Middernachtzonreis Lapland fly & drive

Reizen door de oneindige natuur in Zweden en Finland

middernachtzonreis-lapland-header

Middernachtzonreis Lapland

Een week lang genieten in Lapland! Slapen in uw eigen studio gelegen aan het water van de Tornio rivier, knuffelen met husky’s bij Harriniva, de schoonheid van Kilpisjärvi, de bergen van Abisko nationaal park en als afsluiter de bossen van Zweeds Lapland. En dat alles onder de 24 uur schijnende Middernachtzon in juni tot en met half augustus!

Uw 8-daagse Lapland rondreis in het kort
U vliegt in de ochtend rechtstreeks van Rotterdam The Hague Airport naar Skellefteå, Zweden. Uw huurauto staat bij aankomst voor u klaar en via de kust van de Botnische Golf reist u naar het kleine plaatsje Kukkolaforsen, gelegen aan de Tornio rivier op enkele meters van Finland. Proef 's avonds de vers gevangen vis uit de regio. De volgende dag volgt u de grens van Zweden en Finland verder naar het noorden richting Harriniva. Bezoek hier de huskyfarm en misschien boekt u een optionele raftexcursie? Via de zogenaamde 'Arm van Finland' reis u naar het ongerepte plaatsje Kilpisjärvi. Tijdens deze prachtige tocht ziet u het landschap om uw heen veranderen van taiga naar de toendra. Kilpisjärvi is een wandelwalhalla voor de Finnen en een heilige plek voor de Sami bevolking. Twee nachten verblijft u op deze bijzondere plaats. Via de Noorse fjorden reist u richting de ruige bergen van Zweden. U ziet in de verte de Lapporten, ‘de poort naar Lapland’ al opdoemen. Maak een wandeling in Nationaal Park Abisko en bezoek het ijshotel; een passende afsluiter van deze prachtige reis! De laatste nacht verblijft u in Arvidsjaur, voordat u terugreist naar Nederland. 

Verzorging
U verblijft:

 • 1 nacht in een studio in Kukkolaforsen op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Harriniva op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een appartement in Tundrea op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Björkliden op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Arvidsjaur op basis van logies & ontbijt


Extra’s bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandel- tips en routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 • Bezoek huskyfarm bij Harriniva

Highlights

 • De Saana berg in Kilpisjärvi
 • Abisko Nationaal Park
 • Uitgestrekte toendra’s
 • Tornio rivier in Zweeds Lapland
 • Drielandenpunt Noorwegen, Zweden en Finland
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
eline-d-noordeuropa

Eline van Dam

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Middernachtzonreis Lapland fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zweden

In de ochtend vliegt u rechtstreeks vanuit Rotterdam The Hague Airport naar Skellefteå in Zwed...

In de ochtend vliegt u rechtstreeks vanuit Rotterdam The Hague Airport naar Skellefteå in Zweden. Bij aankomst staat uw huurauto voor u klaar en kunt u direct op weg. U rijdt via de Botnische Golf richting Kukkolaforsen. Onderweg komt u langs het kleine stadje Piteå en de stad Luleå. Luleå is de enige grote stad in Zweeds Lapland. Maak een stop in het bijgelegen Gammelstad Kerkstad, een tradtioneel Scandinavisch kerkdorp. Deze kerk in Gammelstad is gebouwd in 1490 en was het begin van de stad. Sinds 1996 is Gammelstad opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Wandel hier door de smalle straatjes en steegjes en zie hoe het leven geweest is. Na een bezoek aan Gammelstad reist u door naar het noorden en slaat u net voor de Finse grens af naar Kukkolaforsen. Vannacht verblijft u in typische rode visserhuisjes.
Rijafstand luchthaven Skellefteå - Kukkolaforsen: ca. 280 km | ca. 3,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Naar de Finse bossen

Heerlijk wakker worden in Zweden! Geniet van het ontbijt en bezoek het saunamuseum nog voordat u in ...

Heerlijk wakker worden in Zweden! Geniet van het ontbijt en bezoek het saunamuseum nog voordat u in de auto stapt en verder de Tornio rivier omhoog volgt. U kunt kiezen om langs de Zweedse kant omhoog te rijden of via de Finse weg. Op meerdere plaatsen kunt u via bruggen de grens oversteken. Even buiten Muonio ligt het wildernishotel Harriniva. Het hotel ligt aan de oevers van de Muonio grensrivier. Aan de overkant ziet u dus Zweden! U slaapt twee nachten in Muonio. 
Rijafstand Kukkolaforsen - Muonio: ca. 255 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Husky’s en raften

Na een stevige ontbijt in Hotel Harriniva kunt u een bezoek brengen aan 's werelds grootste husk...

Na een stevige ontbijt in Hotel Harriniva kunt u een bezoek brengen aan 's werelds grootste huskyfarm. Wees gerust, u kunt de dieren gewoon aanhalen. Zoekt u nog een klein beetje sensatie? Dan is een raftingtocht op de Muoniorivier een echte aanrader. De gids past de zwaarte van de tocht aan op u. Grote delen van de tocht kunt u lekker met de boot meedrijven op het snelstromende water. U overnacht in Muonio. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Het magische Kilpisjärvi

Na het ontbijt reist u naar het drielandenpunt Finland, Zweden en Noorwegen. Hier ligt de kleine ned...

Na het ontbijt reist u naar het drielandenpunt Finland, Zweden en Noorwegen. Hier ligt de kleine nederzetting Kilpisjärvi, een plek die u nooit meer zult vergeten! De Zweedse en Noorse bergen ontmoeten hier het uitgestrekte toendralandschap van dit meest Noordwestelijke puntje van Finland. De 1029 meter hoge berg Saana waakt over deze fragiele natuur. U overnacht in Kilpisjärvi, en bent te gast bij de zeer gastvrije broeders Vanhapiha. Waar de vossen rond uw appartement wandelen en de Finnen hun hart ophalen aan de vele wandelroutes. 
Rijafstand Muonio - Kilpisjärvi: ca. 200 km | ca. 2,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Naar het drielandenpunt

Vanaf het wandelcentrum vaart meerdere keren per dag de MS Malla naar het uiterste puntje van het me...

Vanaf het wandelcentrum vaart meerdere keren per dag de MS Malla naar het uiterste puntje van het meer Kilpisjärvi. De overtocht duurt ongeveer 25 minuten. U kunt hier een wandeling van 3 kilometer maken naar het drielandenpunt. Vindt u 3 kilometer te weinig, loop dan via het Malla natuurreservaat terug richting Kilpisjärvi. Wilt u liever de omgeving met een e-bike verkennen? Ook dat is mogelijk bij Tundrea, samen met een gids maakt u een mooie tocht op een e-fatbike. U overnacht in Kilpisjärvi. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Via Noorwegen naar de Zweedse bergen

Vandaag gaat u de grens over naar Noorwegen. U verlaat voor een korte tijd de bergen en voor u doeme...

Vandaag gaat u de grens over naar Noorwegen. U verlaat voor een korte tijd de bergen en voor u doemen de fjorden op. Maak onderweg een stop bij Helligskogen fjellstue. Dit is een fraaie oude boerderij waar u kunt genieten van heerlijke taarten, zelf gebakken door de eigenaresse. Vanuit Skibotn volgt u de E6 zuidwaarts richting Narvik. Tijdens uw rit komt u langs het Polar Park, waar u onder andere beren, wolven en lynxen kunt bewonderen. Bij Riksgränsen gaat u de grens weer over naar Zweden en ziet u voor u de Lapporten opdoemen. U overnacht in Björkliden.
Rijafstand Kilpisjärvi - Björkliden: ca. 315 km | ca. 4,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Via het IJshotel afzakken richting het zuiden

Helaas moet u vandaag de bergen alweer verlaten. Maak nog een korte wandeling door Abisko Nationaal ...

Helaas moet u vandaag de bergen alweer verlaten. Maak nog een korte wandeling door Abisko Nationaal Park, voordat u op pad gaat. Maak onderweg een stop bij Jukkasjärvi waar het bekende ijshotel staat. Het ijshotel is het gehele jaar geopend en prachtig gedecoreerd met ijssculpturen. Volg de weg via Jokkmokk richting Arvidsjaur. U verblijft vannacht in Lapland Lodge. Tegenover dit hotel vindt u Lappstaden kerdorp. Rond 1700 was er een wet die alle Samen verplichten om een aantal keer per jaar de kerk te bezoeken. Omdat er maar een beperkt aantal kerken waren moest sommige mensen een heel eind reizen om de kerkdienst bij te wonen. Vandaar dat de families kerhutten bouwden waar ze konden overnachten voor of na een kerkdienst. Overnachting Arvidjaur.
Rijdafstand Björkliden - Arvidsjaur: ca. 475 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas komt u reis vandaag ten einde. Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Skellefteå...

Helaas komt u reis vandaag ten einde. Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Skellefteå en levert daar uw huurauto in. Vol verhalen stapt u het vliegtuig in.
Rijafstand Arvidsjaur - luchthaven Skellefteå: ca. 150 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zweden
Dag 2 Naar de Finse bossen
Dag 3 Husky’s en raften
Dag 4 Het magische Kilpisjärvi
Dag 5 Naar het drielandenpunt
Dag 6 Via Noorwegen naar de Zweedse bergen
Dag 7 Via het IJshotel afzakken richting het zuiden
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Kukkolaforsen

Verblijf in Hotel Harriniva

Verblijf in Tundrea appartementen

Verblijf in Hotell Fjället

Verblijf in Lapland Lodge

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan haast niet anders of u gaat iets bijzonders beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

muonio-zomer-excursies

Excursies Muonio

muonio-wandelen-rendieren

Wandelen met rendieren

Onder begeleiding van een gids maakt u op de rendierboerderij van Torassieppi kennis met de rendieren en maakt u een kleine wandeling door de bossen. Onderweg stopt u voor een lekker kopje koffie.

 • Prijs: € 65 per persoon
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen
muonio-aurora-kampvuur

Aurora kampvuur

Na een informatieve workshop gaat u met een gids op zoek naar het noorderlicht. Als u geluk heeft ziet u het noorderlicht aan de hemel dansen! Tijdens de 'jacht' worden Finse pannenkoeken geserveerd bij het kampvuur. Let op: deze excursie wordt aangeboden vanaf 28 augustus.

 • Prijs: € 25 per persoon
 • Duur: ca. 1 uur
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 22:00 uur
muonio-rivier-raften

Rivier raften

Een raft avontuur van ca. 6 km voor de hele familie langs de grensrivier Muonio. U komt onderweg in totaal vier stroomversnellingen tegen in zowel Finland als Zweden! Na het raften geniet u van kop koffie/thee bij het kampvuur. Deze excursie wordt aangeboden vanuit Harriniva.

 • Prijs: € 45 per persoon | € 25 per kind
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 4 personen. Vertrek om 11:00 en 15:00 uur
muonio-kanotocht-torassieppi

Kanotocht in Torassieppi

Met een Canadese kano gaat u vanuit Torassieppi samen met een gids op pad om de Finse meren te ontdekken. Geniet van de stilte en de meeste frisse lucht ter wereld! Onderweg maakt u een stop voor een koffiepauze.

 • Prijs: € 50 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 14:00
kilpisjarvi-zomer-excursies

Excursies Kilpisjärvi

kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-drielandenpunt

Rondvlucht drielandenpunt

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland. U kijkt uit over de prachtige toendra’s.

 • Prijs: € 220 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento, mogelijk vanaf 26 juni
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-halti

Rondvlucht Kilpisjärvi en Halti

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven Kilpisjärvi en de berg 'Halti'. Halti is ruim 1300 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Finland.

 • Prijs: € 480 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 35 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento, mogelijk vanaf 26 juni
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-zweden-finland-noorwe

Rondvlucht Zweden, Finland en Noorwegen

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven drie verschillende landen. U heeft uitzicht over de uitgestrekte toendra en in de verte de fjorden van Noorwegen.

 • Prijs: € 960 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento, mogelijk vanaf 26 juni

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bestseller
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 795 p.p.

  Het beste van Lapland fly & drive

  beste-scandinavie-fly-drive-thumb
 • Alles-in-één reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Scandinavië Compleet fly & drive

  scandinavie-compleet-flydrive-thumb
 • Korte road trip
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 995 p.p.

  Week Noordkaap fly & drive

  week-noordkaap-fly-drive-thumb
 • Finland compleet
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Duizend meren en Lapland fly & drive

  duizend-meren-lapland-flydrive-thumb
 • Gezinsvakantie
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.148 p.p.

  Familiereis Finland fly & drive

  familiereis-finland-flydrive-thumb
 • Zweden en Finland
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 895 p.p.

  Middernachtzon rondom de poolcirkel fly & drive

  middernachtzon-rondom-poolcirkel-thumb
 • Bucketlist reis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap Exclusief fly & drive

  noordkaap-exclusief-fly-drive-thumb
 • Alle hoogtepunten
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-lapland-fly-drive-thumb
 • Stoer en comfortabel
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Hiking the Arctic fly & drive

  hiking-arctic-fly-drive-thumb
 • Verrassend veelzijdig
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Dwars door Lapland en fjorden fly & drive

  dwars-lapland-fjorden-fly-drive-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  22 dagen, fly & drive, v.a. € 2.875 p.p.

  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive

  noordkaap-lofoten-senja-lapland-fly-drive-thumb
 • Parels van Noorwegen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Arctische eilandenreis fly & drive

  arctische-eilandenreis-flydrive-thumb
 • Vakantiewoningen
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Vakantiehuis Lofoten en Vesterålen fly & drive

  vakantiehuis-lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb
 • Bungalowreis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.195 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  vakantiehuis-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo