Het beste van Lapland fly & drive

Ontdek de verschillen tussen Finland, Zweden en Noorwegen

beste-scandinavie-fly-drive-header

Het beste van Lapland

Lapland heeft heel veel diversiteit te bieden, zowel in landschappen, maar ook in activiteiten. U heeft een week de tijd om al deze verschillen te ontdekken en te beleven. Van juni tot en met half augustus schijnt de zon 24 uur, dus u heeft voldoende tijd! Vanaf eind augustus laat het noorderlicht zich al weer zien, dus welke periode kiest u?

Uw 8-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort
Uw reis start in de ochtend vanaf Rotterdam The Hague airport naar de luchthaven van Skellefteå, Zweden. Hier staat uw huurauto voor u klaar en gaat de reis van start. Over de zilverweg rijdt u naar Arvidsjaur. Bezoek in de middag de bijgelegen Lappstaden en de kerk van Arvidsjaur. Na één nacht rijdt u naar het noorden en verblijft u bij Lappeasuando, gelegen aan de rivier. Vanuit Zweden reist u via Finland naar Noorwegen, Gargia. U ziet op weg naar Noorwegen het landschap veranderen van bossen naar uitgestrekte vlaktes. Bij aankomst bij Gargia voelt u zich direct thuis en is de hot-tub al voor u opgewarmd. Houdt u van husky's, vraag dan aan de eigenaresse Sølvi, of u een bezoek mag brengen aan haar eigen huskyfarm. Elk jaar doet zij mee aan diverse huskyraces. De volgende dag kunt u vrij besteden. Geniet van het prachtige landschap of bezoek de stad Alta. Na 2 nachten verlaat u Noorwegen en gaat u op weg naar Finland. U verblijft in Finland de eerste nacht in Fell Centre Kiilopää en daarna een nacht in Luosto. Een bezoek aan de amethistmijn in Luosto is een aanrader. Na twee nachten in Finland reist u door naar Zweden. U verblijft uw laatste nacht in de plaats Skellefteå, voordat u terugvliegt naar Nederland. 

Verzorging
U verblijft:

 • 1 nacht in een hotel in Arvidsjaur op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een guesthouse in Lappeasuando op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin in Fell Centre Kiilopää op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een bungalow in Luosto op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Skellefteå op basis van logies & ontbijt


Extra’s bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 • Eénmalig gebruik hot-tub bij Gargia Fjellstue

Highlights

 • Bossen en meren
 • Uitgestrekte vlaktes
 • Sautso Canyon
 • Nationaal Park Urho Kekkonen
 • Nationaal Park Pyhä-Luosto
 • Sami Siida museum
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
lisette-k-noordkaap

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Het beste van Lapland fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zweden

U vertrekt in de ochtend met een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Skellef...

U vertrekt in de ochtend met een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Skellefteå in Zweden. Uw huurauto staat al voor u klaar. Vanaf de luchthaven rijdt u landinwaarts richting Arvidsjaur. Neem hierbij niet de hoofdweg, maar neem de binnendoor weg naar Svansele. Maak een stop bij de Svansele Wilderness Centre en bezoek de grote wildernis tentoonstelling. U ziet hier de 5 grootste roofdieren van Zweden. U verblijft uw eerste nacht in Zweden in de plaats Arvidsjaur. Als u in de middag nog tijd over heeft, bezoek dan Lappstaden, gelegen tegenover Lapland Lodge. Lappstaden is een oud kerkdorp van houten huizen. Alle Samen waren vroeger verplicht een aantal keer per jaar de kerk te bezoeken. Vaak woonden de mensen ver weg van de kerk en konden ze niet dezelfde dag terug naar huis reizen, vandaar dat er rondom de kerk huizen gebouwd werden, waar ze dan één of twee nachten verbleven.
Rijafstand luchthaven Skellefteå - Arvidsjaur: ca. 130 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Richting het noorden

Na het ontbijt verlaat u helaas alweer Arvidsjaur. Vandaag heeft u weer een nieuwe kans om rendieren...

Na het ontbijt verlaat u helaas alweer Arvidsjaur. Vandaag heeft u weer een nieuwe kans om rendieren onderweg te zien. Neem onderweg de afslag richting Lomträsk, vanuit hier kunt u een korte wandeling maken naar een warmwaterbron. Op weg naar de bron vraagt u zich ongetwijfeld af of u wel op de juiste plek bent, totdat u tegen het prachtige, heldere groene water aanloopt. Op de bodem ziet u op een aantal punten het water bubbelen. Vanuit hier rijdt u door naar Jokkmokk, bezoek daar het museum Ajtte (het Sami woord voor voorraadschuur). U leert hier alles over Sami cultuur en de bergnatuur van Laponia. Na Jokkmokk vervolgt u uw weg naar Lappeasuando. Uw guesthouse is gelegen aan de rivier Kalixälven. Deze rivier begint op een bergplateau van de bekende berg Kebnekaise en eindigt in de Botnische golf. 
Rijafstand Arvidsjaur - Lappeasuando ca. 300 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Van taiga bossen naar de toendra

U verlaat vandaag Zweden, maar niet getreurd, op het einde van de reis verblijft u nog é&eacu...

U verlaat vandaag Zweden, maar niet getreurd, op het einde van de reis verblijft u nog één nacht in Zweden. U reist vandaag al een klein stukje door Finland, voordat u in Noorwegen aankomt. U rijdt in Noorwegen over de Finnmarksvidda, een grote golvende hoogvlakte in het binnenland van Finnmark. Onderweg komt u langs Kautokeino. Kautokeino vormt het centrum van noordelijk Sapmi (Lapland). 85% van de bevolking is van Sami afkomst en 30% werkt in de rendierhouderij. Bezoek in Kautokeino de zilversmederij Juhls. Vanuit daar rijdt u door naar Gargia. Wilt u vanavond mee-eten? Bel dan van tevoren met Sølvi, de eigenaresse, dat u eraan komt. Na het diner is de hot-tub voor u opgewarmd.
Rijafstand Lappeasuando - Gargia: ca. 430 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Wandelen door Sautso Canyon of bezoek Alta

Vanuit Gargia kunt u de weg nog 4 kilometer verder doorrijden over een onverharde weg. Vanaf hier st...

Vanuit Gargia kunt u de weg nog 4 kilometer verder doorrijden over een onverharde weg. Vanaf hier start een prachtige wandeling waarbij u uitzicht heeft over de Sautso Canyon. Een indrukwekkende kloof van ongeveer 400 meter diep. Wilt u vandaag iets rustiger aandoen, bezoek dan het Alta Museum. Het museum staat in teken van de prehistorie en de cultuurhistorie van Finnmark en de Samen. Het museum heeft een groot openluchtgedeelte met 2500 tot 6000 jaar oude rotstekeningen. De rotstekeningen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachting in Gargia. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op naar Finland

Vandaag neemt u afscheid van Sølvi en Arnt. U gaat deze prachtige plaats vast missen. Voordat...

Vandaag neemt u afscheid van Sølvi en Arnt. U gaat deze prachtige plaats vast missen. Voordat u de grens naar Finland overgaat, komt u eerst nog langs de plaats Karasjok. Ook in deze plaats leven nog steeds veel Samen, maar liefst 85%. Bezoek het Sami culture park en vergeet ook zeker niet om Samiske Sammlinger te bezoeken. Dit is een klein, maar mooi en modern nationaal museum en iets minder druk dan het Sami park. In Finland komt u langs het Inarimeer, maak een boottocht naar het 30 meter hoge rotseiland of bezoek het Sami Siida museum. U overnacht in uw eigen cabin in Fell Centre Kiilopää.
Rijafstand Gargia - Saariselkä: ca. 400 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Genieten van de natuur

Vandaag staat er weer een mooie dag op het programma. Helaas zult u wel keuzes moeten gaan maken. U ...

Vandaag staat er weer een mooie dag op het programma. Helaas zult u wel keuzes moeten gaan maken. U kunt vanaf uw bungalow een prachtige wandeling maken door het nationaal park Urho Kekkonen. Bij de receptie kunnen ze u alles vertellen over routes. U kunt er ook voor kiezen om in de ochtend al naar Luosto te gaan en vanuit daar te lopen naar de amethistmijn op de Lampivaara heuvel. U kunt hier zelf opzoek naar uw eigen paarse gelukssteen. U overnacht in uw eigen knusse bungalow met sauna. Geniet van uw laatste avond in Finland.
Rijafstand Saariselkä - Luosto: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Langs de Botnische golf

Het laatste ontbijt in Finland alweer. Via Rovaniemi rijdt u verder naar het zuiden voordat u de gre...

Het laatste ontbijt in Finland alweer. Via Rovaniemi rijdt u verder naar het zuiden voordat u de grens met Zweden passeert. Breng in Rovaniemi een bezoek aan de Kerstman en verstuur alvast uw kerstkaarten. Als u de Tornio rivier oversteekt, komt u in Zweden. Vanaf hier volgt u de weg langs de Botnische golf. Voor de kust ziet u overal eilanden met zomerhuisjes. Onderweg komt u langs de plaatsen Luleå en Piteå. Maak een stop bij het kerkdorp Gammelstad, al sinds 1996 opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. U loopt tussen smalle straatjes en u waant zich terug in de tijd. Wandel langs historische herbergen, de oude burgermeesterwoning en het kapiteinshuis. Uw laatste overnachting is in Hotel Stiftsgården, gelegen aan de rand van Skellefteå.
Rijafstand Luosto - Skellefteå: ca. 500 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijt zit uw reis er helaas alweer op. Lever uw auto in bij de luchthaven en stap in het vl...

Na het ontbijt zit uw reis er helaas alweer op. Lever uw auto in bij de luchthaven en stap in het vliegtuig terug naar Nederland. Met een camera vol met foto’s komt u in de middag aan in Nederland.
Rijsafstand Skellefteå - luchthaven Skellefteå: ca. 20 km | ca. 30 min
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zweden
Dag 2 Richting het noorden
Dag 3 Van taiga bossen naar de toendra
Dag 4 Wandelen door Sautso Canyon of bezoek Alta
Dag 5 Op naar Finland
Dag 6 Genieten van de natuur
Dag 7 Langs de Botnische golf
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Lapland Lodge

Verblijf in Lappeasuando Lodge

Verblijf in Gargia Fjellstue

Verblijf in Fell Centre Kiilopää cabins

Verblijf in Silver Pine Cabins

Verblijf in Hotel Stiftsgården

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

saariselka-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Saariselkä (inbegrepen)

saariselka-zomer-diverse-activiteiten

Diverse activiteiten vanuit Fell Centre Kiilopää (inbegrepen)

Tijdens uw verblijf in Fell Centre Kiilopää kunt u gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor deze excursies dient u zich een dag van tevoren in te schrijven bij de receptie. Bekijk hier alle activiteiten.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: Meerdere dagen

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Alles-in-één reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Scandinavië Compleet fly & drive

  scandinavie-compleet-flydrive-thumb
 • Korte road trip
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Week Noordkaap fly & drive

  week-noordkaap-fly-drive-thumb
 • Finland compleet
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Duizend meren en Lapland fly & drive

  duizend-meren-lapland-flydrive-thumb
 • Gezinsvakantie
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.148 p.p.

  Familiereis Finland fly & drive

  familiereis-finland-flydrive-thumb
 • Zweden en Finland
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Middernachtzon rondom de poolcirkel fly & drive

  middernachtzon-rondom-poolcirkel-thumb
 • Bucketlist reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief fly & drive

  noordkaap-exclusief-fly-drive-thumb
 • Alle hoogtepunten
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-fly-drive-thumb
 • Stoer en comfortabel
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Hiking the Arctic fly & drive

  hiking-arctic-fly-drive-thumb
 • Verrassend veelzijdig
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive

  dwars-lapland-fjorden-fly-drive-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  22 dagen, fly & drive, v.a. € 2.875 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb
 • Parels van Noorwegen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Arctische eilandenreis fly & drive

  arctische-eilandenreis-flydrive-thumb
 • Pure wilderniservaring
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Middernachtzonreis Lapland fly & drive

  middernachtzonreis-lapland-thumb
 • Vakantiewoningen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

  vakantiehuis-lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb
 • Bungalowreis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.195 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  vakantiehuis-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo