PRINT PAGINA

Duizend meren en Lapland

Vakantie in Scandinavië voor echte vrijbuiters

Dag 1

Dag 1 Op weg naar het Pure Noorden

Op weg naar het Pure Noorden

Je trekt de voordeur achter je dicht en de vakantie kan beginnen! Reis op je gemak richting Travemünde in Noord-Duitsland. De check-in in de haven is pas 's avonds, dus je hebt nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. Het is een aanrader om er ook een hapje te gaan eten want de binnenstad kent talloze café's en restaurants. Na het inschepen is er misschien nog tijd voor een hapje of drankje aan boord en dan ga je naar jouw hut. Het schip vertrekt heel vroeg in de ochtend, terwijl je lekker ligt te slapen. Overnachting aan boord van Finnlines.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Dag 2

Dag 2 Passage over de Oostzee

Passage over de Oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa. Waai lekker uit aan dek, geniet van een goed boek en een lekker drankje in een van de bars of de panoramalounge. Voor de allerkleinsten is er een speelruimte en uiteraard kun je gratis gebruik maken van de sauna en de whirlpool. Finnlines staat bekend om de uitstekende en zeer uitgebreide maaltijdbuffetten aan boord dus maak zeker gebruik van de mogelijkheid om lekker te brunchen en te dineren! Overnachting aan boord van Finnlines.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur

Dag 3

Dag 3 Op de autoslaaptrein naar Lapland

Op de autoslaaptrein naar Lapland

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan. Verken de hoofdstad van Finland voordat je naar je volgende bestemming reist. Maak prachtige stadswandelingen en bezoek de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants. Vanuit Helsinki vertrekt de trein naar Kukkolaforsen in Lapland. Je overnacht in een couchette in de trein.
Rijafstand treinstation-Kukkolaforsen: maximaal 175 km | ca. 2,5 uur (afhankelijk van beschikbaarheid vanaf welk treinstation je reist)

Dag 4

Dag 4 Je eerste rendieren?

Je eerste rendieren?

Uitgestrekte moerasgebieden en ruige, kale heuvels en waar snelle beken stromen die uitmonden in meren en rivieren. Dit is Fins Lapland, waar de Middernachtzon de dagen eindeloos maakt. Grote kans dat je vandaag de eerste rendieren ziet die langs de rustige wegen grazen. In Salla, op slechts 22 km van de Russische grens, neemt je intrek in de luxueuze PAN Village Oulanka bungalow, met sauna en open haard. Geniet ervan!

Dag 5

Dag 5 Dagtrip naar de rendieren

Dagtrip naar de rendieren

Sta op na een heerlijke nacht in de bungalow. Vandaag is een bezoek aan het rendierpark in Salla is vandaag alvast voor je geregeld, zodat je heel dicht bij de rendieren kan komen en ze zelfs kunt voederen. Natuurlijk word er van alles verteld over de rendierhouderij, nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. Wat dacht je van een traditionele Lapse avond met heerlijke specialiteiten van vis en rendier, klaargemaakt bij een houtvuur? 
Overnachting in PAN Village Oulanka bungalows.

Dag 6

Dag 6 De nachteloze nachten van Lapland

De nachteloze nachten van Lapland

De komende twee dagen kan je nog volop genieten van alles wat Lapland zo bijzonder maakt. Je bevindt je in de laatste wildernis van Europa en we raden je aan om er ook helemaal in te duiken! Je kan prachtige wandelingen maken direct vanuit de bungalow, de Sallatunturi heuvel beklimmen vanwaar je schitterende uitzichten hebt en een middag, het in Finland zo populaire, frisbee golf spelen! Overnachting in PAN Village Oulanka bungalows.

Dag 7

Dag 7 Met de auto eropuit, of een natuurwandeling?

Met de auto eropuit, of een natuurwandeling?

Met de eigen auto heb je alle vrijheid om vandaag wat verder Lapland in te reizen, bijvoorbeeld naar de amethistmijn in Luosto of het Arktikum museum in Rovaniemi.  Bijzonder is het Oulanka Nationaal Park: je kan er mooie wandeltochten maken, kanoën en vissen. Er zijn ook nachtelijke kanotochten of wandelingen, in het bijzondere licht van de Middernachtzon. Overnachting in PAN Village Oulanka bungalows.

Dag 8

Dag 8 Naar het berengebied

Naar het berengebied

Je reis gaat verder naar de ruige bossen en heuvels van Sotkamo, in het noorden van het merengebied van Finland. Hier hebben wij een Vuokatti bungalow voor je gereserveerd. De bungalows hebben prachtig uitzicht op het meer Nuasjärvi. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.
Rijafstand Salla - Vuokatti: ca. 380 km | ca. 5 uur

Dag 9

Dag 9 Het prachtige Vuokatti

Het prachtige Vuokatti

De omgeving van Vuokatti is ideaal voor prachtige dagtochten, bijvoorbeeld een rondje om het meer Oulujärvi. Een half rondje kan ook, dus je vermaakt je zeker! Tijdens een optioneel bezoek aan de huskyfarm beginnen de honden al enthousiast te blaffen bij aankomst. Je leert alles over de honden en het leven op een huskyfarm. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.
 

Dag 10

Dag 10 Bruine beren spotten?

Bruine beren spotten?

Een echt spannende excursie is bruine beren spotten bij Kuhmo onder leiding van een gids! Je brengt dan een nacht door in een schuilplaats in de grensstreek met Rusland. Met de Middernachtzon heb je vrijwel de hele nacht goed zicht. Naast beren kan je met een beetje geluk ook wolven, veelvraten en steenarenden zien. Een unieke ervaring! Deze excursie kan je ook via Voigt Travel optioneel reserveren. Overnachting in Vuokatinmaa bungalows.

Dag 11

Dag 11 Op naar het Saaimameer

Op naar het Saaimameer

Vandaag reis je naar het wereldberoemde Merengebied. Kuopio is een ideale mogelijkheid om even een pauze in te lassen. De stad ligt prachtig op een landtong omsloten door het Kallavesi meer. Op het marktplein staat de fraaie overdekte Jugenstil markthal, een leuke plek om wat boodschappen te doen en de lokale specialiteit “Kalakukko” te proeven. In de oude paardenstallen zitten leuke winkels met allerlei originele handgemaakte souvenirs. Wat je ook niet mag missen is het uitzicht vanaf de 75 meter hoge uitkijktoren op de Puijoheuvel. Je overnacht in een cottage met sauna in Harjun Portti.
Rijafstand Sotkamo - Punkaharju​: ca. 340 km | ca. 4 uur

Dag 12

Dag 12 Het Finse Merengebied

Het Finse Merengebied

Het Merengebied is zo groot als Nederland en België samen en bestaat eigenlijk uit een labyrint van duizenden meren en eilandjes, dichte bossen en smalle heuvelruggen. Je hebt alle tijd om hier op verkenning uit te gaan, met de auto, te voet, op de fiets of per boot. Er zijn talloze boottochten en rondvaarten, bijvoorbeeld om de Saimaa robben te gaan zien. Je kan een kano of fiets huren en op het water van de natuur genieten. Visliefhebbers huren een roeiboot en gooien een hengeltje uit. Bezoek in elk geval Kerimäki, waar 's werelds grootste houten kerk staat. Overnachting in  Harjun Portti.

Dag 13

Dag 13 Nationaal Park Linnansaari

Nationaal Park Linnansaari

Wanneer je verblijft in de Saimaa regio is een bezoek aan het Linnansaari National Park een absolute must! Het eiland Linnansaari is alleen per boot te bereiken. Vanuit Oravi vaar je direct het natuurgebied in. Houd je ogen goed open, want de indrukwekkende zeearend heeft hier zijn nestplaats en ook de Saimaa ringzeehond is hier goed te spotten in de vroege zomer. Uiteraard kun je, naast een boottocht om dieren te spotten, ook mooie hikes maken. Overnachting in Harjun Portti in Punkaharju.
Rijafstand Punkaharju – Oravi: ca. 59 km I ca. 50 minuten

Dag 14

Dag 14 Lappeenranta of Savonlinna?

Lappeenranta of Savonlinna?

Een bezoek aan de vestingstad Lappeenranta is als een reis terug in de tijd. In het oude fort komt de geschiedenis tot leven. De stad Savonlinna is prachtig gelegen op een aantal eilanden, en de middeleeuwse burcht Olovinlinna is zeker een bezoek waard. Vanaf het kasteel loop je langs de oever met tal van gezellige cafés en galeries richting het marktplein in de stad. Waar kies jij vandaag voor? Overnachting in Harjun Portti.

Dag 15

Dag 15 Hoofdstad Helsinki, de witte stad

Hoofdstad Helsinki, de witte stad

Het is tijd om te vertrekken. Via het westelijk deel van het Merengebied kom je in Helsinki aan. Heb je op de heenreis nog niet voldoende tijd gehad de stad te verkennen, of had je er nog niet genoeg van, dan heb je nog heel even de tijd. Koop een laatste souvenir op de kleurige vismarkt Kauppatori of de aan de Esplanadi met trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater. Je gaat in de loop van de avond aan boord voor de passage naar Noord-Duitsland. Overnachting aan boord van Finnlines.
Rijafstand Punkaharju​- Helsinki: ca. 355 km | ca. 4 uur​

Dag 16

Dag 16 Ferry overtocht naar Noord-Duitsland

Ferry overtocht naar Noord-Duitsland

Vandaag kan je genieten van een heerlijk ontspannen dagje. Geen files, geen vermoeidheid achter het stuur, het schip doet het werk voor je. Het is vast heerlijk aan dek en starend over de Oostzee met een kopje koffie adem je de frisse zeelucht in en geniet je na van uw rondreis Duizend Meren en Lapland. Wat heb je veel gezien en beleefd! Je neemt heel veel vakantieverhalen mee terug! Na aankomst in Noord-Duitsland is er een hotel voor je gereserveerd zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden. Overnachting in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur

Dag 17

Dag 17 Home sweet home

Home sweet home

Geniet van het stevige Duitse ontbijtbuffet en praat na over de geweldige reis die je in Finland hebt gemaakt. Ga je vandaag nog de stad Lübeck in of keer je meteen huiswaarts? Een goede terugreis gewenst!
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: