Meet the locals fly & drive

Maak kennis met de lokale bevolking van Zweden en Finland. Je overnacht tijdens deze reis bij kleinschalige accommodaties waar je met overheerlijke maaltijden volledig in de watten wordt gelegd. Zij vertellen je maar al te graag over de cultuur, geschiedenis en hun levensstijl boven de Poolcirkel. Diverse activiteiten zitten al inbegrepen in de reis. Zo maak je een tocht over een snelstromende rivier per rivierboot, een geliefd vervoersmiddel van vroeger, en vaar je over een van de grootste meren van Finland. Natuurlijk maak je ook kennis met de Sami cultuur en de Finse saunacultuur mag zeker niet ontbreken!


De 15-daagse rondreis in het kort
Tijdens deze reis dompel je je onder in het echte Lapland! Na aankomst op de luchthaven van Rovaniemi haal je jouw huurauto op en rijd je naar het noorden. Net over de grens van Finland naar Zweden verblijf je in Rajamaa Lodge, waar je warm wordt verwelkomd door eigenaren Lars en Kaisu. Lars neemt je de volgende dag mee op een wandeling waar je buurman Henrik ontmoet. Henrik is een Sami rendierhouder en vertelt je graag meer over de Sami en het verschil van vroeger en nu. Het tweede verblijf ligt op de toendra in het uiterlijkste puntje van Finland én de Europese Unie: Nuorgam. Je verblijft de komende bij Marjatta, Raimo en hun kinderen en kennnen de regio op hun duimpje. Samen met Raimo maak je de volgende dag een bijzondere rivierboottocht, houten boten die vroeger diende als belangrijk vervoersmiddel. Vervolgens reis je af naar het hart van de Sami cultuur in Finland. Je overnacht in Wilderness Hotel Juutua, op een prachtige locatie net buiten Inari. Je bezoekt het Sami Siida Museum, een onlangs gerenoveerd museum over de Sami cultuur met zowel een binnengedeelte als een openluchtgedeelte. Ook maak je een boottocht over een van de grootste meren van Finland. De eindeloze uitzichten zijn werkelijk prachtig! Je eindigt de reis in Loma Vietonen, waar gasten al jaren met veel liefde in de watten gelegd worden door familie Kariniemi. Maak gebruik van de gratis fiets-, sup- en kanoverhuur en een avond in een traditionele sauna zit bij je verblijf inbegrepen. Een reis die bol staat van bijzondere ontmoetingen en ervaringen die je nog lang bij zullen blijven.

Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in een bungalow bij Rajamaa lodge op basis van volpension
 • 4 nachten in een guesthouse bij Nuorgamin Lomakeskus op basis van halfpension
 • 4 nachten in Juutua Wilderness Lodge op basis van halfpension
 • 3 nachten in een bungalow bij Loma Vietonen op basis van volpension

Highlights

 • Kennismaken met de locals
 • Kleinschalige verblijven
 • Sami cultuur in Muodoslompolo en Inari
 • Toendra regio Nuorgam
 • Rivierboottocht (ca. 1,5 uur)
 • Wandeling met gids en bezoek Sami rendierhouder (ca. 6 uur)
 • Cruise over het Inari meer (ca. 2,5-3 uur)
 • Privé sauna aan het meer (ca. 1 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & Drive
 • 15 dagen
 • Halfpension
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
judith-v-noord-europa

Judith Visser - Hulshof

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Rajamaa Lodge

Verblijf in Nuorgam Lodge

Verblijf in Wilderness Hotel Juutua

Verblijf in Loma-Vietonen Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Meet the locals fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag-tot-dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Rotterdam The Hague airport naar Rovaniemi, gelegen op de ...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Rotterdam The Hague airport naar Rovaniemi, gelegen op de Poolcirkel. Je avontuur gaat van start! Met een huurauto rijd je in noordelijke richting, door de bossen en langs prachtige meren. In Rajamaa word je warm ontvangen door Lars, die je de komende dagen in de watten zal leggen! Overnachting in Rajamaa Lodge.
Rijafstand Rovaniemi – Muodoslompolo: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Wandeling met een local

Goedemorgen! Wat is het heerlijk wakker worden op dit kleine eiland. In het restaurant staat een uit...

Goedemorgen! Wat is het heerlijk wakker worden op dit kleine eiland. In het restaurant staat een uitgebreid ontbijt voor je klaar. Maak gelijk ook je eigen lunchpakket klaar, deze eet je later vandaag onderweg. Na het ontbijt ga je met Lars het bos in voor een wandeling door de natuur. Luister naar de stilte en ervaar de rust die de natuur met zich meebrengt. Overnachting in Rajamaa Lodge.
Duur dagprogramma: 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Kijkje in het leven van een Sami

Na het ontbijt breng je een bezoek aan Sami buurman Henrik. Je krijgt een kijkje in het leven van ee...

Na het ontbijt breng je een bezoek aan Sami buurman Henrik. Je krijgt een kijkje in het leven van een Sami herder en de kans om de rendieren van dichtbij bewonderen en fotograferen. Onder het genot van een traditionele lunch verteld Henrik jou alles over de geschiedenis van de Sami en hun hedendaagse levensstijl. ’s Middags kan je tot rust komen in de sauna van Rajamaa, voordat je aanschuift aan het diner. Overnachting in Rajamaa Lodge.
Duur dagprogramma: 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar het Noordelijkste puntje

Vandaag steek je de grens over naar Finland en rijd je in noordoostelijke richting naar het Noordeli...

Vandaag steek je de grens over naar Finland en rijd je in noordoostelijke richting naar het Noordelijkste puntje van de Europese Unie: Nuorgam. De kortste route gaat via het beboste binnenland van Finland en komt langs plaatsen als Kittilä, Saariselkä en Inari. Zie hoe het landschap verandert terwijl je in Noordelijke richting rijdt. In Nuorgam word je warm welkom geheten door Marjatta, Raimo en hun kinderen. Schuif aan bij het heerlijk door Marjatta gekookte diner en ervaar de huiselijke sfeer. Overnachting in Nuorgam Lodge.
Rijafstand Muodoslompolo – Nuorgam: ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag

Na een stevig ontbijt ben je vandaag vrij om jouw eigen dag in te delen. Maak een wandeling langs de...

Na een stevig ontbijt ben je vandaag vrij om jouw eigen dag in te delen. Maak een wandeling langs de rivier die de grens vormt tussen Finland en Noorwegen of gril worstjes bij het knisperende haardvuur in de llavu nabij Nuorgam Lodge. Steek de grens over naar Noorwegen en maak een uitstapje naar de Varangerfjord of het vissersdorp Nesseby. Na terugkomst geniet je van een heerlijk diner. Overnachting in Nuorgam Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Met een traditionele vissersboot de rivier op

Na een smakelijk ontbijt ga je aan boord van een traditionele houten boot. Raimo of een van zijn kin...

Na een smakelijk ontbijt ga je aan boord van een traditionele houten boot. Raimo of een van zijn kinderen varen je over de snelstromende rivier. Vroeger werden dit soort bootjes gebruikt als vervoersmiddel. Wist je dat een groot gedeelte van Finland omringd is door deze snelstromende rivier? Tijdens de tocht vertelt Raimo of een van zijn zoons familieverhalen en legt uit hoe zij in Nuorgam terecht zijn gekomen. Overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur van het dagprogramma: ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Even bijkomen

Vandaag heb je alle tijd om de opgedane indrukken en ervaringen te laten bezinken. Ontdek de Arctisc...

Vandaag heb je alle tijd om de opgedane indrukken en ervaringen te laten bezinken. Ontdek de Arctische toendra, en leer van Marjatta en Raimo hoe zij leven in en met de natuur. Vanavond geniet je voor het laatst van een door Marjatta huisgemaakte maaltijd. Overnachting in Nuorgam Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Naar het centrum van de Sami

Vandaag rijd je, na een stevig ontbijt, in zuidelijke richting naar het plaatsje Inari. Na ca. twee ...

Vandaag rijd je, na een stevig ontbijt, in zuidelijke richting naar het plaatsje Inari. Na ca. twee uur rijden kom je aan bij het moderne hotel, dat zich bevindt op een schiereiland in een meer. Het voelt net alsof je aan zee zit. Veel werknemers van het hotel zijn opgegroeid in de omgeving en kunnen je hier alles over vertellen. Het plaatsje ligt aan het Inarimeer, het op twee na grootste meer van Finland, en staat ook wel bekend als het centrum van de Finse Sami. Overnachting in Juutua Wilderness Lodge.
Rijafstand Nuorgam – Inari: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Cruise over het Inarimeer

Na een uitgebreid ontbijt, is het tijd om Inari te ontdekken vanaf het water. Je stapt aan boord voo...

Na een uitgebreid ontbijt, is het tijd om Inari te ontdekken vanaf het water. Je stapt aan boord voor een ontspannen cruise over het immense Inarimeer. Vergeet je zonnebrand niet op een zonnige dag en geniet van de rust en ruimte van het meer en omringende natuur. Overnachting in Juutua Wilderness Lodge.
Duur programma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Inari cultural day

Vandaag staat de dag in het teken van de Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Inari is het...

Vandaag staat de dag in het teken van de Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Inari is het centrum van de Sami-gemeenschap in Lapland en hier is dan ook het grootste Sami museum van Finland gevestigd. Je leert meer over de geschiedenis en tradities van de Sami en daarnaast leer je alles over de flora en fauna van Lapland. Overnachting in Juutua Wilderness Lodge.
Duur programma ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Vrije dag of fietsen langs het meer

Geen zin om stil te zitten? Leen vandaag fietsen van het hotel en ontdek de omgeving per fiets. Vraa...

Geen zin om stil te zitten? Leen vandaag fietsen van het hotel en ontdek de omgeving per fiets. Vraag bij de receptie naar de beste fietsroutes in de omgeving. ’s Avonds mag je weer aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Overnachting in Juutua Wilderness Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Naar Meltosjärvi

Vandaag is het tijd om weer koers te zetten naar het zuiden. Na een lange rit van circa 5 uur rijd j...

Vandaag is het tijd om weer koers te zetten naar het zuiden. Na een lange rit van circa 5 uur rijd je over een klein dijkje over het meer en zie je in de verte de iconische rode huizen opkomen. Je bent gearriveerd in Loma-Vietonen. De familie Kariniemi geeft je een warm onthaal en je voelt je meteen al thuis. Je waant je alleen op de wereld op deze locatie in the middle of nowhere. De accommodatie is huiselijk ingericht en doet aan een boerderij denken. Elke ochtend en avond mag je genieten van de fantastische kookkunsten van de familie Kariniemi. Overnachting in Loma-Vietonen Lodge.
Rijafstand: Inari – Meltosjärvi ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Kanoën, suppen of fietsen

Vandaag heb je een dag naar eigen invulling. Ontdek het meer met een kano of supboard! Liever met be...

Vandaag heb je een dag naar eigen invulling. Ontdek het meer met een kano of supboard! Liever met beide benen op de grond blijven? Geen probleem; leen een fiets en ontdek de omgeving vanaf het land. Voor wandelaars is een 30 km lange wandelroute uitgestippeld, maar je kan ook voor een kortere route kiezen. Sluit weer aan bij het heerlijke diner, wat met veel liefde en passie voor jou gekookt wordt. Overnachting in Loma-Vietonen Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 14 Privé sauna aan het meer

Laat alle indrukken van deze prachtige reis op je inwerken, terwijl je relaxt in de sauna met uitzic...

Laat alle indrukken van deze prachtige reis op je inwerken, terwijl je relaxt in de sauna met uitzicht over het meer. Wat vond jij het leukste aan deze meet the locals ervaring, en waar wil je absoluut voor terug komen? ’s Avonds kookt de famili Kariniemi nog één keer een Finse maaltijd voor je. Dat smaakt vast naar meer! Overnachting in Loma-Vietonen Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 15 Voldaan terug naar huis

Helaas: de reis is voorbij gevlogen. Voor het laatst geniet je van een heerlijk Fins ontbijt met uit...

Helaas: de reis is voorbij gevlogen. Voor het laatst geniet je van een heerlijk Fins ontbijt met uitzicht op het prachtige landschap. Neem afscheid van Tuija en Raimo, voor je vertrekt naar de luchthaven. Hier lever je de auto weer in, voor je aan boord gaat van het vliegtuig.
Rijafstand Meltosjärvi – Rovaniemi: ca. 1 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland
Dag 2 Wandeling met een local
Dag 3 Kijkje in het leven van een Sami
Dag 4 Naar het Noordelijkste puntje
Dag 5 Vrije dag
Dag 6 Met een traditionele vissersboot de rivier op
Dag 7 Even bijkomen
Dag 8 Naar het centrum van de Sami
Dag 9 Cruise over het Inarimeer
Dag 10 Inari cultural day
Dag 11 Vrije dag of fietsen langs het meer
Dag 12 Naar Meltosjärvi
Dag 13 Kanoën, suppen of fietsen
Dag 14 Privé sauna aan het meer
Dag 15 Voldaan terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,8
2577 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Bucketlist reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.095 p.p.

  Op koers naar de Noordkaap fly & drive

  header-op-koers-naar-de-noordkaap-thumb