Wat te doen in Rovaniemi?
Top 10 bezienswaardigheden
in Rovaniemi

Wat is er te doen in Rovaniemi?

Voigt Travel vliegt je in de zomer naar Rovaniemi in Fins Lapland, waar je vakantie in de meeste gevallen begint of eindigt. Maar wat is er allemaal te doen in de 'hoofdstad van Lapland'? Wij geven 10 tips met bezienswaardigheden in Rovaniemi voor een leuke middag of avond.
 

1. Santa Claus Village, Arctic Circle

Ontmoet de Kerstman in zijn kantoor, elke dag van het jaar! Bezoek de enige echte Santa's Main Post Office en stempel hier je kerstkaarten met een speciale zegel en laat de kaart rond kerst bezorgen. Elke postkaart gericht aan de Kerstman - waar ook ter wereld verstuurd! - wordt in dit kantoortje afgeleverd. De nostalgische Kerstvoorstelling reflecteert de historie en tradities van kerst in Lapland en de rest van de wereld. Er zijn verschillende souvenirwinkeltjes, café's en restaurants, evenals een rendier en huskyfarm.
www.santaclausvillage.info

santa claus village rovaniemi lapland 

2. Santapark

Santapark is een mysterieuze grot, diep in de aarde, vlakbij de poolcirkel. Het is de enige plek ter wereld waar je de poolcirkel kunt oversteken benedengronds! Ontmoet de elfen van de Kerstman. Ze zijn vast aan het werk, studeren aan de Elf-school of decoreren een peperkoek samen met mevrouw Claus. Ook het ijsgallerij, met prachtige ijs-sculpturen, is een bezoekje waard.
www.santapark.com

santapark rovaniemi 

3. Arktikum

Het Arktikum is niet alleen een museum, maar ook een onderzoekscentrum. De tentoonstelling van het Arktikum is een persoonlijke ontdekkingstocht door arctische gebieden, en de geschiedenis van Fins Lapland.
www.arktikum.fi

arktikum rovaniemi 

4. Pilke Science Centre

Het Pilke wetenschappelijk centrum vertelt aan de hand van onze vijf zintuigen over de duurzaamheid in noordelijke bossen. De Pilke shop biedt je een brede variëteit aan producten uit het Finse bos.
www.sciencecentre-pilke.fi

pilke rovaniemi 

5. Korundi House of Culture

Een gedeelte van het gebouw wordt gebruikt door het kunstmuseum van Rovaniemi, sinds 1986. Bovendien vindt de Chamber Orchestra of Lapland hier haar thuishaven. Korundi biedt ook ruimte voor overige culturele evenementen. De collectie van de Jenny en Antti Wihuri Foundation van Finse kunst, evenals wisselende tentoonstellingen, worden in het Rovaniemi kunstmuseum getoond.
www.korundi.fi

korundi rovaniemi 

6. Ounasvaara

De Ounasvaara is niet alleen een befaamd sportcentrum, die al enkele wereldkampioenen heeft voortgebracht, maar ook een recreatiegebied voor zowel lokale mensen als toeristen, gelegen vlakbij het stadscentrum. Er zijn bijna 50 verschillende activiteiten te beoefenen. In de winterperiode kun je er goed skiën en langlaufen, winter-rodelen en sneeuwschoen wandelen. In de zomer is het een geweldig gebied voor hiking, zomer-bobsleeën, of golf onder de middernachtzon.
www.ounasvaara.fi

ounasvaara rovaniemi lapland 

7. Arctic Circle Hiking Area

De Arctic Circle Hiking Area is een wildernis bestemming, ideaal recreatie in alle seizoenen. Het is gelegen op een halfuur rijden vanaf Rovaniemi. Het landschap is gevormd door ruige heuvels, moerassen en de Raudanjoki rivier met zijn spectaculaire stroomversnellingen en weelderige kustlijn bebossing.
www.nationalparks.fi/arcticcircle

rovaniemi arctic circle hiking area 

8. Auttiköngäs

Auttiköngäs is een canyon met waterval, gevormd miljoenen jaren geleden. Tegenwoordig is het een beschermd natuurgebied, en beschikt het over enkele erg aantrekkelijke wandelroutes. Auttinköngäs ligt op ongeveer een uur rijden van Rovaniemi, in de richting van Kuusamo.
www.visitrovaniemi.fi/auttikongas

auttikongas rovaniemi 

9. German Soldiers' Cemetery

18 kilometer ten noorden van Rovaniemi, in Norvajärvi, is er een begraafplaats ingericht voor Duitse soldaten. Het mausoleum is de rustplaats voor meer dan 2500 Duitsers die sneuvelden gedurende de Tweede Wereldoorlog in Lapland.
www.visitrovaniemi.fi/german-soldiers-cemetery

bezienswaardigheden rovaniemi 

10. Ranua Wildlife Park

Ongeveer 80 km ten zuiden van Rovaniemi, in plaatsje Ranua, vindt je een prachtige Wildlife park. Er zijn ongeveer 60 diersoorten aanwezig die hun natuurlijke leefomgeving in de Arctische regio's. Denk aan de bruine beer, ijsberen, lynxen, wolven, veelvraten, elanden en vele, vele anderen.
www.ranuazoo.com

ranua zoo finland

Op vakantie naar Rovaniemi?

Heb je nog geen vakantie geboekt, maar wil je wel graag naar Rovaniemi? Dan ben je bij Voigt Travel aan het juiste adres. Bekijk al onze Finland reizen.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel