Abisko National Park
Abisko National Park Zomer in Abisko: ruige rotsen, stille toendra's en diepblauw water

Abisko National Park

In het hoge noorden van Zweden, vlakbij de grens met Noorwegen, ligt het ruige Abisko National Park. Dit 77 km² grote natuurgebied ligt op 100 km afstand van Kiruna en vormt het begin (of eind) van de befaamde Kungsleden. Op deze pagina vind je informatie over activiteiten en reisroutes naar Abisko National Park in de zomer.
 


 

Abisko National Park in de zomer

De natuur in Abisko National Park kleurt in de zomer helder groen. Grote waterstromingen vallen in snelheid naar beneden. Het klettert neer in ruige riviertjes met helder turkooisblauw water. Dit komt door de prachtige groene omgeving. De groene kleur reflecteert zijn schoonheid in het spiegelende water. In de open velden groeien kleurrijke bloemen. Abisko staat bekend om haar zeldzame orchideesoorten. Op de achtergrond van de gekleurde velden rijzen steile klifgebergtes uit de grond. Vele vogelsoorten, zoals de alpensneeuwhoen en de brilduiker, hebben hun heil hier gevonden. Ook rendieren, elanden, wolven, vossen en lynxen komen hier voor. Tijdens een bezoek aan Abisko National Park ervaar je dé ruige pure natuur van Noord-Europa.

Abisko National Park hiken 

Activiteiten in Abisko National Park

In Abisko National Park kun je veel verschillende soorten activiteiten ondernemen. Wat dacht je van kanoën of raften? Dwars door Abisko National Park stroomt de Abiskojåkka rivier. Deze rivier is wild en ruig: de perfecte plek voor een avontuurlijke boottocht. Abisko National Park grenst daarnaast aan het grote Torneträsk meer en is daarentegen rustig. Torneträsk is een geschikte plek om te zwemmen of af te koelen na een bezoek aan de sauna.

 

Visliefhebbers zijn hier ook op hun plek. In Abisko zwemmen namelijk echte parels, zoals de zalm! Vergeet de omgeving van Abisko niet. Ten westen van Abisko National Park ligt namelijk Trollsjön in het Kärkevaggedal. Dit helderblauwe meer wordt omringd door grijs grauwe fjorden. Een indrukwekkend natuurgebied waar je binnenstapt in een mysterieuze wereld.

Abisko National Park vissen 

De meeste reizigers komen naar Abisko National Park voor een avontuurlijke hike: de Kungsleden hike. De Kungsleden (vertaald: koningspad) is 440 km lang. De trail begint in Abisko National Park, loopt langs de hoogste berg van Zweden Kebnekaise, gaat dwars door Stuor Muorkke National Park en eindigt in Hemavan. Deze hike wordt normaal gesproken in acht dagen bewandeld. Het pad is bereikbaar tussen juni en september. Tijdens het hiken kun je overnachten in verschillende berghutten. Je kunt ook kamperen met je eigen tent. Ook voor een korte impressie van de Kungsleden zit je in Abisko National Park goed.

Abisko National Park hiken 

Hoe bereik je Abisko National Park

Abisko National Park is erg goed bereikbaar. Je rijdt hier met de auto of het openbaar vervoer eenvoudig naartoe. Een auto is daarentegen de beste en meest relaxte manier om Abisko en de omgeving te ontdekken. Een fly & drive naar Zweeds Lapland geef je de beste garantie voor het ervaren van het ultieme Zweeds Lapland. Wanneer jr vliegt op Skellefteå, staat jouw comfortabele huurauto meteen voor je klaar.

Vanuit Skellefteå rijd je in ongeveer zeven uur naar Abisko. Bepaal van te voren welke route je wilt rijden. Wanneer je meteen op avontuur wilt, kun je rijden via Arvidsjaur en Jokkmokk. Arvidsjaur is een goede eerste stop waar je in de groene en heuvelachtige omgeving kunt kanoën, hiken en in het wild kunt koken. Perfect voor je eerste kennismaking met het betoverende Zweeds Lapland. Jokkmokk ligt noordelijker. Dit is de culturele hoofdstad van de Sami, het inheemse volk van Lapland. Je kunt vanuit Skellefteå ook de route nemen via Piteå en Luleå. Deze pittoreske kustplaatsjes verwelkomen je graag met hun gezellige terrassen, mooie architectuur en bijzondere accommodaties aan het strand. Joue laatste stop plan je gegarandeerd in Kiruna. Deze rijke mjinstad herbergt tal van culturele schatten. Na Kiruna is het nog maar 1 uur rijden naar Abisko National Park.  

Abisko National Park zomer 

Waar verblijf je?

Abisko National Park ligt vlakbij Bjorkliden en op een uur rijden van Kiruna. Twee mooie plekken om te verblijven wanneer je Abisko National Park wilt bezoeken. In Kiruna vind je het ecovriendelijke en gastvrije Camp Ripan. Een hotel met sfeervolle kamers en knusse cabins. Na een dag avontuur in de wildernis van Abisko kun je in Camp Ripan lekker uitrusten in de Arctic Spa. Of in het restaurant waar overheerlijke gerechten geserveerd worden, allemaal klaargemaakt met lokale ingrediënten. 

Benieuwd naar Camp Ripan? Tijdens de Noordkaap, Lofoten en Lapland fly & drive zijn Abisko National Park en Camp Ripan onderdeel van je rondreis.

Camp Ripan Abisko National Park verblijf 


Abisko National Park in de winter

Wil je Abisko National Park in de winter beleven? Dat kan ook! De reizen vind je hier.

Abisko National Park winter