Middernachtzonreis Lapland

Boek je droomreis en blijf flexibel met de Zorgeloos Boeken Garantie

Boek nu je zomerreis en kies voor de Voigt Travel Zorgeloos Boeken Garantie. Zo kun je op ieder moment tot zes weken voor vertrek kosteloos annuleren. Profiteer nu nog van de ruime keuze in ons aanbod! 

Een week lang genieten in Lapland! Slapen aan het water van de Tornio rivier, knuffelen met husky’s bij Harriniva, de schoonheid van Kilpisjärvi, de bergen van Abisko nationaal park en als afsluiter de bossen van Zweeds Lapland. En dat alles onder de 24 uur schijnende Middernachtzon in juni tot en met half augustus!

De 8-daagse Lapland rondreis in het kort
Je vliegt in de ochtend rechtstreeks van Rotterdam The Hague Airport naar Skellefteå, Zweden. De huurauto staat bij aankomst voor je klaar en via de kust van de Botnische Golf reis je naar het kleine plaatsje Kukkolaforsen, gelegen aan de Tornio rivier op enkele meters van Finland. Proef 's avonds de vers gevangen vis uit de regio. De volgende dag volg je de grens van Zweden en Finland verder naar het noorden richting Harriniva. Bezoek hier de huskyfarm en misschien boek je een optionele raftexcursie? Via de zogenaamde 'Arm van Finland' reis je naar het ongerepte plaatsje Kilpisjärvi. Tijdens deze prachtige tocht zie je het landschap om jeheen veranderen van taiga naar de toendra. Kilpisjärvi is een wandelwalhalla voor de Finnen en een heilige plek voor de Sami bevolking. Twee nachten verblijf je op deze bijzondere plaats. Via de Noorse fjorden reis je richting de ruige bergen van Zweden. Je ziet in de verte de Lapporten, ‘de poort naar Lapland’ al opdoemen. Maak een wandeling in Nationaal Park Abisko en bezoek het ijshotel; een passende afsluiter van deze prachtige reis! De laatste nacht verblijf je in Arvidsjaur, voordat je terugreist naar Nederland. 

Verzorging
Je verblijft:

 • 1 nacht in een hotel in Kukkolaforsen op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Harriniva op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een appartement in Kilpisjärvi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Björkliden op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Arvidsjaur op basis van logies & ontbijt


Extra’s bij jereis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandel- tips en routes geschreven door Henk Filippo
 • Voucher van De Zwerfkei t.w.v. €40 per boeking. Kijk hier voor meer informatie en de voorwaarden.
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 • Bezoek huskyfarm bij Harriniva

Highlights

 • De Saana berg in Kilpisjärvi
 • Abisko Nationaal Park
 • Uitgestrekte toendra’s
 • Tornio rivier in Zweeds Lapland
 • Drielandenpunt Noorwegen, Zweden en Finland
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - augustus
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
quindy-b-lapland-zomer

Quindy Borgman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Kukkolaforsen

Verblijf in Hotel Harriniva

Verblijf in Tundrea appartementen

Verblijf in Hotell Fjället

Verblijf in Lapland Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Middernachtzonreis Lapland fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zweden

In de ochtend vlieg je rechtstreeks vanuit Rotterdam The Hague Airport naar Skellefteå in Zwed...

In de ochtend vlieg je rechtstreeks vanuit Rotterdam The Hague Airport naar Skellefteå in Zweden. Bij aankomst staat je huurauto voor je klaar en kun je direct op weg. Je rijdt via de Botnische Golf richting Kukkolaforsen. Onderweg kom je langs het kleine stadje Piteå en de stad Luleå. Luleå is de enige grote stad in Zweeds Lapland. Maak een stop in het bijgelegen Gammelstad Kerkstad, een tradtioneel Scandinavisch kerkdorp. Deze kerk in Gammelstad is gebouwd in 1490 en was het begin van de stad. Sinds 1996 is Gammelstad opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Wandel hier door de smalle straatjes en steegjes en zie hoe het leven geweest is. Na een bezoek aan Gammelstad reis je door naar het noorden en sla je net voor de Finse grens af naar Kukkolaforsen. Vannacht verblijf je in een hotelkamer in Kukkolaforsen.
Rijafstand luchthaven Skellefteå - Kukkolaforsen: ca. 280 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Naar de Finse bossen

Heerlijk wakker worden in Zweden! Geniet van het ontbijt en bezoek het saunamuseum nog voordat je in...

Heerlijk wakker worden in Zweden! Geniet van het ontbijt en bezoek het saunamuseum nog voordat je in de auto stapt en verder de Tornio rivier omhoog volgt. Je kunt ervoor kiezen om langs de Zweedse kant omhoog te rijden of via de Finse weg. Op meerdere plaatsen kun je via bruggen de grens oversteken. Even buiten Muonio ligt het wildernishotel Harriniva. Het hotel ligt aan de oevers van de Muonio grensrivier. Aan de overkant zie je dus Zweden! Vergeet niet je horloge om te zetten, want in Finland is het een uur later. Je slaapt twee nachten in Muonio. 
Rijafstand Kukkolaforsen - Muonio: ca. 255 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Husky’s en raften

Na een stevige ontbijt in Hotel Harriniva kun je een bezoek brengen aan 's werelds grootste husk...

Na een stevige ontbijt in Hotel Harriniva kun je een bezoek brengen aan 's werelds grootste huskyfarm. Wees gerust, je kunt de dieren gewoon aanhalen. Zoek je nog een klein beetje sensatie? Dan is een raftingtocht op de Muoniorivier een echte aanrader. De gids past de zwaarte van de tocht aan op u. Grote delen van de tocht kun je lekker met de boot meedrijven op het snelstromende water. Je overnacht in Muonio. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Het magische Kilpisjärvi

Na het ontbijt reis je naar het drielandenpunt Finland, Zweden en Noorwegen. Hier ligt de kleine ned...

Na het ontbijt reis je naar het drielandenpunt Finland, Zweden en Noorwegen. Hier ligt de kleine nederzetting Kilpisjärvi, een plek die je nooit meer zult vergeten! De Zweedse en Noorse bergen ontmoeten hier het uitgestrekte toendralandschap van dit meest Noordwestelijke puntje van Finland. De 1029 meter hoge berg Saana waakt over deze fragiele natuur. Je overnacht in Kilpisjärvi, en bent te gast bij de zeer gastvrije broeders Vanhapiha. Waar de vossen rond het appartement wandelen en de Finnen hun hart ophalen aan de vele wandelroutes. 
Rijafstand Muonio - Kilpisjärvi: ca. 200 km | ca. 2,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Naar het drielandenpunt

Vanaf het wandelcentrum vaart meerdere keren per dag de MS Malla naar het uiterste puntje van het me...

Vanaf het wandelcentrum vaart meerdere keren per dag de MS Malla naar het uiterste puntje van het meer Kilpisjärvi. De overtocht duurt ongeveer 25 minuten. U kunt hier een wandeling van 3 kilometer maken naar het drielandenpunt. Vindt u 3 kilometer te weinig, loop dan via het Malla natuurreservaat terug richting Kilpisjärvi. Wilt u liever de omgeving met een e-bike verkennen? Ook dat is mogelijk bij Tundrea, samen met een gids maakt u een mooie tocht op een e-fatbike. U overnacht in Kilpisjärvi. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Via Noorwegen naar de Zweedse bergen

Vandaag gaat u de grens over naar Noorwegen. U verlaat voor een korte tijd de bergen en voor u doeme...

Vandaag gaat u de grens over naar Noorwegen. U verlaat voor een korte tijd de bergen en voor u doemen de fjorden op. Maak onderweg een stop bij Helligskogen fjellstue. Dit is een fraaie oude boerderij waar u kunt genieten van heerlijke taarten, zelf gebakken door de eigenaresse. Vanuit Skibotn volgt u de E6 zuidwaarts richting Narvik. Tijdens je rit kom je langs het Polar Park, waar je onder andere beren, wolven en lynxen kunt bewonderen. Bij Riksgränsen gaat u de grens weer over naar Zweden en ziet u voor u de Lapporten opdoemen. U overnacht in Björkliden.
Rijafstand Kilpisjärvi - Björkliden: ca. 315 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Via het IJshotel afzakken richting het zuiden

Helaas moet je vandaag de bergen alweer verlaten. Maak nog een korte wandeling door Abisko Nationaal...

Helaas moet je vandaag de bergen alweer verlaten. Maak nog een korte wandeling door Abisko Nationaal Park, voordat je op pad gaat. Maak onderweg een stop bij Jukkasjärvi waar het bekende ijshotel staat. Het ijshotel is het gehele jaar geopend en prachtig gedecoreerd met ijssculpturen. Volg de weg via Jokkmokk richting Arvidsjaur. Je verblijft vannacht in Lapland Lodge. Tegenover dit hotel vind je Lappstaden kerdorp. Rond 1700 was er een wet die alle Samen verplichten om een aantal keer per jaar de kerk te bezoeken. Omdat er maar een beperkt aantal kerken waren moest sommige mensen een heel eind reizen om de kerkdienst bij te wonen. Vandaar dat de families kerhutten bouwden waar ze konden overnachten voor of na een kerkdienst. Overnachting Arvidjaur.
Rijafstand Björkliden - Arvidsjaur: ca. 475 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas komt de reis vandaag ten einde. Na het ontbijt rijd je naar de luchthaven van Skellefteå...

Helaas komt de reis vandaag ten einde. Na het ontbijt rijd je naar de luchthaven van Skellefteå en levert daar de huurauto in. Vol verhalen stap je het vliegtuig in.
Rijafstand Arvidsjaur - luchthaven Skellefteå: ca. 150 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zweden
Dag 2 Naar de Finse bossen
Dag 3 Husky’s en raften
Dag 4 Het magische Kilpisjärvi
Dag 5 Naar het drielandenpunt
Dag 6 Via Noorwegen naar de Zweedse bergen
Dag 7 Via het IJshotel afzakken richting het zuiden
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak de rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan haast niet anders of je gaat iets bijzonders beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kun je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

ruka-excursies-zomer

Excursies Ruka

ruka-zomer-berenspotten-russische-grens

Beren spotten in het wild

In de middle of nowhere van Fins Lapland ligt een hut verscholen van waaruit je uitzicht hebt op het bos en het moeras. Na een korte instructie loop je met een wildernisgids naar deze hut toe waar je samen de rest van de avond spendeert. Met een klein beetje geluk zie je vanavond beren! Naast beren (99% kans) kun je in de oorverdovende stilte en ongerepte natuur meer dieren zien, zoals arenden.

 • Prijs: € 155 per persoon
 • Duur: ca. 6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk tot eind augustus. Beschikbaar op donderdag om 16:30 uur
ruka-zomer-rafting-familie-route

Rivier rafting op de familie route

Een raftavontuur voor de gehele familie (minimum leeftijd is 5 jaar)! Samen met de professionele gids drijf je langs de zeven prachtige stroomversnellingen op de Kitka rivier. Halverwege geniet je van een kop koffie / thee of Finse bessensap. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 85 per persoon | € 50 per kind 5 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • N.B. Minimale leeftijd is 5 jaar. Beschikbaar op dinsdag, vrijdag en zaterdag om 9:30 uur
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen-rusla

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen

Verleng de rafting excursie met grote stroomversnellingen tot naar Jelestimä. In dit 7 uur durende programma geniet je ook van koffie en een Finse makkara worst.

 • Prijs: € 120 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • N.B. De minimale leeftijd is 18 jaar. Beschikbaar op dinsdag, vrijdag en zaterdag om 14:00 uur

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2895 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • In harmonie met de natuur Last minute aanbieding
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Fins Lapland puur natuur fly & drive

  Fins Lapland puur natuur fly & drive
 • Speciale overnachtingsplekken In prijs verlaagd
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.695 p.p.

  Bijzonder overnachten in Lapland fly & drive

  Bijzonder overnachten in Lapland fly & drive
 • Leer alles over het lokale leven In prijs verlaagd
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.995 p.p.

  Meet the locals fly & drive

  Meet the locals fly & drive
 • Bucketlist reis Last minute aanbieding
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.295 p.p.

  Op koers naar de Noordkaap fly & drive

  Op koers naar de Noordkaap fly & drive