Duizend meren en Lapland

Tijdens deze rondreis ga je op ontdekkingstocht naar het Fins Lapland en het grootste merengebied van Europa! Met verblijf in authentieke Finse bungalows op de mooiste locaties ervaar je alles wat dit gebied zo bijzonder maakt. De blauwe meren en groene eilandjes worden afgewisseld met oneindige bossen, heuvels en rivieren. Je verblijft steeds een paar dagen op dezelfde plek en rijdt dan pas naar de volgende bestemming. Zo heb je alle rust om de omgeving te verkennen én heb je net als de Finnen op de meeste plaatsen een eigen 'mökki': een zomerhuisje in Finland, mét uiteraard eigen sauna.

De 17-daagse Finland en Lapland rondreis in het kort
Via Travemünde vaar je naar de hoofdstad Helsinki. Je stapt direct op de autoslaaptrein naar het noorden. Het avontuurlijke Lapland is je échte eerste bestemming. Boven de poolcirkel zijn de zomerdagen eindeloos, dus gooi een hengeltje uit, bezoek een rendierfarm en drink een kopje koffie bij het kampvuur na een goede wandeling. Via het bosrijke Vuokatti reis je verder, ga jij op zoek naar de beren tijdens een excursie berenspotten? Je reis eindigt in Punkaharju, vanwaar je uit je gezellige houten bungalow omringd wordt door het rustige Saimaameer. Sluit je reis ontspannen af met nog een laatste sauna bezoek of ga op avontuur per kayak of fatbike!

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) in een hut op basis van logies
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Helsinki op basis van logies
 • 4 nachten in een bungalow met privé sauna in PAN Village Oulanka in Salla, op basis van logies
 • 3 nachten in een bungalow met privé sauna in Vuokatinmaa in Vuokatti, op basis van logies
 • 4 nachten in een cottage met sauna in Harjun Portti in Punkaharju, op basis van logies
 • 1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stopover hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Voucher van De Zwerfkei t.w.v. €40 per boeking. Kijk hier voor meer informatie en de voorwaarden.
 • Gratis de personenauto mee aan boord (max. hoogte 2,10 meter / max. lengte 6 meter)

Highlights

 • Bezoek musea in Helsinki
 • Ontdek Finse geschiedenis
 • Verblijf in authentieke Finse bungalows
 • Ervaar het buitenleven in het merengebied
 • Wandelen, fietsen en (kano)varen
 • Berenroute in Nationaal Park Oulanka
 • Lange avonden tijdens de middernachtzon
 • Bezoek rendierfarm (ca. 2 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Eigen auto
 • 17 dagen
 • Logies
 • Juni - augustus
 • Incl. ferry overtocht
 • Inbegrepen: Bezoek rendierfarm t.w.v. €32,-
sarah-w-noord-europa

Sarah Weijs

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf op de autoslaaptrein

Verblijf in PAN Village Oulanka bungalows

Verblijf in Vuokatinmaa bungalows

Verblijf in Holiday Resort Harjun Portti

Verblijf op Finnlines schip

Een ervaring om nooit te vergeten

Duizend meren en Lapland

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op weg naar het Pure Noorden

Je trekt de voordeur achter je dicht en de vakantie kan beginnen! Reis op je gemak richting Travem&u...

Je trekt de voordeur achter je dicht en de vakantie kan beginnen! Reis op je gemak richting Travemünde in Noord-Duitsland. De check-in in de haven is pas 's avonds, dus je hebt nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. Het is een aanrader om er ook een hapje te gaan eten want de binnenstad kent talloze café's en restaurants. Na het inschepen is er misschien nog tijd voor een hapje of drankje aan boord en dan ga je naar jouw hut. Het schip vertrekt heel vroeg in de ochtend, terwijl je lekker ligt te slapen. Overnachting aan boord van Finnlines.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de Oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg ...

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. Waai lekker uit aan dek, geniet van een goed boek en een lekker drankje in een van de bars of de panoramalounge. Voor de allerkleinsten is er een speelruimte en uiteraard kun je gratis gebruik maken van de sauna en de whirlpool. Finnlines staat bekend om de uitstekende en zeer uitgebreide maaltijdbuffetten aan boord dus maak zeker gebruik van de mogelijkheid om lekker te brunchen en te dineren! Overnachting aan boord van Finnlines.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op de autoslaaptrein naar Lapland

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan. Verken de hoofdstad van Finland voordat je naar je volge...

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan. Verken de hoofdstad van Finland voordat je naar je volgende bestemming reist. Maak prachtige stadswandelingen en bezoek de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants. Vanuit Helsinki vertrekt de trein naar Kukkolaforsen in Lapland. Je overnacht in een couchette in de trein.
Rijafstand treinstation-Kukkolaforsen: maximaal 175 km | ca. 2,5 uur (afhankelijk van beschikbaarheid vanaf welk treinstation je reist)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Je eerste rendieren?

Uitgestrekte moerasgebieden en ruige, kale heuvels en waar snelle beken stromen die uitmonden in mer...

Uitgestrekte moerasgebieden en ruige, kale heuvels en waar snelle beken stromen die uitmonden in meren en rivieren. Dit is Fins Lapland, waar de Middernachtzon de dagen eindeloos maakt. Grote kans dat je vandaag de eerste rendieren ziet die langs de rustige wegen grazen. In Salla, op slechts 22 km van de Russische grens, neemt je intrek in de luxueuze PAN Village Oulanka bungalow, met sauna en open haard. Geniet ervan! Toon minder

Toon meer

Dag 5 Dagtrip naar de rendieren

Sta op na een heerlijke nacht in de bungalow. Vandaag is een bezoek aan het rendierpark in Salla is ...

Sta op na een heerlijke nacht in de bungalow. Vandaag is een bezoek aan het rendierpark in Salla is vandaag alvast voor je geregeld, zodat je heel dicht bij de rendieren kan komen en ze zelfs kunt voederen. Natuurlijk word er van alles verteld over de rendierhouderij, nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. Wat dacht je van een traditionele Lapse avond met heerlijke specialiteiten van vis en rendier, klaargemaakt bij een houtvuur? 
Overnachting in PAN Village Oulanka bungalows.
Toon minder

Toon meer

Dag 6 De nachteloze nachten van Lapland

De komende twee dagen kan je nog volop genieten van alles wat Lapland zo bijzonder maakt. Je bevindt...

De komende twee dagen kan je nog volop genieten van alles wat Lapland zo bijzonder maakt. Je bevindt je in de laatste wildernis van Europa en we raden je aan om er ook helemaal in te duiken! Je kan prachtige wandelingen maken direct vanuit de bungalow, de Sallatunturi heuvel beklimmen vanwaar je schitterende uitzichten hebt en een middag, het in Finland zo populaire, frisbee golf spelen! Overnachting in PAN Village Oulanka bungalows. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Met de auto eropuit, of een natuurwandeling?

Met de eigen auto heb je alle vrijheid om vandaag wat verder Lapland in te reizen, bijvoorbeeld naar...

Met de eigen auto heb je alle vrijheid om vandaag wat verder Lapland in te reizen, bijvoorbeeld naar de amethistmijn in Luosto of het Arktikum museum in Rovaniemi.  Bijzonder is het Oulanka Nationaal Park: je kan er mooie wandeltochten maken, kanoën en vissen. Er zijn ook nachtelijke kanotochten of wandelingen, in het bijzondere licht van de Middernachtzon. Overnachting in PAN Village Oulanka bungalows. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Naar het berengebied

Je reis gaat verder naar de ruige bossen en heuvels van Sotkamo, in het noorden van het merengebied ...

Je reis gaat verder naar de ruige bossen en heuvels van Sotkamo, in het noorden van het merengebied van Finland. Hier hebben wij een Vuokatti bungalow voor je gereserveerd. De bungalows hebben prachtig uitzicht op het meer Nuasjärvi. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.
Rijafstand Salla - Vuokatti: ca. 380 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Het prachtige Vuokatti

De omgeving van Vuokatti is ideaal voor prachtige dagtochten, bijvoorbeeld een rondje om het meer Ou...

De omgeving van Vuokatti is ideaal voor prachtige dagtochten, bijvoorbeeld een rondje om het meer Oulujärvi. Een half rondje kan ook, dus je vermaakt je zeker! Tijdens een optioneel bezoek aan de huskyfarm beginnen de honden al enthousiast te blaffen bij aankomst. Je leert alles over de honden en het leven op een huskyfarm. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Bruine beren spotten?

Een echt spannende excursie is bruine beren spotten bij Kuhmo onder leiding van een gids! Je brengt ...

Een echt spannende excursie is bruine beren spotten bij Kuhmo onder leiding van een gids! Je brengt dan een nacht door in een schuilplaats in de grensstreek met Rusland. Met de Middernachtzon heb je vrijwel de hele nacht goed zicht. Naast beren kan je met een beetje geluk ook wolven, veelvraten en steenarenden zien. Een unieke ervaring! Deze excursie kan je ook via Voigt Travel optioneel reserveren. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows. Toon minder

Toon meer

Dag 11 Op naar het Saaimameer

Vandaag reis je naar het wereldberoemde Merengebied. Kuopio is een ideale mogelijkheid om even een p...

Vandaag reis je naar het wereldberoemde Merengebied. Kuopio is een ideale mogelijkheid om even een pauze in te lassen. De stad ligt prachtig op een landtong omsloten door het Kallavesi meer. Op het marktplein staat de fraaie overdekte Jugenstil markthal, een leuke plek om wat boodschappen te doen en de lokale specialiteit “Kalakukko” te proeven. In de oude paardenstallen zitten leuke winkels met allerlei originele handgemaakte souvenirs. Wat je ook niet mag missen is het uitzicht vanaf de 75 meter hoge uitkijktoren op de Puijoheuvel. Je overnacht in een cottage met sauna in Harjun Portti.
Rijafstand Sotkamo - Punkaharju​: ca. 340 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Het Finse Merengebied

Het Merengebied is zo groot als Nederland en België samen en bestaat eigenlijk uit een labyrint...

Het Merengebied is zo groot als Nederland en België samen en bestaat eigenlijk uit een labyrint van duizenden meren en eilandjes, dichte bossen en smalle heuvelruggen. Je hebt alle tijd om hier op verkenning uit te gaan, met de auto, te voet, op de fiets of per boot. Er zijn talloze boottochten en rondvaarten, bijvoorbeeld om de Saimaa robben te gaan zien. Je kan een kano of fiets huren en op het water van de natuur genieten. Visliefhebbers huren een roeiboot en gooien een hengeltje uit. Bezoek in elk geval Kerimäki, waar 's werelds grootste houten kerk staat. Overnachting in  Harjun Portti. Toon minder

Toon meer

Dag 13 Nationaal Park Linnansaari

Wanneer je verblijft in de Saimaa regio is een bezoek aan het Linnansaari National Park een absolute...

Wanneer je verblijft in de Saimaa regio is een bezoek aan het Linnansaari National Park een absolute must! Het eiland Linnansaari is alleen per boot te bereiken. Vanuit Oravi vaar je direct het natuurgebied in. Houd je ogen goed open, want de indrukwekkende zeearend heeft hier zijn nestplaats en ook de Saimaa ringzeehond is hier goed te spotten in de vroege zomer. Uiteraard kun je, naast een boottocht om dieren te spotten, ook mooie hikes maken. Overnachting in Harjun Portti in Punkaharju.
Rijafstand Punkaharju – Oravi: ca. 59 km I ca. 50 minuten
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Lappeenranta of Savonlinna?

Een bezoek aan de vestingstad Lappeenranta is als een reis terug in de tijd. In het oude fort komt d...

Een bezoek aan de vestingstad Lappeenranta is als een reis terug in de tijd. In het oude fort komt de geschiedenis tot leven. De stad Savonlinna is prachtig gelegen op een aantal eilanden, en de middeleeuwse burcht Olovinlinna is zeker een bezoek waard. Vanaf het kasteel loop je langs de oever met tal van gezellige cafés en galeries richting het marktplein in de stad. Waar kies jij vandaag voor? Overnachting in Harjun Portti. Toon minder

Toon meer

Dag 15 Hoofdstad Helsinki, de witte stad

Het is tijd om te vertrekken. Via het westelijk deel van het Merengebied kom je in Helsinki aan. Heb...

Het is tijd om te vertrekken. Via het westelijk deel van het Merengebied kom je in Helsinki aan. Heb je op de heenreis nog niet voldoende tijd gehad de stad te verkennen, of had je er nog niet genoeg van, dan heb je nog heel even de tijd. Koop een laatste souvenir op de kleurige vismarkt Kauppatori of de aan de Esplanadi met trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater. Je gaat in de loop van de avond aan boord voor de passage naar Noord-Duitsland. Overnachting aan boord van Finnlines.
Rijafstand Punkaharju​- Helsinki: ca. 355 km | ca. 4 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 16 Ferry overtocht naar Noord-Duitsland

Vandaag kan je genieten van een heerlijk ontspannen dagje. Geen files, geen vermoeidheid achter het ...

Vandaag kan je genieten van een heerlijk ontspannen dagje. Geen files, geen vermoeidheid achter het stuur, het schip doet het werk voor je. Het is vast heerlijk aan dek en starend over de Oostzee met een kopje koffie adem je de frisse zeelucht in en geniet je na van uw rondreis Duizend Meren en Lapland. Wat heb je veel gezien en beleefd! Je neemt heel veel vakantieverhalen mee terug! Na aankomst in Noord-Duitsland is er een hotel voor je gereserveerd zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden. Overnachting in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Home sweet home

Geniet van het stevige Duitse ontbijtbuffet en praat na over de geweldige reis die je in Finland heb...

Geniet van het stevige Duitse ontbijtbuffet en praat na over de geweldige reis die je in Finland hebt gemaakt. Ga je vandaag nog de stad Lübeck in of keer je meteen huiswaarts? Een goede terugreis gewenst!
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op weg naar het Pure Noorden
Dag 2 Passage over de Oostzee
Dag 3 Op de autoslaaptrein naar Lapland
Dag 4 Je eerste rendieren?
Dag 5 Dagtrip naar de rendieren
Dag 6 De nachteloze nachten van Lapland
Dag 7 Met de auto eropuit, of een natuurwandeling?
Dag 8 Naar het berengebied
Dag 9 Het prachtige Vuokatti
Dag 10 Bruine beren spotten?
Dag 11 Op naar het Saaimameer
Dag 12 Het Finse Merengebied
Dag 13 Nationaal Park Linnansaari
Dag 14 Lappeenranta of Savonlinna?
Dag 15 Hoofdstad Helsinki, de witte stad
Dag 16 Ferry overtocht naar Noord-Duitsland
Dag 17 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Reisuitbreiding

huskysafari

Helsinki

De Finse hoofdstad: een levendige stad die je niet mag overslaan

Blijf nog wat langer in Finland om de hoofdstad Helsinki te bezoeken. Deze gezellige stad is ongeëvenaard als het gaat om kunst en cultuur. Je vindt hier symfonieorkesten en nationale opera evenals bekende musea zoals het Nationaal museum Finland en Kiasma museum van hedendaagse kunst. Voor de cultuur en historie liefhebbers kan een bezoek aan de Dom van Helsinki niet ontbreken. Breng tevens een bezoek aan de Oespenski kathedraal en Suomenlinna vesting en maak je verblijf in Finland onvergetelijk!
 

De reisuitbreiding naar Helsinki in het kort

Je overnacht in het Solo Sokos Helsinki hotel, gelegen midden in het centrum van Helsinki. Elke ochtend staat er een Scandinavisch ontbijt voor je klaar! Je bent al vlakbij alle hoogtepunten van Helsinki, dus ga lopend op pad om deze bijzondere stad te ontdekken. 
 

Hoogtepunten

- Finse kunst, cultuur en historie
- Het Nationaal museum van Finland
- Het Kiasma museum
- De Dom van Helsinki
- Oespenski kathedraal
- Suomenlinna vesting
 

Verblijf

Je verblijft in het Solo Sokos Helsinki op basis van logies & ontbijt

Sfeer
Solo Sokos Helsinki is gelegen in het hart van de stad Helsinki. Het is een modern stadshotel dat beschikt over zeer smaakvol ingerichte en ruime 2-persoonskamers met heerlijke bedden. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, houten vloeren, koffie- en theefaciliteiten en/of een minibar en beschikken over een badkamer met douche en toilet. De moderne inrichting en de centrale ligging zorgen voor een super comfortabel verblijf in dit hotel.
 

Ligging
Dit hotel ligt in het centrum van Helsinki, net om de hoek van de winkelcentra Galleria Esplanadi en Kluuvi. Het centraal station ligt op slechts 400 meter afstand. Ook de kathedraal van Helsinki, het Senaatsplein en het Ateneum Kunstmuseum, waar Finse kunst wordt tentoongesteld, liggen op 2 minuten loopafstand. 
 

Faciliteiten
Er wordt dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd en bij het Italiaans geïnspireerde bijbehorende restaurant geniet je van een heerlijke pizza of pasta. Het zonnige zomerterras is de ideale plek om onder het genot van een kopje koffie of een ander drankje het stadsleven te bewonderen. Mocht je jezelf lekker in de watten willen leggen, maak dan gebruik van de roomservice. 

Parkeren in Helsinki
Door de centrale ligging van het Solo Sokos Hotel Helsinki, biedt het hotel geen eigen parkeergelegenheid aan. Gelukkig zijn er een tal van parkeergarage's in het centrum van Helsinki waar je de auto kunt parkeren tegen vergoeding. 

 • helsinki-zomer-tuomio
 • helsinki-zomer-standbeeld
 • helsinki-zomer-uitrusten
 • Solo-sokos-helsinki-buitenkant
 • Solo-sokos-helsinki-twin-room
 • Solo-sokos-helsinki-badkamer
 • Solo-sokos-helsinki-restaurant

Excursies

Maak de rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kun je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

excursies-salle-inbegrepen-nieuw

Excursies Salla (inbegrepen)

reindeer-park-rondleiding-salla

Rondleiding in Rendierpark Salla (inbegrepen)

Maak kennis met het leven van een rendier en de rendierhouder! Na een presentatie over de rendierhouderij in Lapland volg je met je eigen huurauto de gids naar een speciale plek in de bossen, waar je op zoek gaat naar de rendieren om ze te voederen. Boven het vuur maakt de gids de beroemde Finse 'blackpot' coffee en thee.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2 uur
 • NB: Uitgevoerd door Salla Wilderness Park
omslag-foto-excursies

Excursies Oravi / Linnansaari Nationaal Park

watertaxi-linnansaari-national-park

Watertaxi naar Linnansaari Nationaal Park

Vanuit Oravi vaar je snel en comfortabel naar het mooie op een eiland gelegen Linnansaari Nationaal Park. In het voorjaar een waar paradijs voor vogelspotters. Een verscheidenheid aan vogels keert hier jaarlijks terug om te broeden, waaronder de zeearend. Ook zijn er diverse wandelroutes, variërend van 2 tot 8 kilometer om het eiland te verkennen. Geniet van een heerlijke zelf meegebrachte picknick op de aangegeven plaatsen.

 • Prijs: € 26 per persoon | €13 voor kinderen (3-12 jaar)
 • Duur: Dagelijks vertrek om 10:30 uur vanaf Oravi Village
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
sunset-safari-saimaa%20ringelrob

Sunset Saimaa seal spotting safari

Spot de unieke Saimaa ringzeehond tijdens een ontspannen boottocht door het labyrint van eilanden. Een ervaren gids vertelt je meer over het Saimaameer en haar bijzondere bewoners. Hou ondertussen je ogen goed open om te zien of je zijn koppie boven het wateroppervlak ziet komen. In het voorjaar is de kans om de ringzeehond te spotten het grootst. Tijdens de tocht wordt gestopt voor een koffiestop in de wildernis.

 • Prijs: € 75,00 per volwassene, kinderen 3-12 jaar € 40,00
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Vertrek vanaf Oravi Village. Vertrektijd afhankelijk van zonsondergang tussen 16:00 en 20:00 uur
excursies-savonlinna-optioneel-nieuw

Excursies Savonlinna

savollina_excursie_thumb

Sightseeing Cruise Savonlinna

Op de comfortabele m/s IEVA boot vaar je rond de eilanden waarop Savonlinna is gebouwd. Ontspan op het dek en ervaar de bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief. De tocht brengt je langs het Olavinlinna kasteel, de rotsstranden en de verdere omgeving van de stad. En wie weet heb je geluk en spot je de Saimaa ringzeehond al zwemmend of zonnebadend op de rotsen.

 • Prijs: € 23 per persoon | €12 voor kinderen (4-16 jaar)
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB. Uitgevoerd door Savonlinna Cruises
salla-zomer-excursies

Excursies Salla

middernachtzon-kanoen-salla

Kanoën op het wildernis meer

Nadat je de benodigde materialen hebt gekregen, volg je de gidsen voor circa 5 kilometer met je eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijg je uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon maanden zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 59 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Salla Wilderness Park
middernachtzon-hike-salla

Hiken naar de top van Pirttivaara

Trek je wandelschoenen aan want vandaag beklim je onder begeleiding van een gids de top van de Pirttivaara heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt de gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet je bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht over het Salla nationaal park! Rustig loop je weer terug zodat je alle tijd hebt om te genieten van de stilte en rust van de omgeving.

 • Prijs: € 33 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Salla Wilderness Park
vuokatti-zomer-excursies

Excursies Vuokatti

vuokatti-husky-arena

Bezoek aan de husky arena

Ontmoet de vriendelijke honden! De gids geeft je een rondleiding over het terrein van de huskyfarm. Je hoort alles over de verschillende eigenschappen van de honden, hoe ze worden getraind en welke verzorging ze krijgen.

 • Prijs: € 35 per persoon
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: uitgevoerd door Vuokatti Husky
thumb-excursie-beren-spotten-vuokatti

Op zoek naar de beren

Ga voor een bijzondere ervaring in de wildernis. Een korte wandeling van het Bear Centre vind je een grote houten hut, vanuit hier kun je comfortabel genieten van een avond beren spotten. De kansen om beren te zien zijn hoog, de beren kennen dit gebied namelijk maar al te goed. Tijdens de trip wordt er gezorgd voor een snack en wat te drinken. Alles wat jij nog hoeft te doen is op de uitkijk staan!

 • Prijs: € 99 per persoon
 • Duur: ca 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: de vertrektijden van de tochten verschillen per maand. Meer informatie wordt voorzien tijdens het boeken. Uitgevoerd door Bear Centre.
vuokatti-wildspotten-wildernisovernachting

Wildspotten inclusief wildernisovernachting

Het gebied Kuhmo staat bekend om zijn wildlife. Voordat je naar de wildernishut gaat, geniet je eerst van een fijne maaltijd. Vanuit de wildernishut kun je onder andere beren, wolven, veelvraten en diverse vogels, waaronder arenden spotten. Vanuit de hut kun je de dieren de hele nacht observeren en fotograferen. In de ochtend word je opgehaald uit de wildernishut en staat het ontbijt voor je klaar. Een unieke belevenis!

 • Prijs: € 194 per persoon
 • Duur: ca. 16 uur
 • NB: uitgevoerd door Boreal Wildlife Centre, verblijf in een gedeelde hut
excursie-huskyfarm-vuokatti

Beleef het dagelijkse leven met de husky's

Ontdek de magie van het leven met husky's terwijl je quality time doorbrengt met de geliefde roedel. Duik in de dagelijkse routines en verzorgingspraktijken die ervoor zorgen dat de husky's het hele jaar door gedijen, zelfs buiten het seizoen. Leer elke hond persoonlijk kennen en ontdek hun unieke persoonlijkheden, eigenaardigheden en speciale kenmerken.

 • Prijs: € 99 per persoon
 • Duur: ca 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: uitgevoerd door Vuokatti Husky

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Mooiste steden van Finland
  11 dagen, eigen auto, v.a. € 1.095 p.p.

  Åland eilanden en Helsinki

  Åland eilanden en Helsinki
 • Incl. kayakken, fietsen, suppen en roeien!
  12 dagen, eigen auto, v.a. € 995 p.p.

  Finse meren en bossen

  Finse meren en bossen