schitterende natuursafari naar de laatste wildernis van Europa. De hoogtepunten zijn: de Fins-Russische grensovergang, een vogelkijktoren en de stroomversnellingen in de Naruskajoki rivier. Geniet van de lunch in de 'middle of nowhere' kota hut. U heeft een grote kans om rendieren te zien, misschien een eland en verschillende vogelsoorten zoals de arend, Siberische gaai en hoen. Op de terugweg naar Salla wordt er een heerlijke barbecue georganiseerd in een Finse kota. Tijdens deze excursie kunt u gratis gebruik maken van een camerastatief en verrekijker.

 • Prijs: € 159 per persoon
 • Duur: ca. 12 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Niet geschikt voor kinderen door de lange duur (Uitgevoerd door B.Art Collection)
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaart u naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. U leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier gaat u aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 176,85 per persoon | € 88,43 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door 71 Nord (12:00 uur)
noordkaap-zomer-vogelsafari-gjesvaerstappan

Vogelsafari naar Gjesværstappan

Neem een kijkje in een van de grootste vogelbroedgebieden in Noord-Noorwegen: de Gjesværstappan. Een bijzonder eiland waar zo'n 2,3 miljoen vogels huizen. Met een speciale boot wordt u zo dicht mogelijk op dit rotseiland gevaren. U krijgt de mogelijkheid om duizenden papegaaiduikers, Jan-van-genten, aalscholvers, eidereenden, alken, zeekoeten en veel zeearenden te spotten en op de foto te zetten. De kans is groot dat u ook nog zeehonden ziet.

 • Prijs: € 66,50 per persoon | € 33,25 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Barents cabins & cruise (12:30, 15:00 of 17:30 uur)
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaart u met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: € 90,40 per persoon | € 73,45 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit u laag bij het water en kunt u de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die u meeneemt voor de rest van uw leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær.

 • Prijs: € 124,30 per persoon | € 90,40 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Seasafari Andenes

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bucketlist reis Zomer 2018 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief fly & drive

  noordkaap-exclusief-fly-drive-thumb
 • Het beste van Scandinavië Zomer 2018 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-fly-drive-thumb
 • Bungalowreis Zomer 2018 boekbaar
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.195 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  vakantiehuis-lapland-thumb
 • Stoer en comfortabel Zomer 2018 boekbaar
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Hiking the Arctic fly & drive

  hiking-arctic-fly-drive-thumb
 • Korte road trip Zomer 2018 boekbaar
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Week Noordkaap fly & drive

  week-noordkaap-fly-drive-thumb
 • Verrassend veelzijdig
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive

  dwars-lapland-fjorden-fly-drive-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.295 p.p.

  Sami & Noordkaap avontuur fly & drive

  sami-noordkaap-avontuur-fly-drive-thumb
 • Alles-in-één reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.085 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland Special fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-special-fly-drive-thumb
 • Parels van Noorwegen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.385 p.p.

  Arctische eilandenreis fly & drive

  arctische-eilandenreis-flydrive-thumb
 • Pure wilderniservaring
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.045 p.p.

  Middernachtzon Noord-Noorwegen en Lapland

  middernachtzon-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Voor vrijbuiters
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.265 p.p.

  Kampeer Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-avontuur-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Ultieme vrijheid
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 945 p.p.

  Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-express-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Sami belevenis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.345 p.p.

  Fjord & Noordkaap Avontuur fly & drive

  fjord-noordkaap-avontuur-fly-drive-thumb
 • Vakantiewoning
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.385 p.p.

  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

  vakantiehuis-lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Rovaniemi of Tromsø
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo