Duizend meren en Lapland

Boek vóór 9 juni a.s. de reis Duizend meren en Lapland en je ontvangt gratis de excursie Middernachtzon kanotrip t.w.v. € 56 per persoon. Bekijk de aanbieding hier. Geldig vanaf 7 april 2023.
 

Tijdens deze rondreis ga je op ontdekkingstocht naar het Fins merengebied, het grootste merengebied van Europa! Met verblijf in authentieke Finse bungalows en een heerlijk hotel op de mooiste locaties ervaar je alles wat dit gebied zo bijzonder maakt. De blauwe meren en groene eilandjes worden afgewisseld met bossen, heuvels, riviertjes en kanalen. Je verblijft steeds een paar dagen op dezelfde plek en rijdt dan pas naar de volgende bestemming. Zo heb je alle rust om de omgeving te verkennen én heb je net als de Finnen op de meeste plaatsen een eigen 'mökki': een zomerhuisje in Finland, mét een privé sauna.

De 17-daagse Finland en Lapland rondreis in het kort
Via Travemünde vaar je naar de hoofdstad Helsinki. De eerste kennismaking met Finland is het Merengebied, een labyrint van ontelbare meren en eilandjes, dichte bossen en smalle heuvelruggen. Je ziet en proeft hier de nabijheid van Rusland en de invloed van de traditionele Karelische cultuur. Na een 3-daagse verblijf in Koli reis je verder naar het mystieke Lapland. Boven de poolcirkel zijn de zomerdagen eindeloos, dus gooi een hengeltje uit, bezoek een rendierfarm en drink een kopje koffie bij het kampvuur. Via het mooie Vuokatti reis je weer terug naar het Merengebied. Je eindigt de reis in een mooie Sahanlahti bungalow. Vanuit Helsinki vaar je weer terug naar Noord-Duitsland.

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) in een hut op basis van logies
 • 3 nachten in Break Sokos Hotel Koli in Koli, op basis van logies en ontbijt
 • 3 nachten in een bungalow met privé sauna in PAN Village Oulanka in Salla, op basis van logies
 • 3 nachten in een bungalow met privé sauna in Vuokatinmaa in Vuokatti, op basis van logies
 • 3 nachten in een bungalow in Sahanlahti Resort in Puumala, op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stopover hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids (voucher t.w.v. € 35 per boeking)
 • Gratis de personenauto mee aan boord (max. hoogte 2,10 meter / max. lengte 6 meter)

Highlights

 • Bezoek musea in Helsinki
 • Ontdek Finse geschiedenis in Karelië
 • Verblijf in authentieke Finse bungalows
 • Ervaar het buitenleven in het merengebied
 • Wandelen, fietsen en (kano)varen
 • Berenroute in Nationaal Park Oulanka
 • Lange avonden tijdens de middernachtzon
 • Bezoek rendierfarm (ca. 2 uur)
 • Bezoek huskyfarm (ca. 1 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Eigen auto
 • 17 dagen
 • Logies
 • Juni-september
 • Incl. ferry overtocht
 • Inbegrepen: Bezoek rendierfarm en huskyfarm t.w.v. €53,-
sarah-w-noord-europa

Sarah Weijs

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Break Sokos Hotel Koli

Verblijf in PAN Village Oulanka bungalows

Verblijf in Vuokatinmaa bungalows

Verblijf in Sahanlahti Resort

Verblijf op Finnlines schip

Een ervaring om nooit te vergeten

Duizend meren en Lapland

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op weg naar het Pure Noorden

Je trekt de voordeur achter je dicht en de vakantie kan beginnen! Reis op je gemak richting Travem&u...

Je trekt de voordeur achter je dicht en de vakantie kan beginnen! Reis op je gemak richting Travemünde in Noord-Duitsland. De check-in in de haven is pas 's avonds, dus je hebt nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. Het is een aanrader om er ook een hapje te gaan eten want de binnenstad kent talloze café's en restaurants. Na het inschepen is er misschien nog tijd voor een hapje of drankje aan boord en dan ga je naar jouw hut. Het schip vertrekt heel vroeg in de ochtend, terwijl je lekker ligt te slapen. Overnachting aan boord van Finnlines.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de Oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg ...

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. Waai lekker uit aan dek, geniet van een goed boek en een lekker drankje in een van de bars of de panoramalounge. Voor de allerkleinsten is er een speelruimte en uiteraard kun je gratis gebruik maken van de sauna en de whirlpool. Finnlines staat bekend om de uitstekende en zeer uitgebreide maaltijdbuffetten aan boord dus maak zeker gebruik van de mogelijkheid om lekker te brunchen en te dineren! Overnachting aan boord van Finnlines.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Verkenning langs de zuidkust en oostgrens

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan, waar de rondreis in Finland begint. Na ontscheping reis ...

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan, waar de rondreis in Finland begint. Na ontscheping reis je via de zuidkust naar het Merengebied. Je zal je snel op je gemak voelen in het verkeer. De infrastructuur is buitengewoon goed en de wegen zijn rustig. Geen reden om te haasten, dus maak een stop in Porvoo, wandel door de keienstraatjes en pak een terrasje aan het water met de mooie ossenbloedrode pakhuizen. Een eerste kop Finse koffie of een paar verse aardbeien is extra genieten! Het gebied langs de oostgrens heeft nog veel overeenkomsten met de oosterburen en je ziet onderweg regelmatig mooie houten boerenschuren en orthodoxe kerktorens. Het gebied wordt steeds rijker aan water. Je overnacht in Break Sokos Hotel Koli, schitterend gelegen op een heuvelrug met uitzicht op een meer.
Rijafstand Helsinki - Koli: ca. 500 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Actief ontspannen in Koli

Wat heerlijk, wakker worden in de Finse natuur! Het Nationaal Park Koli is een juweeltje wat natuurs...

Wat heerlijk, wakker worden in de Finse natuur! Het Nationaal Park Koli is een juweeltje wat natuurschoon betreft. In de omgeving van Koli is veel te doen. In het rotsige, met oerbossen bedekte gebied lopen allerlei goed gemarkeerde wandelpaden. En veel wandelingen starten zelfs direct vanaf het hotel. Neem in ieder geval de drie beroemde bergtoppen Paha-Koli, Akka-Koli en Ukko-Koli op in je route. Bent je sportief? Dan kan je ook prachtige kanotochten maken, mountainbikes huren of zelfs deelnemen aan een spannende grottentocht. Overnachting in Break Sokos Hotel Koli. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op pad met een lokale gids

Een prachtige dag om er met een gids op uit te trekken. Vanuit de haven van Koli start je met een bo...

Een prachtige dag om er met een gids op uit te trekken. Vanuit de haven van Koli start je met een boottocht over het meer Pielinen. Dit meer is het vierde grootste meer van Finland! Na een mooie boottocht legt de gids aan bij één van de eilanden. Het is tijd om het eiland te verkennen en te genieten van een outdoor lunch. Vele Finnen trekken er in hun vrije tijd op uit naar één van deze kleine eilandjes. Tijdens deze excursies kan je dan ook alles vragen over het leven in Finland. Aan het eind van de dag kom je terug in het hotel, waar je (tegen betaling) kan genieten van de heerlijke spa. Overnachting in Break Sokos Hotel Koli. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Van Karelië naar Lapland

Je neemt afscheid van Koli en volgt de prachtige toeristische route langs de Via Karelia door de rui...

Je neemt afscheid van Koli en volgt de prachtige toeristische route langs de Via Karelia door de ruige Fins-Russische grensstreek. Uitgestrekte veengebieden en wilde rivieren vol stroomversnellingen bepalen hier het landschap. Een mooie stop onderweg is het Hossa nationaal park waar je een korte wandeling kan maken of de expositie bezoeken in het bezoekerscentrum over de geschiedenis van deze streek. Ook vind je hier de oudste rotstekeningen van Noord-Finland.

Je passeert de poolcirkel, een magische grens. Onderweg verandert het landschap: de lieflijke natuur van Midden-Finland maakt plaats voor uitgestrekte moerasgebieden en ruige, kale heuvels en waar snelle beken stromen die uitmonden in meren en rivieren. Grote kans dat je vandaag de eerste rendieren ziet die langs de rustige wegen grazen. Dit is Fins Lapland, waar de Middernachtzon de dagen eindeloos maakt. In Salla, op slechts 22 km van de Russische grens, neemt je intrek in de luxueuze PAN Village Oulanka bungalow, met sauna en open haard. Geniet ervan!
Rijafstand Koli - Salla: ca. 520 km | ca. 7 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 De nachteloze nachten van Lapland

De komende twee dagen kan je volop genieten van alles wat Lapland zo bijzonder maakt. Je bevindt je ...

De komende twee dagen kan je volop genieten van alles wat Lapland zo bijzonder maakt. Je bevindt je in de laatste wildernis van Europa en we raden je aan om er ook helemaal in te duiken! Een bezoek aan het rendierpark in Salla is alvast voor je geregeld, zodat je heel dicht bij de rendieren kan komen en ze zelfs kunt voederen. Natuurlijk word er van alles verteld over de rendierhouderij, nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. Je kan prachtige wandelingen maken direct vanuit de bungalow, de Sallatunturi heuvel beklimmen vanwaar je een schitterend zicht op Rusland hebt en een middag het in Finland zo populaire frisbee golf spelen! Bijzonder is het Oulanka Nationaal Park: je kan er mooie wandeltochten maken, kanoën en vissen. Er zijn ook nachtelijke kanotochten of wandelingen, in het bijzondere licht van de Middernachtzon. Natuurlijk is het mogelijk om naar een huskyfarm te gaan en meteen een kijkje te nemen in het huis van de eigenaar. En wat dacht je van een traditionele Lapse avond met heerlijke specialiteiten van vis en rendier, klaargemaakt bij een houtvuur? Overnachting in PAN Village Oulanka bungalows. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Dagtrip in Lapland?

Met de eigen auto heb je alle vrijheid om vandaag wat verder Lapland in te reizen, bijvoorbeeld naar...

Met de eigen auto heb je alle vrijheid om vandaag wat verder Lapland in te reizen, bijvoorbeeld naar de amethistmijn in Luosto of het Arktikum museum in Rovaniemi. Overnachting in PAN Village Oulanka bungalows. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Naar het berengebied

Je reis gaat verder naar de ruige bossen en heuvels van Sotkamo, in het noorden van het merengebied ...

Je reis gaat verder naar de ruige bossen en heuvels van Sotkamo, in het noorden van het merengebied van Finland. Hier hebben wij een Vuokatti bungalow voor je gereserveerd. De bungalows hebben prachtig uitzicht op het meer Nuasjärvi. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.
Rijafstand Salla - Vuokatti: ca. 380 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Het prachtige Vuokatti

In de ochtend staat een bezoek aan de huskyfarm op het programma. De honden beginnen al enthousiast ...

In de ochtend staat een bezoek aan de huskyfarm op het programma. De honden beginnen al enthousiast te blaffen bij aankomst. Je leert hier alles over de honden en het leven op een huskyfarm. De omgeving van Vuokatti is ideaal voor prachtige dagtochten, bijvoorbeeld een rondje om het meer Oulujärvi. Een half rondje kan ook! Dus je vermaakt je zeker! Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Bruine beren spotten?

Een echt spannende excursie is bruine beren spotten bij Kuhmo onder leiding van een gids! Je brengt ...

Een echt spannende excursie is bruine beren spotten bij Kuhmo onder leiding van een gids! Je brengt dan een nacht door in een schuilplaats in de grensstreek met Rusland. Met de Middernachtzon heb je vrijwel de hele nacht goed zicht. Naast beren kan je met een beetje geluk ook wolven, veelvraten en steenarenden zien. Een unieke ervaring! Deze excursie kan je ook via Voigt Travel optioneel reserveren. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Terug naar het Merengebied

Vandaag reis je naar het wereldberoemde Merengebied. Kuopio is een ideale mogelijkheid om even een p...

Vandaag reis je naar het wereldberoemde Merengebied. Kuopio is een ideale mogelijkheid om even een pauze in te lassen. De stad ligt prachtig op een landtong omsloten door het Kallavesi meer. Op het marktplein staat de fraaie overdekte Jugenstil markthal, een leuke plek om wat boodschappen te doen en de lokale specialiteit “Kalakukko” te proeven. In de oude paardenstallen zitten leuke winkels met allerlei originele handgemaakte souvenirs. Wat je ook niet mag missen is het uitzicht vanaf de 75 meter hoge uitkijktoren op de Puijoheuvel. Rij na Kuopio door naar Puumala. Pal aan het water, bij de oude zaagmolen, is het resort waar je overnacht in een knusse bungalow. Overnachting in Sahanlahti Resort.
Rijafstand Sotkamo - Puumala: ca. 380 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Het hart van het Finse Merengebied

Het Merengebied is zo groot als Nederland en België samen en bestaat eigenlijk uit een labyrint...

Het Merengebied is zo groot als Nederland en België samen en bestaat eigenlijk uit een labyrint van duizenden meren en eilandjes, dichte bossen en smalle heuvelruggen. Je hebt alle tijd om hier op verkenning uit te gaan, met de auto, te voet, op de fiets of per boot. Er zijn talloze boottochten en rondvaarten, bijvoorbeeld om de Saimaa robben te gaan zien. Je kan een kano of fiets huren en op het water van de natuur genieten. Visliefhebbers huren een roeiboot en gooien een hengeltje uit. Bij de receptie van het verblijf is allerlei informatie voorhanden en ze helpen je graag! Bezoek in elk geval Kerimäki, waar 's werelds grootste houten kerk staat. Overnachting in Sahanlahti Resort. Toon minder

Toon meer

Dag 14 Savonlinna

De stad Savonlinna, prachtig gelegen op een aantal eilanden. Neem daar een kijkje in de middeleeuwse...

De stad Savonlinna, prachtig gelegen op een aantal eilanden. Neem daar een kijkje in de middeleeuwse burcht Olovinlinna. Elk jaar in juli wordt hier het operafestival gehouden met voorstellingen in en rondom de burcht. Uiteraard kan je een kijkje nemen in de burcht. Vanaf het kasteel loop je langs de oever met tal van gezellige cafés en galeries richting het marktplein in de stad. In het haventje kan je terecht voor een bootexcursie op een historisch schip. ’s Avonds kan je voor een drankje terecht in het oude boothuis van het resort. Vanaf het terras kijk je kilometers ver uit over het water. Overnachting in Sahanlahti Resort. Toon minder

Toon meer

Dag 15 Hoofdstad Helsinki, de witte stad

Het is tijd om te vertrekken. Via het westelijk deel van het Merengebied kom je in Helsinki aan. Als...

Het is tijd om te vertrekken. Via het westelijk deel van het Merengebied kom je in Helsinki aan. Als je vroeg vertrekt, heb je nog heel even de tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad. Het centrum is klein en compact: bezoek de statige witte Domkerk en de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en koop een souvenir op de kleurige vismarkt Kauppatori of de aan de Esplanadi met trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater. Je gaat in de loop van de avond aan boord voor de passage naar Noord-Duitsland. Overnachting aan boord van Finnlines.
Rijafstand Puumela - Helsinki: ca. 330 km | ca. 4 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 16 Ferry overtocht naar Noord-Duitsland

Vandaag kan je genieten van een heerlijk ontspannen dagje. Geen files, geen vermoeidheid achter het ...

Vandaag kan je genieten van een heerlijk ontspannen dagje. Geen files, geen vermoeidheid achter het stuur, het schip doet het werk voor je. Het is vast heerlijk aan dek en starend over de Oostzee met een kopje koffie adem je de frisse zeelucht in en geniet je na van uw rondreis Duizend Meren en Lapland. Wat heb je veel gezien en beleefd! Je neemt heel veel vakantieverhalen mee terug! Na aankomst in Noord-Duitsland is er een hotel voor je gereserveerd zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden. Overnachting in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Home sweet home

Geniet van het stevige Duitse ontbijtbuffet en praat na over de geweldige reis die je in Finland heb...

Geniet van het stevige Duitse ontbijtbuffet en praat na over de geweldige reis die je in Finland hebt gemaakt. Ga je vandaag nog de stad Lübeck in of keer je meteen huiswaarts? Een goede terugreis gewenst!
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op weg naar het Pure Noorden
Dag 2 Passage over de Oostzee
Dag 3 Verkenning langs de zuidkust en oostgrens
Dag 4 Actief ontspannen in Koli
Dag 5 Op pad met een lokale gids
Dag 6 Van Karelië naar Lapland
Dag 7 De nachteloze nachten van Lapland
Dag 8 Dagtrip in Lapland?
Dag 9 Naar het berengebied
Dag 10 Het prachtige Vuokatti
Dag 11 Bruine beren spotten?
Dag 12 Terug naar het Merengebied
Dag 13 Het hart van het Finse Merengebied
Dag 14 Savonlinna
Dag 15 Hoofdstad Helsinki, de witte stad
Dag 16 Ferry overtocht naar Noord-Duitsland
Dag 17 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Reisuitbreiding

huskysafari

Helsinki

De Finse hoofdstad: een levendige stad die je niet mag overslaan

Je kunt de reis in Scandinavië verlengen met een (langer) verblijf in de stad Helsinki. De stad staat bekend om kunst en cultuur. Breng een bezoek aan de bekende musea zoals het Nationaal museum Finland en Kiasa museum. Naast de interessante musea is een bezoek aan het Senaatsplein en de helderwitte Domkerk de moeite waard. Als je meerdere nachten in Helsinki verblijft is het een aanrader om een dagje de oversteek te maken naar de indrukwekkende stad Tallin in Estland, gelegen op 2 uur varen vanaf Helsinki.
 

De reisuitbreiding Helsinki in het kort

Je overnacht in het Radison Blu Espoo hotel, gelegen op een kwartier van het centrum van Helsinki. Bij het hotel is gratis parkeergelegenheid en op 650 meter vind je een metrohalte waar elke 10 minuten een metro vertrekt naar het centrum van Helsinki. Elke ochtend staat er een uitgebreid Scandinavisch ontbijt voor je klaar. Het hotel is gelegen aan de baai van Laajalahti. Van de buitenkant ziet het er als een doorsnee Fins hotel uit en als je binnenkomt word je verrast door de knusse ambiance. Je kunt gebruikmaken van WiFi en van het binnenzwembad.
 

Hoogtepunten

- Finse kunst, cultuur en historie
- Het Nationaal museum van Finland
- Het Kiasma museum
- De Dom van Helsinki
- Oespenski kathedraal
- Suomenlinna vesting
 

Verblijf

Je verblijft:
- In het Radisson Blu Espoo hotel op basis van logies & ontbijt.
 

Sfeer
Het is een elegant stadshotel dat beschikt over moderne en zeer smaakvol ingerichte 2-persoonskamers met heerlijke bedden. Alle kamers zijn voorzien van tv, koffie- en theefaciliteiten en/of een minibar en beschikken over een badkamer met douche en toilet. De moderne inrichting, de heerlijke traagschuimmatrassen en de keuze uit verschillende kussens en dekbedden zorgen voor een super comfortabel verblijf in dit hotel.
 

Ligging
Het hotel is gelegen op een rustige locatie aan de kust van de Finse Golf in Espoo, de voorstad van Helsinki. Met de nieuwe metroverbinding vanaf de halte Aalto-universiteit ben je binnen 10 minuten in hart van Helsinki. De luchthaven van Helsinki en de haven waar de Finnlines aankomt en vertrekt, liggen op ca. 30 minuten rijden.
 

Faciliteiten
De toegang tot het zwembad en de sauna's is gratis, net als het gebruik van WiFi. In het restaurant eet je visgerechten en er is een speciale selectie van hapjes met een Californische twist. Het restaurant heeft een zonneterras met uitzicht op de zee. In de knusse lobbybar kun je 's avonds ontspannen genieten van een drankje. De kamer is voorzien van twinbedden, koffie- en theefaciliteiten en tv en je beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, direct bij het hotel. Er bevindt zich een volledig uitgeruste fitnessruimte naast het hotel.
 

 • helsinki-zomer-tuomio
 • helsinki-zomer-standbeeld
 • helsinki-zomer-uitrusten
 • radisson-blu-hotel-espoo-luchtfoto
 • radisson-blu-espoo-kamer
 • radisson-blu-espoo-zwembad
 • radisson-blu-hotel-espoo-fietsverhuur

Excursies

Maak de rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kun je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

salla-zomer-excursies-extra

Excursies Salla (inbegrepen)

reindeer-park-rondleiding-salla

Rondleiding in Rendierpark Salla (inbegrepen)

Maak kennis met het leven van een rendier en de rendierhouder! Na een presentatie over de rendierhouderij in Lapland volg je met je eigen huurauto de gids naar een speciale plek in de bossen, waar je op zoek gaat naar de rendieren om ze te voederen. Boven het vuur maakt de gids de beroemde Finse 'blackpot' coffee en thee.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2 uur
 • NB: Uitgevoerd door Salla Wilderness Park
vuokatti-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Vuokatti (inbegrepen)

vuokatti-husky-arena

Bezoek aan de husky arena (inbegrepen)

Ontmoet de vriendelijke honden! De gids geeft u een rondleiding over het terrein van de huskyfarm. U hoort alles over de verschillende eigenschappen van de honden, hoe ze worden getraind en welke verzorging ze krijgen.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 1 uur
 • NB: uitgevoerd door Vuokatti Huskies
excursies-helsinki-omslag

Excursies Helsinki

dagtocht-tallinn-excursie

Dagtocht naar Tallinn

Op naar de mooiste Middeleeuwse hoofdstad van Europa: Tallinn. Tijdens deze dagtocht zet je koers richting de Baltische Staten. Vroeg in de ochtend stap je in Helsinki aan boord op het schip van Tallink Silja voor een 2 uur durende overtocht naar de hoofdstad van Estland. Aan boord geniet je van alle faciliteiten, maar de echte vreugde volgt wanneer je aankomt in de hoofdstad van Estland. Per voet verken je de binnenstad. Dwalend via de kronkelige straatjes, leuke pleintjes, kerkjes en kenmerkende gekleurde huisjes wordt helemaal duidelijk waarom deze binnenstad sinds 1997 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het is er prachtig! Vanuit de verschillende uitzichtpunten die de stad rijk is geniet je van het uitzicht. Eind van de middag of begin van de avond schuif je aan bij een van de vele gezellige restaurantjes om een heerlijk lokaal gerecht uit te proberen. Later op de avond is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze bijzondere stad en keer je met een mooie ervaring terug naar Helsinki.

 • Prijs: Vanaf € 39 per persoon
 • Duur: 1 dag
 • NB: let op, auto dien je te parkeren bij het hotel in Helsinki of kun je betaald parkeren in de haven van Helsinki. Let op: deze excursie is alleen te boeken in combinatie met een reisuitbreiding Helsinki van minimaal 2 nachten.
salla-zomer-excursies

Excursies Salla

middernachtzon-kanoen-salla

Kanoën in de middernachtzon

Nadat je de benodigde materialen hebt gekregen, volg je de gidsen voor circa 5 kilometer met je eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijg je uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 56 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
middernachtzon-hike-salla

Middernachtzon hike

Trek je wandelschoenen aan want vanavond beklim je onder begeleiding van een gids de top van de Sallatunturi heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt de gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet je bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht! Kort voor middernacht keer je weer terug naar de bungalow.

 • Prijs: € 31 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
vuokatti-zomer-excursies

Excursies Vuokatti

vuokatti-wildspotten-wildernisovernachting

Wildspotten inclusief wildernisovernachting

Het gebied Kuhmo staat bekend om zijn wildlife. Voordat je naar de wildernishut gaat, geniet je eerst van een goed diner. Vanuit de wildernishut kun je onder andere beren, wolven, veelvraten en diverse vogels, waaronder arenden spotten. Vanuit de hut kun je de dieren de hele nacht observeren en fotograferen. In de ochtend word je opgehaald uit de wildernishut en staat het ontbijt voor je klaar. Een unieke belevenis!

 • Prijs: € 160 per persoon
 • Duur: ca. 16 uur
 • NB: uitgevoerd door Boreal Wildlife Centre

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Mooiste steden van Finland
  11 dagen, eigen auto, v.a. € 995 p.p.

  Åland eilanden en Helsinki

  aland-helsinki-eigen-auto-header-thumb
 • Korte reis
  9 dagen, eigen auto, v.a. € 745 p.p.

  Finse meren en bossen

  finse-meren-en-bossen-break-thumb