Veelgestelde vragen Faeröer

Voigt Travel organiseert al vele jaren prachtige reizen naar grote tevredenheid. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun jij van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons 035 - 699 0322 of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.

  • Kan ik overnachten op Schiphol?
   Je kunt voorafgaand aan de reis een overnachting op Schiphol reserveren door deze optie te selecteren op het reserveringsformulier van het relevante arrangement. Lees hier meer details.
  • Kent Voigt Travel alle accommodaties zelf?
   Jazeker, vraag maar! Elk hotel hebben wij persoonlijk bezocht en gecontracteerd. Heb je specifieke vragen over de ligging en de directe omgeving van een hotel, de parkeermogelijkheden of het restaurant: wij kunnen deze beantwoorden! Heb je advies nodig bij de keuze, bel of mail gerust, wij helpen je graag!
  • Ik wil graag meer weten over het verblijf waar ik slaap. Waar kan ik dat vinden?
   De naam van de accommodaties waar je slaapt kun je vinden in de reisinformatie, op de boekingsbevestiging en op de voucher. Meer informatie over de plekken waar je slaapt vind je in de reisinformatie en op onze website bij de reis die je hebt geboekt. In de reisinformatie vind je ook informatie over wie je de sleutel overhandigt.
  • Wat is er gebruikelijk bij het in- en uitchecken van mijn accommodatie?
   Internationale regel is dat gasten de accommodatie vanaf eind van de middag kunnen betrekken op dag van aankomst en eind van de ochtend dienen te verlaten op dag van vertrek.

   Onder enig voorbehoud kunnen wij je melden dat in de meeste gevallen je bij een aankomst op bestemming eind van de ochtend reeds rond het middaguur kunt inchecken. Bij een terugvlucht op de laatste dag in de avond naar Nederland dien je ter plaatse te overleggen aangaande de mogelijkheden en voorwaarden om de accommodatie langer aan te houden (indien gewenst).

   De mogelijkheden hiervoor zijn vanzelfsprekend mede afhankelijk van de reserveringen door derden, schoonmaakafspraken, toewijzing van accommodaties en van de aankomst- en vertrektijden van (overige) gasten waardoor alleen de accommodatieverschaffer ter plaatse hierover uitsluitsel kan geven.
  • Wat is de beste reistijd voor de Færöer Eilanden?
   De beste reistijd om de Færöer Eilanden te bezoeken is van april t/m september. In april, mei en juni is het iets frisser maar door het broedseizoen en de grote hoeveelheid vogels is dit een populaire periode.
  • Wat is het voltage op de Færöer Eilanden?
   Op de Færöer Eilanden is het voltage 230 Volt. De stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland. Er worden stopcontacten van type F gebruikt maar apparaten met stekkers in type C en E passen hier ook in. Je hoeft dus geen wereldstekker mee te nemen naar IJsland.
  • Is er een tijdsverschil met de Færöer Eilanden?
   Er is één uur tijdsverschil met die van Nederland en België. Het is er één uur vroeger, het hele jaar door.
  • Hoe kan ik betalen op de Færöer Eilanden?
   Betalen doe je op de Færöer Eilanden met de Færöerse kroon. Deze staat gelijk aan de Deense kroon. Je kunt op de Færöer Eilanden dus ook betalen met de Deense kroon. Geld wisselen kan bij de bank, op het postkantoor of in een wisselkantoor.
  • Kun je pinnen op de Færöer Eilanden?
   Ja, zowel bankpassen als creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Je vindt op de eilandenarchipel ook voldoende pinautomaten.
  • Heb ik voor de Færöer Eilanden een paspoort of visum nodig?
   Naar de Færöer Eilanden kan worden gereisd met zowel een geldig paspoort als Europese identiteitskaart. Een visum is niet nodig.
  • Welke paspoortgegevens zijn nodig bij het boeken van een reis?
   Om je reis naar onze bestemmingen te boeken, hebben we de eerste voornaam zoals vermeld in je paspoort, je achternaam en je geboortedatum nodig.
  • Wat zijn de vluchttijden naar de Færöer Eilanden?
   Voigt Travel organiseert fly & drive rondreizen naar de Færöer Eilanden, gecombineerd met een vlucht van Amsterdam Schiphol Airport naar Vágar via Kopenhagen. Deze vluchten vinden plaats van mei tot en met september en worden uitgevoerd door KLM. Bekijk hier het vluchtschema.
  • Wat zijn de vaartijden naar de Færöer Eilanden?
   Bij een eigen auto rondreis naar de Færöer Eilanden is een ferryovertocht van Hirtshals in Denemarken naar Thórshavn op de Færöer Eilanden inbegrepen. Bekijk hier het vaarschema.
  • Hoe is het autorijden op de Færöer Eilanden?
   De eilanden van de Færöer zijn verbonden met elkaar via tunnels. Voor bepaalde onderzeese tunnels moet je tol betalen. De wegen op de Færöer Eilanden zijn goed onderhouden en allemaal geasfalteerd. Indien je met een groot en hoog voertuig rijdt, moet je van tevoren plannen welke route je wilt nemen en door welke tunnels je kunt rijden.

   Op de eilanden wordt aan de rechterkant gereden en de meeste verkeersborden zijn volgens internationale standaarden. Je dient met verlichting aan te rijden. De maximumsnelheid is 50 mph (80 km/u) buiten de bebouwde kom en 30 mph (50 km/u) binnen de bebouwde kom.

   Let tijdens het rijden op de Færöer Eilanden op overstekende schapen.

Staat je vraag er niet bij?

Stel dan je vraag via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op 035 - 699 0322.