Tromsø vakantie in de zomer en wel hierom
Tromsø Op vakantie in het Parijs van het Noorden

Tromsø vakantie in de zomer en wel hierom

Als er wordt gesproken over het gebied ten noorden van de poolcirkel, dan denken veel mensen aan het noordelijkste puntje van de aardbol. Drijvende ijsschotsen, ijsberen en temperaturen ver onder het vriespunt. Ook dat is inderdaad de Arctische gebied, maar de poolcirkel loopt veel zuidelijker dan veel mensen denken, namelijk dwars door Noorwegen, Zweden en Finland. In de zomermaanden is het hier ver boven nul en sneeuw en ijs zijn al lang en breed gesmolten. Naast hoogtepunten als de Lofoten eilanden en de Noordkaap beschikt het over nog een parel: Tromsø. Deze stad wordt niet voor niets liefkozend het ‘Parijs van het Noorden’ genoemd. Tijdens een vakantie Tromsø in de zomer kun je je zowel in als buiten de stad vermaken.

Het zal je verbazen hoe trendy Tromsø is. Hippe restaurants en barretjes, de typische houten gebouwen die je alleen in Noorwegen ziet, interessante musea en niet te vergeten de haven zijn alleen al reden voor een Tromsø stedentrip. Maar laat deze stad nou net haar ligging in de Noorse fjorden hebben. Niet voor niets is het hier iedere week een komen en gaan van cruises die langs de fjordenkust varen. De combinatie van natuur en stad maakt een vakantie Tromsø helemaal af.
 

Doen in Tromsø en omgeving

Waar Tromsø in de winter het walhalla is voor noorderlichtjagers, daar is het in de zomer dé stad voor actievelingen. Naast het bezoek aan de stad zelf is het aan te raden om de fjorden rond Tromsø te verkennen. Maak bijvoorbeeld heerlijke wandelingen in de omgeving. Dat kan natuurlijk met de auto, maar een leuke tip is om je te laten verplaatsen met een RIB-boat. Deze safari begint in hartje centrum. Je vaart met hoge snelheden door de wateren rond Tromsø en meert aan bij één van de kleine schiereilanden in de buurt.

Heb je geen zeebenen? Dan moet je in ieder geval de kabelbaan naar de top van de Storsteinen nemen. Deze 421 meter hoge berg aan de rand van Tromsø biedt een geweldig uitzicht over de stad en de fjorden. Letterlijk één van de hoogtepunten van Noorwegen. Op de top kun je verschillende wandelroutes volgen, maar het is ook mogelijk om helemaal vanaf de voet van de berg naar boven te wandelen.
 

Tromsø vakantie met eigen auto

Tromsø ligt dan wel boven de poolcirkel, via Voigt Travel kun je gewoon met eigen auto op reis. Na een comfortabele ferry overtocht van Noord-Duitsland naar Helsinki rijd je de auto de autoslaaptrein op die je in één rechte lijn naar de poolcirkel brengt. Zo ben je zonder zelf veel kilometers te rijden helemaal in het noorden van Europa. Wel zo comfortabel. Vanuit Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, ligt Noord-Scandinavië aan je voeten. Bekijk hiervoor onze rondreis vakanties met eigen auto.
 

Fly & drive rondreis Tromsø

Liever vliegen naar Tromsø? Bij de fly & drive rondreizen in Noord-Noorwegen is de rechtstreekse vlucht naar de poolcirkel uiteraard al inbegrepen. Je komt daardoor uitgerust aan in het Parijs van het Noorden, zonder een lastige overstap in hoofdstad Oslo. Tijdens deze reizen heb je voldoende tijd om de stad te verkennen, waarna je met een huurauto verder Noord-Noorwegen ontdekt.
 

Vakantie Tromsø boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen in de zomer naar Tromsø. Bekijk onze prachtige vakanties waarbij Tromsø is inbegrepen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht).

tromso vakantie zomer

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel