Waarom een Tromsø vakantie in de winter?
Alles over Noorwegen

Waarom een Tromsø vakantie in de winter?

Reis je in de winter naar Noord-Noorwegen, dan is de kans groot dat je ook Tromsø bezoekt. Dat is niet heel vreemd, want Tromsø is voor veel safari’s het startpunt in het noorden van Noorwegen. Sterker nog, we durven wel te stellen dat Tromsø het meest diverse aanbod met excursies heeft in Noorwegen.

We kunnen ons voorstellen dat je door de (besneeuwde) bomen het bos niet meer ziet. Of de fjorden in het geval van Tromsø… Zoveel aanbieders, zoveel verschillende reizen naar Tromsø in de winter. Daarom zetten we graag de unieke kenmerken van ‘het Parijs van het Noorden’, zoals de stad ook wel liefkozend wordt genoemd, op een rijtje.
 

Binnen 3 uur van Amsterdam naar Tromsø

Kies je voor Voigt Travel, dan vlieg je met een ochtendvlucht rechtstreeks in 3 uur van Amsterdam naar Tromsø! Bij ons zijn de vluchten altijd bij de prijs inbegrepen. Wel zo handig. Als enige reisorganisatie in Nederland ben je binnen een paar uur boven de poolcirkel en kan de geweldige vakantie meteen beginnen. Geen volle reisdagen dus, zoals bij andere aanbieders.

tromso noorwegen 

Noorderlicht in Tromsø

Tromsø is dé plek voor het noorderlicht (Aurora Borealis). De stad bevindt zich recht onder de noorderlicht oval en profiteert door haar ligging van zowel land- als zeeklimaat. Een perfecte combinatie. Ook bij weinig activiteit en ondanks de ‘lichtvervuiling’ van de stad heb je toch snel kans op het zien van noorderlicht recht boven je. Bekijk hier de reis ‘Noorderlicht in Tromsø’.

noorderlicht tromso 

Meest diverse aanbod excursies in Noorwegen

De ligging van Tromsø is niet alleen uitermate geschikt voor het zien van het noorderlicht, de stad biedt nog veel meer mogelijkheden voor leuke excursies. Zowel op land als op zee. Een kleine selectie:

  • Noorderlichtjagen
  • Orka's en walvissen spotten
  • Sneeuwscootertochten
  • Bezoek aan Sami gemeenschappen
  • Rendieren
  • Huskysafari’s
  • Sneeuwschoenwandelen
  • Skiën
orka noorwegen husky tromso noorwegen 

Combinatie van stad en natuur

Tromsø is de grootste stad in Europa boven de poolcirkel. Ga je in de winter op vakantie naar Tromsø, dan profiteer je echter niet alleen van de gezelligheid van de stad - er wonen 10.000 studenten - maar je bent ook binnen enkele minuten in de wildernis. Al vlak buiten de stad lopen rendieren vrij door het wild.
 

Extra’s van Voigt Travel

Naast de rechtstreekse vlucht naar Tromsø, die bij Voigt Travel altijd bij de prijs is inbegrepen, heeft Voigt Travel nog een aantal extra’s die je bij de reis krijgt. Bekijk alle details op de tarievenpagina’s van de reizen. Alvast een voorproefje:

Aanbod Tromsø reizen van Voigt Travel

Individuele reizen: Groepsreizen: winter noorwegen

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel