Lofoten vakantie

Lofoten vakantie

Op vakantie naar de Noorse eilanden in de zomer

lofoten reizen

Lofoten: fotogeniek, karakteristiek en verrassend

Op zoek naar een bestemming waar je de rest van je leven met veel plezier over blijft terugdenken? Boek dan een Lofoten vakantie! Als reizigers aan een zomerreis naar Noorwegen denken, dan zal in veel gevallen eigenlijk aan deze beeldschone eilandengroep in Noord-Noorwegen worden gedacht. De majestueuze fjorden, de bijzondere stokvisrekken, prachtige vissersdorpen als Reine en Nusfjord en in de maanden juni en juli de eindeloze zon: de Middernachtzon.

De Lofoten is met recht een droombestemming. En die droom kan komende zomer in vervulling gaan! De eilandengroep ligt ten zuiden van de Vesterålen eilanden en boven de poolcirkel en bestaat voornamelijk uit hoge bergen en diepe fjorden. Maar tijdens een Lofoten vakantie zul je je verbazen over de parelwitte stranden die de eilanden bevatten. Niet voor niets is Haukland ooit tot mooiste strand van Noorwegen verkozen en ook het Kvalvika strand verdiend een vermelding. In het uiterste noorden van Scandinavië kun je je hier zelfs in Caribische sferen wanen. De warme golfstroom doet de rest, want in de zomer wijst de thermometer regelmatig waarden tussen de 20 en 30 graden aan. De zon staat deze periode bovendien ook nog eens 24 uur boven de horizon.

Vakantie Lofoten boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen in de zomer naar de Lofoten eilanden. Zowel reizen met eigen vervoer, als fly & drive rondreizen, waarbij je gebruik maakt van een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam naar Skellefteå (in Noord-Zweden) of Rovaniemi (in Fins Lapland). Bekijk al onze prachtige reizen waarbij de Lofoten zijn inbegrepen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht).

Bekijk hieronder onze rondreizen naar de Lofoten.
 

 • Eigen auto 20 dagen, v.a. € 1.895 p.p.
  Noordkaap, Lofoten en Lapland noordkaap lofoten lapland
 • Fly & drive 22 dagen, v.a. € 2.875 p.p.
  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive vakantie lofoten
 • Fly & drive 15 dagen, v.a. € 1.895 p.p.
  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive vakantiehuis lofoten
 • Eigen auto 21 dagen, v.a. € 2.195 p.p.
  Arctische eilanden en Lapland lofoten reis
 • Fly & drive 15 dagen, v.a. € 1.895 p.p.
  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive lofoten noordkaap
 • Fly & drive 15 dagen, v.a. € 1.995 p.p.
  Arctische eilandenreis fly & drive noorwegen lofoten
 • Fly & drive 15 dagen, v.a. € 1.995 p.p.
  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive reizen lofoten
 • Fly & drive 15 dagen, v.a. € 1.895 p.p.
  Scandinavië Compleet fly & drive lofoten reizen

Vrijheid op de Lofoten

In het noorden van Scandinavië, en dus ook op de Lofoten eilanden, geldt het allemansrecht. Dit houdt in dat iedereen vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Zolang er maar rekening gehouden wordt met de lokale bevolking en hun privacy. Wil je je helemaal vrij voelen in Noord-Noorwegen? Boek dan een reis per camper of ga kamperen!
 

 • Camper 15 dagen, v.a. € 1.695 p.p.
  Camper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland lofoten camper
 • Camper 22 dagen, v.a. € 2.195 p.p.
  Camper Compleet Noord-Noorwegen en Lapland camper lofoten
 • Kamperen 8 dagen, v.a. € 795 p.p.
  Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland kamperen lofoten
 • Kamperen 15 dagen, v.a. € 1.185 p.p.
  Kampeer Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland lofoten kamperen

Fly & drive rondreis Lofoten of met eigen auto

Hoewel de Lofoten in het uiterste noorden van Noorwegen liggen, is het mogelijk om een vakantie met eigen auto te boeken. Hiervoor kun je gebruik maken van de ferry overtocht naar Zuid-Finland. Daar neem je de autoslaaptrein naar de poolcirkel. Uiteraard is dit al volledig verzorgd en hoef je alleen maar naar de haven en trein te rijden. De rondreis in Noord-Scandinavië begint in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. Vanaf daar rijd je via Zweden naar de Lofoten.

Liever een fly & drive rondreis door Noord-Scandinavië maken? Met Voigt Travel vlieg je in de zomer rechtstreeks naar de poolcirkel, waardoor je uitgerust aan de Lofoten vakantie begint. Op de luchthaven staat een uitstekende huurauto klaar, waarna de reis kan beginnen. Overnachten doe je bij Voigt Travel uiteraard in sfeervolle en kleinschalige accommodaties met uitzicht over de fjorden.
 

Lofoten bezienswaardigheden

Ga je naar de Lofoten op vakantie, dan kun je niet om één van de belangrijkste producten van Noord-Noorwegen heen: vis. De typische stokvisrekken vallen meteen op als je aan de rondreis door het noorden van Scandinavië begint. Veel inwoners van de Lofoten zijn werkzaam in de visserij, een grote inkomstenbron dat tevens een belangrijke positie inneemt in de lokale cultuur. Dat zie je terug in de vele vissersdorpen die de Lofoten rijk is. De gekleurde huisjes op palen, de zogenaamde rorbu's, zijn vaak gefotografeerd.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel