Nationale parken in Finland
Nationale parken in FinlandAlle nationale parken in Finland op een rij

Nationale parken in Finland

In zowel Zuid-Finland als Fins Lapland liggen tal van nationale parken. Beschermde natuurgebieden waar je het ongerepte wildernisgevoel kunt ervaren. Op deze pagina vind je een lijst met alle nationale parken van Finland. Hier kun je ’s zomers uren zoet zijn met wandel- of hiketochten. Vlieg in de zomer met Voigt Travel naar Rovaniemi (Finland), trek je wandelschoenen aan en gaan!
 


 

Oulanka National Park
Voor waterval- en rivierliefhebbers is Oulanka National Park een must see! Hier vind je metershoge watervallen, hemelsbrede meren en kilometerslange wilde rivieren. Ideale natuurtaferelen om in te kajakken en te raften. Oulanka maakt deel uit van de Karhunkierros Trail. Tijdens deze trail passeer je tal van hangbruggen die over de donderende watervallen en rivierstromingen heen gaan. In dit water zwemmen prehistorische wezens, zoals de bruine forel en de dipper watervogel.

Oulanka national park Fins Lapland 

Pyhä-Luosto National Park
Dit nationale park is centraal gelegen in Lapland, te midden van bekende plaatsen als Rovaniemi, Kittilä en Luosto. Pyhä-Luosto National Park ligt verscholen in de ruige heuvels van Lapland. Op deze heuvels groeien eeuwenoude bossen die ’s zomers glooien in het licht van de Middernachtzon. Spreid je picknickkleedje uit, geniet van de Finse lekkernijen en laat je verrassen door de taigagaai-vogels die plotseling uit de bomen naast u neerstrijken.
 

Pallas-Yllästunturi National Park
Dit nationale park ligt in het noordwesten van Finland, vlakbij de grens van Zweden. Het natuurgebied wordt voornamelijk gekenmerkt door heuvels waarvan de hoogste ongeveer 800 meter is. Een perfect nationaal park voor een actieve hike. Tijdens jouw avontuur trek je door bossen en over velden, langs grote meren en sfeervolle Lapse dorpen. Geregeld tref je ook trekkershutten aan waar je de nacht kunt doorbrengen.
 

Yllas national park Fins Lapland 

Lemmenjoki National Park
Lemmenjoki National Park is het meest noordelijk gelegen nationale park van Finland. is het thuisfront van de Sami. Hier ervaar je de echte wildernis: zowel ’s zomers als ’s winters. Terwijl jede zuivere en frisse lucht inademt, kijk je uit over uitgestrekt arctisch landschap. Zet je tent op en dwaal af naar het meer voor een ontspannen boottocht over de metersbrede meren. In dit natuurgebied ben je als een echte ontdekkingsreiziger, want veel stukken land zijn door nog weinig mensen bezocht.
 

Urho Kekkonen National Park
In het hoge noordoosten van Finland ligt het ruige nationale park Urho Kekkonen. Dit natuurgebied leent zich perfect voor actieve wandeltochten. Je passeert open laagvlaktes, kabbelende rivieren, wilde stromingen en het beroemde Korvatunturi Fell. Deze fjell ligt op 486 meter hoogte en vormt een deel van de grens tussen Finland en Rusland. De fjell is bezaaid met berkenbomen en wordt bewoond door morinelplevier-vogels. Korvatunturi speelt een grote rol in de duistere kerstfilm Rare Exports.

Urho Kekkonen National Park Fins Lapland 

Syöte National Park
Net onder de poolcirkel, op steenworp afstand van Kuusamo, ligt Syöte National Park. Dit weelderige stuk natuur beschikt over prachtige hiking trails en spannende bikeroutes waarbij je met je fiets over smalle bruggetjes rijdt. Het park bereik je via het informatiecentrum. In dit informatiecentrum vind je leuke en interessante informatie over de flora en fauna van Syòte National Park. Ze kunnen je ook alles vertellen over de route die het beste bij je past. Wanneer je bij Iso Syöte verblijft, kun je een mountainbike met extra gear huren.

Syote National Park Fins Lapland 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Smaken de nationale parken van Finland naar meer?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Voigt Travel! Je krijgt dan iedere twee weken een mail vol reisinspiratie en aanbiedingen over het Pure Noorden en de Nationale Parken in je inbox. 
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel