Vakantie Skellefteå

Unieke reizen naar Noord-Zweden in de zomer

vakantie skelleftea

skelleftea vakantie

Lisette Kloosterman: Zweden specialist Voigt Travel

Op vakantie naar Skellefteå in de zomer

"Op vakantie naar het noorden van Zweden was nog nooit zo makkelijk als nu. Vanaf de zomer van 2018 vliegt Voigt Travel wekelijks vanaf Rotterdam The Hague Airport rechtstreeks naar Skellefteå, in Noord-Zweden. Skellefteå is gelegen in de provincie Västerbottens län, dat grenst aan Zweeds Lapland. Deze plaats wordt dan ook wel gezien als de zuidelijke poort naar Lapland. Sterker nog, dankzij de directe vluchten van Voigt Travel ligt het hele arctische gebied aan uw voeten. Of u nu voor een rondreis door het noorden van Zweden, Finland of Noorwegen gaat, vanaf Skellefteå is alles eenvoudig bereikbaar met een huurauto. En of dat nog niet genoeg is geniet u tijdens de zomer van de Middernachtzon, waardoor u dag en nacht van geweldige activiteiten kunt genieten!"

Rondreis Noord-Scandinavië boeken

Bekijk hieronder al onze fly & drive rondreizen in Noord-Scandinavië, inclusief rechtstreekse vlucht naar Skellefteå. Heeft u specifieke wensen? Geef ze dan telefonisch via 035 - 699 0322 of per mail via info@voigt-travel.nl aan ons door.
 

  • 15 dagen, v.a. € 1.995 p.p. Arctische eilandenreis fly & drive vakantie noorwegen zweden
  • 8 dagen, v.a. € 895 p.p. Middernachtzonreis Lapland fly & drive zomer zweeds lapland
  • 15 dagen, v.a. € 1.895 p.p. Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive zomer lofoten zweden
  • 15 dagen, v.a. € 1.895 p.p. Scandinavië Compleet fly & drive reizen scandinavie
  • 8 dagen, v.a. € 795 p.p. Het beste van Lapland fly & drive vakantie zweden lapland

Skellefteå, de poort naar het arctische gebied

Dankzij de ligging van Skellefteå in Noord-Zweden zijn de hoogtepunten in het hele arctische gebied binnen bereik. Uw rondreis begint op de kleine luchthaven van Skellefteå, waar u nooit last heeft van lange rijen en wachttijden. Na aankomst in Zweden zit u binnen enkele ogenblikken in uw goed uitgeruste huurauto. Welke rondreis u ook heeft gekozen, in vrijwel alle gevallen gaat de trip vervolgens noordwaarts. Op naar Lapland! Het zal u verbazen hoe divers het gebied ten noorden van de poolcirkel is: de taigabossen en meren in Finland, de heuvels in Zweden en de fjorden van Noorwegen. En altijd reist de Middernachtzon met u mee. In de zomer is het in het gebied rond de poolcirkel namelijk 24 uur licht, een unieke gewaarwording. Dus vlieg met Voigt Travel naar Skellefteå en bezoek Lapland, de Lofoten en de Noordkaap.

Bezienswaardigheden Skellefteå

Als u toch naar Skellefteå vliegt, dan is zonde om meteen in uw huurauto te stappen en de Noord-Zweedse stad achter u te laten. In Skellefteå is voldoende te doen voor meerdere uren of dagen vermaak. Naast wandelen, vissen en fietsen zijn er nog veel meer Skellefteå bezienswaardigheden. We hebben er een aantal verzameld.
 

Bezoek de lokale bierbrouwerij van Skellefteå

Een lekker biertje gaat er vast in wanneer u net aankomt in Zweeds Lapland. Een goede plek om dat te doen is in de lokale bierbrouwerij van Skellefteå: South Side Brewing Company (SSBC) Skellefteå. Bierbrouwer Tommy besloot na zijn vrijwilligerswerk bij de Amerikaanse Lodi Beer Compagny hetzelfde te doen, maar dan in zijn eigen land. Sinds 2013 is SSBC een groot succes. In totaal worden er vier verschillende bieren gebrouwen, voornamelijk IPA.
 

Bezoek Lappstaden

Lappstaden ligt in het dichtbijgelegen Arvidsjaur. dit houten dorp werd in 1607 gebouwd en is een typisch Sami dorp. Lappstaden diende als kerkdorp. Op deze plek kregen de Sami godsdienstige lessen. De weg naar de kerken was lang dus werden er dichtbij huizen gebouwd. U kunt dit dorp bezoeken en er rondlopen.

Marktplein en haven Helsinki 

Ga met mooi weer naar het strand

Naast velen meren vindt u in de nabije omgeving ook diverse stranden. Skelleftea beschikt over 300 kilometer aan kustlijn. Mooie stranden zijn Byske havsbad, Bovikens havsbad en Storsand. Hier kunt u in alle rust genieten van de zon, het milde zeewater en het uitzicht.
 

Rijd over de Silver Road

Zoekt u een route dwars door Zweeds Lapland heen? Pak dan de Silver Road. Deze route leidt u van Skellefteå naar het Noorse Bodø. Onderweg rijdt u onder andere langs Arvidsjaur, Arjeplog en Storjord. 
 

Beklim de Vitberget berg

Ten noorden van Skellefteå ligt het Vitberget gebergte. In dit gebergte kunt u rondwandelen. Een goede plek om de middernachtzon te ervaren.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel