Vesterålen in Noorwegen: paradijs voor mens én walvis
De Vesterålen In de zomer naar het walvis walhalla van Noorwegen

Vesterålen in Noorwegen: paradijs voor mens, vogel én walvis

De kustlijn van Noord-Noorwegen beschikt over enkele van de mooiste eilanden ter wereld. De Lofoten archipel is bij vrijwel iedereen bekend. Niet onterecht overigens. Iedere zomer trekken duizenden toeristen naar deze prachtige eilandengroep.Minder tot de verbeelding spreken de Vesterålen in Noorwegen, die in het zuiden aan de Lofoten grenzen. En dat is misschien maar goed ook, want naast de prachtige natuur en de wildlife is rust en ruimte één van de sterke punten van de Vesterålen eilanden. En in de zomer schijnt de Middernachtzon er volop. Dat betekent 24 uur lang genieten van alle pracht en praal op de Vesterålen.

Waar de Lofoten eilanden heel langgerekt en smal zijn, daar zijn de Vesterålen eilanden meer uitgestrekt. De bekende zuiderburen bestaan vooral uit hoge bergen, terwijl het landschap op de Vesterålen juist wordt afgewisseld tussen weidse uitzichten en hoge pieken. De hoogste bergen op de Vesterålen zijn maar liefst 1200 meter hoog. En natuurlijk fjorden, waarvan de Trollfjord het meest in het oog springt. Daarnaast bezitten de eilanden prachtige parelwitte stranden. Die vaak helemaal verlaten zijn. Had je dat verwacht in Noord-Noorwegen?
 

De Vesterålen: walvissen spotten

Dankzij haar ligging aan de Atlantische Oceaan en de vele wildlife lenen de Vesterålen zich uitstekend voor een actieve vakantie met veel activiteiten op het water. Het continentaal plat is nergens in Noorwegen zo dichtbij als rond de Vesterålen eilanden, waardoor walvissen er massaal hun heil zoeken. Dit betekent dat walvissen spotten hier in de zomer één van de populairste activiteiten is. Met name de potvis komt in de zomermaanden graag naar de eilandengroep. De garantie is er nooit, maar grote kans dat je dus walvissen kunt zien. Bij alle accommodaties die Voigt Travel in haar reizen op de Vesterålen heeft opgenomen is het mogelijk om mee te gaan op een walvissafari. 

Wil je walvissen spotten op de Vesterålen? Kies bijvoorbeeld voor de 15-daagse Arctische Eilanden fly & drive.

walvissen vesteralen noorwegen
vesteralen walvissafari 

Vesterålen: zeearenden en papegaaiduikers spotten

Naast walvissen is de eilandengroep voor nog veel meer wildlife het walhalla. Zo is het op de Vesterålen ook mogelijk om papegaaiduikers en zeearenden te zien. Ga dus mee op een RIB-boat en bekijk de schoonheid van de eilanden vanaf het water. Of huur een kajak. Wil je vogels spotten op de Vesterålen? Vaar mee met wildernisgids Ian Robins van Ringstad Resort. Boek de 12-daagse Vakantiehuis Lofoten & Vesterålen fly & drive.

vesteralen zeearenden 

Wandelen op de Vesterålen

Geen zeebenen of tijdens een actieve vakantie de archipel ook graag vanaf het vaste land zien? Op de Vesterålen zijn erg veel mogelijkheden voor mooie wandelingen, waarbij vergezichten en de bloeiende natuur elkaar afwisselen. Vraag tijdens het verblijf bij de eigenaren van de accommodaties naar de mooiste wandelroutes. Ze geven je graag de beste tips!
 

Vesterålen met eigen auto of fly & drive

Hoewel de Vesterålen in Noord-Noorwegen liggen, maakt Voigt Travel het mogelijk om een vakantie met eigen auto te boeken naar deze eilandengroep. Dat kan dankzij een geweldige ferry-overtocht over de Oostzee naar Helsinki, waar je de autoslaaptrein naar Fins Lapland neemt. Liever een fly & drive rondreis door Noorwegen boeken? Ook dat is natuurlijk mogelijk. In Rovaniemi of Tromsø staat in dat geval een huurauto voor je klaar, waarmee je de reis in de richting van de Vesterålen kunt ondernemen.
 

Vakantie Vesterålen Noorwegen boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen in de zomer naar de Vesterålen. Bekijk onze prachtige reizen waarbij de Vesterålen zijn inbegrepen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht met 'Lofoten / Vesterålen').

vesteralen noorwegen

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel