Arctische eilanden en Lapland

Eigen auto reis via Fins en Zweeds Lapland naar de Noorse eilanden

arctische-eilanden-lapland-header

Arctische eilanden en Lapland

In uw eigen vertrouwde auto rijden door een waar sprookjeslandschap. Verblijven in die hele karaktervolle kleinschalige locaties, met trotse eigenaren en een spectaculair uitzicht. Het kan deze zomer met de speciale Noorse eilanden en Lapland reis. Via de Finnlines ferry over de Oostzee en de autoslaaptrein door Finland, komt u zonder veel kilometers gereden te hebben aan op de Poolcirkel. Via Finland en Zweden reist u door het paradijs van Sommarøy, Senja, Vesterålen en Lofoten. Alles is voor u geregeld: de boot, trein en alle verblijven!

Uw 21-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort
De eerste nachten slaapt u in een binnen- of buitenhut van de Finnlines ferry. Aan het einde van een mooie dag in Helsinki gaat u met de auto aan boord van de autoslaaptrein. Uitgeslapen komt u aan op de poolcirkel. U reist door naar het historische Torassieppi voor een eerste nacht onder de Middernachtzon. De volgende dag reist u via de arm van Finland door naar de fjorden van Sommarøy, voor 2 nachten verblijft u op een prachtige plek met rondom witte stranden en helderblauw water! Dan reist u verder naar het schitterend gelegen Hamn i Senja. Een large suite met spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan is voor twee nachten u gereserveerd. Wij zijn trots u als volgende verblijf de Huset på Yttersiden aan te bieden op de Vesterålen, gerund door natuurfotograaf Ian Robins en Ann Karina Jakobsen. U verblijft drie nachten in een appartement op een wonderschone locatie, waarbij Ian u graag de omgeving laat zien of een boottocht met u gaat maken. Houd uw camera dus in de aanslag om de zeearenden en otters vast te leggen! Ook de Lofoten lonken. Twee nachten slaapt u in een vissershuis in Svolvær, een prima uitvalsbasis voor een dagtocht naar het prachtige westen van de Lofoten. De reis naar Offersøy past helemaal in het beeld van het sprookjeslandschap. Drie nachten slaapt u in een bungalow met uitzicht op de machtige Westfjorden. Via het Zweedse bergland en Kiruna arriveert u in Rovaniemi, waar de trein u mee neemt naar het zuiden. Met de Finnlines boot komt u weer aan in Noord-Duitsland en geniet u van een laatste overnachting in Lubeck.

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Rovaniemi op basis van logies
 • 1 nacht in een lodge in Fins Lapland op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Sommarøy op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een appartement in Senja op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een appartement in Ringstad op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een vissershuis in Svolvær op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een bungalow in Offersøy op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin in Zweeds Lapland op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Helsinki op basis van logies
 • ​1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stopover hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt


Extra's bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis uw personenauto mee aan boord (max. hoogte 2,04 meter / max. lengte 5,05 meter)

Highlights

 • Fins, Zweeds Lapland en Noorwegen
 • Eiland Senja
 • Witte stranden bij Sommarøy
 • Vissershuis op de Lofoten
 • Noorse fjorden
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Eigen auto
 • 21 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - augustus
 • Incl. ferry overtocht en slaaptrein
 • Ticket kabelbaan Fjellheisen
kimberley-j-ware-zuiden

Kimberley Jekel

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Arctische eilanden en Lapland

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op weg naar de haven

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland. U hoeft pas 's avonds in te schepen...

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland. U hoeft pas 's avonds in te schepen dus u heeft gedurende uw eerste vakantiedag nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck. Met het vele water, de prachtig versierde herenhuizen en de vele pakhuizen krijgt u al helemaal het Scandinavië gevoel te pakken! Na een hapje en een drankje aan boord kunt u lekker gaan uitrusten: het schip van Finnlines doet het verdere werk voor u! U overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de Oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt...

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. U overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Welkom in het Pure Noorden

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis langs de Noorse eilanden en Lapland &ea...

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis langs de Noorse eilanden en Lapland écht begint. Na ontscheping heeft u alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad aan het water want u gaat pas 's avonds aan boord van de autoslaaptrein. Hier komen de culturen van oost en west tot een prachtig geheel: bezoek de statige witte Domkerk (Tuomiokirkko), de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en het museum voor moderne kunst Kiasma. In de zomer geniet iedereen van de lange dagen en het flaneren langs de Esplanad, vol trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater! Vol nieuwe indrukken stapt u in de autoslaaptrein naar Rovaniemi. U overnacht in de autoslaaptrein.
Duur treinreis: ca. 12 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Dag Kerstman, hallo rendieren!

Rond een uur of negen rijdt de autoslaaptrein de 'hoofdstad van Lapland' binnen: Rovaniemi. ...

Rond een uur of negen rijdt de autoslaaptrein de 'hoofdstad van Lapland' binnen: Rovaniemi. Bezoek in deze studentenstad van ca. 30.000 inwoners zeker de verschillende musea, zoals het Arktikum. Midden op de poolcirkel vindt u Santa Claus Village, met als bekendste inwoner de Kerstman. De elfjes helpen u om hier alvast uw kerstkaarten voor de aankomende kerst te posten! Uw eerste nacht in Lapland vindt plaats in the middle of nowhere, vlakbij het Torassieppi meer. Op ca. 3 uur rijden is een kamer in het bijzondere Torassieppi gereserveerd.
Rijafstand: ca. 220 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Door de arm van Finland naar Noorwegen

Word wakker in de oorverdovende stilte van Torassieppi en geniet van het ontbijtbuffet in het hoofdg...

Word wakker in de oorverdovende stilte van Torassieppi en geniet van het ontbijtbuffet in het hoofdgebouw. Vandaag staat een schitterende route door de arm van Finland op het programma. U zal de natuur bijna per kilometer zien veranderen! Bomen worden struiken en kleurrijke mossen begroeien de grandioze toendravlakte. Op het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen bevindt zich de kleine nederzetting Kilpisjärvi, met de machtige en voor Sami heilige Saana berg. U ziet de Zweedse en Noorse bergen al opdoemen. Langs de Noorse zee reist u door naar Sommarøy. Een prachtig begin voor Noorwegen. Hier is voor de komende twee nachten een verblijf in een kamer gereserveerd. U overnacht in Sommarøy.
Rijafstand: ca. 425 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Witte stranden en helderblauw water

Heerlijk genieten op het eiland van Sommarøy. Maak een korte wandeling naar de top van de heu...

Heerlijk genieten op het eiland van Sommarøy. Maak een korte wandeling naar de top van de heuvel voor een indrukwekkend uitzicht, loop over de stranden op zoek naar schelpen of maak een boottocht. Het is ook een perfecte dag om de stad Tromsø te bezoeken. U overnacht in Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Van Sommarøy naar Senja

Vandaag staat er weer een prachtig fjord avontuur op het programma, over het favoriete eiland van ko...

Vandaag staat er weer een prachtig fjord avontuur op het programma, over het favoriete eiland van koningin Sonja: Senja! U vindt hier alles: van bossen tot steile kliffen en parelwitte zandstranden. In het plaatsje Skaland, helemaal in het uiterste westen, is in Hamn i Senja een large suite gereserveerd. U heeft hier gegarandeerd een spectaculair uitzicht op het pittoreske haventje en de Atlantische Oceaan. Overnachting in Hamn i Senja.
Rijafstand: ca. 90 km | ca. 3 uur (incl. ferryovertocht)
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Het koninklijke Senja

Wakker worden op de favoriete plek van koningin Sonja! Tijdens het wandelen naar het hoofdgebouw voo...

Wakker worden op de favoriete plek van koningin Sonja! Tijdens het wandelen naar het hoofdgebouw voor een uitgebreid ontbijtbuffet, wrijft u vast even in uw ogen bij het zien van de otters of zeehonden in de haven van Hamn. Na het ontbijt nodigt de spectaculaire natuur u uit voor een mooie wandeling naar bijvoorbeeld de Husfjellet of u ontdekt de omgeving met een gehuurde fiets. Hamn i Senja organiseert ook diverse activiteiten op zee. Vraag de receptie naar de mogelijkheden. 's Avonds lekker tafelen op de pier van Hamn i Senja? U overnacht op Senja. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Van Senja naar Vesterålen

Een laatste ontbijt in Senja. Vandaag staat het volgende hoogtepunt op het programma: Huset på...

Een laatste ontbijt in Senja. Vandaag staat het volgende hoogtepunt op het programma: Huset på Yttersiden op de Vesterålen. De snelste en wellicht mooiste route is via de ferry Gryllefjord - Andenes, het noordelijkste puntje van de Vesterålen. Deze ferry, die alleen in het hoogseizoen vaart (tot 30 augustus 2017), reist u binnen 1,5 uur naar Andenes. Hier vervolgt u de reis door het fotogenieke heuvellandschap naar het grote trots van Ian Robins en Anne Karina Jakobsen. Hun Huset på Yttersiden ligt in het gehuchtje Ringstad. Kleine bordjes verraden waar u naar toe moet rijden. Welkom op een plek waar de doorsnee toerist niet komt! De komende drie nachten slaapt u in een appartement in het hoofdgebouw. Probeer 's avonds zeker de menukaart van Ann Karina en geniet van de lokale gerechten. U overnacht in Ringstad.
​Rijafstand Skaland - Ringstad
Via de ferry: ca. 180 km | ca. 3 uur
Over land: ca. 400 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Vogel- en wildlifesafari met Ian Robins

Geniet deze ochtend van een heerlijk ontbijt met prachtig uitzicht. Een aanrader is om vandaag een b...

Geniet deze ochtend van een heerlijk ontbijt met prachtig uitzicht. Een aanrader is om vandaag een boottocht te maken met natuurfotograaf en gids Ian Robins. Met een boot gaat u op zoek naar de zeearenden, otters en overige dieren in deze speeltuin voor natuurliefhebbers! Ian zal zelfs trachten om de zeearenden te voeren met haring. Dé manier om de grote vogels op foto vast te leggen! Geniet 's avonds van de huiselijke sfeer in Huset en luister naar de mooie verhalen van Ian en Ann Karina. Zij doen alles om u hier thuis te laten voelen. U overnacht in Ringstad.
Duur programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Vrije dag op de Vesterålen

Een heerlijke dag in het paradijs van de Vesterålen. Lekker rondwandelen of zeekayakken? Een v...

Een heerlijke dag in het paradijs van de Vesterålen. Lekker rondwandelen of zeekayakken? Een volle dag mountain hiking naar 600 meter hoogte? Of breng een bezoek aan de Inga Sami Siida rendierfarm, om meer te leren over de Sami cultuur. Informeer bij Ann Karina en Ian naar de mogelijkheden. U overnacht in Ringstad. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Naar de Lofoten eilanden

Bye bye Ian en Ann Karina! U zult ze niet snel meer vergeten en waarschijnlijk heeft u al een afspra...

Bye bye Ian en Ann Karina! U zult ze niet snel meer vergeten en waarschijnlijk heeft u al een afspraak gemaakt om in de winter weer te komen? Vandaag reist u verder zuidwaarts naar het stadje Svolvær. Midden in het centrum, op het eilandje Lamholmen, vindt u een vissershuisje op palen aan het water. Alle planken in het huisje herinneren nog naar de roemruchte visserij van weleer, die overigens nog steeds in volle bloei is. De Lofoten staat bekend om de kabeljauw visserij. Overal op de Lofoten vindt u ze: de rekken met stokvis. U overnacht in Svolvær.
Rijafstand Ringstad - Svolvær: ca. 175 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Å en ah's!

Wakker worden in de authentieke maar goede bedden van Anker Brygge. Na het ontbijt heeft u een volle...

Wakker worden in de authentieke maar goede bedden van Anker Brygge. Na het ontbijt heeft u een volle dag op de Lofoten. Wij raden u van harte aan om met uw huurauto westwaarts te rijden, richting de schilderachtige vissersdorpjes Henningsvær, Reine en Å. Overal ziet u de vissershuisjes op palen aan het water en de stokvisrekken. Via kleine bruggetjes die de eilandjes met elkaar verbinden komt u aan in West-Lofoten. Bij goed weer schiet u de mooiste foto's. Bezoek ook zeker het Lofotr Vikingmuseum in Borg en een restaurant met heerlijke visgerechten. U overnacht in Svolvær. Toon minder

Toon meer

Dag 14 Naar sprookjesachtig Offersøy

Vanuit het ietwat drukke Svolvær zoekt u vandaag weer de absolute rust op. En waar kan dat bet...

Vanuit het ietwat drukke Svolvær zoekt u vandaag weer de absolute rust op. En waar kan dat beter dan in meest zuidelijke puntje van de Vesterålen, in Offersøy Feriesenter? Wij zijn ontzettend trots dat wij u deze locatie mogen aanbieden. Niet voor niets zoeken vele Noorse vissers deze plek op om in de zomer te gaan vissen in de visrijke Westfjorden. Gunnar leeft hier al zijn hele leven, en samen met zijn vader en vrouw Vibeke stellen zij alles in het werk om u een mooi verblijf te garanderen. Op deze plek heeft u uitzicht op de besneeuwde bergtoppen aan de overkant van de Westfjorden, met de statige Stetind als nationale berg van Noorwegen streng toekijkend. U overnacht de komende 3 nachten in een bungalow op dit kleine vakantiepark.
Rijafstand Svolvær - Offersøy: ca. 120 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Ontdek Hinnøya

Wakker worden op een magische locatie, tussen rotspartijen, water en overvliegende zeearenden. De da...

Wakker worden op een magische locatie, tussen rotspartijen, water en overvliegende zeearenden. De dag begint sowieso al fantastisch! Vraag Gunnar naar de mogelijkheden om te zeekayakken of te fietsen. Ook zijn er voor de stoere reizigers mogelijkheden om mee te gaan vissen op een boot. U overnacht in Offersøy. Toon minder

Toon meer

Dag 16 Rust, natuur en heel veel ruimte

Nadat u weer heeft genoten van het ontbijtbuffet in het hoofdgebouw heeft u een vrije dag die u weer...

Nadat u weer heeft genoten van het ontbijtbuffet in het hoofdgebouw heeft u een vrije dag die u weer helemaal naar eigen wens kunt invullen. Met uw huurauto heeft u de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. Rijd bijvoorbeeld naar Vestbygda, langs een aantal kleine dorpjes. Onderweg komt u langs prachtige uitkijkpunten en ontdekt u de mooiste plekjes van Vestbygda. Laat u Gunnar weten of u wilt eten in zijn restaurant? 's Avonds kunt u heerlijk borrelen op uw veranda onder de Middernachtzon. U overnacht in Offersøy. Toon minder

Toon meer

Dag 17 Mijnen, bergen en de Middernachtzon bij Kiruna

Na het laatste ontbijt in Offersøy reist u via het smalste stukje Noorwegen richting de mijns...

Na het laatste ontbijt in Offersøy reist u via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad Kiruna, in Zweeds Lapland. Een mooie diverse rit met de hoogvlakte tussen Noorwegen en Zweden met het letterlijke hoogtepunt van deze reis. Net over de grens bereikt u het Abisko Nationaal Park, een ware wandelwalhalla. De Lapporten, een hangend U-dal iets ten zuidoosten van Abisko, valt direct op. Het karakteristieke profiel is één van de bekendste symbolen voor Lapland. Vrij vertaald betekend Lapporten “de poort naar Lapland”. Vanaf de bergtop Njulla, te bereiken per kabelbaan, heeft u een geweldig uitzicht richting Lapporten. Een andere blikvanger is het meer Torneträsk, het grootste bergmeer van Scandinavië. Aan de rand van het mijnstadje Kiruna liggen de Giron cabins van Camp Ripan. U verblijft één nacht in deze bijzonder sfeervolle cabin. Overnachting in Kiruna.
Rijafstand Offersøy - Kiruna: ca. 320 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 18 Via het ijshotel terug naar Fins Lapland

Helaas is de laatste dag boven de poolcirkel aangebroken. Maak onderweg naar Rovaniemi een kleine om...

Helaas is de laatste dag boven de poolcirkel aangebroken. Maak onderweg naar Rovaniemi een kleine omweg naar Jukkasjärvi: hier kunt u een originele Sami kerk bezichtigen en een bezoek brengen aan het wereldbereomde ijshotel. Bij het plaatsje Ylitornio of Pello gaat u de grens naar Finland weer over. Let even goed op uw horloge: het is weer een uur later! Bezoekt u in Rovaniemi nog even de Kerstmand, in zijn dorpje midden op de poolcirkel? Misschien voor sommige reizigers iets te commercieel, maar sowieso leuk om vanaf deze plek alvast uw kerstkaarten te posten. De Kerstman en zijn elven zullen er persoonlijk voor zorgen dat de kaarten rond de kerstdagen worden bezorgd, mét het officiële poststempel! Veruit het interessantste musuem is het Arktikum, gebouwd door Alvar Aalto. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland en er is een prachtige expositie over het noorderlicht. Lees hier meer tips voor Rovaniemi. In de avond stapt u weer op de autoslaaptrein terug naar Helsinki. U overnacht in een couchette in de trein.
Rijafstand Kiruna - Rovaniemi: ca. 340 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 19 Genieten in Helsinki

Zo'n 1.000 km later bereikt u weer de hoofdstad van Finland: Helsinki. U heeft nog wat tijd om d...

Zo'n 1.000 km later bereikt u weer de hoofdstad van Finland: Helsinki. U heeft nog wat tijd om de stad te bekijken. Maak prachtige stadswandelingen en bezoek de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants. Halverwege de middag gaat u aan boord voor uw Oostzeepassage naar Noord-Duitsland. Toon minder

Toon meer

Dag 20 Passage over de Oostzee

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de ...

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen reis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de Oostzee en met een kopje koffie van de frisse zeelucht genieten. Nog even bijkomen van uw rondreis door Lapland naar de Noordkaap. Wat heeft u veel gezien en beleefd! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor u een hotel gereserveerd zodat u de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 21 Home sweet home

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u weer huiswaarts. U zal nog lang...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u weer huiswaarts. U zal nog lang blijven terugdenken aan uw prachtige reis door Scandinavië. De Noorse eilanden en Fins en Zweeds Lapland hebben u betoverd, dat weten we zeker!
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op weg naar de haven
Dag 2 Passage over de Oostzee
Dag 3 Welkom in het Pure Noorden
Dag 4 Dag Kerstman, hallo rendieren!
Dag 5 Door de arm van Finland naar Noorwegen
Dag 6 Witte stranden en helderblauw water
Dag 7 Van Sommarøy naar Senja
Dag 8 Het koninklijke Senja
Dag 9 Van Senja naar Vesterålen
Dag 10 Vogel- en wildlifesafari met Ian Robins
Dag 11 Vrije dag op de Vesterålen
Dag 12 Naar de Lofoten eilanden
Dag 13 Å en ah's!
Dag 14 Naar sprookjesachtig Offersøy
Dag 15 Ontdek Hinnøya
Dag 16 Rust, natuur en heel veel ruimte
Dag 17 Mijnen, bergen en de Middernachtzon bij Kiruna
Dag 18 Via het ijshotel terug naar Fins Lapland
Dag 19 Genieten in Helsinki
Dag 20 Passage over de Oostzee
Dag 21 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Verblijf in Torassieppi Lodge

Verblijf in Arctic Hotel Sommarøy

Verblijf in Hamn i Senja

Verblijf in Huset på Yttersiden

Verblijf in Anker Brygge

Verblijf in Offersøy Feriesenter

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf op de autoslaaptrein

Verblijf in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin

Verblijf op Finnlines schip

Reisuitbreiding

huskysafari

Helsinki

De Finse hoofdstad: een levendige stad die u niet mag overslaan

U kunt u reis in Scandinavië verlengen met een (langer) verblijf in de stad Helsinki. De stad staat bekend om kunst en cultuur. Breng een bezoek aan de bekende musea zoals het Nationaal museum Finland en Kiasa museum. Naast de interessante musea is een bezoek aan het Senaatsplein en de helderwitte Domkerk de moeite waard. Als u meerdere nachten in Helsinki verblijft is het een aanrader om een dagje de oversteek te maken naar de indrukwekkende stad Tallin in Estland, gelegen op 2 uur varen vanaf Helsinki.
 

Uw reisuitbreiding Helsinki in het kort

U overnacht in het Radison Blu Espoo hotel, gelegen op een kwartier van het centrum van Helsinki. Bij het hotel is gratis parkeergelegenheid en op 650 meter vindt u een metrohalte waar elke 10 minuten een metro vertrekt naar het centrum van Helsinki. Elke ochtend staat er voor u een uitgebreid Scandinavisch ontbijt voor u klaar. Het hotel is gelegen aan de baai van Laajalahti, van de buitenkant ziet het er als een doorsnee Fins hotel aan, maar als u binnenkomt wordt u verrast door de knusse ambiance. U kunt gebruikmaken van WiFi en van het binnenzwembad.
 

Hoogtepunten

- Finse kunst, cultuur en historie
- Het Nationaal museum van Finland
- Het Kiasma museum
- De Dom van Helsinki
- Oespenski kathedraal
- Suomenlinna vesting
 

Verblijf

U verblijft:
- In het Radisson Blu Espoo hotel op basis van logies & ontbijt.
 

Sfeer
Het is een elegant stadshotel dat beschikt over moderne en zeer smaakvol ingerichte 2-persoonskamers met heerlijke bedden. Alle kamers zijn voorzien van tv, koffie- en theefaciliteiten en/of een minibar en beschikken over een badkamer met douche en toilet. De moderne inrichting, de heerlijke traagschuimmatrassen en de keuze uit verschillende kussens en dekbedden zorgen voor een super comfortabel verblijf in dit hotel.
 

Ligging
Op een rustige locatie aan de kust van de Finse Golf in Espoo, de voorstad van Helsinki. Met de nieuwe metroverbinding vanaf de halte Aalto-universiteit bent u binnen 10 minuten in hart van Helsinki. De luchthaven van Helsinki en de haven waar de Finnlines aankomt en vertrekt, liggen op ca. 30 minuten rijden.
 

Faciliteiten
De toegang tot het zwembad en de sauna's is gratis, net als het gebruik van WiFi. In het restaurant eet u visgerechten en er is een speciale selectie van hapjes met een Californische twist. Het restaurant heeft een zonneterras met uitzicht op de zee. In de knusse lobbybar kunt u 's avonds ontspannen genieten van een drankje. Uw kamer is voorzien van twinbedden, koffie- en theefaciliteiten en tv en u beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, direct bij het hotel. Er bevindt zich een volledig uitgeruste fitnessruimte naast het hotel.
 

 • helsinki-zomer-tuomio
 • helsinki-zomer-standbeeld
 • helsinki-zomer-uitrusten
 • radisson-blu-hotel-espoo-luchtfoto
 • radisson-blu-espoo-kamer
 • radisson-blu-espoo-zwembad
 • radisson-blu-hotel-espoo-fietsverhuur

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

tromso-zomer-excursies-extra

Excursies Tromsø (inbegrepen)

tromso-zomer-kabelbaan

Kabelbaan Fjellheisen (inbegrepen)

Tromsø is een prachtige stad, maar u krijgt pas echt een goed beeld van de stad als u van bovenaf op de stad kijkt. Met de Fjellheisen kabelbaan gaat u naar een hoogte van 421 meter, binnen 4 minuten. De kabelbaan is de gehele dag geopend en tot half augustus zelfs tot 01:00 uur. U kunt hier genieten van de prachtige middernachtzon onder genot van een drankje in het restaurant.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 dag
huset-zomer-excursies

Excursies Vesterålen

De excursies op de Vesterålen eilanden zijn alleen ter plaatse te boeken.

huset-zomer-vogel-wildlife-safari

Vogel- en wildlife safari

Samen met Ian Robins, gids en natuurfotograaf, gaat u per RIB-boat op zoek naar de zeearenden, otters en andere dieren die de omgeving rijk is. Ian zal zelfs proberen de zeearenden te voeren met haring. Dé manier om de grote vogels op de foto vast te leggen!

 • Prijs: NOK 890 per persoon | NOK 690 per kind 10 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Huset på Yttersiden
huset-zomer-kajaktrip

Kajaktrip rond Vesterålen

De Vesterålen ontdekken vanaf het water geeft u een geheel ander beeld. Voor u in de kajak stapt, krijgt u eerst een uitgebreide uitleg en daarna gaat u het water op. U peddelt langs kleine eilandjes bij Ringstad. Onderweg maakt u een stop bij een strandje voor een lunch.

 • Prijs: NOK 900 per persoon | NOK 700 per kind 8 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Huset på Yttersiden
huset-zomer-bergwandeling

Bergwandeling rond Ringstad

Met een gids loopt u naar één van de toppen die Ringstad rijk is. U loopt naar 600 meter hoogte waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Onderweg kunt u aan de gids al uw vragen stellen over de omgeving.

 • Prijs: NOK 550 per persoon | NOK 200 per kind 10 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Huset på Yttersiden
huset-zomer-vissen

Vissen bij een meer

Met een gids gaat u naar een meer in de buurt van Ringstad. Onder begeleiding van de gids gooit u de hengel uit en is het wachten tot de vis bijt. De gevangen vis wordt door de gids bereidt op de barbecue. Een prachtige avondexcursie.

 • Prijs: NOK 650 per persoon | NOK 200 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 2-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Huset på Yttersiden
huset-zomer-middernachtzontocht

Middernachtzontocht rond Vesterålen

Samen met uw gids gaat u opzoek naar de mooiste plekjes waar de zon niet onder de horizon verdwijnt. Houd uw camera bij de hand om mooie beelden te maken. De tocht start eind van de avond en u komt na middernacht terug.

 • Prijs: NOK 550 per persoon | NOK 300 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Huset på Yttersiden
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaart u met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: € 97,01 per persoon | € 70,85 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit u laag bij het water en kunt u de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die u meeneemt voor de rest van uw leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær.

 • Prijs: € 119,90 per persoon | € 87,20 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Seasafari Andenes

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bucketlist reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland

  noordkaap-lofoten-lapland-eigen-auto-thumb
 • Sfeervol en kleinschalig
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief

  noordkaap-exclusief-eigen-auto-thumb
 • Merengebied en Lapland
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 1.390 p.p.

  Duizend meren en Lapland

  duizend-meren-lapland-eigen-auto-thumb
 • Zuid-Finland
  11 dagen, eigen auto, v.a. € 895 p.p.

  Åland eilanden en Helsinki

  aland-eilanden-helsinki-thumb
 • Het dak van Europa
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.295 p.p.

  Lapland, Finnmark en Noordkaap

  lapland-finnmark-noordkaap-eigen-auto-thumb
 • Nationale Parken reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.695 p.p.

  Hiking the Arctic

  hiking-arctic-eigen-auto-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Auto gratis mee Uw personenauto gaat gratis mee aan boord
finnlines-auto-aan-boord
Privé hut Comfortabele hut met douche/wc tijdens de overtocht
finnlines-buitenhut
Stop-over hotel Het stop-over hotel in Lübeck is inbegrepen
lubeck-stopover-hotel