Het beste van Lapland

Boek je droomreis en blijf flexibel met de Zorgeloos Boeken Garantie

Boek nu je zomerreis en kies voor de Voigt Travel Zorgeloos Boeken Garantie. Zo kun je op ieder moment tot zes weken voor vertrek kosteloos annuleren. Profiteer nu nog van de ruime keuze in ons aanbod! Lees meer

Lapland biedt zoveel variatie, zowel in het landschap, als in activiteiten en belevenissen. Van juni tot en met half augustus schijnt hier 24 uur de zon. Genoeg tijd dus om de verschillen te ontdekken van deze avontuurlijke bestemming!

De 8-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort
De reis start in de ochtend vanaf Rotterdam The Hague airport, vanaf waar je naar Skellefteå vliegt, in Zweden. De huurauto staat voor je klaar, dus de reis kan van start! Over de zilverweg rij je naar Arvidsjaur. Bezoek in de middag de bijgelegen Lappstaden en de kerk van Arvidsjaur. Na één nacht rij je naar het noorden en verblijf je in Camp Ripan, gelegen bij de mijnstad Kiruna. Vanuit Zweden reis je via Finland naar Gargia in Noorwegen. Op weg naar Noorwegen zie je het landschap veranderen van bossen naar uitgestrekte vlaktes. Bij aankomst bij Gargia voel je je direct thuis en is de hottub al voor je opgewarmd. Wil je graag kennismaken met husky’s? Vraag de eigenaresse Sølvi of je haar huskyfarm kan bezoeken. Ieder jaar doet zij mee aan diverse huskyraces. Na een nachten verlaat je Noorwegen en ga je op weg naar Finland. De eerste nacht breng je door in Fell Centre Kiilopää, en daarna twee nachten in Luosto. Een bezoek aan de amenthistmijn is alvast voor je geregeld. Na twee nachten in Finland reis je door naar Zweden. Je verblijft de laatste nacht in de plaats Skellefteå, voordat je terugvliegt naar Nederland. 

Verzorging
Je verblijft:

 • 1 nacht in een hotel in Arvidsjaur op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin in Camp Ripan op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin in Fell Centre Kiilopää op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een bungalow in Luosto op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Skellefteå op basis van logies & ontbijt


Extra’s bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids (voucher t.w.v. €35 per boeking)
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 • Eenmalig gebruik hottub bij Gargia Fjellstue

Highlights

 • Bossen en meren
 • Uitgestrekte vlaktes
 • Sautso Canyon
 • Nationaal Park Urho Kekkonen
 • Sami Siida museum
 • Nationaal Park Pyhä-Luosto
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
iris-m-noord-europa

Iris Mooij

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Lapland Lodge

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf in Gargia Fjellstue

Verblijf in Fell Centre Kiilopää cabins

Verblijf in Silver Pine Cabins

Verblijf in Hotel Stiftsgården

Een ervaring om nooit te vergeten

Het beste van Lapland fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zweden

Je vertrekt in de ochtend met een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Skelle...

Je vertrekt in de ochtend met een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Skellefteå in Zweden. De huurauto staat al voor je klaar. Vanaf de luchthaven rij je landinwaarts richting Arvidsjaur. Neem hierbij niet de hoofdweg, maar neem de binnendoor weg naar Svansele. Maak een stop bij de Svansele Wilderness Centre en bezoek de grote wildernis tentoonstelling. Je ziet hier de 5 grootste roofdieren van Zweden. De eerste nacht verblijf je in Zweden in de plaats Arvidsjaur. Als je in de middag nog tijd over hebt, bezoek dan Lappstaden, gelegen tegenover Lapland Lodge. Lappstaden is een oud kerkdorp van houten huizen. Alle Samen waren vroeger verplicht een aantal keer per jaar de kerk te bezoeken. Vaak woonden de mensen ver weg van de kerk en konden ze niet dezelfde dag terug naar huis reizen. Vandaar dat er rondom de kerk huizen gebouwd werden, waar ze dan één of twee nachten verbleven.
Rijafstand luchthaven Skellefteå - Arvidsjaur: ca. 130 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Richting het noorden

Na het ontbijt verlaat je Arvidsjaur en ga je richting de mijnstad Kiruna. Je hebt een goede kans re...

Na het ontbijt verlaat je Arvidsjaur en ga je richting de mijnstad Kiruna. Je hebt een goede kans rendieren onderweg te zien. Neem onderweg de afslag richting Lomträsk, vanuit hier kun je een korte wandeling maken naar een warmwaterbron. Op weg naar de bron vraag je je ongetwijfeld af of je wel op de juiste plek bent, totdat je tegen het prachtige, heldere groene water aanloopt. Op de bodem zie je op een aantal punten het water bubbelen. Vanuit hier rij je door naar Jokkmokk, bezoek daar het museum Ajtte (het Sami woord voor voorraadschuur). Je leert hier alles over Sami cultuur en de bergnatuur van Laponia. Na Jokkmokk vervolg je de weg naar Kiruna.
Rijafstand Arvidsjaur - Kiruna ca. 370 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Van taiga bossen naar de toendra

Vandaag verlaat je Zweden, maar niet getreurd! Op het einde van de reis verblijf je nog é&eac...

Vandaag verlaat je Zweden, maar niet getreurd! Op het einde van de reis verblijf je nog één nacht in Zweden. Je reist vandaag al een klein stuk door Finland, voordat je in Noorwegen aankomt. Je rijdt in Noorwegen over de Finnmarksvidda, een grote golvende hoogvlakte in het binnenland van Finnmark. Onderweg kom je langs Kautokeino. Kautokeino vormt het centrum van noordelijk Sapmi (Lapland). 85% van de bevolking is van Sami afkomst en 30% werkt in de rendierhouderij. Bezoek in Kautokeino de zilversmederij Juhls. Vanuit daar rij je door naar Gargia. Wil je vanavond mee-eten? Bel dan van tevoren met Sølvi (de eigenaresse) om te zeggen dat je eraan komt. Na het diner is de hot-tub lekker voor je opgewarmd.
Rijafstand Kiruna - Gargia: ca. 460 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op naar Finland!

Vandaag neem je afscheid van Sølvi en Arnt. Je gaat deze prachtige plaats vast en zeker misse...

Vandaag neem je afscheid van Sølvi en Arnt. Je gaat deze prachtige plaats vast en zeker missen! Voordat je de grens naar Finland overgaat, kom je eerst nog langs de plaats Karasjok. Ook in deze plaats leven veel Samen, maar liefst 85%. Bezoek het Sami culture park en vergeet ook zeker niet om Samiske Sammlinger te bezoeken. Dit is een klein, maar mooi en modern nationaal museum en iets minder druk dan het Sami park. In Finland kom je langs het Inarimeer. Maak een boottocht naar het 30 meter hoge rotseiland of bezoek het Sami Siida museum. Je overnacht in je eigen cabin in Fell Centre Kiilopää.
Rijafstand Gargia - Saariselkä: ca. 400 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Genieten van de natuur

Vandaag staat er weer een mooie dag op het programma met meerdere keuzemogelijkheden. Je kan vanaf d...

Vandaag staat er weer een mooie dag op het programma met meerdere keuzemogelijkheden. Je kan vanaf de bungalow een prachtige wandeling maken door het Nationaal Park Urho Kekkonen. Bij de receptie kunnen ze je alles vertellen over wandelroutes. Je kunt er ook voor kiezen om in de ochtend al naar Luosto te gaan. Loop vanuit hier naar de amethistmijn op de Lampivaara heuvel en ga op zoek naar deze bijzondere paarse gelukssteen. Je overnacht in je eigen knusse bungalow met sauna. Geniet van de laatste avond in Finland.
Rijafstand Saariselkä - Luosto: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Bezoek de amenthistmijn

Heerlijk wakker worden in je eigen bungalow. Vandaag is er een bezoek aan de amenthistmijn inbegrepe...

Heerlijk wakker worden in je eigen bungalow. Vandaag is er een bezoek aan de amenthistmijn inbegrepen. De mijn bereikt je door een heerlijke wandeling door de heuvels en bossen. Bij het café aangekomen, loop je verder met een gids naar de top van de heuvel. Hier is het tijd om je eigen amenthiststeen op de graven. Als de steen in je hand past, mag je het meenemen als souvenir. Probeer bij terugkomst bij het café een van de heerlijke koeken of taarten, voordat je terugwandeld. Overnachting in Luosto Toon minder

Toon meer

Dag 7 Langs de Botnische golf

Het laatste ontbijt in Finland is aangebroken. Via Rovaniemi rij je verder naar het zuiden voordat j...

Het laatste ontbijt in Finland is aangebroken. Via Rovaniemi rij je verder naar het zuiden voordat je de grens met Zweden passeert. Breng in Rovaniemi een bezoek aan de Kerstman en verstuur alvast je kerstkaarten. Als je de Tornio rivier oversteekt, kom je in Zweden. Vanaf hier volg je de weg langs de Botnische golf. Voor de kust zie je overal eilanden met zomerhuisjes. Onderweg kom je langs de plaatsen Luleå en Piteå. Maak een stop bij het kerkdorp Gammelstad, al sinds 1996 opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je loopt tussen smalle straatjes en waant je terug in de tijd. Wandel langs historische herbergen, de oude burgermeesterwoning en het kapiteinshuis. De laatste overnachting is in Hotel Stiftsgården, gelegen aan de rand van Skellefteå.
Rijafstand Luosto - Skellefteå: ca. 500 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijt zit de reis er helaas alweer op. Lever de auto in bij de luchthaven en stap in het vl...

Na het ontbijt zit de reis er helaas alweer op. Lever de auto in bij de luchthaven en stap in het vliegtuig terug naar Nederland. Vol herinneringen en met een camera vol met foto’s kom je in de middag aan in Nederland.
Rijsafstand Skellefteå - luchthaven Skellefteå: ca. 20 km | ca. 30 min
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zweden
Dag 2 Richting het noorden
Dag 3 Van taiga bossen naar de toendra
Dag 4 Op naar Finland!
Dag 5 Genieten van de natuur
Dag 6 Bezoek de amenthistmijn
Dag 7 Langs de Botnische golf
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak jouw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wil iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

saariselka-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Saariselkä (inbegrepen)

saariselka-zomer-diverse-activiteiten

Diverse activiteiten vanuit Fell Centre Kiilopää (inbegrepen)

Tijdens je verblijf in Fell Centre Kiilopää kun je gratis deelnemen aan verschillende activiteiten. Voor deze excursies dien je je een dag van tevoren in te schrijven bij de receptie. Het programma wordt aangeboden tussen juni en eind augustus en is onder voorbehoud van wijzigingen. Bekijk hier alle activiteiten.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: Meerdere dagen

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,8
2572 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Bucketlist reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.095 p.p.

  Op koers naar de Noordkaap fly & drive

  header-op-koers-naar-de-noordkaap-thumb