header%20faeroer

Faeröer Eilanden met eigen auto

"Ontdek spectaculaire uitzichten, spontane watervallen en ongerepte natuur"

romy-h-faeroer
Romy Hovestad

Faeröer Eilanden vakantie met Voigt Travel: veelzijdige rondreizen buiten de gebaande paden

In de Noordelijke Atlantische oceaan tussen Schotland en IJsland liggen de Faeröer Eilanden. Een eilandengroep van 18 bergachtige eilanden, met een kustlijn van 1289 kilometer en je bent nooit meer dan 5 kilometer van de oceaan verwijderd, waar je ook staat. De Faeröer eilanden hebben 50.000 inwoners verdeeld over de 18 eilanden, waarvan 1 onbewoond. 40% woont in de hoofdstad Tórshavn, dus stel je voor hoe veel ruimte er is voor rust, ruimte en natuur. De naam Føroyar is ooit bedacht door de Vikingen in de 9e eeuw en betekent letterlijk ‘Schapen eilanden’. De Faeröer Eilanden tellen namelijk meer schapen dan inwoners!

Je ervaart de natuur op verschillende manieren, van dramatische landschappen aan de wilde oceaan tot de rust van de bergen en het bruisende leven in de hoofdstad Tórshavn. De bergen zijn bedekt met een groen deken en hebben spitse pieken. Het weer kan snel veranderen en in de bergtoppen hangt vaak een mysterieuze mistsluier, een hele bijzondere gewaarwording. Je ervaart geweldige uitzichten, adembenemende zonsondergangen en maakt kennis met oude kleine en verborgen vissersdorpjes. Ongerept, onontdekt en ongelooflijk!

Een reis naar de Faeröer Eilanden is goed te combineren met IJsland. Je reist dan met eigen auto en stapt aan boord van de ferry vanuit Denemarken, vaart naar de Faeröer eilanden en daarna, door naar IJsland.

2 mooie Faeröer reizen gevonden

 • Ontdekken vanuit Tórshavn
  11 dagen, eigen auto, v.a. € 1.645 p.p.

  Beleef de Faeröer Eilanden

  Beleef de Faeröer Eilanden
 • Complete rondreis met eigen auto
  19 dagen, rondreis met eigen auto, v.a. € 3.725 p.p.

  Grand Tour IJsland

  Grand Tour IJsland

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel