De Lofoten Op vakantie naar de Noorse eilanden in de zomer

lofoten vakantie

Lofoten vakantie: fotogeniek, karakteristiek en verrassend

Op zoek naar een bestemming waar u de rest van uw leven met veel plezier over blijft terugdenken? Boek dan een Lofoten vakantie! Als reizigers aan een zomerreis naar Noorwegen denken, dan zal in veel gevallen eigenlijk aan deze beeldschone eilandengroep in Noord-Noorwegen worden gedacht. De majestueuze fjorden, de bijzondere stokvisrekken, prachtige vissersdorpen als Reine en Nusfjord en in de maanden juni en juli de eindeloze zon: de Middernachtzon.

De Lofoten is met recht een droombestemming. En die droom kan komende zomer in vervulling gaan! De eilandengroep ligt ten zuiden van de Vesterålen eilanden en boven de poolcirkel en bestaat voornamelijk uit hoge bergen en diepe fjorden. Maar tijdens een Lofoten vakantie zult u zich verbazen over de parelwitte stranden die de eilanden bevatten. Niet voor niets is Haukland ooit tot mooiste strand van Noorwegen verkozen en ook het Kvalvika strand verdiend een vermelding. In het uiterste noorden van Scandinavië kunt u zich hier zelfs in Caribische sferen wanen. De warme golfstroom doet de rest, want in de zomer wijst de thermometer regelmatig waarden tussen de 20 en 30 graden aan. De zon staat deze periode bovendien ook nog eens 24 uur boven de horizon.
 

 

Gaat u naar de Lofoten op vakantie, dan kunt u niet om één van de belangrijkste producten van Noord-Noorwegen heen: vis. De typische stokvisrekken vallen meteen op als u aan uw rondreis door het noorden van Scandinavië begint. Veel inwoners van de Lofoten zijn werkzaam in de visserij, een grote inkomstenbron dat tevens een belangrijke positie inneemt in de lokale cultuur. Dat ziet u terug in de vele vissersdorpen die de Lofoten rijk is. De gekleurde huisjes op palen, de zogenaamde rorbu's, zijn vaak gefotografeerd.

Lofoten vakantie met eigen auto

Hoewel de Lofoten in het uiterste noorden van Noorwegen liggen, is het mogelijk om een vakantie met eigen auto te boeken. Hiervoor kunt u gebruik maken van de ferry overtocht naar Zuid-Finland. Daar neemt u de autoslaaptrein naar de poolcirkel. Uiteraard is dit al volledig verzorgd en hoeft u alleen maar naar de haven en trein te rijden. Uw rondreis in Noord-Scandinavië begint in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. Vanaf daar rijdt u via Zweden naar de Lofoten.

Fly & drive rondreis Lofoten

Liever een fly & drive rondreis door Noord-Scandinavië maken? Met Voigt Travel vliegt u in de zomer rechtstreeks naar de poolcirkel, waardoor u uitgerust aan uw Lofoten vakantie begint. Op de luchthaven staat een uitstekende huurauto voor u klaar, waarna de reis kan beginnen. Overnachten doet u bij Voigt Travel uiteraard in sfeervolle en kleinschalige accommodaties met uitzicht over de fjorden.

Vakantie Lofoten boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen in de zomer naar de Lofoten. Bekijk onze prachtige reizen waarbij de Lofoten is inbegrepen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn uw zoekopdracht).

vakantie lofoten

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel